ARA

29 Ağustos 2024 Perşembe

Bash in Berlin 2024 Preview'i - Tahminleri - Şov Öncesi Analizleri


WWE BASH IN BERLIN – 31 AĞUSTOS 2024 CUMARTESİ
Berlin, Germany – Uber Arena

Bu sene Avrupa’da izleyeceğimiz üçüncü PPV olan Bash in Berlin; adından da anlaşılacağı üzere Almanya’da gerçekleşecek. Bu sene daha öncesinde Fransa’da Backlash’i izlerken, Clash at the Castle’ı da İskoçya’da izlemiştik. Avrupa PPV’leri dışında Avustralya ve Suudi Arabistan PPV’leri de izlerken bu sene gerçekten de fazlasıyla Amerika dışına çıkıldığını gördük. Hatta Money in the Bank Kanada’yı da sayarsak sayı baya bir fazlalaşıyor gerçekten. Öte yandan bu PPV’in WWE tarihinde Almanya’da gerçekleşecek ilk PPV olma özelliğini taşıyor.

Bash ismini görünce tabii ki doğal olarak aklımıza geçmişi 80’li yıllara dayanan The Great American Bash PPV’i geliyor. Tarihi NWA’den WCW’ya oradan da WWE’ye uzanan The Great American Bash, 2009 yılında da sadece Bash ismiyle karşımıza çıkmıştı. Daha sonraları bu PPV rafa kaldırılırken 2020’li yıllara geldiğimizdeyse ana kadrodan ziyade NXT’ye özel bir PPV olarak izlemeye devam etmekteyiz. Dolayısıyla buradaki Bash isminin sadece bir isim benzerliğinden öteye gitmediğini söylemek gerekiyor.

Match Card’ı incelediğimizde SummerSlam’de yaşanan birçok olayın etkisini ilk olarak burada göreceğiz gibi duruyor. Yaşanan ihanetler, dağılan gruplar, değişen kemerler, Roman Reigns’in return’ü derken inanılmaz bir SummerSlam izlemiştik. Burada da tüm bunların sonucunda karşımıza çıkan bir Match Card görüyoruz. Balor’ın ve Dominik’in SummerSlam’deki ihanetleriyle bir anda dezavantajlı konumda kendilerini bulan Ripley ve Priest ikilisi hem Judgment Day’i hem de kemer şanslarını yitirirlerken bu PPV’de The Terror Twins adı altında yeni Judgment Day’in üyeleri olan Liv Morgan ve Dominik’e karşı mücadele edecekler. SummerSlam’de oldukça olaylı geçen maç sonucunda bu kez Drew ve Punk ikilisi; Strap Match içerisinde karşı karşıya gelecekler. Ana kemerlerdeyse her iki tarafta da sürpriz challenger’lar görmekteyiz. Smackdown tarafında Roman’ın dönüşüyle Bloodline tehlikesinden kurtulan Cody, kadim dostu Kevin Owens’e bir kemer şansı vermiş durumda. Diğer taraftaysa SummerSlam’den Priest’i yenerek şampiyon ayrılan Gunther, ilk kemer korumasına kendi memleketinde (?) Randy Orton’a karşı yapıyor. Randy’nin Raw ile pek alakası olmazken King of the Ring finalinde yaşananlar bu maçı yaratırken güzel de bir main eventi bizlere sunmuş oluyor.


Mixed Tag Team Match
The Terror Twins (Damian Priest & Rhea Ripley) vs The Judgment Day (“Dirty” Dominik Mysterio & Liv Morgan)

Wrestlemania 39’da başlayan Judgment Day hikayesi 2024 yılının Ağustos ayına geldiğimizde bambaşka bir yere evrilmiş durumda. Grup ilk olarak Edge önderliğinde Damian Priest ile beraber kurulurken daha sonrasında Rhea Ripley’in Liv Morgan’a ihanetiyle beraber heel turn geçirmesinin ardından grup, ilk genişlemesini gerçekleştirmişti. O dönem feuda girdikleri isimlerden biri de Finn Balor olurken, Balor’ın gruba katılıp Edge’i elemine etmeleriyle beraber Jugdment Day’in temel üç ismi bu şekilde bir araya gelirlerken bu süreçte Dominik’in babasına ve Edge’e ihanetiyle beraber gruba katılmasıyla şovlarda iyice ses getirir hale gelmişlerdi. 2022’nin sonlarından 2023 Wrestlemania dönemine kadar grubun Edge ile feudu devam ederken Wrestlemania 39’da Edge’in Balor’ı yenmesiyle beraber bu feud sona ermişti. Rhea Ripley grup içerisinde bir kadın olmasına rağmen çok ciddi bir etkiye sahipken, aynı dönemde Royal Rumble kazanmış ve de üzerine Wrestlemania 39’da Charlotte’ı yenerek kemer sahibi de olmuştu. 2023 yılı Judgment Day için bu şekilde başlarken yılın ortalarında Priest, Money in the Bank’i kazanmış ek olarak Balor ve Priest ikilisi Tag Team kemerlerinin de sahibi olmuşlardı. Dominik de NXT North American kemerini alırken grup altın günlerini yaşamıştı. Ancak işler güllük gülüstanlık giderken ekip içerisinde bazı anlaşmazlıklar da gündeme gelmişti. Priest çantayı aldıktan sonra kemer için doğal bir Contender haline gelirken Balor da o dönem World Heayweight kemerini Seth Rollins’ten almak için uğraşmış ancak Priest’in istemeden yapmış olduğu engellemeler sebebiyle bir türlü Seth’i yenememişti. Bunun dışında Balor’ın veliahtı olarak görülen JD McDonagh, grubun içerisinde kendisini kabul ettirmeye çalışmış ama Priest bu duruma şiddetle karşı çıkmıştı. JD birkaç kez Priest’in aleyhine işler yapsa da en sonunda kendisini ona kabul ettirmişti. Öte yandan 2024 yılı içerisinde Wrestlemania dönemine Tag Team kemer mücadeleleriyle girerlerken Wrestlemania’da sahip oldukları her iki brand’in de tag team kemerlerini kaybetmişlerdi. Aynı gece Priest, Drew McIntyre üzerinden cash in yapmış ve yeni World Heavyweight şampiyonu olmayı başarmıştı. Aynı şovda Rhea Ripley de kemerini Becky’e karşı korumayı bilmişti. Dominik ise bir kez daha babasıyla feuda girmiş, bu kez Santos ile takım olarak Rey ve Andrade ikilisinin karşısına çıkmıştı. Ancak sonuç yine kendisi adına hüsran olmuştu.

Priest kemeri aldıktan bir süre sonra Rhea Ripley, Liv Morgan tarafından sakatlanınca Ripley’in kemeri bırakıp güreşe ara vermesiyle grubun lideri haline gelmişti. Bu liderlik pek ekip içerisinde bir kabul görmezken boştaki Kadınlar Kemerini Becky Lynch almıştı. King and Queen of the Ring’deyse Liv Morgan, Dominik’in istemsiz yardımıyla Becky’i yenerek yeni şampiyon olmuştu. Dominik, sevgilisi Rhea Ripley’in intikamını almak için Morgan’ın yenilmesini sağlamak isterken tam tersi bir şekilde ona maçı kazandırmıştı. Bu durum birkaç kez daha tekrarlanınca bu kez Liv Morgan, Dominik’i baştan çıkarmaya çalışmıştı. Onu yersizce öpüp, üstüne atlayıp gereksiz temaslarda bulunurken Dominik bu işten hoşlanmadığını göstermiş, kaçmaya çalışmış ancak bir yandan da hoşuna gider gibi tavırlar sergilemişti. Priest bu durumu hiç onaylamazken, ekibin diğer üyeleri de nötr davranmışlardı. Ancak Balor bu süre zarfında başta Dominik’i korur gibi gözükmüş ancak onun da Morgan ile bir ilişkisi olabileceğine dair şüpheli hareketleri olmuştu. Priest bu duruma da sinirlenerek Balor’ın güvenilirliğini birkaç kez sorgulamıştı. Priest’in tüm bu çabalarına ve Dominik’in kaçkın hareketlerine rağmen Morgan, takım kemerlerinin Awesome Truth’tan Balor ve JD ikilisine geçmesini sağlarken ekibin diğer üyelerinin gözünde de oldukça iyi bir yere yükselmişti. Tüm bunlar yaşanırken Wrestlemania 40 öncesinde Rey’in takım arkadaşı olabilmek için Dragon Lee’ye saldıran Carlito’nun görüntüleri ortaya çıkınca LWO’dan dışlanan Carlito da kendisine destekçi bulabilmek amacıyla Judgment Day ile takılmaya başlamıştı. Priest bu durumdan da hoşnutsuz olurken özellikle Dom, Balor ve JD; Carlito ile birçok kez Playstation oynanırken görüntülenmişlerdi. Zaten Carlito da birçok kez ring içi aksiyonda da Judgment Day’in yanında yer almıştı.

Tüm bu anlaşmazlıklarla beraber Priest’in ana kemer şampiyonu olması ve Rhea’nın yokluğunda lider gibi davranması Balor ile anlaşmazlıklar yaşamasına da sebep olmuştu. Priest, Wrestlemania 40’dan SummerSlam’e kadarki title reign’inde kemerini hep tek başına korumak istediğini söylemişti. Tüm bu süreçte ekip heel bir ekip olmasına rağmen Priest’in savaşan bir şampiyon görüntüsü vermesi onu face tarafa doğru ittirmişti. Örneğin Backlash’te Priest, kemerini Jey Uso’ya karşı korurken Judgment Day kendisine yardımcı olmuş ancak Priest bu duruma fazlasıyla sinirlenmişti. Bir sonraki Raw’da Priest özür dilerken Money in the Bank’ta girdiği Seth Rollins ile olan mücadelesinde de yine Balor’ı bu işin dışında bırakmıştı. Hatta o gün maça çıkmadan önce Balor’a yine maça karışmamasını söylemiş, Balor da onun arkasından “emredersin patron” demişti. Priest de Drew McIntyre cash-in’i ve Punk’ın etkisiyle kemerini korumuştu. Tüm bunlar yaşanırken işin diğer tarafında en sonunda Dominik de Liv Morgan’a karşılık vermiş ancak o esnada Rhea Ripley dönerek tüm her şeyi bozmuştu. Ekip yeniden tam kadro yoluna devam ederken SummerSlam döneminde Ripley, hem bir nevi Dominik’i geri almak hem de hiç kaybetmediği kemerini Morgan’dan geri alabilmek için geri dönmüştü. Bu süreçte Dominik, tüm her şey için Ripley’den özür dilerken, Morgan’ı terk etmiş ve Ripley ile arasını düzeltmişti. Morgan bu kez Dominik’den kazık yediğini düşünerek SummerSlam’de Revenge Tour’u bitireceğini söylemişti. Damian ise kemeriyle SummerSlam’e gelirken King of the Ring galibi Gunther ile karşı karşıya gelmişti. Ekip yaşanan tüm bu çatlaklarla beraber yeniden her şeyi toparlayabilmek için bir şans daha bulmuşlardı. Ancak işler hiç de eskisi gibi gitmezken, tam tersi tepetaklak bir hale gelmişti.

İlk olarak gecenin ilk maçına bakarsak Women’s World kemeri için Rhea Ripley vs Liv Morgan maçını izledik. Ripley ringe Dominik'le geldi. Ripley maç içerisinde Morgan'a bakarak Dominik'ip öpüp yaladı. Morgan da yine onu omzundan sakatladı ama Ripley maçı bitirmek istemedi. Morgan omzuna saldırırken boşluk bulan Ripley, Dominik'in yanına gitti. O esnada Ripley'e uçmak isteyen Liv, Dominik'in Ripley'i itmesiyle ona uçtu. Sonra Ripley kendi omzunu spiker masasına vurup omzunu yerine oturttu ve üstünlüğü aldı. Ama Morgan omzuna saldırmaya devam etti.  Sonra da sandalye aldı ve ringe geldi. Ancak Ripley omzunu bu sefer turnbackle'a vurdu ve kendine geldi. Sonra da Rip Tight çekti. Sandalyeyi o aldı ama Dominik ona engel oldu. Vurursan kemeri alamazsın dedi. Morgan Ripley'e Dropkick çekip Dominik'i aşağıya indirdi ve hemen Oblivion çekti ama Ripley attı. Sonra Dominik sandalyeyi ringe attı. Hakemin dikkatini dağıttı. O esnada Morgan sandalyenin üzerine Oblivion çekerek maçı aldı. Sonra da Dom ve Morgan, Ripley'in gözlerine bakarak öpüştüler. Ripley de öfkeyle onları seyretti. Dom ve Morgan sarılarak arka alanın yolunu tuttular. Arka alanda Priest'i delirirken gördük. Sinirle Dominik'i arayan Priest Judgment Day odasına girdi. Balor'ın yakasına yapıştı ve bundan haberin var mıydı diye sordu.  Balor da tabiki de bilmiyordum dedi. Biz de aynı kişiyi arıyoruz dedi. JD de senin maçın var biz onu arayalım diyerek onu sakinleştirdi. Balor da bana güvenine bak diyerek gitti. Priest arkasından seslendi ama Balor dönmedi. Sonra da Dom'dan bahsederek o çocuğu öldüreceğim dedi. Gecenin ilerleyen anlarında World Heavyweight kemer maçı öncesinde Balor ve Priest'i arka alanda gördük. Balor Dominik için onu her yerde aradım ama bulamadım muhtemelen kaçıp gitti dedi. Priest de daha önce söylediklerim için üzgünüm sınırı aştım dedi. Balor da anlıyorum merak etme dedi. Iki isim birbirlerinden özür dilediler. Balor, bana ihtiyacın olmadığını söyledin ama fikrin değişirse buradayım dedi. Priest de teşekkür etti. Inanilmaz fiziksel ve sert bir maç oldu. Maç icerisinde Gunther üstünlüğü alınca Priest'i canlandırmak için Balor ring kenarına geldi. Gunther de kanayan göğsündeki kanı alıp kendi saçına vücuduna sürdü. Hatta dışarıda duran Balor'a da tekme attı. Bunu gören Priest toparlandı. Önce Razors Edge sonra South of Heaven çekti. Kötü bir görüntü oldu çünkü Gunther tam ip kenarına düşmedi. Priest'in de Gunther'i sürüklemesi gerekti. Yani ring ortasına değil de kenarına sürükledi. Botch benzeri bir sey olup akış bozuldu. Tuşa gittiğindeyse Balor, Priest'e ihanet etti ve Gunther'in ayağını ipe koydu. Priest şoka girerken Gunther Sleeper bağladı ama Priest kurtuldu. Kurtulur kurtulmaz Balor'ın boğazına sarıldı o esnada Gunther'den Powerbomb geldi ve Sleeper'ı gene bağladı. Dayanamayan Priest kemerini kaybetti. Balor öfke dolu bakışlarla Priest'e bakmaya devam etti. Böylece aynı gecede önce Dominik, kendisini bu gruba alan ve onu önemli biri haline getiren Ripley’e ihanet ederek Liv Morgan’ı seçmiş, Balor da belki de içerisinde uzun bir süredir tuttuğu öfkesine sonunda yenik düşerek Gunther’e sırtını dönmüştü. Yaşanan bu olayların kurbanları olan Priest ve Ripley de doğal olarak beraber hareket etmeye başlamışlardı.

5 Ağustos Raw’a geldiğimizdeyse Priest ringe promo keserken hayatının büyük bir bölümünde yalnız başına olduğunu söyledi. Ancak Judgment Day'i bulduğunda her şeyin değiştiğini söyledi. Bana savaşmam için bir sebep verdiler, beni bir yere ait hissettirdiler dedi. Geçen Cuma günkü belgesel premier'imde de insanları, sizleri gördüm duydum dedi. Bu sayede ailemin daha da büyüdüğünü gördüm dedi. Finn Balor sana yeni ailemi tanıtayım dedi ve seyircileri gösterdi. Sonra da Balor'a seslenmeye devam etti. Sen acı çektiğinde, o acının sebebi ben olacağım, buraya gel ve dayak başlasın dedi. Balor ise arka alandan seslendi. Balor şunu bilmeni isterim ki buna sen sebep oldun dedi. Ben sana ihanet etmedim sen Judgment Day'e ihanet ettin dedi. Biz hep birbirimizin arkasını kollarız, liderlik de yoktur burada dedi. Tüm bunlar sen şampiyon olduğunda değişti dedi. Sözünden döndün dedi. Geçen sene neredeyse şampiyon oluyordum dedi. Sonra bu oldu dedi ve elinde Priest'in Balor vs Seth maçı sonrası üzgün duran Balor'a baktığı fotoğrafı gösterdi. Beni teselli etmek için arabada bana ne söylediğini hatırlıyor musun diye sordu. Bana Finn şimdi adam gibi davranma zamanı demiştin dedi. Sana da ailene de başlarım dedi. Sokaklardan geldiğini söylüyorsun ama sen sokaklardaki bir loser'dan başka bir şey değilsin dedi. Seninle kavga etmeyeceğim ama kim edecek biliyor musun, bunu hak eden isteyen biri; JD edecek dedi. Bense bekleyeceğim dedi. Bense sen güvende hissedene kadar bekleyeceğim dedi. Beni neredeyse unutmuş olduğun ana kadar bekleyeceğim dedi. Arkanı döndüğünde de orada bir kez daha seni sırtından vurmak için orada olacağım dedi. Sadece ben olmayacağım dedi. Hepimiz olacağız dedi ve o esnada yeni Judgment Day'i Balor'ın arkasında gördük; Carlito, JD, Dominik ve Liv Morgan. İleriki anlarda Priest vs JD maçı izledik. Maç devam ederken yeni Judgment Day, Priest'e saldırdılar. Priest ise hepsine direndi ve en son Balor ile birebir kaldı. Balor kaçmaya çalıştı ama Priest onu yakalayıp Razor's Edge pozisyonuna aldı. Hareketi tamamlayacakken Morgan, Balor'ı çekip kurtardı. Sonra da Dominik geldi ve Morgan'la Priest'e saldırmaya başladılar. O esnada da Rhea'nın müziği çaldı ve koşarak ringe geldi. Dominik ve Morgan kaçmaya yeltendiler ama Rhea, Morgan'ı yakaladı. Suratını ring postuna vurmaya başladı. Spiker masasına tam Razor's Edge çekecekken Dominik bu kez Morgan'ı kurtardı. Ringdeyse JD, Priest ve Ripley'e karşı tek kaldı. Ripley'den sağlam bir Headbutt yedi. Priest de bir South of Heaven çekti. Arka alanda ikiliyle röportaj yapılırken Priest onların Judgment Day olmadığını, Rhea'nın ve Priest'in Judgment Day olduğunu söyledi. Ripley de bu ihanetlerin bir sonucu olacağını söyledi.

12 Ağustos Raw’da Rhea ringde promo keserken seyircilerin oradan Dominik ve Liv geldiler. Seyircilerden Liv'e "Sloppy Seconds" tezahüratı geldi. Liv, kadınlar division'ının kendisine ait olduğunu söyledi. Rhea'ya da sevdiğin her şey benim artık dedi. Rhea ise güldü. Rhea benden her şeyi aldığını söyledin ama bu yanlış dedi. Evet benden çok şey aldın doğru, çokça zayıf tarafımı aldın benden dedi. Bende bıraktığın şey ise ayakta durmam ve ben ayakta durdukça senin için geleceğim dedi. Beni durdurmak beni öldürmen gerekecek dedi. Kendi sesini seviyor olman çok hoş çünkü bu sayede nerede olduğunu bulabiliyoruz dedi. Tam o esnada  Dom ve Liv'in arkasından Priest çıkageldi. Priest Dominik'i yakaladı ve dövmeye başladı. Morgan ise kaçtı. Priest arka alanda Dominik'e saldırırken Morgan, Priest'i durdurmaya geldi ama ona da Ripley geldi ve Morgan gene kaçtı. Priest de döve döve Dominik'i ringe kadar getirdi. Dominik South of Heaven çekecekti ama Carlito geldi. O esnada Dominik kaçarken Pries de Carlito'yu bir Clothesline ile ring dışına gönderdi. Sonra da Priest vs Carlito maçı başladı. Priest maçı aldı. Maç biter bitmez JD geldi ve Priest'e saldırdı. Ama sağlam bir yumruk yedi. En sonunda da Balor ve Dominik geldiler. Morgan da ringdeyken çok geçmeden Rhea geldi. Rhea gelince Carlito Rhea'yı durdurmaya çalıştı ama bir tekmeyle Rhea onu yere serdi. Dom ve Morgan kaçarlarken Balor ringde Ripley ve Priest ile tek kaldı. O esnada JD ringe atlarken Priest bir tekmeyle onu durdurdu, o esnada da Balor kaçtı. Priest de JD'ye bir South of Heaven çekti. Priest ve Ripley birbirlerine sarılırlarken Dominik üstlerine atladı ama Priest onun boğazından yakaladı. Rhea da Rip Tight pozisyonuna alırken Dominik'i Morgan son anda onu kurtarıp dışarıya çekti. Arka alanda Priest ve Rhea ile röpörtaj yapılırken Bash in Berlin için resmileşen Rhea & Priest vs Dominik & Morgan maçı onlara soruldu. Rhea maç için sabırsızlandığını söylendi. Priest de iki haftadır "Judgment Lame"in kendilerini 5'e 2 indirmeye çalıştıklarını ama başaramadıklarını söyledi. Şimdiyse ikiye iki olacaklarını düşünün dedi. Bu işi bir oyun olarak düşünüyorlar, onlar için kolay geliyor ama daha önce hiç çekmedikleri türde bir acı çekecekler dedi. Rhea onları gerizekalı olarak tanımladı. Grubun esas iki gücüne karşı ihanet ederlerken ne düşünüyorlardı acaba dedi.

19 Ağustos Raw’a geldiğimizde Dominik vs Damian Priest maçı devam ederken ortalık karıştı. Priest, Dominik'i dışarıya Rhea'ya yollarken Rhea da spiker masasını onun için hazırladı. Rip Tight için hazırlanırken Morgan sandalyeyle ona vurdu. Ring içindeyse Balor, Carlito ve JD, Priest'e saldırdılar. Dominik de onlara katıldı. Carlito'dan da bir Backstabber geldi. Sonrasında da tüm ekip Priest'i tutarken Morgan'ın Rhea'yı dövüşünü ona izlettiler. Morgan birçok kez Ripley'in sakat omzuna saldırdı, birkaç kez ring postuna ve çelik merdivenlere doğru fırlattı. Ringdeyse Balor'dan Priest'e Coup de Grace geldi. Morgan da Ripley'e Oblivian çekti. En sonunda da Dominik, Priest'e bir Frog Splash çekti. 26 Ağustos Raw’da Yeni Judgment Day ringdeyken Dominik, boolamalar eşliğinde konuşurken, Liv'in tam desteğiyle Intercontinental şampiyonluğu için #1 contenders turnuvasına katılıyorum dedi. Dominik dehşet boo'lanırken çok geçmeden Rey'in müziği çaldı ve LWO geldi. Rey sözü aldı ve son zamanlarda hiç aynaya baktın mı evlat diye sordu. Sen kayıp bir ruhsun dedi. Yardıma ihtiyacın var, kontrolden çıktın dedi. En azından Rhea'yle beraberken birinizin bir şeyleri vardı ki bunun sen olmadığı kesin dedi. Birinin senin haddini bildirmesi gerek dedi. Dominik de bu sen olmayacaksın, seni çoktan yendim ve sonra da haftalarca ortadan kayboldun dedi. Her zaman bir aptaldın ama şimdi Liv'lesin ya daha büyük bir aptal oldun dedi Rey. Liv araya girdi, kimse Women's World Şampiyonu'yla böyle konuşamaz, özellikle de sen dedi. Sonra da Dominik, hadi git babanın işini bitir dedi. Rey de hadi gel vur bana, çünkü yüzündeki o aptal bıyığı yok etmek istiyorum dedi. JD ilk hamleyi yaparken Rey onu indirdi. Sonra da iki ekip birbirlerine girdiler ama LWO ringi temizledi. Dragon Lee, LWO'un yardımıyla dışarıdaki Judgment Day'e uçtu. Sonra da iki ekibin dörde dört tag team maçları başladı. Maç sonunda Rey Dominik üzerinden 619 çekip işi bitirecekken, tam turnbackle'a çıktığı sırada Balor hakemin dikkatini dağıttı. Morgan da Dominik'i kurtardı ve Rey boşa atladı. Ardından da Dominik bir Cradle ile maçı takımına kazandırdı. Maçtan sonra ekip LWO'ya saldırmaya devam ettiler. Rey'i tam spiker masasına yatırırlarken, Dominik de turnbackle'a çıktığı anda Ripley ve Priest geldiler. İki isim Judgment Day'i temizlerken Dominik turnbackle'da kaldı. Aşağıya indiğinde Priest ve Ripley onu sıkıştırdılar. Ama çok geçmeden Morgan, Ripley'in üstüne atladı. Jugdment Day'in diğer üyeleri de geldi ama Priest ve Ripley sağlam durdular. En son ringde Carlito ve JD kalırken Ripley, JD'ye Rip Tight çekti. Priest de Carlito'ya South of Heaven çekti.

Bu feuda SummerSlam öncesinde Jey Uso da katılmak için bazı sinyaller vermişti. Jey Uso, Ripley’e ilgi gösterirken o dönem Dominik bu duruma karşı tepki göstermişti. Ancak sonrasında bu konuya dair bir gelişme yaşanmazken sanırım Jey için de bir belirsizlik var gibi. Keza Smackdown tarafında Roman; yeni Bloodline ve yeni Tribal Chief ile mücadele ederken eski Bloodline’ı toparlama yolunda adımlar atabilir gibi. Bunun için de Jimmy’nin, Jey’in hatta belki de Sami’nin kısa süreliğine de olsa bu o taraftaki feuda dahil olmaları mümkün olabilir bence. O yüzden de Jey bu aşamada net bir şekilde bu feuda dahil olur diyemiyorum. Ek olarak Intercontinental kemeri heel bir isimdeyken de orta vadede belki Wrestlemania için kemer mücadelesine dahi girebilir. Bu sebeplerden ötürü Jey’in durumu biraz muamma gibi. Ancak tahmine geçersek ben geçen PPV’de çok fazla şy kaybeden Ripley ve Priest ikilisinin türlü engellemelere rağmen maçı kazanabileceklerini düşünüyorum. Bu feudun devamlılığı için de sanki bu galibiyet şart gibi duruyor.

Tahmin: The Terror Twins (Damian Priest & Rhea Ripley)


Strap Match
CM Punk vs Drew McInytre

CM Punk’ın WWE’ye dönüş yaptığı 2023 Kasım ayından bu yana neredeyse devam eden bu feudun ikinci raundunda bu kez iki isim Strap Match içerisinde karşı karşıya geliyorlar. Punk’ın WWE’ye dönüşünden rahatsız olan Drew, bu durumu kendisine resmen ifade etmiş ve bunun üzerine iki isim de Wrestlemania ve kemer yolu için iddialı olduklarını belirtmişlerdi. Ocak ayındaki Royal Rumble’a geldiğimizde Drew McIntyre, istemsizce Punk’ı sakatlarken, Punk ringlerden 6 aylığına uzak kalmıştı. Böylece CM Punk vs Seth Rollins feudu Wrestlemania 40’ın ilk gecesi için main event olarak hazırlanırken planlar da suya düşmüştü. Bu sebeple Seth, feudsuz kalmış ve bunun da etkisiyle Cody’nin Bloodline mücadelesine dahil olmuştu. Drew ise Royal Rumble sonrasında Punk ile alay etmiş, sakatlığının daha da kötüleşmesini sağlayacak şekilde ona saldırmıştı. Ek olarak kemer mücadelesine de devam etmiş ve Elimination Chamber’ı kazanarak Seth Rollins’in Wrestlemania 40’daki rakibi olmuştu. Wrestlemania 40’ın ikinci gecesinin ilk maçında Drew, Seth’i yenerek kemere de ulaşmış ancak maçı spiker masasında izleyen Punk’ın gözü önünde sevincini abartınca Punk tarafından saldırıya uğramıştı. Bunun üzerine Priest, cash in yapmış ve Drew’dan kemeri almayı başarmıştı. Hemen bir sonraki Raw’da da onun #1 contender olmasını engellemişti. Tüm bunların üzerine Drew kemer mücadelesini bırakmazken bu kez kendi evinde; İskoçya’daki Clash at the Castle’da kemeri Priest’ten geri almak için maça çıkmış ancak Punk’ın etkisiyle Drew bir kez daha ringlerden boynu bükük ayrılmıştı. Bir sonraki Smackdown ise bu kez Punk’ın memleketi Chicago’da gerçekleşirken Drew, Punk’a saldırmış ve Punk için oldukça önemli olan; üzerinde eşi AJ’in ve köpeğinin isminin yazdığı bilekliği ondan almıştı. Daha sonrasında da gözünü Money in the Bank’e diken Drew, Money in the Bank maçına gireceğini, çantayı kazanacağını ve aynı gece cash in yapıp şampiyon olacağını söylemişti. Keza Money in the Bank’te dediklerini yapabilmek için her şeyi yaptı. Maça girdi, çantayı kazandı ve Seth Rollins vs Damian Priest maçı oynanırken cash in yapıp maçı Triple Threat’e çevirdi. Ancak Punk bir kez daha Drew’a engel olmuş ve Priest’in kemerini korumasını sağlamıştı. Punk aynı zamanda maç içi anlaşması gereği Seth’in Priest şampiyonken kemer için hak iddia edememesine de neden olmuş ve Seth ile olan düşmanlığını da perçinlemişti.

İşte bu ortamda SummerSlam’e giderken bu hikayenin üçüncü tarafı olan Seth; Drew ile yakın zamanda feud yaşamış, Punk ile de yaşamanın eşiğine gelmişti. İki isim birbirleriyle dalaşırlarken hep bu kargaşadan olumsuz yönde etkilenen isim olmuştu. Bunun üzerine de SummerSlam’deki CM Punk vs Drew McIntyre maçı için de özel hakem olmuştu. Daha maç başlamadan oldukça gergin bir oluşurken Punk ringe girerken giydiği sweetshirt'ü çıkarırken Seth'e dikkat etmeden çıkardı. Seth de onunla kıçını sildi. Maç içerisinde de iki isim de Seth'le tartışmalar yaşadılar. Bir ara ikili ring dışında birbirlerini yerlerken Seth keyifle onları izledi. Örneğin Punk, Drew'un kafasını çelik merdivenlere vururken Seth görmemiş gibi yapıp ayakkabısıyla uğraştı. Count out vs hiç saymadı bir ara. Bir ara Drew'u uyarır gibi yaptı sonra boş verdi, Drew da ring altındaki demirliğe slingshot yaptı. Drew ring içinde tuşa gitmek istedi, Seth çok yavaş hareket etti ki zaten Punk da kalktı. Seth de zaten onu öldürmek istiyordun o yüzden yavaş saydım dedi. Maç gerçekten oldukça fiziksel ve sert geçti. Seth de düzgün saymaya başladı. Ara ara iki isimle de diyaloga girdi. Drew dışarı çıkıp sandalye aldı. Sonra Seth'e de arkanı dön, görmemiş gibi yap sen de bunu benim kadar istiyorsun dedi. Seth de döndü ama Drew tam vuracakken elinden aldı. Drew, Seth'i yüzünden itince Seth sandalyeyle ona saldırdı ama Drew eğilince hareket Punk'a doğru gitti. Seth de sonunda durdu. O esnada Punk rollupa aldı ama Seth sandalyeyi dışarı atmakla meşgul olunca onu görmedi ve geç saydı. Drew da kalktı. Sonra Drew, Punk'ın bilekliğini çıkarınca Punk da toparlandı. Bir ara Anakonda Wise bağladı ve o ara Drew'dan bilekliğini aldı ama Cleymore yedi. Drew tuşa giderken Punk kalktı. Punk toparlanıp GTS pozisyonuna alırken Seth'in bilekliği taktiğini gördü. O esnada Drew, Punk'a saldırdı ama Seth de aşağıya düştü. Punk yine toparlanıp GTS çekti ama Seth aşağıya düşünce çok geç saydı ve Drew kalktı. Punk da bunun üzerine Seth'e çok sinirlendi. Seth de ona karşılık verdi seni burada istemiyoruz dedi. Problemin orada onunla uğraş dedi Drew'a bakarak. Punk dayanamadı ve Seth'e GTS çekip bilekliği aldı. O esnada da Drew'dan Low Blow ve Cleymore geldi. Seth zar zor tuşu saydı, hatta 3'ü sayarken Drew'a baktı ama en sonunda saydı ve Drew maçı kazandı. Seth arkasına bile bakmadan sinirle arka alana giderken Drew yine bilekliği taktı ve öptü. Ayağını yerde yatan Punk'ın üstüne koydu ve poz verdi. Böylece iki isim arasındaki ilk raunddan galip olarak ayrıldı.

CM Punk ringde promo kesmek için geldi. Punk oldukça mutlu görünürken neden böyle olduğunu anlatacağını söyledi. UFC'de kemer kazanan Belal Muhammed'e selam yolladı ilk olarak. Sonra da kendi konusuna geldi, cumartesi günü SummerSlam'de büyük bir yenilgi aldığını söyledi. Yapacağımı söylediğim şeyleri yapamadım dedi. İşte bu yüzden mutluyum dedi ve sonra şov Baltimore'da olduğu için de, 10 yıldır burada yoktum diyerek seyircileri coşturdu. 10 bin küsür insan ismimi haykırınca bu da egomu okşuyor tabi dedi. Sonra da güçlü bir CM Punk tezahüratı geldi. Kaybetmek beni mutlu etmiyor ama bu beni mutlu ediyor dedi. Ne zaman yere düşsem ayağa kalkabildiğim için beni seviyorsunuz dedi. Bu şirkette bazı kişiler benden nefret ediyorlar çünkü ben yerde kalmıyorum dedi. Summerslam benim için garanti bir şey değildi çünkü Ocak ayında sakatlandım, tam geri döndüğümde her şey benden alındı dedi. Bana 9 ay güreşemeyeceğim söylendi ama şu an neden mutluyum biliyor musunuz, çünkü ben 5 ayda geri döndüm dedi. Sonra da konuyu Drew'a getirdi. O beni duydu, sakatlığım için dua ettiğini söyledi dedi. İsmimi tishirt'e bastırıp hayatımı mahvedeceğini söyledi dedi. Kendisini daha iyi hissetmek adına benim için yalanlar söyledi dedi. Şu an neden mi mutluyum, Drew'a kaybettiğim için değil, çünkü ben geri döndüm dedi. SummerSlam bir başlangıçtı ki insanların Road to Wrestlemania'sının Ocak ayında başladığını biliyorum dedi. Benimkiyse Cumartesi günü başladı dedi. Daha önce de en dipten başlamıştım ve en yukarıya çıkmıştım dedi. CM Punk bunları yapmasa, yerde kalmaya devam etse seyirciler için ne olurdu ki diye sordu. Yaz benim beklediğim gibi başlamadı ama hala yaz aylarındayız dedi. Bu güzel mekanın insanları CM Punk'ın daha az konuşmasını ve daha çok kavga etmesini hak ediyorlar dedi. Raund 2; Drew McIntyre'ı istiyorum, çünkü beni yere gömeceğini söylemişti ama ben hala ayaklarımın üzerindeyim dedi. Hala ciğerlerimde hava var, hala damarımdan kanlar akmaya devam ediyor derken sözünü bitiremeden Seth Rollins'in müziği çaldı. Sonra da sözü aldı ve iyi günündesin bugün dedi. Ben de öyleyim dedi. Çünkü 10 yıldan sonra seni geçmişe gönderme sırası bana geçti dedi. Seth ringe doğru gelmeye çalışırken Punk önünü kesti. O esnada da Seth, beni ringe almak istiyor musun yoksa oraya gelip kıçını mı tekmeleyeyim dedi. Punk da Seth'in kıyafetiyle alay ederek bugün kovboy gibi giyinen ben değilim ama bugün yabanmersinin ben olacağım hadi gel dedi. İkili tam birbirlerine gireceklerken bu kez seyircilerin arasından Drew gözüktü. Drew bu negatiflikte ne böyle dedi. Bu gece kutlama gecesi dedi. Herkes SummerSlam'deki en büyük maçı konuşurken Drew McIntyre'ın CM Punk yendiğini ve Seth Rollins'in üçe kadar saydığını konuşuyor dedi. Sonra da Punk'a senin hakkında güzel şeyler söyleyeceğim ve en sevdiğin konu olan CM Punk hakkında konuşacağım dedi. Beni şoka uğrattın, tüm dünyayı Cumartesi günü şoka uğrattın dedi. Hala kayda değer olduğunu kanıtladın dedi. Ama dünyanın en iyisi değilsin artık dedi. Ben en iyisiyim dedi. Punk ve Seth birbirlerine bakarlarken Drew da birbirlerinize bakmaya devam mı edeceksiniz, yukarıya bakın dedi kendisini işaret ederek. Dikkatinizi nasıl çekeceğimi biliyorum, bak bende ne var Punk dedi ve bilekliği gösterdi. Punk dayanamadı ve seyircilerin arasına girerek Drew'u kovalamaya başladı. Seth ringde tek kaldı. Arkasını döndüğünde Branson Reed, Seth'e saldırdı. Seth Superkick ve Big Boot ile karşılık verdi ama Death Valley Driver yedi. Sonrasında da iki tane Senton geldi. İki tane de Tsunami çekti. Çok geçmeden görevliler geldi. Reed de ring dışına çıktı ama dayanamayarak bir tane daha Tsunami çekti. Hemen ardından tam üç tane daha çekti. Seyircilerden de çok iyi reaksiyon aldı. Görevliler Reed'i bir türlü durduramazlarken Seth'in ağzından kanlar gelmeye başladı. Reed yedinci Tsunami için turnbackle'a çıktı ama görevliler Seth'i ring dışına taşıyarak onu kurtardılar. Reed arka alanda yaptıklarını neden yaptığını anlatırken yapmam gerekeni yaptım dedi. WWE'nin altın çocuklarından birini parçaladım, bir sürü Tsunami çektim dedi. Tüm bunları buraya oyun oynamak için gelmediğimi göstermek için yaptım dedi. Kendisinin bu işin en üst seviyesinde olduğunu söyledi.

12 Ağustos Raw’daysa bu maçın türünü belirleyecek bir olay yaşandı. Gunther ve Randy kendi aralarındaki kemer mücadeleleri hakkında konuşurlarken Drew geldi. Drew yavaş yavaş gelirken tam mikrofonu alıp bir şeyler söyleyeceği anda Randy, Gunther'e RKO'yu yapıştırdı. Randy kemeri eline alıp bakarken Drew da rinde doğru yöneldi. Ancak tam o esnada CM Punk seyircilerin arasından çıkıp Drew'a saldırmaya başladı. Randy de ringi terkederken Drew ise Punk'a karşılık verdi. Sonra da kot pantolonundan kemerini çıkardı. Punk'a vurmak istedi ama Punk sıyrıldı ve Drew'dan kemeri almayı başarıp kemerle onu dövmeye başladı. Defalarca kez kemerle Drew'a vurdu. Drew en sonunda çareyi kaçmakta buldu. 19 Ağustos Raw’daysa bu maç ve türü kesinleşti. Punk ringde bulunurken Drew'u Strap Match'a davet etti. Drew girişin oraya geldi ve Punk'a bütün hafta sana yapacaklarımı düşündüm, beni geçen hafta küçük düşürdün dedi. Şimdiyse beni Strap Match'a mı davet ediyorsun diye sordu. Sana bir sorum var, bu konuda da çok ciddiyim, alkol almaya mı başladın dedi. Beni daha önce Strap Match'ta gördün mü, kabul ediyorum tabi ki dedi. Ama bu önümüzdeki haftanın konusu, daha fazla bekleyemem, geçen hafta bende açtığın yaraların bedelini ödemen gerek dedi. Punk Strap ile beklerken Drew da onu bırak ve şov başlasın dedi. Punk da o zaman şöyle yapalım, senden korkmadığım için bunu sana vereyim sen de bana bilekliği ver dedi. Drew bunu kabul etmedi ve sen bir yalancısın dedi. Geçen hafta yaptığın gibi beni kandıracaksın, sana bilekliği verdiğim an bana Strap ile saldıracaksın dedi. Ayrıca, Punk'ın ailesini kastederek, onlar evde Drew McIntyre ile daha güvendeler dedi. Berlin'de güvende olan ben değilim sensin, çünkü ben sana bağlanmayacağım sen bana bağlanacaksın dedi. 26 Ağustos Raw’da Drew ringde promo keserken nostaljiyi en karanlık zamanlarda bile sizin için burada duran bir savaşçıya tercih ediyorsunuz dedi seyircilere. Ama sizi affediyorum çünkü ne yaptığınızı bilmiyorsunuz dedi. Sonra bilekliğe baktı, bu 50 Cent'lik çöp parçası Punk üzerinden ciddi bir duygusal hasar bıraktı dedi. Cumartesi günü için bu işi çözmeye yönelik seçtiği alet de ayrı bir ironi, çünkü o şey onun canını fiziki olarak çok yakacak dedi. Çünkü onu Cumartesi günü kırbaçlayacağım dedi ama çok geçmeden Punk'ın müziği çaldı. Punk, Strap'le direkt arkadan Drew'a saldırdı. Bilekliği almak istedi ama Drew direndi ve Glasgow Kiss çekti. Mücadele ring aşağısına taşınırken Drew, Punk'ı çelik merdivenlere itti. Sonra da Strap'i aldı ama çok vakit kaybedince Drew üzerine koşan Drew'u spiker masasına Back Drop'ladı. Sonra da Strap'le vurmaya başladı. En son güvenlikler iki ismi ayırırlarken Punk güvenliklere de Strap ile vurdu. Drew kaçarken Punk tüm ringi temizledi ve mesajını verdi.

CM Punk vs Seth Rollins olayı daha öncesinde de birkaç kez belirttiğim üzere Wrestlemania 40 için bir main event planıydı. Punk’ın sakatlığı buna engel olunca bir süre Drew vs Seth feudunu izledik. Ancak o feud içerisinde dahi Drew vs Punk feudu sürekli işlenen ve her iki taraf için kötü şeyler yaşatan bir nefret hikayesine dönüştü. Ancak tam ortada kalan Seth ise bu durumdan çok fazla zarar gördü. En sonunda da Punk’a “aksiyonlarının bir sonucu vardır” diyerek ileriki süreçlerde onun için gelebileceğinin de işaretlerini verdi. Keza SummerSlam’de yaşananlarda bunun bir göstergesiydi. Dolayısıyla muhtemelen Wrestlemania 41 için Seth Rollin vs CM Punk izleyeceğiz gibi duruyor. O zamana kadar da Punk vs Drew feudu devam edecekken Seth ise bir süre Branson Reed ile uğraşacak gibi. Daha sonrasında bence Punk bir kemer feuduna girdiğinde Seth Rollins’in onu engellemesiyle o feud yeniden alevleniyor olacak. Tüm bunların olabilmesi için de Punk’ın bu feudu kazanarak momentum elde etmesi gerekiyor. Drew, SummerSlam’de kazanarak çok önemli bir galibiyet aldı ancak bu feudun kazananı bariz bir şekilde CM Punk olacak zaten. Sadece Drew’un SummerSlam’de kazanması ve kazanma şekli feudu uzatacak bir unsur olarak kalacak. Bu sebeple ben Punk’ın bu maçı kazanarak durumu eşitleyeceğini düşünüyorum. Bir sonraki PPV olan Ekim ayındaki Bad Blood’da da olası bir Hell in a Cell maçıyla da bu feudun son maçını izleriz gibi geliyor.

Tahmin: CM Punk


Tag Team Match for the WWE Women’s Tag Team Championship
The Unholy Union (Alba Fyre & Isla Dawn)(c) vs Bianca Belair & Jade Cargill

15 Haziran’da İskoçya’da gerçekleşen Clash at the Castle’da takım kemerlerini Triple Threat maçında Bianca ve Cargill’den almayı başaran Fyre ve Dawn ikilisi, o tarihten bu yana da kemerlerini korumaya devam ediyorlar. İskoçyalı olan iki isim, kendi evlerinde kemerlere ulaşırlarken Triple Threat kurallarından da yararlanarak maç içerisinde yer alan diğer ikili Zoey Stark ve Shayna Bazsler’ın da olmasından faydalanarak Shayna üzerinden tuşa giderek maçı kazanmışlardı. Bianca ve Cargill, Shayna üzerinden finisher çekip maçı bitireceklerken Dawn, Cargill'e German Suplex çekti ve Shayna üzerinden tuşa gidip maçı ve kemeri takımına kazandırmıştı. Böylece Belair ve Cargill ikilisi tuş olmadan takım kemerlerini kaybetmişlerdi. Maçın sonucu İskoç seyircileri oldukça mutlu ederken biz izleyenler adına Cargill’in performansı da ciddi bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Keza AEW’dan WWE’ye geçerken uzun bir süre üzerinde hype yaratılan bir isim olan Cargill, gerçekten de müthiş atletik bir isimken Clash at the Castle’da yapmış olduğu iki botch ona dair bazı şüpheler de yaratmadı değil. Maç içerisinde tag aldıktan sonra Sprinboard hareketi yapmak isterken iplere ayağı takılmış ve kendini yerde bulmuştu. Bu birçok güreşçinin başına gelebilecek bir durumken esas kabul edilemez konu Shayna Bazsler’ın yapmış olduğu Sleeper hareketine karşılık yanlışlıkla pes etmesiydi. Muhtemelen Shayna hareketi yaparken istemsizce Cargill’in boğazını fazlasıyla sıkarken Cargill de can havliyle ona yavaşlamasını söylemek istemiş ancak bunu yaparken bildiğiniz pes etmişti. Hatta maçı anlatan Cole ve Graves de onun pes ettiğini söylerlerken konu “hakem hatasına” bağlanmıştı. Tabii burada esas suçlu kim tartışılır ama her halükarda görmek istemeyeceğimiz tarzda bir şey yaşanmış oldu.

Clash at the Castle sonrasında Bianca ve Cargill birlikteliği devam ederken yeni şampiyonlar da Chance & Carter, Zoey & Shayna ve Damage CTRL gibi diğer takımlarla da feudlarına devam etmişlerdi. Örneğin 24 Haziran Raw’da Alba Fyre & Isla Dawn vs Katana Chance & Kayden Carter maçı izledik. Dawn ve Fyre maçı kazandılar. Maçtan sonra Damage CTRL iki ekibe de saldırdı. 5 Temmuz Smackdown’daysa Cargill & Belair vs Hartwell & LeRea maçı izledik. Belair ve Cargill kazandılar. Belair maçtan sonra yapılan röportajda son birkaç ayın çok zor geçtiğini ancak buraya başladıkları işi bitirmeye geldiklerini söyledi. Alba ve Isla'dan da kemerleri geri alacaklarını da ekledi. Cargill de kemerleri bizim için sıcak tuttuğunuz için teşekkür ederim dedi. Kemerlerimiz için geri dönüyoruz dedi. Yakında da görüşeceğiz dedi. 19 Temmuz Smackdown’da Bianca vs Chelsea Green maçını izlerken Bianca çok ani bir tuşla maçı aldı. Maçtan sonra Niven ringe girerken Belair'e destek olmak için Cargill de geldi. Daha sonrasında ikili kutlamaya devam ederken dev ekranda Fire ve Dawn ikilisi gözüktü. Bizi aradığınızı duyduk, şampiyon olunca tüm güç sizde olur ve şu an her şey bizde dediler. Rövanş maçımıza da bakacağız dediler. 26 Temmuz Smackdown’da Jade Cargill ringe geldi. Sonra da Bianca geldi. Bianca buraya direkt konuya girmek için geldiklerini söyledi. Alba ve Isla'nın Clash at the Castle'daki kemer kazanımları sonrasından bu yana onları hep ghost'ladıklarını söyledi. Bu hafta Smackdown'da olacaklarını söylediler değil mi, kemerleri getireceklerini söylediler değil mi, o zaman neredeler diye sordu. Çok geçmeden ikilinin müziği çaldı. Ancak ikili arkadan gelip Bianca ve Cargill'e saldırdılar. Bianca Dawn'ı K.O.D pozisyonuna alarak karşılık verdi ama Dawn ring dışına kaçtı. Cargill de Fyre'ı onun üzerine yolladı.

2 Ağustos Smackdown’a geldiğimizdeyse nihayet bu iki takım arasındaki rövanş maçını izledik. Maç devam ederken Blair Davenport geldi ve Cargill'i çelik merdivenlere itti. Hakem de maçı DQ ile bitirdi, böylece Fyre ve Dawn kemerlerini korudular. Ardından üç isim Bianca'ya saldırdılar. Cargill direnmek istese de ona da saldırdılar. Suratını ring postuna vurdular ve onu spiker masasına fırlattılar. 9 Ağustos Smackdown’da feud devam ederken Jade Cargill vs Alba Fyre maçı yapıldı. Cargill maçı aldı. Maçtan sonra Dawn ve Devonport geldiler ve Cargill ile Bianca'ya saldırdılar. Fyre da onlara katıldı ama yardıma Naomi geldi. Face üçlü ringi temizlediler.

Yapılan rövanş maçının ardından yeni Contender arayışlarına girilirken 12 Ağustos Raw’da Damage CTRL vs Pure Fusion Collective #1 Contender's Match maçını izledik. Maçı tag team şampiyonları Fyre ve Dawn da kenardan izlediler. Iyo maçı bitrecekken Sonya maça karıştı. Ancak Sane'in etkisiyle Damage CTRL yine üstünlüğü aldı. Maç aşağıya taşınırken Zoey, spiker koltuğunda oturan Fyre'ın üzerine Iyo'yu attı. Superkick çekecekken Iyo kaçtı ve tekme Fyre'a geldi. Iyo yine Over the Moonsault pozisyonu alıp hareketi tamamlarken tam hakem üçü sayacağı anda Dawn ringe girdi ve Iyo'ya saldırarak maçın DQ ile sonlanmasına neden oldu. Fyre da ringe geldi iki isim her iki contender'a da saldırdılar. Böylece yeni Contender bulma işi de bu sebeple başarısız oldu. Bu başarısızlık sonucunda önümüzdeki hafta her iki takım da #1 contender olarak Triple Threat maçına çıkarlarken Alba ve Dawn ikilisi kemerlerini korudular. 23 Ağustos Smackdown’daysa Belair & Cargill & Naomi vs Unholy Union & Blair Davenport maçı yapıldı. Naomi, Davenport'u pinleyerek maçı takımına kazandırdı. Aynı gece Aldis de Bash in Berlin için bu maçı duyurdu.

Maçın tahminine geçersek ben Cargill ve Belair ikilisinin tag team olarak artık zamanlarının dolduğunu düşünüyorum. Yavaş yavaş yılın sonuna doğru gelirken bu iki ismin artık bireysel mücadelelere dönmeleri gerektiğini ve hatta birbirleriyle feuda girmeleri gerektiğine inanıyorum. Şu anda bu şov için genel Match card’a baktığımızda hikayeler ve eşleşmeler sonucunda çok da büyük şeyler beklenmeyeceği aşikar gibi duruyor. Porto Riko’daki Backlash ve Lyon’daki Backlash’te olduğu gibi seyircilerin ön plana çıkacağı bir şov izleyebiliriz gibi. Bu tarz şovlar da gerçekten izlemeye değer bir ortam yaratırken ben bu kez seyirci dışında bir şeyle hatırlanacaksa bir heel turn ile hatırlanabileceğini de düşünmüyor değilim. O da Bianca’nın veya Cargill’in, kemeri alamamalarının ardından birbirlerine düşman olmalarıyla ortaya çıkan bir şey olur gibi geliyor. Bianca’nın küçük kız çocukları üzerinde yaratmış olduğu imaj nedeniyle çok iyi bir yerde durması sebebiyle heel olabileceğini çok ihtimal vermiyorum. Ancak heel bir Jade Cargill, gerçekten de izlemesi çok keyifli bir isim haline gelebilir bence. Ek olarak bu iki ismin feudları da izlemeye değecek çok fazla şey ortaya çıkaracaktır. Ben o yüzden Dawn ve Fyre ikilisinin bir şekilde kemerlerini korumalarını bekliyorum. Öte yandan beklediğim heel turn burada gerçekleşmese bile bir şekilde altyapısının yapılacağını da düşünüyorum. O yüzden bu iki güçlü ismin Wrestlemania yolu 40’da beraber geçerken 41’de birbirlerine karşı geçebilir gibi geliyor. Yoksa kemerleri geri kazandıkları bir ortamda (ki temiz bir şekilde ikiliyi yenebilecek bir takım yok gibi şu an) geri kaybetmeleri de bence zor gözüküyor. Bu tahmin edilebilirlikten bir şekilde çıkılması şart.

Tahmin: The Unholy Union (Alba Fyre & Isla Dawn)


Singles Match for the Undisputed WWE championship
Cody Rhodes(c) vs Kevin Owens

Wrestlemania sonrasında Roman’ın ara vermesiyle Solo Sikoa önderliğinde kurulan yeni Bloodline, ilk kurban olarak Kevin Owens’ı hedeflemişlerdi. Backlash döneminde Owens, yanına Wrestlemania döneminde geçici bir yakınlık kurduğu Randy Orton’ı da alarak Bloodline’a karşı gelmeye çalışmış ancak başarılı olamamıştı. İlerleyen anlarda bu feud devam ederken, Clash at the Castle’da Cody, AJ Styles’a karşı kemerini korurken maç sonunda yeni Bloodline’ın saldırısına uğramıştı. Cody’nin yardımına Randy ve Owens gelirken bu feud Money in the Bank’la devam etmişti. Yani Cody, bir kez daha Bloodline’a karşı mücadele etmek zorunda kalırken Money in the Bank’te Solo, Fatu ve Tonga üçlüsü Randy, Owens ve Cody’i yenince ve hatta Solo; Cody’i pinleyince SummerSlam için de doğal olarak Solo, kemeri Bloodline’a getirmek için bir şansa sahip oldu. Ancak SummerSlam’deki main eventte işler hiç de onun istediği gibi gitmedi.

Gecenin main eventinde yapılan maçta Solo maça tek geldi. Cody ise köpeğiyle arka alanı turlarken Arn Anderson'la karşılaştı ve ondan destek mesajı aldı. Köpeğini bıraktı ve American Nightmare ceketini giyerek ringe geldi. Maç karşılıklı üstünlüklerle geçerken Cody bir ara Prime içeceğiyle Solo'nun yüzüne vurdu. Ama sonra Solo uzun bir süre maçı üstün götürdü. Cody en son toparlanıp Superplex çekti. Hatta Cross Rhodes da çekti ama Tonga ve Loa anında gelip Cody'e saldırdılar. Solo'yu tuş etmesi için Cody'nin üstüne bıraktılar ama Cody kalktı. İkili saldırmaya devam ederken Kevin Owens yardıma geldi. Owens hepsine saldırırken sayı dezavantajı yine üstün çıktı ve bu sefer Randy geldi. Loa'ya RKO çekti. Owens de Tonga'ya Stunner çekti. Ardından Solo'ya Randy Snapslam, K.O da Swanton çekti. Cody'den de Cross Rhodes geldi ama Solo tuşu attı. Ardindan Randy ve K.O, Loa ve Tonga'yı ring dışına kovaladılar ve yine bire bir kaldık. Cody çelik merdiveni ringe sokup Solo'ya öyle saldırdı. Solo ise Spear ile karşılık verdi ama Cody gene kalktı. Solo, Cody'i çelik merdivenlere dayayıp Hip Attack yapmak istedi ama Cody kalktı. Cross Rhodes çekti. Bir tane daha çekti. Üçüncüye giderken Jacob geldi ve Solo'yu kurtardı. Solo'yu tuş için Cody'e bıraktı ama Cody kalktı. Fatu da çılgınlar gibi saldırmaya devam etti. Spiker masasını Cody için hazırlamaya başladı. Turnbackle'a çıktı ve Cody'e uçtu. Sonra da hem kendini sakatladı hem de bitir onu diye bağırdı Solo'ya. Solo da ringe sokup Turnbackle'a çıkıp Splash çekti ama Cody bir kez daha tuşu attı. Solo Spike için pozisyon alırken Cody Superkick ve Cody Cutter ile cevap verdi. İki isim yerdeyken yepyeni müziğiyle gerçek “Head of the Table” Roman geri döndü. Roman ringe kime saldıracağını bilmediğimiz bir halde yavaş yavaş geldi. Yerde yatan isimlerden biri birkaç ay önce onun 3,5 yıllık reign’ini bitiren, son iki Wrestlemania’da çok ciddi feuda girdiği Cody Rhodes’tu. Bir diğeri de kendi kuzeni olan, uzun bir süre omuz omuza Bloodline içerisinde mücadele ettiği ancak kendisinin yokluğunda onu hiçe sayan Solo Sikoa vardı Üstünde hiç görmediğimiz OTC(Original Tribal Chief) ile ringe giren Roman, girer girmez Solo'ya Superman Punch ve Spear çekti. Roman inanılmaz bir Cheer alırken sonra da ringi Cody'e bıraktı. Cody de Cross Rhodes ile kemerini korudu. Roman dışarıda dururken iki isim uzun bir süre birbirleriyle bakıştılar.

Roman’ın geri dönüşüyle Solo ve Bloodline, ana kemer mücadelesinden ziyade birbirleriyle mücadele etmeye başlarlarken doğal olarak Cody de feudsuz kaldı. Randy Orton’ın Gunther ile feuda girmesiyle beraber bir nevi rakip arayışına giren Cody, tüm bu Bloodline sürecinde onun hep yanında olan Kevin Owens’i işaret etti. 9 Ağustos Smackdown’da Cody ringdeyken girişin orada Bloodline geldi. Cody de Solo'ya ne hakkında konuşmak istiyorsun diye sordu. Solo, Loa ve Tonga'yla ring kenarına çıkarken elinde sandalye ile yardıma Kevin Owens geldi ve hemen Cody'nin yanına geldi. K.O, Cody'e de sandalye verirken Bloodline geri adım attı. Bloodline gidince Cody sözü aldı ve bölünmeden önce WWE kemerim için kiminle maça çıkmak istediğimi söylüyor olacaktım dedi. Sonra da Kevin, seninle maç yapmak istiyorum dedi. Owens da bunu takdir ediyorum ama bir kemer maçını hak etmiyorum şu an dedi. Kemer maçları hak edilmeli, ben hak etmek için hiçbir şey yapmadım dedi. Son dönemdeki kaybetme sayılarıma bak, bunu hak etmiyorum dedi. Cody sözü aldı ben ve buradaki insanlar yaptığın fedakarlıkları unutmadık dedi. Ne zaman birine ihtiyaç duysam sen oradaydın dedi. Hala prime'ındasın ve benim de en yakın arkadaşlarımdan biri oldun dedi. İstediğin kadar hayır de ama ben arka alana gidip Kevin Owens'ın Bash in Berlin'de kemer maçına çıkma sebeplerini Nick Aldis ile konuşmaya hazırım dedi. Aldis'in de benim ona gösterdiklerimi gördüğünden, insanların gördüklerini gördüğünden eminim dedi. Ve o konuşmamdan sonra sana sadece şunu söylemeyi umuyorum; Bash in Berlin'de görüşürüz dedi. Cody arka alanda Aldis ile konuşurken K.O yanlarına geldi. Owens yine hak etmediğini söyledi. Cody, Raw'ı örnekledi ve orada Randy Orton'ın kemer mücadelesinden bahsetti. Owens da Randy King of the Ring'de olanlardan sonra o hak ediyor ama ben hak etmiyorum dedi. Aldis de ben de bu konuyu Roman Reigns geldiğinde konuşmak istiyordum dedi. Owens da buna şaşırdı ve Roman Reigns'e kemer maçı hakkı vermeyi mi düşünüyorsun, şaka mı bu dedi. Ben bunu hak etmediğimi söyleyecek kadar adamım ama sen Roman'ın hak ettiğini mi söylüyorsun dedi. Aldis de onun 3,5 yıllık reign'inden bahsediyordu ama Owens da umurumda değil dedi. Evet o kadar yıl şampiyon kaldı ama o kadar yıl esasen şampiyon olmamalıydı dedi. Onu o ringde kaç kez yendim, Cody'i göstererek o kaç kez yendi, birçok insan kaç kere yendi onu dedi. Ama her zaman arkasında birileri vardı onun dedi. Şampiyon olduğunda şampiyon kalmak için yapman gereken şeyleri yaparsın anlarım ama bana şaka mı yapıyorsun diye sordu tekrardan Aldis'e. Onun hak ettiğini mi düşünüyorsun, neden ki rövanş hakkı birkaç yıldır zorunda bırakılmıyor ki dedi. Ben de Universal kemerimi kaybettikten sonra hiç rövanş hakkı almadım dedi. O niye alıyor çünkü Roman Reigns olduğu için mi dedi. Roman Reigns'den daha fazla kemer maçı hak eden birileri mi görmek istiyorsun, soyunma odasına git, kapıyı aç ve oraya bak, inan bana birilerini bulacaksın dedi. Aldis de soyunma odasına gitmeme gerek yok, çünkü o kişinin yanında duruyorum dedi. O görüyor, insanlar görüyor ve şu an ben de görüyorum, Bash in Berlin'de Cody Rhodes vs Kevin Owens kemer maçı onaylanmıştır dedi. Kevin Owens da Cody'e, sanırım Berlin'de görüşeceğiz dedi.

16 Ağustos Smackdown’da Kevin Owens vs Grayson Waller maçı. K.O maçı aldı. Maçtan sonra Waller'a saldırmaya devam etti. Ring dışında Powerbomb poziyonuna almışken Theory geldi. Bu sefer ikili Owens'a karşı üstün çıktılar. Sandalyeyle saldırmaya hazırlanırlarken Cody geldi. Owens ve Cody sandalyelerle Theory ve Waller'ı dışarıya yolladılar. Sonra da ringde yalnız kaldılar. Cody ringe girerken kemerini ring ortasına fırlatınca geri almak için hareketlendi ama Owens önce davranarak kendisi aldı. Kemeri Cody'e bırakıp arka alanın yolunu tuttu. 23 Ağustos Smackdown’da Cody, Grayson Waller Effect'e katıldı. Karşılıklı atışmalar sonucunda sizin bu ilişkiniz arkadaşlık mıdır diye sordu. Yoksa sen Austin Theory'i mi kullanıyorsun diye sordu Waller'a. Sonra Theory'e yöneldi, o seni kullanırken buraya gelip herkese Cody Rhodes'un gerçekte kim olduğunu ikna etmeye çalışıyor dedi. Hepimiz bu konuda bir şey yapmanı bekliyoruz dedi. Waller da ben bu adamla Wrestlemania'da kemer kazandım ve bunu asla yapmam ama kim yapar biliyor musun... aslında hepimizin Kevin Owens'e hazırlıklı olması gerek dedi ve bir video izletti bizlere. Videoda Owens'ın kariyerinde arkadaşlarına yaptığı ihanetleri gördük. 2014'te NXT'de Sami'ye, 2015'te Cena'ya, 2017'de Chris Jericho'ya, 2019'da Kofi'ye, 2021'de yine Sami'ye yaptığı ihanetleri gördü. Owens geldi ve sizi anlıyorum, Cody'i ona karşı sırtından vuracağıma yönelik iknaya çalışıyorsunuz ama o videoda Kofi hariç herkes bunun olacağını tahmin ediyordu, Kofi senden tekrar özür dilerim dedi. Sonra Cody'e döndü ve sen ve ben asla böyle bir ilişki içerisinde zaten değildik dedi. Dolayısıyla böyle bir şey yaşanmayacak dedi. O yüzden şimdi olacakları söyleyeyim, ringe gireceğim, Cody'le ikimiz sizi döveceğiz sonra da birisi bu olayları Tag Team maçına çevirmesi için Nick Aldis'e bir fikir verecek dedi. Bunu en iyisi geçelim, Nick Aldis buraya hızlıca gelirse bu işi hızlıca yapalım lütfen dedi. Aldis geldi ve maçı resmileştirdi. Owens teşekkür etti, bu sekansı hızlıca bitirmemiz lazım ama ringe girip onlara dalmam için vaktim var mı diye sordu. Aldis de hızlıca bitir dedi. Owens ringe girdi ve Cody'le beraber ikisine birden saldırdılar. Cody tam Theory'i Cross Rhodes'a almışken, Owens da Waller'ı Stunner'a almışken Waller, Owens'ı itti ve Owens da Cody'e arkadan çarptı. Owens, Cody'nin yanına gitti ve iyi misin, işlerini zaten akşam bitireceğiz dedi. Gecenin main eventinde Tag Team maçını izledik. Owens, Waller üzerinden bir Pop-up Powerbomb çekti ve maçı takımına kazandırdı. Maç içinde iki isim de zaman zaman ufak anlaşmazlıklar yaşasalar da sorunsuz bir şekilde maçı bitirdiler.

İki face ismin kemer mücadelesindeki esas amacın Cody Rhodes’un title reign’inde bu PPV’yi boş geçmemesi olarak nitelendirmek gerekiyor bence. Cody önce AJ Styles, sonra Logan Paul ve sonra da Bloodline tehditlerini atlatınca mevcut Smackdown’da Kevin Owens ve Randy Orton dışında feuda girebileceği pek bir isim yok gibi görünüyor. Kevin Owens da Randy’e göre daha zayıf bir isim olduğu için böylesine bir geçiş PPV’inde bu maçın olmasını da anlayabiliyorum. Randy eğer World Heavyweight kemerini alamazsa ki alamama ihtimali yüksek, WWE kemerini Cody’den alması en muhtemel isim olarak gözüküyor. Cody vs Randy feudu çok şey vaat ederken şu an için bir kemer değişimine de gerek yok gibi gözüküyor. O yüzden Cody buradan kemerle çıkacaktır. Owens buradan Cody’nin arkasından saldırarak çıkıp bir heel turn yapar mı? Açıkçası böyle bir şey olursa Cody kemer için orta vadeli bir feud edinmiş olur. Ama K.O için sonuç yine çok değişmeyecektir. O yüzden şu bu durum çok bariz değil gibi ama olursa da çok şaşırmayacağım. Her ne kadar Owens hala iyi bir face rolü çizse de heel’i güzel oynadığını ve uzun bir süredir face olduğunu, hem orta düzey hem de üst düzey kemerlerin face isimlerde olduğu ortamda peki şansının olmadığı da açık. O yüzden kariyerinde çokça kez arkadaşlık bitirme olan Owens, burada bir ihtimal bu halkaya yenisini ekleyebilir.

Tahmin: Cody Rhodes


Singles Match for the World Heavyweight Championship
If Orton wins the championship, he will be transferred to Raw and Gunther will be transferred to SmackDown.

Gunther(c) vs Randy Orton

Gecenin muhtemelen main eventinde Raw’ın yeni ana kemer şampiyonu Gunther, Smackdown’dan bir isim olan Randy Orton ile karşı karşıya geliyor. Açıkçası biraz sürpriz bir isim olarak Gunther’in karşısına çıkan Randy, farklı brand’lerden de olsalar kemer için bir söz sahibi olabilecek durumda bir isimdi. Keza Gunther kemeri aldığından sonraki ilk Raw’da da bu sebeplerini açıklayarak maçı da onaylatmayı başarmıştı. Birkaç ay öncesine gidersek Randy, Kevin Owens ile beraber Bloodline ile mücadele içerisindeyken bir yandan da başlayan King of the Ring turnuvasıyla ilgilenmekteydi. Rakiplerini yenerek finale kadar çıkarken Raw tarafındaysa Intercontinental kemerini kaybettikten sonra hedef olarak King of the Ring’i belirleyen Gunther’i bulmuştu. Triple H’in King of the Ring ve Queen of the Ring galiplerinin kendi ana brand’lerinde SummerSlam’de ana kemer maçına çıkacaklarını açıklamasının ardından da final olduğundan çok daha önemli bir hale gelmişti. 25 Mayıs’ta Suudi Arabistan’da gerçekleşen King and Queen of the Ring’in King tarafının finalini Gunther kazanmış ve hem King olmuş hem de SummerSlam’de World Heayweight kemeri için maç yapma hakkı elde etmişti. Gunther maçı ani bir tuşla kazanırken maç içerisinde de Randy'nin birçok bölgesine sistematik olarak saldırmıştı. Örneğin Randy Snap Powerslam yapacakken Gunther durunca Randy dizini sakatladı. Gunther de sürekli dizini hedef aldı. Randy bir boşluk bulup RKO çekerken tuş esnasında Gunther tuşu atarken Randy'nin dizine de vurmuştu. Sonrasında da ani bir tuşa gidip maçı almıştı. Ancak tekrarda sanki Randy'nin bir omzunun yerde olmadığını gördük. Eğer böyle bir durum varsa ki daha sonrasında gerçekten de öyle olduğunu gördük, bu durumda tuşun geçersiz olması gerekirdi. Bu belki bir botch’du veya belki de bilerek yapıldı ve hakem hatası olarak gösterildi ki ileriki zamanlarda Randy vs Gunther maçının önü açılsın. Velhasıl sonuç olarak Gunther maçı kazandı ve SummerSlam’in yolunu tuttu.

Randy o maçtan sonra bir süre ekranlarda gözükmeyip daha sonrasında Bloodline mücadelesine devam ederken mevzunun Cody’e sıçramasıyla onun da yanında durdu. Gunther ise SummerSlam mücadelesini beklerken SummerSlam’e şampiyon olarak gelen Priest’i Balor’ın ihanetiyle yenerek yeni şampiyon olmayı başardı. Maç hali hazırda oldukça fiziksel ve sert geçerken bir de üzerine Balor’ın ihanetinin gelmesiyle de nefis bir son yaşattı bizlere. Gunther de ana kadro içerisinde efsanevi bir Intercontinental reign’i yaparken şimdi de World Heavyweight reign’ini başlatıyor oldu.

5 Ağustos Raw’da yeni şampiyon Gunther, şampiyon olarak ilk promosunu keserken bizlere Intercontinental kemeri için yaptığım reign'i tarihi buluyorsanız sadece World Heavyweight şampiyonu olduğumda yapacaklarıma da bir bakın dedi. Çünkü bu ringde ben herkesten üstünüm dedi. Ben her şeye ve herkese karşı hazırlıklıyım dedi. Ancak çok geçmeden karşısına Randy Orton geldi. Randy, SummerSlam'de bir kemer maçı hakkı kazandın çünkü beni King of the Ring'de yenmeyi başardın dedi. Ama beni gerçekten yendin mi diye sordu. İnsanlar biliyor, ben biliyorum, Triple H de bunu biliyor dedi. Omzum tuş esnasında tam anlamıyla yerde değildi dedi. Hakemin kararı sonucu belirler bunu anlayabiliyorum dedi. Ama Triple H, tekrarı izledi dedi. Triple H, tüm dünyaya Gunther vs Randy Orton Part 2 olmalı der dedi. İşte ben de tam olarak bu yüzden buradayım dedi. Kendine yaşayan bir efsane diyorsun, kendini böyle tanımlayabilirsin bu harika bir şey dedi. Ama ben efsaneleri öldürerek bir kariyer yaptım kardeşim dedi. Bash in Berlin'de bunu bir kez daha yapacağım dedi. Almanya'dan, senin memleketinden yeni World Heavyweight şampiyonu olarak çıkacağım dedi. Gunther de seni King of the Ring'de temiz yenememek, kariyerimdeki bir leke dedi. Eğer kafandaki sesler beni Berlin'de yenebileceğini söylüyorsa sana şunu söylemeliyim ki o sesler yanılıyorlar dedi. Sonra da kabul ediyorum dedi. Ardından da iki isim el sıkıştılar. Sonrasında Gunther, Randy'nin kulağına eğildi. Sadece şunu bil ki Randy hiçbir şey ama hiçbir şey beni yolumdan edemez dedi. Randy de güzelmiş ama bunları çok duydum, ansızın ortaya çıkmasına gerek yok geldiğini görmeni istiyorum dedi ve RKO outta nowhere catchphrase'ine göndermede bulundu.

12 Ağustos Raw’da Gunther ve Randy’i ringde gördük. Gunther, her şey çok güzel ama öngörülemez olduğuna yönelik söylemlerine takıldım ben dedi. Ben ise tam tersini düşünüyorum dedi. Sen baya tahmin edilebilir birisin dedi. Ben de senin için birkaç şeyi tahmin edeyim dedi. Birincisi, Berlin'de karşılaştığımızda sana hayatının dayağını atacağım dedi. İkincisi, bu sayede de bir daha asla World Heavyweight şampiyonu olamayacaksın dedi. Neden bu kadar emin olduğumu düşünüyorsanız, dürüst olalım Randy ne zaman işler önemli hale gelse sen batırıyorsun dedi. Bunu bir hakaret olarak söylemiyorum ki sen bunu doğal karşılıyorsundur, büyük baban da öyle biriydi zaten dedi. Randy mikrofonu yere fırlatırken Gunther devam etti. Baban da öyleydi dedi. Ve sen Randy sen aralarındaki en fenasısın dedi. Randy tam sinirlenip Gunther'e doğru yaklaşırken çok sürmeden Drew'un müziği çaldı. Drew yavaş yavaş gelirken tam mikrofonu alıp bir şeyler söyleyeceği anda Randy, Gunther'e RKO'yu yapıştırdı. Randy kemeri eline alıp bakarken Drew da rinde doğru yöneldi. Ancak tam o esnada CM Punk seyircilerin arasından çıkıp Drew'a saldırmaya başladı. Randy de ringi terkederken Drew ise Punk'a karşılık verdi.

19 Ağustos Raw’da iki ismi bir kez daha birbirleriyle promo’laşırken gördük. Gunther konuşurken yine seyircilerden USA tezahüratları gelince, Gunther beni hedef mi gösteriyorsunuz diye kızdı. Anladığım kadarıyla herkes bana bir kez daha RKO çekmen için oldukça hyple'lılar dedi. Bunun bir kez daha yaşanmayacağını söylemek için buraya geldim dedi. Ben dahil herkes RKO'un ne kadar tehlikeli olduğunu bilmesinden ötürü bana başka bir seçenek bırakmadın dedi. Berlin'de seninle işim bittiğinde, seni darmadağın etmiş olacağım dedi. Ardından da hakaretlerine devam etti. Randy de konuşup duruyorsun ama bu yaptıkların Berlin'e giderken sana kötü bir uçuş deneyimi yaşatacak dedi. 8 saat havada kalacağız, orada kıçını tekmeleyeceğim dedi. Gunther de sinirlenip kemerini ortaya attı ve Randy'i kavgaya çağırdı. O esnada Kaiser arkadan gelip Randy'e saldırdı ama Randy bir Clothesline ile onu dışarı yolladı. Sonra Gunther'e odaklandı ama Kaiser yine geldi ve bu kez dizine saldırdı. Gunther'den de Clothesline geldi. Randy yerde kalırken Gunther kemerini kaldırdı.  Gecenin sonunda Randy Orton vs Kaiser maçı izledik. Maç devam ederken Gunther de geldi ve Randy'nin dikkatini dağıttı. Kaiser de defalarca kez Randy'nin dizine saldırdı. Ama Randy toparlandı ve bir RKO ile maçı aldı. İki ismin birbirlerine girmeleriyle şov sona erdi.

26 Ağustos Raw’da Randy Orton ringde promo kesti. Geçen sene, World Heavyweight kemerinin yeniden doğduğunu söyledi. Ama ben burada değildim, sakatlığımdan kurtulmaya çalışıyordum ve bir daha bu ringlere dönüp dönemeyeceğimi bilmiyordum dedi. Ama biliyordum, Tanrı bana yeniden mücadele etmeme izin verdi ve ismimin World Heavyweight kemerinde olması için bir her şeyimi vereceğimi biliyordum dedi. Şimdiyse Cumartesi günü bir şansım var dedi. Yeni World Heavyweight şampiyonluğu, yeni kemer, yeni miras dedi. Kafasıyla kıçı arasında gel git yaşayan, bu endüstrinin son 20 yılda gördüğü en tehlikeli, en kabiliyetli, tartışmalı ama başarılı güreşçiyle karşılaşacağını bilmeyen bir adamla maça çıkacağım dedi. Gunther'le benim aramdaki en büyük fark, mütevazilik, o yerini hiç bilmiyor dedi. İşte bu hafta sonu Berlin'de tam olarak bunu yapacağım dedi. Tüm maç kemer üzerinden olmalı ama o bu işi kişisele çeviriyor dedi. Benim ailem hakkında, yüzleşmek zorunda olduğum şeytanlar hakkında konuştu dedi. Gunther haklısın, ben hayatım boyunca birçok şeytanla yüzleştim ve o şeytanların hepsi senin olabileceğinden daha sertlerdi dedi. Ve onların hepsini, tıpkı seni Cumartesi günü yeneceğim ve 15.kez dünya şampiyonu olacağım gibi yendim dedi. Bu iş için ne kadar ısrarlı olduğumu merak ediyorsan sana bir sır vereyim, bunu spor dünyasındaki en tehlikeli üç harfle yapacağım; RK dedi.. seyirciler de O diyerek promo'yu noktaladı.

Randy’nin Gunther’in ilk kemer koruması için sürpriz bir rakip olduğunu söylemekle beraber iddialı bir rakip olduğunu da söylememiz gerekiyor. Genellikle yeni şampiyonlar ilk kemer korumalarına nispeten geçiş rakipleriyle ve main eventer’lıkla mid carder arasında gidip gelen isimlerle yaparlarken Gunther, oldukça üst perdeden giriş yapıyor. Bunun bir sebebi şovun Berlin’de olmasıyken Gunther’in de Alman bir isim olarak gösterilmesi. Gunther esasen Avusturya’lıyken bir nevi şov onun evindeymiş gibi düşünülüyor. Gunther bu haliyle şampiyon olarak evine giderken main event’te de sağlam bir ismin olması güzel bir düşünce gibi geliyor. Öte yandan gerçekten de Alman olan Kaiser de bu maç içerisinde kesin olarak bir etki sahibi olacakmış gibi de geliyor bana. Tahmine geçersek de ben Gunther gibi bir ismin ilk kemer koruma maçında kemeri kaybetmesini pek beklemiyorum. Hele şov Berlin’de gerçekleşirken Smackdown’dan bir ismin gelip Gunther gibi güçlü bir karakter karşısında kemeri almasını hiç beklemiyorum. Evet Randy’nin olması bu sebepleri göz ardı bırakabilecek bir durumu yaratabilir ama Randy’nin World Heavyweight’ten ziyade WWE kemerine yürümesi ve hali hazırda Cody Rhodes ile zaten bir altyapıya sahipken son dönemde yaşananlarla beraber güçlü bir hikayeyle feuda girmesi ve hatta kemeri alması çok daha iyi bir durumu ortaya çıkarabilir. Bu arada bu maçı eğer Randy kazanırsa Raw’a geçecekken, Gunther de Smackdown’a geçecek. Hiç böyle durumların yaşanmaması için de Gunther’in kemerini koruması gerekiyor.

Tahmin: Gunther

--

Şovun genel itibariyle zayıf bir Match Card’ına sahip olduğunu düşünsek de büyük PPV’lerden sonra bu tarz geçiş PPV’lerini görmeye alışkınız diye düşünüyorum. Yoğun geçen dönemlerin ardından hikayeleri uzatma, altyapıları sağlamlaştırma adına daha soft dönemler geçiriyoruz. Bu tarz dönemlerin sonunda genellikle Amerika dışı PPV’lerin olması da aslında şovları biraz seyircilerle de kurtarmaya yönelik bir hamle gibi duruyor. Backlash 2023’teki Porto Riko seyircisi ve Backlash 2024’deki Lyon seyircisi düşünüldüğünde bu fena da bir strateji değil gibi. Bu sebeple ben Berlin seyircisini de oldukça merak ediyorum.

Genel itibariyle Cargill veya Owens’tan bir heel turn gelmesiyle bence bu şova dair en azından hatırlanabilecek bir şey ortaya çıkabilir. Onun dışında ana kemerlerde bir değişiklik beklemezken yeni Judgment Day-Terrow Twins ve CM Punk-Drew McIntyre feudlarının ilerlemesini bekliyorum. Son Smackdown’ı izlemeden yayımladığım bu yazımda Match card için de çok bir değişiklik olmamasını umut ediyorum.

Herkese iyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder