ARA

29 Ağustos 2024 Perşembe

Bash in Berlin 2024 Preview'i - Tahminleri - Şov Öncesi Analizleri


WWE BASH IN BERLIN – 31 AĞUSTOS 2024 CUMARTESİ
Berlin, Germany – Uber Arena

Bu sene Avrupa’da izleyeceğimiz üçüncü PPV olan Bash in Berlin; adından da anlaşılacağı üzere Almanya’da gerçekleşecek. Bu sene daha öncesinde Fransa’da Backlash’i izlerken, Clash at the Castle’ı da İskoçya’da izlemiştik. Avrupa PPV’leri dışında Avustralya ve Suudi Arabistan PPV’leri de izlerken bu sene gerçekten de fazlasıyla Amerika dışına çıkıldığını gördük. Hatta Money in the Bank Kanada’yı da sayarsak sayı baya bir fazlalaşıyor gerçekten. Öte yandan bu PPV’in WWE tarihinde Almanya’da gerçekleşecek ilk PPV olma özelliğini taşıyor.

Bash ismini görünce tabii ki doğal olarak aklımıza geçmişi 80’li yıllara dayanan The Great American Bash PPV’i geliyor. Tarihi NWA’den WCW’ya oradan da WWE’ye uzanan The Great American Bash, 2009 yılında da sadece Bash ismiyle karşımıza çıkmıştı. Daha sonraları bu PPV rafa kaldırılırken 2020’li yıllara geldiğimizdeyse ana kadrodan ziyade NXT’ye özel bir PPV olarak izlemeye devam etmekteyiz. Dolayısıyla buradaki Bash isminin sadece bir isim benzerliğinden öteye gitmediğini söylemek gerekiyor.

Match Card’ı incelediğimizde SummerSlam’de yaşanan birçok olayın etkisini ilk olarak burada göreceğiz gibi duruyor. Yaşanan ihanetler, dağılan gruplar, değişen kemerler, Roman Reigns’in return’ü derken inanılmaz bir SummerSlam izlemiştik. Burada da tüm bunların sonucunda karşımıza çıkan bir Match Card görüyoruz. Balor’ın ve Dominik’in SummerSlam’deki ihanetleriyle bir anda dezavantajlı konumda kendilerini bulan Ripley ve Priest ikilisi hem Judgment Day’i hem de kemer şanslarını yitirirlerken bu PPV’de The Terror Twins adı altında yeni Judgment Day’in üyeleri olan Liv Morgan ve Dominik’e karşı mücadele edecekler. SummerSlam’de oldukça olaylı geçen maç sonucunda bu kez Drew ve Punk ikilisi; Strap Match içerisinde karşı karşıya gelecekler. Ana kemerlerdeyse her iki tarafta da sürpriz challenger’lar görmekteyiz. Smackdown tarafında Roman’ın dönüşüyle Bloodline tehlikesinden kurtulan Cody, kadim dostu Kevin Owens’e bir kemer şansı vermiş durumda. Diğer taraftaysa SummerSlam’den Priest’i yenerek şampiyon ayrılan Gunther, ilk kemer korumasına kendi memleketinde (?) Randy Orton’a karşı yapıyor. Randy’nin Raw ile pek alakası olmazken King of the Ring finalinde yaşananlar bu maçı yaratırken güzel de bir main eventi bizlere sunmuş oluyor.


Mixed Tag Team Match
The Terror Twins (Damian Priest & Rhea Ripley) vs The Judgment Day (“Dirty” Dominik Mysterio & Liv Morgan)

Wrestlemania 39’da başlayan Judgment Day hikayesi 2024 yılının Ağustos ayına geldiğimizde bambaşka bir yere evrilmiş durumda. Grup ilk olarak Edge önderliğinde Damian Priest ile beraber kurulurken daha sonrasında Rhea Ripley’in Liv Morgan’a ihanetiyle beraber heel turn geçirmesinin ardından grup, ilk genişlemesini gerçekleştirmişti. O dönem feuda girdikleri isimlerden biri de Finn Balor olurken, Balor’ın gruba katılıp Edge’i elemine etmeleriyle beraber Jugdment Day’in temel üç ismi bu şekilde bir araya gelirlerken bu süreçte Dominik’in babasına ve Edge’e ihanetiyle beraber gruba katılmasıyla şovlarda iyice ses getirir hale gelmişlerdi. 2022’nin sonlarından 2023 Wrestlemania dönemine kadar grubun Edge ile feudu devam ederken Wrestlemania 39’da Edge’in Balor’ı yenmesiyle beraber bu feud sona ermişti. Rhea Ripley grup içerisinde bir kadın olmasına rağmen çok ciddi bir etkiye sahipken, aynı dönemde Royal Rumble kazanmış ve de üzerine Wrestlemania 39’da Charlotte’ı yenerek kemer sahibi de olmuştu. 2023 yılı Judgment Day için bu şekilde başlarken yılın ortalarında Priest, Money in the Bank’i kazanmış ek olarak Balor ve Priest ikilisi Tag Team kemerlerinin de sahibi olmuşlardı. Dominik de NXT North American kemerini alırken grup altın günlerini yaşamıştı. Ancak işler güllük gülüstanlık giderken ekip içerisinde bazı anlaşmazlıklar da gündeme gelmişti. Priest çantayı aldıktan sonra kemer için doğal bir Contender haline gelirken Balor da o dönem World Heayweight kemerini Seth Rollins’ten almak için uğraşmış ancak Priest’in istemeden yapmış olduğu engellemeler sebebiyle bir türlü Seth’i yenememişti. Bunun dışında Balor’ın veliahtı olarak görülen JD McDonagh, grubun içerisinde kendisini kabul ettirmeye çalışmış ama Priest bu duruma şiddetle karşı çıkmıştı. JD birkaç kez Priest’in aleyhine işler yapsa da en sonunda kendisini ona kabul ettirmişti. Öte yandan 2024 yılı içerisinde Wrestlemania dönemine Tag Team kemer mücadeleleriyle girerlerken Wrestlemania’da sahip oldukları her iki brand’in de tag team kemerlerini kaybetmişlerdi. Aynı gece Priest, Drew McIntyre üzerinden cash in yapmış ve yeni World Heavyweight şampiyonu olmayı başarmıştı. Aynı şovda Rhea Ripley de kemerini Becky’e karşı korumayı bilmişti. Dominik ise bir kez daha babasıyla feuda girmiş, bu kez Santos ile takım olarak Rey ve Andrade ikilisinin karşısına çıkmıştı. Ancak sonuç yine kendisi adına hüsran olmuştu.

Priest kemeri aldıktan bir süre sonra Rhea Ripley, Liv Morgan tarafından sakatlanınca Ripley’in kemeri bırakıp güreşe ara vermesiyle grubun lideri haline gelmişti. Bu liderlik pek ekip içerisinde bir kabul görmezken boştaki Kadınlar Kemerini Becky Lynch almıştı. King and Queen of the Ring’deyse Liv Morgan, Dominik’in istemsiz yardımıyla Becky’i yenerek yeni şampiyon olmuştu. Dominik, sevgilisi Rhea Ripley’in intikamını almak için Morgan’ın yenilmesini sağlamak isterken tam tersi bir şekilde ona maçı kazandırmıştı. Bu durum birkaç kez daha tekrarlanınca bu kez Liv Morgan, Dominik’i baştan çıkarmaya çalışmıştı. Onu yersizce öpüp, üstüne atlayıp gereksiz temaslarda bulunurken Dominik bu işten hoşlanmadığını göstermiş, kaçmaya çalışmış ancak bir yandan da hoşuna gider gibi tavırlar sergilemişti. Priest bu durumu hiç onaylamazken, ekibin diğer üyeleri de nötr davranmışlardı. Ancak Balor bu süre zarfında başta Dominik’i korur gibi gözükmüş ancak onun da Morgan ile bir ilişkisi olabileceğine dair şüpheli hareketleri olmuştu. Priest bu duruma da sinirlenerek Balor’ın güvenilirliğini birkaç kez sorgulamıştı. Priest’in tüm bu çabalarına ve Dominik’in kaçkın hareketlerine rağmen Morgan, takım kemerlerinin Awesome Truth’tan Balor ve JD ikilisine geçmesini sağlarken ekibin diğer üyelerinin gözünde de oldukça iyi bir yere yükselmişti. Tüm bunlar yaşanırken Wrestlemania 40 öncesinde Rey’in takım arkadaşı olabilmek için Dragon Lee’ye saldıran Carlito’nun görüntüleri ortaya çıkınca LWO’dan dışlanan Carlito da kendisine destekçi bulabilmek amacıyla Judgment Day ile takılmaya başlamıştı. Priest bu durumdan da hoşnutsuz olurken özellikle Dom, Balor ve JD; Carlito ile birçok kez Playstation oynanırken görüntülenmişlerdi. Zaten Carlito da birçok kez ring içi aksiyonda da Judgment Day’in yanında yer almıştı.

Tüm bu anlaşmazlıklarla beraber Priest’in ana kemer şampiyonu olması ve Rhea’nın yokluğunda lider gibi davranması Balor ile anlaşmazlıklar yaşamasına da sebep olmuştu. Priest, Wrestlemania 40’dan SummerSlam’e kadarki title reign’inde kemerini hep tek başına korumak istediğini söylemişti. Tüm bu süreçte ekip heel bir ekip olmasına rağmen Priest’in savaşan bir şampiyon görüntüsü vermesi onu face tarafa doğru ittirmişti. Örneğin Backlash’te Priest, kemerini Jey Uso’ya karşı korurken Judgment Day kendisine yardımcı olmuş ancak Priest bu duruma fazlasıyla sinirlenmişti. Bir sonraki Raw’da Priest özür dilerken Money in the Bank’ta girdiği Seth Rollins ile olan mücadelesinde de yine Balor’ı bu işin dışında bırakmıştı. Hatta o gün maça çıkmadan önce Balor’a yine maça karışmamasını söylemiş, Balor da onun arkasından “emredersin patron” demişti. Priest de Drew McIntyre cash-in’i ve Punk’ın etkisiyle kemerini korumuştu. Tüm bunlar yaşanırken işin diğer tarafında en sonunda Dominik de Liv Morgan’a karşılık vermiş ancak o esnada Rhea Ripley dönerek tüm her şeyi bozmuştu. Ekip yeniden tam kadro yoluna devam ederken SummerSlam döneminde Ripley, hem bir nevi Dominik’i geri almak hem de hiç kaybetmediği kemerini Morgan’dan geri alabilmek için geri dönmüştü. Bu süreçte Dominik, tüm her şey için Ripley’den özür dilerken, Morgan’ı terk etmiş ve Ripley ile arasını düzeltmişti. Morgan bu kez Dominik’den kazık yediğini düşünerek SummerSlam’de Revenge Tour’u bitireceğini söylemişti. Damian ise kemeriyle SummerSlam’e gelirken King of the Ring galibi Gunther ile karşı karşıya gelmişti. Ekip yaşanan tüm bu çatlaklarla beraber yeniden her şeyi toparlayabilmek için bir şans daha bulmuşlardı. Ancak işler hiç de eskisi gibi gitmezken, tam tersi tepetaklak bir hale gelmişti.

İlk olarak gecenin ilk maçına bakarsak Women’s World kemeri için Rhea Ripley vs Liv Morgan maçını izledik. Ripley ringe Dominik'le geldi. Ripley maç içerisinde Morgan'a bakarak Dominik'ip öpüp yaladı. Morgan da yine onu omzundan sakatladı ama Ripley maçı bitirmek istemedi. Morgan omzuna saldırırken boşluk bulan Ripley, Dominik'in yanına gitti. O esnada Ripley'e uçmak isteyen Liv, Dominik'in Ripley'i itmesiyle ona uçtu. Sonra Ripley kendi omzunu spiker masasına vurup omzunu yerine oturttu ve üstünlüğü aldı. Ama Morgan omzuna saldırmaya devam etti.  Sonra da sandalye aldı ve ringe geldi. Ancak Ripley omzunu bu sefer turnbackle'a vurdu ve kendine geldi. Sonra da Rip Tight çekti. Sandalyeyi o aldı ama Dominik ona engel oldu. Vurursan kemeri alamazsın dedi. Morgan Ripley'e Dropkick çekip Dominik'i aşağıya indirdi ve hemen Oblivion çekti ama Ripley attı. Sonra Dominik sandalyeyi ringe attı. Hakemin dikkatini dağıttı. O esnada Morgan sandalyenin üzerine Oblivion çekerek maçı aldı. Sonra da Dom ve Morgan, Ripley'in gözlerine bakarak öpüştüler. Ripley de öfkeyle onları seyretti. Dom ve Morgan sarılarak arka alanın yolunu tuttular. Arka alanda Priest'i delirirken gördük. Sinirle Dominik'i arayan Priest Judgment Day odasına girdi. Balor'ın yakasına yapıştı ve bundan haberin var mıydı diye sordu.  Balor da tabiki de bilmiyordum dedi. Biz de aynı kişiyi arıyoruz dedi. JD de senin maçın var biz onu arayalım diyerek onu sakinleştirdi. Balor da bana güvenine bak diyerek gitti. Priest arkasından seslendi ama Balor dönmedi. Sonra da Dom'dan bahsederek o çocuğu öldüreceğim dedi. Gecenin ilerleyen anlarında World Heavyweight kemer maçı öncesinde Balor ve Priest'i arka alanda gördük. Balor Dominik için onu her yerde aradım ama bulamadım muhtemelen kaçıp gitti dedi. Priest de daha önce söylediklerim için üzgünüm sınırı aştım dedi. Balor da anlıyorum merak etme dedi. Iki isim birbirlerinden özür dilediler. Balor, bana ihtiyacın olmadığını söyledin ama fikrin değişirse buradayım dedi. Priest de teşekkür etti. Inanilmaz fiziksel ve sert bir maç oldu. Maç icerisinde Gunther üstünlüğü alınca Priest'i canlandırmak için Balor ring kenarına geldi. Gunther de kanayan göğsündeki kanı alıp kendi saçına vücuduna sürdü. Hatta dışarıda duran Balor'a da tekme attı. Bunu gören Priest toparlandı. Önce Razors Edge sonra South of Heaven çekti. Kötü bir görüntü oldu çünkü Gunther tam ip kenarına düşmedi. Priest'in de Gunther'i sürüklemesi gerekti. Yani ring ortasına değil de kenarına sürükledi. Botch benzeri bir sey olup akış bozuldu. Tuşa gittiğindeyse Balor, Priest'e ihanet etti ve Gunther'in ayağını ipe koydu. Priest şoka girerken Gunther Sleeper bağladı ama Priest kurtuldu. Kurtulur kurtulmaz Balor'ın boğazına sarıldı o esnada Gunther'den Powerbomb geldi ve Sleeper'ı gene bağladı. Dayanamayan Priest kemerini kaybetti. Balor öfke dolu bakışlarla Priest'e bakmaya devam etti. Böylece aynı gecede önce Dominik, kendisini bu gruba alan ve onu önemli biri haline getiren Ripley’e ihanet ederek Liv Morgan’ı seçmiş, Balor da belki de içerisinde uzun bir süredir tuttuğu öfkesine sonunda yenik düşerek Gunther’e sırtını dönmüştü. Yaşanan bu olayların kurbanları olan Priest ve Ripley de doğal olarak beraber hareket etmeye başlamışlardı.

5 Ağustos Raw’a geldiğimizdeyse Priest ringe promo keserken hayatının büyük bir bölümünde yalnız başına olduğunu söyledi. Ancak Judgment Day'i bulduğunda her şeyin değiştiğini söyledi. Bana savaşmam için bir sebep verdiler, beni bir yere ait hissettirdiler dedi. Geçen Cuma günkü belgesel premier'imde de insanları, sizleri gördüm duydum dedi. Bu sayede ailemin daha da büyüdüğünü gördüm dedi. Finn Balor sana yeni ailemi tanıtayım dedi ve seyircileri gösterdi. Sonra da Balor'a seslenmeye devam etti. Sen acı çektiğinde, o acının sebebi ben olacağım, buraya gel ve dayak başlasın dedi. Balor ise arka alandan seslendi. Balor şunu bilmeni isterim ki buna sen sebep oldun dedi. Ben sana ihanet etmedim sen Judgment Day'e ihanet ettin dedi. Biz hep birbirimizin arkasını kollarız, liderlik de yoktur burada dedi. Tüm bunlar sen şampiyon olduğunda değişti dedi. Sözünden döndün dedi. Geçen sene neredeyse şampiyon oluyordum dedi. Sonra bu oldu dedi ve elinde Priest'in Balor vs Seth maçı sonrası üzgün duran Balor'a baktığı fotoğrafı gösterdi. Beni teselli etmek için arabada bana ne söylediğini hatırlıyor musun diye sordu. Bana Finn şimdi adam gibi davranma zamanı demiştin dedi. Sana da ailene de başlarım dedi. Sokaklardan geldiğini söylüyorsun ama sen sokaklardaki bir loser'dan başka bir şey değilsin dedi. Seninle kavga etmeyeceğim ama kim edecek biliyor musun, bunu hak eden isteyen biri; JD edecek dedi. Bense bekleyeceğim dedi. Bense sen güvende hissedene kadar bekleyeceğim dedi. Beni neredeyse unutmuş olduğun ana kadar bekleyeceğim dedi. Arkanı döndüğünde de orada bir kez daha seni sırtından vurmak için orada olacağım dedi. Sadece ben olmayacağım dedi. Hepimiz olacağız dedi ve o esnada yeni Judgment Day'i Balor'ın arkasında gördük; Carlito, JD, Dominik ve Liv Morgan. İleriki anlarda Priest vs JD maçı izledik. Maç devam ederken yeni Judgment Day, Priest'e saldırdılar. Priest ise hepsine direndi ve en son Balor ile birebir kaldı. Balor kaçmaya çalıştı ama Priest onu yakalayıp Razor's Edge pozisyonuna aldı. Hareketi tamamlayacakken Morgan, Balor'ı çekip kurtardı. Sonra da Dominik geldi ve Morgan'la Priest'e saldırmaya başladılar. O esnada da Rhea'nın müziği çaldı ve koşarak ringe geldi. Dominik ve Morgan kaçmaya yeltendiler ama Rhea, Morgan'ı yakaladı. Suratını ring postuna vurmaya başladı. Spiker masasına tam Razor's Edge çekecekken Dominik bu kez Morgan'ı kurtardı. Ringdeyse JD, Priest ve Ripley'e karşı tek kaldı. Ripley'den sağlam bir Headbutt yedi. Priest de bir South of Heaven çekti. Arka alanda ikiliyle röportaj yapılırken Priest onların Judgment Day olmadığını, Rhea'nın ve Priest'in Judgment Day olduğunu söyledi. Ripley de bu ihanetlerin bir sonucu olacağını söyledi.

12 Ağustos Raw’da Rhea ringde promo keserken seyircilerin oradan Dominik ve Liv geldiler. Seyircilerden Liv'e "Sloppy Seconds" tezahüratı geldi. Liv, kadınlar division'ının kendisine ait olduğunu söyledi. Rhea'ya da sevdiğin her şey benim artık dedi. Rhea ise güldü. Rhea benden her şeyi aldığını söyledin ama bu yanlış dedi. Evet benden çok şey aldın doğru, çokça zayıf tarafımı aldın benden dedi. Bende bıraktığın şey ise ayakta durmam ve ben ayakta durdukça senin için geleceğim dedi. Beni durdurmak beni öldürmen gerekecek dedi. Kendi sesini seviyor olman çok hoş çünkü bu sayede nerede olduğunu bulabiliyoruz dedi. Tam o esnada  Dom ve Liv'in arkasından Priest çıkageldi. Priest Dominik'i yakaladı ve dövmeye başladı. Morgan ise kaçtı. Priest arka alanda Dominik'e saldırırken Morgan, Priest'i durdurmaya geldi ama ona da Ripley geldi ve Morgan gene kaçtı. Priest de döve döve Dominik'i ringe kadar getirdi. Dominik South of Heaven çekecekti ama Carlito geldi. O esnada Dominik kaçarken Pries de Carlito'yu bir Clothesline ile ring dışına gönderdi. Sonra da Priest vs Carlito maçı başladı. Priest maçı aldı. Maç biter bitmez JD geldi ve Priest'e saldırdı. Ama sağlam bir yumruk yedi. En sonunda da Balor ve Dominik geldiler. Morgan da ringdeyken çok geçmeden Rhea geldi. Rhea gelince Carlito Rhea'yı durdurmaya çalıştı ama bir tekmeyle Rhea onu yere serdi. Dom ve Morgan kaçarlarken Balor ringde Ripley ve Priest ile tek kaldı. O esnada JD ringe atlarken Priest bir tekmeyle onu durdurdu, o esnada da Balor kaçtı. Priest de JD'ye bir South of Heaven çekti. Priest ve Ripley birbirlerine sarılırlarken Dominik üstlerine atladı ama Priest onun boğazından yakaladı. Rhea da Rip Tight pozisyonuna alırken Dominik'i Morgan son anda onu kurtarıp dışarıya çekti. Arka alanda Priest ve Rhea ile röpörtaj yapılırken Bash in Berlin için resmileşen Rhea & Priest vs Dominik & Morgan maçı onlara soruldu. Rhea maç için sabırsızlandığını söylendi. Priest de iki haftadır "Judgment Lame"in kendilerini 5'e 2 indirmeye çalıştıklarını ama başaramadıklarını söyledi. Şimdiyse ikiye iki olacaklarını düşünün dedi. Bu işi bir oyun olarak düşünüyorlar, onlar için kolay geliyor ama daha önce hiç çekmedikleri türde bir acı çekecekler dedi. Rhea onları gerizekalı olarak tanımladı. Grubun esas iki gücüne karşı ihanet ederlerken ne düşünüyorlardı acaba dedi.

19 Ağustos Raw’a geldiğimizde Dominik vs Damian Priest maçı devam ederken ortalık karıştı. Priest, Dominik'i dışarıya Rhea'ya yollarken Rhea da spiker masasını onun için hazırladı. Rip Tight için hazırlanırken Morgan sandalyeyle ona vurdu. Ring içindeyse Balor, Carlito ve JD, Priest'e saldırdılar. Dominik de onlara katıldı. Carlito'dan da bir Backstabber geldi. Sonrasında da tüm ekip Priest'i tutarken Morgan'ın Rhea'yı dövüşünü ona izlettiler. Morgan birçok kez Ripley'in sakat omzuna saldırdı, birkaç kez ring postuna ve çelik merdivenlere doğru fırlattı. Ringdeyse Balor'dan Priest'e Coup de Grace geldi. Morgan da Ripley'e Oblivian çekti. En sonunda da Dominik, Priest'e bir Frog Splash çekti. 26 Ağustos Raw’da Yeni Judgment Day ringdeyken Dominik, boolamalar eşliğinde konuşurken, Liv'in tam desteğiyle Intercontinental şampiyonluğu için #1 contenders turnuvasına katılıyorum dedi. Dominik dehşet boo'lanırken çok geçmeden Rey'in müziği çaldı ve LWO geldi. Rey sözü aldı ve son zamanlarda hiç aynaya baktın mı evlat diye sordu. Sen kayıp bir ruhsun dedi. Yardıma ihtiyacın var, kontrolden çıktın dedi. En azından Rhea'yle beraberken birinizin bir şeyleri vardı ki bunun sen olmadığı kesin dedi. Birinin senin haddini bildirmesi gerek dedi. Dominik de bu sen olmayacaksın, seni çoktan yendim ve sonra da haftalarca ortadan kayboldun dedi. Her zaman bir aptaldın ama şimdi Liv'lesin ya daha büyük bir aptal oldun dedi Rey. Liv araya girdi, kimse Women's World Şampiyonu'yla böyle konuşamaz, özellikle de sen dedi. Sonra da Dominik, hadi git babanın işini bitir dedi. Rey de hadi gel vur bana, çünkü yüzündeki o aptal bıyığı yok etmek istiyorum dedi. JD ilk hamleyi yaparken Rey onu indirdi. Sonra da iki ekip birbirlerine girdiler ama LWO ringi temizledi. Dragon Lee, LWO'un yardımıyla dışarıdaki Judgment Day'e uçtu. Sonra da iki ekibin dörde dört tag team maçları başladı. Maç sonunda Rey Dominik üzerinden 619 çekip işi bitirecekken, tam turnbackle'a çıktığı sırada Balor hakemin dikkatini dağıttı. Morgan da Dominik'i kurtardı ve Rey boşa atladı. Ardından da Dominik bir Cradle ile maçı takımına kazandırdı. Maçtan sonra ekip LWO'ya saldırmaya devam ettiler. Rey'i tam spiker masasına yatırırlarken, Dominik de turnbackle'a çıktığı anda Ripley ve Priest geldiler. İki isim Judgment Day'i temizlerken Dominik turnbackle'da kaldı. Aşağıya indiğinde Priest ve Ripley onu sıkıştırdılar. Ama çok geçmeden Morgan, Ripley'in üstüne atladı. Jugdment Day'in diğer üyeleri de geldi ama Priest ve Ripley sağlam durdular. En son ringde Carlito ve JD kalırken Ripley, JD'ye Rip Tight çekti. Priest de Carlito'ya South of Heaven çekti.

Bu feuda SummerSlam öncesinde Jey Uso da katılmak için bazı sinyaller vermişti. Jey Uso, Ripley’e ilgi gösterirken o dönem Dominik bu duruma karşı tepki göstermişti. Ancak sonrasında bu konuya dair bir gelişme yaşanmazken sanırım Jey için de bir belirsizlik var gibi. Keza Smackdown tarafında Roman; yeni Bloodline ve yeni Tribal Chief ile mücadele ederken eski Bloodline’ı toparlama yolunda adımlar atabilir gibi. Bunun için de Jimmy’nin, Jey’in hatta belki de Sami’nin kısa süreliğine de olsa bu o taraftaki feuda dahil olmaları mümkün olabilir bence. O yüzden de Jey bu aşamada net bir şekilde bu feuda dahil olur diyemiyorum. Ek olarak Intercontinental kemeri heel bir isimdeyken de orta vadede belki Wrestlemania için kemer mücadelesine dahi girebilir. Bu sebeplerden ötürü Jey’in durumu biraz muamma gibi. Ancak tahmine geçersek ben geçen PPV’de çok fazla şy kaybeden Ripley ve Priest ikilisinin türlü engellemelere rağmen maçı kazanabileceklerini düşünüyorum. Bu feudun devamlılığı için de sanki bu galibiyet şart gibi duruyor.

Tahmin: The Terror Twins (Damian Priest & Rhea Ripley)


Strap Match
CM Punk vs Drew McInytre

CM Punk’ın WWE’ye dönüş yaptığı 2023 Kasım ayından bu yana neredeyse devam eden bu feudun ikinci raundunda bu kez iki isim Strap Match içerisinde karşı karşıya geliyorlar. Punk’ın WWE’ye dönüşünden rahatsız olan Drew, bu durumu kendisine resmen ifade etmiş ve bunun üzerine iki isim de Wrestlemania ve kemer yolu için iddialı olduklarını belirtmişlerdi. Ocak ayındaki Royal Rumble’a geldiğimizde Drew McIntyre, istemsizce Punk’ı sakatlarken, Punk ringlerden 6 aylığına uzak kalmıştı. Böylece CM Punk vs Seth Rollins feudu Wrestlemania 40’ın ilk gecesi için main event olarak hazırlanırken planlar da suya düşmüştü. Bu sebeple Seth, feudsuz kalmış ve bunun da etkisiyle Cody’nin Bloodline mücadelesine dahil olmuştu. Drew ise Royal Rumble sonrasında Punk ile alay etmiş, sakatlığının daha da kötüleşmesini sağlayacak şekilde ona saldırmıştı. Ek olarak kemer mücadelesine de devam etmiş ve Elimination Chamber’ı kazanarak Seth Rollins’in Wrestlemania 40’daki rakibi olmuştu. Wrestlemania 40’ın ikinci gecesinin ilk maçında Drew, Seth’i yenerek kemere de ulaşmış ancak maçı spiker masasında izleyen Punk’ın gözü önünde sevincini abartınca Punk tarafından saldırıya uğramıştı. Bunun üzerine Priest, cash in yapmış ve Drew’dan kemeri almayı başarmıştı. Hemen bir sonraki Raw’da da onun #1 contender olmasını engellemişti. Tüm bunların üzerine Drew kemer mücadelesini bırakmazken bu kez kendi evinde; İskoçya’daki Clash at the Castle’da kemeri Priest’ten geri almak için maça çıkmış ancak Punk’ın etkisiyle Drew bir kez daha ringlerden boynu bükük ayrılmıştı. Bir sonraki Smackdown ise bu kez Punk’ın memleketi Chicago’da gerçekleşirken Drew, Punk’a saldırmış ve Punk için oldukça önemli olan; üzerinde eşi AJ’in ve köpeğinin isminin yazdığı bilekliği ondan almıştı. Daha sonrasında da gözünü Money in the Bank’e diken Drew, Money in the Bank maçına gireceğini, çantayı kazanacağını ve aynı gece cash in yapıp şampiyon olacağını söylemişti. Keza Money in the Bank’te dediklerini yapabilmek için her şeyi yaptı. Maça girdi, çantayı kazandı ve Seth Rollins vs Damian Priest maçı oynanırken cash in yapıp maçı Triple Threat’e çevirdi. Ancak Punk bir kez daha Drew’a engel olmuş ve Priest’in kemerini korumasını sağlamıştı. Punk aynı zamanda maç içi anlaşması gereği Seth’in Priest şampiyonken kemer için hak iddia edememesine de neden olmuş ve Seth ile olan düşmanlığını da perçinlemişti.

İşte bu ortamda SummerSlam’e giderken bu hikayenin üçüncü tarafı olan Seth; Drew ile yakın zamanda feud yaşamış, Punk ile de yaşamanın eşiğine gelmişti. İki isim birbirleriyle dalaşırlarken hep bu kargaşadan olumsuz yönde etkilenen isim olmuştu. Bunun üzerine de SummerSlam’deki CM Punk vs Drew McIntyre maçı için de özel hakem olmuştu. Daha maç başlamadan oldukça gergin bir oluşurken Punk ringe girerken giydiği sweetshirt'ü çıkarırken Seth'e dikkat etmeden çıkardı. Seth de onunla kıçını sildi. Maç içerisinde de iki isim de Seth'le tartışmalar yaşadılar. Bir ara ikili ring dışında birbirlerini yerlerken Seth keyifle onları izledi. Örneğin Punk, Drew'un kafasını çelik merdivenlere vururken Seth görmemiş gibi yapıp ayakkabısıyla uğraştı. Count out vs hiç saymadı bir ara. Bir ara Drew'u uyarır gibi yaptı sonra boş verdi, Drew da ring altındaki demirliğe slingshot yaptı. Drew ring içinde tuşa gitmek istedi, Seth çok yavaş hareket etti ki zaten Punk da kalktı. Seth de zaten onu öldürmek istiyordun o yüzden yavaş saydım dedi. Maç gerçekten oldukça fiziksel ve sert geçti. Seth de düzgün saymaya başladı. Ara ara iki isimle de diyaloga girdi. Drew dışarı çıkıp sandalye aldı. Sonra Seth'e de arkanı dön, görmemiş gibi yap sen de bunu benim kadar istiyorsun dedi. Seth de döndü ama Drew tam vuracakken elinden aldı. Drew, Seth'i yüzünden itince Seth sandalyeyle ona saldırdı ama Drew eğilince hareket Punk'a doğru gitti. Seth de sonunda durdu. O esnada Punk rollupa aldı ama Seth sandalyeyi dışarı atmakla meşgul olunca onu görmedi ve geç saydı. Drew da kalktı. Sonra Drew, Punk'ın bilekliğini çıkarınca Punk da toparlandı. Bir ara Anakonda Wise bağladı ve o ara Drew'dan bilekliğini aldı ama Cleymore yedi. Drew tuşa giderken Punk kalktı. Punk toparlanıp GTS pozisyonuna alırken Seth'in bilekliği taktiğini gördü. O esnada Drew, Punk'a saldırdı ama Seth de aşağıya düştü. Punk yine toparlanıp GTS çekti ama Seth aşağıya düşünce çok geç saydı ve Drew kalktı. Punk da bunun üzerine Seth'e çok sinirlendi. Seth de ona karşılık verdi seni burada istemiyoruz dedi. Problemin orada onunla uğraş dedi Drew'a bakarak. Punk dayanamadı ve Seth'e GTS çekip bilekliği aldı. O esnada da Drew'dan Low Blow ve Cleymore geldi. Seth zar zor tuşu saydı, hatta 3'ü sayarken Drew'a baktı ama en sonunda saydı ve Drew maçı kazandı. Seth arkasına bile bakmadan sinirle arka alana giderken Drew yine bilekliği taktı ve öptü. Ayağını yerde yatan Punk'ın üstüne koydu ve poz verdi. Böylece iki isim arasındaki ilk raunddan galip olarak ayrıldı.

CM Punk ringde promo kesmek için geldi. Punk oldukça mutlu görünürken neden böyle olduğunu anlatacağını söyledi. UFC'de kemer kazanan Belal Muhammed'e selam yolladı ilk olarak. Sonra da kendi konusuna geldi, cumartesi günü SummerSlam'de büyük bir yenilgi aldığını söyledi. Yapacağımı söylediğim şeyleri yapamadım dedi. İşte bu yüzden mutluyum dedi ve sonra şov Baltimore'da olduğu için de, 10 yıldır burada yoktum diyerek seyircileri coşturdu. 10 bin küsür insan ismimi haykırınca bu da egomu okşuyor tabi dedi. Sonra da güçlü bir CM Punk tezahüratı geldi. Kaybetmek beni mutlu etmiyor ama bu beni mutlu ediyor dedi. Ne zaman yere düşsem ayağa kalkabildiğim için beni seviyorsunuz dedi. Bu şirkette bazı kişiler benden nefret ediyorlar çünkü ben yerde kalmıyorum dedi. Summerslam benim için garanti bir şey değildi çünkü Ocak ayında sakatlandım, tam geri döndüğümde her şey benden alındı dedi. Bana 9 ay güreşemeyeceğim söylendi ama şu an neden mutluyum biliyor musunuz, çünkü ben 5 ayda geri döndüm dedi. Sonra da konuyu Drew'a getirdi. O beni duydu, sakatlığım için dua ettiğini söyledi dedi. İsmimi tishirt'e bastırıp hayatımı mahvedeceğini söyledi dedi. Kendisini daha iyi hissetmek adına benim için yalanlar söyledi dedi. Şu an neden mi mutluyum, Drew'a kaybettiğim için değil, çünkü ben geri döndüm dedi. SummerSlam bir başlangıçtı ki insanların Road to Wrestlemania'sının Ocak ayında başladığını biliyorum dedi. Benimkiyse Cumartesi günü başladı dedi. Daha önce de en dipten başlamıştım ve en yukarıya çıkmıştım dedi. CM Punk bunları yapmasa, yerde kalmaya devam etse seyirciler için ne olurdu ki diye sordu. Yaz benim beklediğim gibi başlamadı ama hala yaz aylarındayız dedi. Bu güzel mekanın insanları CM Punk'ın daha az konuşmasını ve daha çok kavga etmesini hak ediyorlar dedi. Raund 2; Drew McIntyre'ı istiyorum, çünkü beni yere gömeceğini söylemişti ama ben hala ayaklarımın üzerindeyim dedi. Hala ciğerlerimde hava var, hala damarımdan kanlar akmaya devam ediyor derken sözünü bitiremeden Seth Rollins'in müziği çaldı. Sonra da sözü aldı ve iyi günündesin bugün dedi. Ben de öyleyim dedi. Çünkü 10 yıldan sonra seni geçmişe gönderme sırası bana geçti dedi. Seth ringe doğru gelmeye çalışırken Punk önünü kesti. O esnada da Seth, beni ringe almak istiyor musun yoksa oraya gelip kıçını mı tekmeleyeyim dedi. Punk da Seth'in kıyafetiyle alay ederek bugün kovboy gibi giyinen ben değilim ama bugün yabanmersinin ben olacağım hadi gel dedi. İkili tam birbirlerine gireceklerken bu kez seyircilerin arasından Drew gözüktü. Drew bu negatiflikte ne böyle dedi. Bu gece kutlama gecesi dedi. Herkes SummerSlam'deki en büyük maçı konuşurken Drew McIntyre'ın CM Punk yendiğini ve Seth Rollins'in üçe kadar saydığını konuşuyor dedi. Sonra da Punk'a senin hakkında güzel şeyler söyleyeceğim ve en sevdiğin konu olan CM Punk hakkında konuşacağım dedi. Beni şoka uğrattın, tüm dünyayı Cumartesi günü şoka uğrattın dedi. Hala kayda değer olduğunu kanıtladın dedi. Ama dünyanın en iyisi değilsin artık dedi. Ben en iyisiyim dedi. Punk ve Seth birbirlerine bakarlarken Drew da birbirlerinize bakmaya devam mı edeceksiniz, yukarıya bakın dedi kendisini işaret ederek. Dikkatinizi nasıl çekeceğimi biliyorum, bak bende ne var Punk dedi ve bilekliği gösterdi. Punk dayanamadı ve seyircilerin arasına girerek Drew'u kovalamaya başladı. Seth ringde tek kaldı. Arkasını döndüğünde Branson Reed, Seth'e saldırdı. Seth Superkick ve Big Boot ile karşılık verdi ama Death Valley Driver yedi. Sonrasında da iki tane Senton geldi. İki tane de Tsunami çekti. Çok geçmeden görevliler geldi. Reed de ring dışına çıktı ama dayanamayarak bir tane daha Tsunami çekti. Hemen ardından tam üç tane daha çekti. Seyircilerden de çok iyi reaksiyon aldı. Görevliler Reed'i bir türlü durduramazlarken Seth'in ağzından kanlar gelmeye başladı. Reed yedinci Tsunami için turnbackle'a çıktı ama görevliler Seth'i ring dışına taşıyarak onu kurtardılar. Reed arka alanda yaptıklarını neden yaptığını anlatırken yapmam gerekeni yaptım dedi. WWE'nin altın çocuklarından birini parçaladım, bir sürü Tsunami çektim dedi. Tüm bunları buraya oyun oynamak için gelmediğimi göstermek için yaptım dedi. Kendisinin bu işin en üst seviyesinde olduğunu söyledi.

12 Ağustos Raw’daysa bu maçın türünü belirleyecek bir olay yaşandı. Gunther ve Randy kendi aralarındaki kemer mücadeleleri hakkında konuşurlarken Drew geldi. Drew yavaş yavaş gelirken tam mikrofonu alıp bir şeyler söyleyeceği anda Randy, Gunther'e RKO'yu yapıştırdı. Randy kemeri eline alıp bakarken Drew da rinde doğru yöneldi. Ancak tam o esnada CM Punk seyircilerin arasından çıkıp Drew'a saldırmaya başladı. Randy de ringi terkederken Drew ise Punk'a karşılık verdi. Sonra da kot pantolonundan kemerini çıkardı. Punk'a vurmak istedi ama Punk sıyrıldı ve Drew'dan kemeri almayı başarıp kemerle onu dövmeye başladı. Defalarca kez kemerle Drew'a vurdu. Drew en sonunda çareyi kaçmakta buldu. 19 Ağustos Raw’daysa bu maç ve türü kesinleşti. Punk ringde bulunurken Drew'u Strap Match'a davet etti. Drew girişin oraya geldi ve Punk'a bütün hafta sana yapacaklarımı düşündüm, beni geçen hafta küçük düşürdün dedi. Şimdiyse beni Strap Match'a mı davet ediyorsun diye sordu. Sana bir sorum var, bu konuda da çok ciddiyim, alkol almaya mı başladın dedi. Beni daha önce Strap Match'ta gördün mü, kabul ediyorum tabi ki dedi. Ama bu önümüzdeki haftanın konusu, daha fazla bekleyemem, geçen hafta bende açtığın yaraların bedelini ödemen gerek dedi. Punk Strap ile beklerken Drew da onu bırak ve şov başlasın dedi. Punk da o zaman şöyle yapalım, senden korkmadığım için bunu sana vereyim sen de bana bilekliği ver dedi. Drew bunu kabul etmedi ve sen bir yalancısın dedi. Geçen hafta yaptığın gibi beni kandıracaksın, sana bilekliği verdiğim an bana Strap ile saldıracaksın dedi. Ayrıca, Punk'ın ailesini kastederek, onlar evde Drew McIntyre ile daha güvendeler dedi. Berlin'de güvende olan ben değilim sensin, çünkü ben sana bağlanmayacağım sen bana bağlanacaksın dedi. 26 Ağustos Raw’da Drew ringde promo keserken nostaljiyi en karanlık zamanlarda bile sizin için burada duran bir savaşçıya tercih ediyorsunuz dedi seyircilere. Ama sizi affediyorum çünkü ne yaptığınızı bilmiyorsunuz dedi. Sonra bilekliğe baktı, bu 50 Cent'lik çöp parçası Punk üzerinden ciddi bir duygusal hasar bıraktı dedi. Cumartesi günü için bu işi çözmeye yönelik seçtiği alet de ayrı bir ironi, çünkü o şey onun canını fiziki olarak çok yakacak dedi. Çünkü onu Cumartesi günü kırbaçlayacağım dedi ama çok geçmeden Punk'ın müziği çaldı. Punk, Strap'le direkt arkadan Drew'a saldırdı. Bilekliği almak istedi ama Drew direndi ve Glasgow Kiss çekti. Mücadele ring aşağısına taşınırken Drew, Punk'ı çelik merdivenlere itti. Sonra da Strap'i aldı ama çok vakit kaybedince Drew üzerine koşan Drew'u spiker masasına Back Drop'ladı. Sonra da Strap'le vurmaya başladı. En son güvenlikler iki ismi ayırırlarken Punk güvenliklere de Strap ile vurdu. Drew kaçarken Punk tüm ringi temizledi ve mesajını verdi.

CM Punk vs Seth Rollins olayı daha öncesinde de birkaç kez belirttiğim üzere Wrestlemania 40 için bir main event planıydı. Punk’ın sakatlığı buna engel olunca bir süre Drew vs Seth feudunu izledik. Ancak o feud içerisinde dahi Drew vs Punk feudu sürekli işlenen ve her iki taraf için kötü şeyler yaşatan bir nefret hikayesine dönüştü. Ancak tam ortada kalan Seth ise bu durumdan çok fazla zarar gördü. En sonunda da Punk’a “aksiyonlarının bir sonucu vardır” diyerek ileriki süreçlerde onun için gelebileceğinin de işaretlerini verdi. Keza SummerSlam’de yaşananlarda bunun bir göstergesiydi. Dolayısıyla muhtemelen Wrestlemania 41 için Seth Rollin vs CM Punk izleyeceğiz gibi duruyor. O zamana kadar da Punk vs Drew feudu devam edecekken Seth ise bir süre Branson Reed ile uğraşacak gibi. Daha sonrasında bence Punk bir kemer feuduna girdiğinde Seth Rollins’in onu engellemesiyle o feud yeniden alevleniyor olacak. Tüm bunların olabilmesi için de Punk’ın bu feudu kazanarak momentum elde etmesi gerekiyor. Drew, SummerSlam’de kazanarak çok önemli bir galibiyet aldı ancak bu feudun kazananı bariz bir şekilde CM Punk olacak zaten. Sadece Drew’un SummerSlam’de kazanması ve kazanma şekli feudu uzatacak bir unsur olarak kalacak. Bu sebeple ben Punk’ın bu maçı kazanarak durumu eşitleyeceğini düşünüyorum. Bir sonraki PPV olan Ekim ayındaki Bad Blood’da da olası bir Hell in a Cell maçıyla da bu feudun son maçını izleriz gibi geliyor.

Tahmin: CM Punk


Tag Team Match for the WWE Women’s Tag Team Championship
The Unholy Union (Alba Fyre & Isla Dawn)(c) vs Bianca Belair & Jade Cargill

15 Haziran’da İskoçya’da gerçekleşen Clash at the Castle’da takım kemerlerini Triple Threat maçında Bianca ve Cargill’den almayı başaran Fyre ve Dawn ikilisi, o tarihten bu yana da kemerlerini korumaya devam ediyorlar. İskoçyalı olan iki isim, kendi evlerinde kemerlere ulaşırlarken Triple Threat kurallarından da yararlanarak maç içerisinde yer alan diğer ikili Zoey Stark ve Shayna Bazsler’ın da olmasından faydalanarak Shayna üzerinden tuşa giderek maçı kazanmışlardı. Bianca ve Cargill, Shayna üzerinden finisher çekip maçı bitireceklerken Dawn, Cargill'e German Suplex çekti ve Shayna üzerinden tuşa gidip maçı ve kemeri takımına kazandırmıştı. Böylece Belair ve Cargill ikilisi tuş olmadan takım kemerlerini kaybetmişlerdi. Maçın sonucu İskoç seyircileri oldukça mutlu ederken biz izleyenler adına Cargill’in performansı da ciddi bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Keza AEW’dan WWE’ye geçerken uzun bir süre üzerinde hype yaratılan bir isim olan Cargill, gerçekten de müthiş atletik bir isimken Clash at the Castle’da yapmış olduğu iki botch ona dair bazı şüpheler de yaratmadı değil. Maç içerisinde tag aldıktan sonra Sprinboard hareketi yapmak isterken iplere ayağı takılmış ve kendini yerde bulmuştu. Bu birçok güreşçinin başına gelebilecek bir durumken esas kabul edilemez konu Shayna Bazsler’ın yapmış olduğu Sleeper hareketine karşılık yanlışlıkla pes etmesiydi. Muhtemelen Shayna hareketi yaparken istemsizce Cargill’in boğazını fazlasıyla sıkarken Cargill de can havliyle ona yavaşlamasını söylemek istemiş ancak bunu yaparken bildiğiniz pes etmişti. Hatta maçı anlatan Cole ve Graves de onun pes ettiğini söylerlerken konu “hakem hatasına” bağlanmıştı. Tabii burada esas suçlu kim tartışılır ama her halükarda görmek istemeyeceğimiz tarzda bir şey yaşanmış oldu.

Clash at the Castle sonrasında Bianca ve Cargill birlikteliği devam ederken yeni şampiyonlar da Chance & Carter, Zoey & Shayna ve Damage CTRL gibi diğer takımlarla da feudlarına devam etmişlerdi. Örneğin 24 Haziran Raw’da Alba Fyre & Isla Dawn vs Katana Chance & Kayden Carter maçı izledik. Dawn ve Fyre maçı kazandılar. Maçtan sonra Damage CTRL iki ekibe de saldırdı. 5 Temmuz Smackdown’daysa Cargill & Belair vs Hartwell & LeRea maçı izledik. Belair ve Cargill kazandılar. Belair maçtan sonra yapılan röportajda son birkaç ayın çok zor geçtiğini ancak buraya başladıkları işi bitirmeye geldiklerini söyledi. Alba ve Isla'dan da kemerleri geri alacaklarını da ekledi. Cargill de kemerleri bizim için sıcak tuttuğunuz için teşekkür ederim dedi. Kemerlerimiz için geri dönüyoruz dedi. Yakında da görüşeceğiz dedi. 19 Temmuz Smackdown’da Bianca vs Chelsea Green maçını izlerken Bianca çok ani bir tuşla maçı aldı. Maçtan sonra Niven ringe girerken Belair'e destek olmak için Cargill de geldi. Daha sonrasında ikili kutlamaya devam ederken dev ekranda Fire ve Dawn ikilisi gözüktü. Bizi aradığınızı duyduk, şampiyon olunca tüm güç sizde olur ve şu an her şey bizde dediler. Rövanş maçımıza da bakacağız dediler. 26 Temmuz Smackdown’da Jade Cargill ringe geldi. Sonra da Bianca geldi. Bianca buraya direkt konuya girmek için geldiklerini söyledi. Alba ve Isla'nın Clash at the Castle'daki kemer kazanımları sonrasından bu yana onları hep ghost'ladıklarını söyledi. Bu hafta Smackdown'da olacaklarını söylediler değil mi, kemerleri getireceklerini söylediler değil mi, o zaman neredeler diye sordu. Çok geçmeden ikilinin müziği çaldı. Ancak ikili arkadan gelip Bianca ve Cargill'e saldırdılar. Bianca Dawn'ı K.O.D pozisyonuna alarak karşılık verdi ama Dawn ring dışına kaçtı. Cargill de Fyre'ı onun üzerine yolladı.

2 Ağustos Smackdown’a geldiğimizdeyse nihayet bu iki takım arasındaki rövanş maçını izledik. Maç devam ederken Blair Davenport geldi ve Cargill'i çelik merdivenlere itti. Hakem de maçı DQ ile bitirdi, böylece Fyre ve Dawn kemerlerini korudular. Ardından üç isim Bianca'ya saldırdılar. Cargill direnmek istese de ona da saldırdılar. Suratını ring postuna vurdular ve onu spiker masasına fırlattılar. 9 Ağustos Smackdown’da feud devam ederken Jade Cargill vs Alba Fyre maçı yapıldı. Cargill maçı aldı. Maçtan sonra Dawn ve Devonport geldiler ve Cargill ile Bianca'ya saldırdılar. Fyre da onlara katıldı ama yardıma Naomi geldi. Face üçlü ringi temizlediler.

Yapılan rövanş maçının ardından yeni Contender arayışlarına girilirken 12 Ağustos Raw’da Damage CTRL vs Pure Fusion Collective #1 Contender's Match maçını izledik. Maçı tag team şampiyonları Fyre ve Dawn da kenardan izlediler. Iyo maçı bitrecekken Sonya maça karıştı. Ancak Sane'in etkisiyle Damage CTRL yine üstünlüğü aldı. Maç aşağıya taşınırken Zoey, spiker koltuğunda oturan Fyre'ın üzerine Iyo'yu attı. Superkick çekecekken Iyo kaçtı ve tekme Fyre'a geldi. Iyo yine Over the Moonsault pozisyonu alıp hareketi tamamlarken tam hakem üçü sayacağı anda Dawn ringe girdi ve Iyo'ya saldırarak maçın DQ ile sonlanmasına neden oldu. Fyre da ringe geldi iki isim her iki contender'a da saldırdılar. Böylece yeni Contender bulma işi de bu sebeple başarısız oldu. Bu başarısızlık sonucunda önümüzdeki hafta her iki takım da #1 contender olarak Triple Threat maçına çıkarlarken Alba ve Dawn ikilisi kemerlerini korudular. 23 Ağustos Smackdown’daysa Belair & Cargill & Naomi vs Unholy Union & Blair Davenport maçı yapıldı. Naomi, Davenport'u pinleyerek maçı takımına kazandırdı. Aynı gece Aldis de Bash in Berlin için bu maçı duyurdu.

Maçın tahminine geçersek ben Cargill ve Belair ikilisinin tag team olarak artık zamanlarının dolduğunu düşünüyorum. Yavaş yavaş yılın sonuna doğru gelirken bu iki ismin artık bireysel mücadelelere dönmeleri gerektiğini ve hatta birbirleriyle feuda girmeleri gerektiğine inanıyorum. Şu anda bu şov için genel Match card’a baktığımızda hikayeler ve eşleşmeler sonucunda çok da büyük şeyler beklenmeyeceği aşikar gibi duruyor. Porto Riko’daki Backlash ve Lyon’daki Backlash’te olduğu gibi seyircilerin ön plana çıkacağı bir şov izleyebiliriz gibi. Bu tarz şovlar da gerçekten izlemeye değer bir ortam yaratırken ben bu kez seyirci dışında bir şeyle hatırlanacaksa bir heel turn ile hatırlanabileceğini de düşünmüyor değilim. O da Bianca’nın veya Cargill’in, kemeri alamamalarının ardından birbirlerine düşman olmalarıyla ortaya çıkan bir şey olur gibi geliyor. Bianca’nın küçük kız çocukları üzerinde yaratmış olduğu imaj nedeniyle çok iyi bir yerde durması sebebiyle heel olabileceğini çok ihtimal vermiyorum. Ancak heel bir Jade Cargill, gerçekten de izlemesi çok keyifli bir isim haline gelebilir bence. Ek olarak bu iki ismin feudları da izlemeye değecek çok fazla şey ortaya çıkaracaktır. Ben o yüzden Dawn ve Fyre ikilisinin bir şekilde kemerlerini korumalarını bekliyorum. Öte yandan beklediğim heel turn burada gerçekleşmese bile bir şekilde altyapısının yapılacağını da düşünüyorum. O yüzden bu iki güçlü ismin Wrestlemania yolu 40’da beraber geçerken 41’de birbirlerine karşı geçebilir gibi geliyor. Yoksa kemerleri geri kazandıkları bir ortamda (ki temiz bir şekilde ikiliyi yenebilecek bir takım yok gibi şu an) geri kaybetmeleri de bence zor gözüküyor. Bu tahmin edilebilirlikten bir şekilde çıkılması şart.

Tahmin: The Unholy Union (Alba Fyre & Isla Dawn)


Singles Match for the Undisputed WWE championship
Cody Rhodes(c) vs Kevin Owens

Wrestlemania sonrasında Roman’ın ara vermesiyle Solo Sikoa önderliğinde kurulan yeni Bloodline, ilk kurban olarak Kevin Owens’ı hedeflemişlerdi. Backlash döneminde Owens, yanına Wrestlemania döneminde geçici bir yakınlık kurduğu Randy Orton’ı da alarak Bloodline’a karşı gelmeye çalışmış ancak başarılı olamamıştı. İlerleyen anlarda bu feud devam ederken, Clash at the Castle’da Cody, AJ Styles’a karşı kemerini korurken maç sonunda yeni Bloodline’ın saldırısına uğramıştı. Cody’nin yardımına Randy ve Owens gelirken bu feud Money in the Bank’la devam etmişti. Yani Cody, bir kez daha Bloodline’a karşı mücadele etmek zorunda kalırken Money in the Bank’te Solo, Fatu ve Tonga üçlüsü Randy, Owens ve Cody’i yenince ve hatta Solo; Cody’i pinleyince SummerSlam için de doğal olarak Solo, kemeri Bloodline’a getirmek için bir şansa sahip oldu. Ancak SummerSlam’deki main eventte işler hiç de onun istediği gibi gitmedi.

Gecenin main eventinde yapılan maçta Solo maça tek geldi. Cody ise köpeğiyle arka alanı turlarken Arn Anderson'la karşılaştı ve ondan destek mesajı aldı. Köpeğini bıraktı ve American Nightmare ceketini giyerek ringe geldi. Maç karşılıklı üstünlüklerle geçerken Cody bir ara Prime içeceğiyle Solo'nun yüzüne vurdu. Ama sonra Solo uzun bir süre maçı üstün götürdü. Cody en son toparlanıp Superplex çekti. Hatta Cross Rhodes da çekti ama Tonga ve Loa anında gelip Cody'e saldırdılar. Solo'yu tuş etmesi için Cody'nin üstüne bıraktılar ama Cody kalktı. İkili saldırmaya devam ederken Kevin Owens yardıma geldi. Owens hepsine saldırırken sayı dezavantajı yine üstün çıktı ve bu sefer Randy geldi. Loa'ya RKO çekti. Owens de Tonga'ya Stunner çekti. Ardından Solo'ya Randy Snapslam, K.O da Swanton çekti. Cody'den de Cross Rhodes geldi ama Solo tuşu attı. Ardindan Randy ve K.O, Loa ve Tonga'yı ring dışına kovaladılar ve yine bire bir kaldık. Cody çelik merdiveni ringe sokup Solo'ya öyle saldırdı. Solo ise Spear ile karşılık verdi ama Cody gene kalktı. Solo, Cody'i çelik merdivenlere dayayıp Hip Attack yapmak istedi ama Cody kalktı. Cross Rhodes çekti. Bir tane daha çekti. Üçüncüye giderken Jacob geldi ve Solo'yu kurtardı. Solo'yu tuş için Cody'e bıraktı ama Cody kalktı. Fatu da çılgınlar gibi saldırmaya devam etti. Spiker masasını Cody için hazırlamaya başladı. Turnbackle'a çıktı ve Cody'e uçtu. Sonra da hem kendini sakatladı hem de bitir onu diye bağırdı Solo'ya. Solo da ringe sokup Turnbackle'a çıkıp Splash çekti ama Cody bir kez daha tuşu attı. Solo Spike için pozisyon alırken Cody Superkick ve Cody Cutter ile cevap verdi. İki isim yerdeyken yepyeni müziğiyle gerçek “Head of the Table” Roman geri döndü. Roman ringe kime saldıracağını bilmediğimiz bir halde yavaş yavaş geldi. Yerde yatan isimlerden biri birkaç ay önce onun 3,5 yıllık reign’ini bitiren, son iki Wrestlemania’da çok ciddi feuda girdiği Cody Rhodes’tu. Bir diğeri de kendi kuzeni olan, uzun bir süre omuz omuza Bloodline içerisinde mücadele ettiği ancak kendisinin yokluğunda onu hiçe sayan Solo Sikoa vardı Üstünde hiç görmediğimiz OTC(Original Tribal Chief) ile ringe giren Roman, girer girmez Solo'ya Superman Punch ve Spear çekti. Roman inanılmaz bir Cheer alırken sonra da ringi Cody'e bıraktı. Cody de Cross Rhodes ile kemerini korudu. Roman dışarıda dururken iki isim uzun bir süre birbirleriyle bakıştılar.

Roman’ın geri dönüşüyle Solo ve Bloodline, ana kemer mücadelesinden ziyade birbirleriyle mücadele etmeye başlarlarken doğal olarak Cody de feudsuz kaldı. Randy Orton’ın Gunther ile feuda girmesiyle beraber bir nevi rakip arayışına giren Cody, tüm bu Bloodline sürecinde onun hep yanında olan Kevin Owens’i işaret etti. 9 Ağustos Smackdown’da Cody ringdeyken girişin orada Bloodline geldi. Cody de Solo'ya ne hakkında konuşmak istiyorsun diye sordu. Solo, Loa ve Tonga'yla ring kenarına çıkarken elinde sandalye ile yardıma Kevin Owens geldi ve hemen Cody'nin yanına geldi. K.O, Cody'e de sandalye verirken Bloodline geri adım attı. Bloodline gidince Cody sözü aldı ve bölünmeden önce WWE kemerim için kiminle maça çıkmak istediğimi söylüyor olacaktım dedi. Sonra da Kevin, seninle maç yapmak istiyorum dedi. Owens da bunu takdir ediyorum ama bir kemer maçını hak etmiyorum şu an dedi. Kemer maçları hak edilmeli, ben hak etmek için hiçbir şey yapmadım dedi. Son dönemdeki kaybetme sayılarıma bak, bunu hak etmiyorum dedi. Cody sözü aldı ben ve buradaki insanlar yaptığın fedakarlıkları unutmadık dedi. Ne zaman birine ihtiyaç duysam sen oradaydın dedi. Hala prime'ındasın ve benim de en yakın arkadaşlarımdan biri oldun dedi. İstediğin kadar hayır de ama ben arka alana gidip Kevin Owens'ın Bash in Berlin'de kemer maçına çıkma sebeplerini Nick Aldis ile konuşmaya hazırım dedi. Aldis'in de benim ona gösterdiklerimi gördüğünden, insanların gördüklerini gördüğünden eminim dedi. Ve o konuşmamdan sonra sana sadece şunu söylemeyi umuyorum; Bash in Berlin'de görüşürüz dedi. Cody arka alanda Aldis ile konuşurken K.O yanlarına geldi. Owens yine hak etmediğini söyledi. Cody, Raw'ı örnekledi ve orada Randy Orton'ın kemer mücadelesinden bahsetti. Owens da Randy King of the Ring'de olanlardan sonra o hak ediyor ama ben hak etmiyorum dedi. Aldis de ben de bu konuyu Roman Reigns geldiğinde konuşmak istiyordum dedi. Owens da buna şaşırdı ve Roman Reigns'e kemer maçı hakkı vermeyi mi düşünüyorsun, şaka mı bu dedi. Ben bunu hak etmediğimi söyleyecek kadar adamım ama sen Roman'ın hak ettiğini mi söylüyorsun dedi. Aldis de onun 3,5 yıllık reign'inden bahsediyordu ama Owens da umurumda değil dedi. Evet o kadar yıl şampiyon kaldı ama o kadar yıl esasen şampiyon olmamalıydı dedi. Onu o ringde kaç kez yendim, Cody'i göstererek o kaç kez yendi, birçok insan kaç kere yendi onu dedi. Ama her zaman arkasında birileri vardı onun dedi. Şampiyon olduğunda şampiyon kalmak için yapman gereken şeyleri yaparsın anlarım ama bana şaka mı yapıyorsun diye sordu tekrardan Aldis'e. Onun hak ettiğini mi düşünüyorsun, neden ki rövanş hakkı birkaç yıldır zorunda bırakılmıyor ki dedi. Ben de Universal kemerimi kaybettikten sonra hiç rövanş hakkı almadım dedi. O niye alıyor çünkü Roman Reigns olduğu için mi dedi. Roman Reigns'den daha fazla kemer maçı hak eden birileri mi görmek istiyorsun, soyunma odasına git, kapıyı aç ve oraya bak, inan bana birilerini bulacaksın dedi. Aldis de soyunma odasına gitmeme gerek yok, çünkü o kişinin yanında duruyorum dedi. O görüyor, insanlar görüyor ve şu an ben de görüyorum, Bash in Berlin'de Cody Rhodes vs Kevin Owens kemer maçı onaylanmıştır dedi. Kevin Owens da Cody'e, sanırım Berlin'de görüşeceğiz dedi.

16 Ağustos Smackdown’da Kevin Owens vs Grayson Waller maçı. K.O maçı aldı. Maçtan sonra Waller'a saldırmaya devam etti. Ring dışında Powerbomb poziyonuna almışken Theory geldi. Bu sefer ikili Owens'a karşı üstün çıktılar. Sandalyeyle saldırmaya hazırlanırlarken Cody geldi. Owens ve Cody sandalyelerle Theory ve Waller'ı dışarıya yolladılar. Sonra da ringde yalnız kaldılar. Cody ringe girerken kemerini ring ortasına fırlatınca geri almak için hareketlendi ama Owens önce davranarak kendisi aldı. Kemeri Cody'e bırakıp arka alanın yolunu tuttu. 23 Ağustos Smackdown’da Cody, Grayson Waller Effect'e katıldı. Karşılıklı atışmalar sonucunda sizin bu ilişkiniz arkadaşlık mıdır diye sordu. Yoksa sen Austin Theory'i mi kullanıyorsun diye sordu Waller'a. Sonra Theory'e yöneldi, o seni kullanırken buraya gelip herkese Cody Rhodes'un gerçekte kim olduğunu ikna etmeye çalışıyor dedi. Hepimiz bu konuda bir şey yapmanı bekliyoruz dedi. Waller da ben bu adamla Wrestlemania'da kemer kazandım ve bunu asla yapmam ama kim yapar biliyor musun... aslında hepimizin Kevin Owens'e hazırlıklı olması gerek dedi ve bir video izletti bizlere. Videoda Owens'ın kariyerinde arkadaşlarına yaptığı ihanetleri gördük. 2014'te NXT'de Sami'ye, 2015'te Cena'ya, 2017'de Chris Jericho'ya, 2019'da Kofi'ye, 2021'de yine Sami'ye yaptığı ihanetleri gördü. Owens geldi ve sizi anlıyorum, Cody'i ona karşı sırtından vuracağıma yönelik iknaya çalışıyorsunuz ama o videoda Kofi hariç herkes bunun olacağını tahmin ediyordu, Kofi senden tekrar özür dilerim dedi. Sonra Cody'e döndü ve sen ve ben asla böyle bir ilişki içerisinde zaten değildik dedi. Dolayısıyla böyle bir şey yaşanmayacak dedi. O yüzden şimdi olacakları söyleyeyim, ringe gireceğim, Cody'le ikimiz sizi döveceğiz sonra da birisi bu olayları Tag Team maçına çevirmesi için Nick Aldis'e bir fikir verecek dedi. Bunu en iyisi geçelim, Nick Aldis buraya hızlıca gelirse bu işi hızlıca yapalım lütfen dedi. Aldis geldi ve maçı resmileştirdi. Owens teşekkür etti, bu sekansı hızlıca bitirmemiz lazım ama ringe girip onlara dalmam için vaktim var mı diye sordu. Aldis de hızlıca bitir dedi. Owens ringe girdi ve Cody'le beraber ikisine birden saldırdılar. Cody tam Theory'i Cross Rhodes'a almışken, Owens da Waller'ı Stunner'a almışken Waller, Owens'ı itti ve Owens da Cody'e arkadan çarptı. Owens, Cody'nin yanına gitti ve iyi misin, işlerini zaten akşam bitireceğiz dedi. Gecenin main eventinde Tag Team maçını izledik. Owens, Waller üzerinden bir Pop-up Powerbomb çekti ve maçı takımına kazandırdı. Maç içinde iki isim de zaman zaman ufak anlaşmazlıklar yaşasalar da sorunsuz bir şekilde maçı bitirdiler.

İki face ismin kemer mücadelesindeki esas amacın Cody Rhodes’un title reign’inde bu PPV’yi boş geçmemesi olarak nitelendirmek gerekiyor bence. Cody önce AJ Styles, sonra Logan Paul ve sonra da Bloodline tehditlerini atlatınca mevcut Smackdown’da Kevin Owens ve Randy Orton dışında feuda girebileceği pek bir isim yok gibi görünüyor. Kevin Owens da Randy’e göre daha zayıf bir isim olduğu için böylesine bir geçiş PPV’inde bu maçın olmasını da anlayabiliyorum. Randy eğer World Heavyweight kemerini alamazsa ki alamama ihtimali yüksek, WWE kemerini Cody’den alması en muhtemel isim olarak gözüküyor. Cody vs Randy feudu çok şey vaat ederken şu an için bir kemer değişimine de gerek yok gibi gözüküyor. O yüzden Cody buradan kemerle çıkacaktır. Owens buradan Cody’nin arkasından saldırarak çıkıp bir heel turn yapar mı? Açıkçası böyle bir şey olursa Cody kemer için orta vadeli bir feud edinmiş olur. Ama K.O için sonuç yine çok değişmeyecektir. O yüzden şu bu durum çok bariz değil gibi ama olursa da çok şaşırmayacağım. Her ne kadar Owens hala iyi bir face rolü çizse de heel’i güzel oynadığını ve uzun bir süredir face olduğunu, hem orta düzey hem de üst düzey kemerlerin face isimlerde olduğu ortamda peki şansının olmadığı da açık. O yüzden kariyerinde çokça kez arkadaşlık bitirme olan Owens, burada bir ihtimal bu halkaya yenisini ekleyebilir.

Tahmin: Cody Rhodes


Singles Match for the World Heavyweight Championship
If Orton wins the championship, he will be transferred to Raw and Gunther will be transferred to SmackDown.

Gunther(c) vs Randy Orton

Gecenin muhtemelen main eventinde Raw’ın yeni ana kemer şampiyonu Gunther, Smackdown’dan bir isim olan Randy Orton ile karşı karşıya geliyor. Açıkçası biraz sürpriz bir isim olarak Gunther’in karşısına çıkan Randy, farklı brand’lerden de olsalar kemer için bir söz sahibi olabilecek durumda bir isimdi. Keza Gunther kemeri aldığından sonraki ilk Raw’da da bu sebeplerini açıklayarak maçı da onaylatmayı başarmıştı. Birkaç ay öncesine gidersek Randy, Kevin Owens ile beraber Bloodline ile mücadele içerisindeyken bir yandan da başlayan King of the Ring turnuvasıyla ilgilenmekteydi. Rakiplerini yenerek finale kadar çıkarken Raw tarafındaysa Intercontinental kemerini kaybettikten sonra hedef olarak King of the Ring’i belirleyen Gunther’i bulmuştu. Triple H’in King of the Ring ve Queen of the Ring galiplerinin kendi ana brand’lerinde SummerSlam’de ana kemer maçına çıkacaklarını açıklamasının ardından da final olduğundan çok daha önemli bir hale gelmişti. 25 Mayıs’ta Suudi Arabistan’da gerçekleşen King and Queen of the Ring’in King tarafının finalini Gunther kazanmış ve hem King olmuş hem de SummerSlam’de World Heayweight kemeri için maç yapma hakkı elde etmişti. Gunther maçı ani bir tuşla kazanırken maç içerisinde de Randy'nin birçok bölgesine sistematik olarak saldırmıştı. Örneğin Randy Snap Powerslam yapacakken Gunther durunca Randy dizini sakatladı. Gunther de sürekli dizini hedef aldı. Randy bir boşluk bulup RKO çekerken tuş esnasında Gunther tuşu atarken Randy'nin dizine de vurmuştu. Sonrasında da ani bir tuşa gidip maçı almıştı. Ancak tekrarda sanki Randy'nin bir omzunun yerde olmadığını gördük. Eğer böyle bir durum varsa ki daha sonrasında gerçekten de öyle olduğunu gördük, bu durumda tuşun geçersiz olması gerekirdi. Bu belki bir botch’du veya belki de bilerek yapıldı ve hakem hatası olarak gösterildi ki ileriki zamanlarda Randy vs Gunther maçının önü açılsın. Velhasıl sonuç olarak Gunther maçı kazandı ve SummerSlam’in yolunu tuttu.

Randy o maçtan sonra bir süre ekranlarda gözükmeyip daha sonrasında Bloodline mücadelesine devam ederken mevzunun Cody’e sıçramasıyla onun da yanında durdu. Gunther ise SummerSlam mücadelesini beklerken SummerSlam’e şampiyon olarak gelen Priest’i Balor’ın ihanetiyle yenerek yeni şampiyon olmayı başardı. Maç hali hazırda oldukça fiziksel ve sert geçerken bir de üzerine Balor’ın ihanetinin gelmesiyle de nefis bir son yaşattı bizlere. Gunther de ana kadro içerisinde efsanevi bir Intercontinental reign’i yaparken şimdi de World Heavyweight reign’ini başlatıyor oldu.

5 Ağustos Raw’da yeni şampiyon Gunther, şampiyon olarak ilk promosunu keserken bizlere Intercontinental kemeri için yaptığım reign'i tarihi buluyorsanız sadece World Heavyweight şampiyonu olduğumda yapacaklarıma da bir bakın dedi. Çünkü bu ringde ben herkesten üstünüm dedi. Ben her şeye ve herkese karşı hazırlıklıyım dedi. Ancak çok geçmeden karşısına Randy Orton geldi. Randy, SummerSlam'de bir kemer maçı hakkı kazandın çünkü beni King of the Ring'de yenmeyi başardın dedi. Ama beni gerçekten yendin mi diye sordu. İnsanlar biliyor, ben biliyorum, Triple H de bunu biliyor dedi. Omzum tuş esnasında tam anlamıyla yerde değildi dedi. Hakemin kararı sonucu belirler bunu anlayabiliyorum dedi. Ama Triple H, tekrarı izledi dedi. Triple H, tüm dünyaya Gunther vs Randy Orton Part 2 olmalı der dedi. İşte ben de tam olarak bu yüzden buradayım dedi. Kendine yaşayan bir efsane diyorsun, kendini böyle tanımlayabilirsin bu harika bir şey dedi. Ama ben efsaneleri öldürerek bir kariyer yaptım kardeşim dedi. Bash in Berlin'de bunu bir kez daha yapacağım dedi. Almanya'dan, senin memleketinden yeni World Heavyweight şampiyonu olarak çıkacağım dedi. Gunther de seni King of the Ring'de temiz yenememek, kariyerimdeki bir leke dedi. Eğer kafandaki sesler beni Berlin'de yenebileceğini söylüyorsa sana şunu söylemeliyim ki o sesler yanılıyorlar dedi. Sonra da kabul ediyorum dedi. Ardından da iki isim el sıkıştılar. Sonrasında Gunther, Randy'nin kulağına eğildi. Sadece şunu bil ki Randy hiçbir şey ama hiçbir şey beni yolumdan edemez dedi. Randy de güzelmiş ama bunları çok duydum, ansızın ortaya çıkmasına gerek yok geldiğini görmeni istiyorum dedi ve RKO outta nowhere catchphrase'ine göndermede bulundu.

12 Ağustos Raw’da Gunther ve Randy’i ringde gördük. Gunther, her şey çok güzel ama öngörülemez olduğuna yönelik söylemlerine takıldım ben dedi. Ben ise tam tersini düşünüyorum dedi. Sen baya tahmin edilebilir birisin dedi. Ben de senin için birkaç şeyi tahmin edeyim dedi. Birincisi, Berlin'de karşılaştığımızda sana hayatının dayağını atacağım dedi. İkincisi, bu sayede de bir daha asla World Heavyweight şampiyonu olamayacaksın dedi. Neden bu kadar emin olduğumu düşünüyorsanız, dürüst olalım Randy ne zaman işler önemli hale gelse sen batırıyorsun dedi. Bunu bir hakaret olarak söylemiyorum ki sen bunu doğal karşılıyorsundur, büyük baban da öyle biriydi zaten dedi. Randy mikrofonu yere fırlatırken Gunther devam etti. Baban da öyleydi dedi. Ve sen Randy sen aralarındaki en fenasısın dedi. Randy tam sinirlenip Gunther'e doğru yaklaşırken çok sürmeden Drew'un müziği çaldı. Drew yavaş yavaş gelirken tam mikrofonu alıp bir şeyler söyleyeceği anda Randy, Gunther'e RKO'yu yapıştırdı. Randy kemeri eline alıp bakarken Drew da rinde doğru yöneldi. Ancak tam o esnada CM Punk seyircilerin arasından çıkıp Drew'a saldırmaya başladı. Randy de ringi terkederken Drew ise Punk'a karşılık verdi.

19 Ağustos Raw’da iki ismi bir kez daha birbirleriyle promo’laşırken gördük. Gunther konuşurken yine seyircilerden USA tezahüratları gelince, Gunther beni hedef mi gösteriyorsunuz diye kızdı. Anladığım kadarıyla herkes bana bir kez daha RKO çekmen için oldukça hyple'lılar dedi. Bunun bir kez daha yaşanmayacağını söylemek için buraya geldim dedi. Ben dahil herkes RKO'un ne kadar tehlikeli olduğunu bilmesinden ötürü bana başka bir seçenek bırakmadın dedi. Berlin'de seninle işim bittiğinde, seni darmadağın etmiş olacağım dedi. Ardından da hakaretlerine devam etti. Randy de konuşup duruyorsun ama bu yaptıkların Berlin'e giderken sana kötü bir uçuş deneyimi yaşatacak dedi. 8 saat havada kalacağız, orada kıçını tekmeleyeceğim dedi. Gunther de sinirlenip kemerini ortaya attı ve Randy'i kavgaya çağırdı. O esnada Kaiser arkadan gelip Randy'e saldırdı ama Randy bir Clothesline ile onu dışarı yolladı. Sonra Gunther'e odaklandı ama Kaiser yine geldi ve bu kez dizine saldırdı. Gunther'den de Clothesline geldi. Randy yerde kalırken Gunther kemerini kaldırdı.  Gecenin sonunda Randy Orton vs Kaiser maçı izledik. Maç devam ederken Gunther de geldi ve Randy'nin dikkatini dağıttı. Kaiser de defalarca kez Randy'nin dizine saldırdı. Ama Randy toparlandı ve bir RKO ile maçı aldı. İki ismin birbirlerine girmeleriyle şov sona erdi.

26 Ağustos Raw’da Randy Orton ringde promo kesti. Geçen sene, World Heavyweight kemerinin yeniden doğduğunu söyledi. Ama ben burada değildim, sakatlığımdan kurtulmaya çalışıyordum ve bir daha bu ringlere dönüp dönemeyeceğimi bilmiyordum dedi. Ama biliyordum, Tanrı bana yeniden mücadele etmeme izin verdi ve ismimin World Heavyweight kemerinde olması için bir her şeyimi vereceğimi biliyordum dedi. Şimdiyse Cumartesi günü bir şansım var dedi. Yeni World Heavyweight şampiyonluğu, yeni kemer, yeni miras dedi. Kafasıyla kıçı arasında gel git yaşayan, bu endüstrinin son 20 yılda gördüğü en tehlikeli, en kabiliyetli, tartışmalı ama başarılı güreşçiyle karşılaşacağını bilmeyen bir adamla maça çıkacağım dedi. Gunther'le benim aramdaki en büyük fark, mütevazilik, o yerini hiç bilmiyor dedi. İşte bu hafta sonu Berlin'de tam olarak bunu yapacağım dedi. Tüm maç kemer üzerinden olmalı ama o bu işi kişisele çeviriyor dedi. Benim ailem hakkında, yüzleşmek zorunda olduğum şeytanlar hakkında konuştu dedi. Gunther haklısın, ben hayatım boyunca birçok şeytanla yüzleştim ve o şeytanların hepsi senin olabileceğinden daha sertlerdi dedi. Ve onların hepsini, tıpkı seni Cumartesi günü yeneceğim ve 15.kez dünya şampiyonu olacağım gibi yendim dedi. Bu iş için ne kadar ısrarlı olduğumu merak ediyorsan sana bir sır vereyim, bunu spor dünyasındaki en tehlikeli üç harfle yapacağım; RK dedi.. seyirciler de O diyerek promo'yu noktaladı.

Randy’nin Gunther’in ilk kemer koruması için sürpriz bir rakip olduğunu söylemekle beraber iddialı bir rakip olduğunu da söylememiz gerekiyor. Genellikle yeni şampiyonlar ilk kemer korumalarına nispeten geçiş rakipleriyle ve main eventer’lıkla mid carder arasında gidip gelen isimlerle yaparlarken Gunther, oldukça üst perdeden giriş yapıyor. Bunun bir sebebi şovun Berlin’de olmasıyken Gunther’in de Alman bir isim olarak gösterilmesi. Gunther esasen Avusturya’lıyken bir nevi şov onun evindeymiş gibi düşünülüyor. Gunther bu haliyle şampiyon olarak evine giderken main event’te de sağlam bir ismin olması güzel bir düşünce gibi geliyor. Öte yandan gerçekten de Alman olan Kaiser de bu maç içerisinde kesin olarak bir etki sahibi olacakmış gibi de geliyor bana. Tahmine geçersek de ben Gunther gibi bir ismin ilk kemer koruma maçında kemeri kaybetmesini pek beklemiyorum. Hele şov Berlin’de gerçekleşirken Smackdown’dan bir ismin gelip Gunther gibi güçlü bir karakter karşısında kemeri almasını hiç beklemiyorum. Evet Randy’nin olması bu sebepleri göz ardı bırakabilecek bir durumu yaratabilir ama Randy’nin World Heavyweight’ten ziyade WWE kemerine yürümesi ve hali hazırda Cody Rhodes ile zaten bir altyapıya sahipken son dönemde yaşananlarla beraber güçlü bir hikayeyle feuda girmesi ve hatta kemeri alması çok daha iyi bir durumu ortaya çıkarabilir. Bu arada bu maçı eğer Randy kazanırsa Raw’a geçecekken, Gunther de Smackdown’a geçecek. Hiç böyle durumların yaşanmaması için de Gunther’in kemerini koruması gerekiyor.

Tahmin: Gunther

--

Şovun genel itibariyle zayıf bir Match Card’ına sahip olduğunu düşünsek de büyük PPV’lerden sonra bu tarz geçiş PPV’lerini görmeye alışkınız diye düşünüyorum. Yoğun geçen dönemlerin ardından hikayeleri uzatma, altyapıları sağlamlaştırma adına daha soft dönemler geçiriyoruz. Bu tarz dönemlerin sonunda genellikle Amerika dışı PPV’lerin olması da aslında şovları biraz seyircilerle de kurtarmaya yönelik bir hamle gibi duruyor. Backlash 2023’teki Porto Riko seyircisi ve Backlash 2024’deki Lyon seyircisi düşünüldüğünde bu fena da bir strateji değil gibi. Bu sebeple ben Berlin seyircisini de oldukça merak ediyorum.

Genel itibariyle Cargill veya Owens’tan bir heel turn gelmesiyle bence bu şova dair en azından hatırlanabilecek bir şey ortaya çıkabilir. Onun dışında ana kemerlerde bir değişiklik beklemezken yeni Judgment Day-Terrow Twins ve CM Punk-Drew McIntyre feudlarının ilerlemesini bekliyorum. Son Smackdown’ı izlemeden yayımladığım bu yazımda Match card için de çok bir değişiklik olmamasını umut ediyorum.

Herkese iyi seyirler.

3 Ağustos 2024 Cumartesi

SummerSlam 2024 Preview'i - Tahminleri - Şov Öncesi Analizleri

 


WWE SUMMERSLAM – 3 AĞUSTOS 2024 CUMARTESİ
Cleveland, Ohio – Cleveland Browns Stadium

Wrestlemania’dan sonra artık ikinci büyük PPV haline gelen ve muadilleri Survivor Series ve Royal Rumble’ı geçtiği düşünülen SummerSlam, yine bu sıcak yaz günlerinde evlerimize tam 37.kez konuk oluyor. 2026’da artık Wrestlemania gibi iki gecelik karşımıza çıkacak olan SummerSlam’in önemi artmaya devam ederken bu yıl da Amerika dışı PPV’lerden sonra Wrestlemania’ya takriben ilk Amerika içi PPV’si olma özelliğini taşıyor. Ek olarak şov, SummerSlam 1996’dan sonra Cleveland’a da geri dönüyor.

SummerSlam olması sebebiyle Match Card diğer PPV’lerine nazaran en azından maç sayısı olarak daha dolgun gözüküyor. United States şampiyonu Logan Paul, nihayet bir kemer korumasına çıkacakken, her iki Kadınlar kemeri de bu maçta ortada olacak. Queen Nia Jax, Smackdown tarafında Bayley’den kemeri almaya çalışacakken return gerçekleştiren Rhea Ripley, uzun bir süredir feud içerisinde olduğu Liv Morgan’a karşı hem kemerin hem de Dominik’in esas sahibini gösterebilmek adına ringe çıkacak. Intercontinental tarafında Bron Breakker Money in the Bank’in rövanşında bir kez daha Sami Zayn’den kemeri alabilmek için şansını deeyecek. Ana kemerlerdeyse King Gunther, World Heavyweight kemeri için Priest ile mücadele edecekken Cody Rhodes ise kemerini Solo Sikoa’ya karşı korumaya çalışacak. Kemerlerden de oldukça uzun bir süredir beklediğimiz iki azılı düşman Drew McIntyre ve CM Punk’ın maçına da yine burada tanıklık edeceğiz. WWE dönüşü sonrasında ilk kez Royal Rumble maçına katılarak ringlerde boy gösteren Punk, oradaki sakatlığı sonrası 6 ay sonra ilk kez bir maça çıkacak. Maçın hakemi ise bu ikiliden hangisinden daha fazla nefret ettiğine kanaat getirmekte zorlanan Seth Rollins olacak.


Singles Match for the WWE Women’s Championship
Bayley(c) vs Nia Jax

Wrestlemania’da kendi kurduğu Damage CTRL ve mentörlük yaptığı Iyo Sky’ı geçerek yeni şampiyon olan Bayley, o günden beri kemerini korumaya devam ediyor. Kemeri aldıktan hemen sonra Backlash döneminde Tiffany Stratton ve Naomi’ye karşı kemerini korurken Naomi’yi pinlemişti. Daha sonrasında da Clash at the Castle’da Piper Niven’a karşı kemerini koruyan Bayley, SummerSlam’e hazırlanmaya başlamıştı. Çünkü Clash at the Castle’dan bir önceki PPV olan King and Queen of the Ring’de finalde Lyra Valkyria’yı yenerek Queen olan Nia, Triple H’in duyurusunu yapmış olduğu gibi Queen olmasıyla birlikte içerisinde yer aldığı brand’in kemeri için SummerSlam’de maç yapma hakkı elde etmişti. Maç bu şekilde resmileşirken iki ismin feudunda bu zaman içerisinde de birkaç kez dile getirilen geçmiş unsurları, Tiffany Stratton’ı, Money in the Bank’i ve Michin’i de atlamamak gerekiyor.

Öncelikle biraz eskiye gitmek gerekirse 2017 SummerSlam döneminde Bayley, WWE ana kadrosunda yaklaşık 1 senedir bulunan, NXT’den gelme genç ve yetenekli bir isimdi. O dönem Raw Women’s kemerinin şampiyonu Alexa Bliss ile feuda giren Bayley, o süre zarfında Alexa’yı önce bir tag maçında sonra da non title bir maçta yenince SummerSlam için #1 contender olma konusunda favori isim konumuna gelmişti. Sasha Banks’i yenerek #1 contender olmaya hak kazanan Bayley, SummerSlam yolunda 31 Temmuz Raw’da Nia Jax ile maç yapmış ve o maçı count out ile kazanmayı bilmişti. Ancak o maçta omuzundan sakatlanan Bayley, bir sonraki haftaki Raw SummerSlam’deki maça çıkamayacağını duyurmuştu. Böylelikle Bayley, Nia yüzünden SummerSlam’den olmuştu.  Onun yerine maça dahil olan Sasha Banks ile Alexa’yı yenerek yeni şampiyon olmuştu. Tüm bu olanlar bu feud içerisinde de birkaç kez gündeme gelmişti.

2024 yılına geldiğimizdeyse Wrestlemania’dan kemerle ayrılan Bayley, Backlash yolunda Tiffany Stratton ve Naomi ile feuda girmişti. O dönem Draft’la Smackdown’a geçen Nia Jax ise Smackdown’daki ilk gecesi olan 26 Nisan Smackdown’da Naomi ve Tiffany Stratton arasında gerçekleşen #1 Contender’s maçını yorumlayan Bayley’e saldırmış ve mesajını göndermişti. Bayley, Backlash’ten kemerle çıkarken King and Queen of the Ring yolunda Nia; Naomi, Jade Cargill ve Bianca Belair’i yenerek finale yükselmeyi başarmıştı. Suudi Arabistan’daki finalde de Lyra Valkyria’yı yenerek tarihin ikinci Queen’i olmayı başarmıştı. Maçtan sonra kendisiyle röportaja gelen Kayla'nın sözünü kesti, çoğunuz benden mutsuzsunuz ama ben çok mutluyum dedi. Bana kızgın olmaya devam edeceksiniz çünkü yakında yeni şampiyonunuz olacağım dedi.

Clash at the Castle yolunda Bayley, Piper Niven ile feuda girerken Nia da SummerSlam için rakibini beklemeye başladı. 7 Haziran Smackdown’da arka alanda Tiffany Stratton'ı gördük. Tiffany, Nia'ya rastlarken ona kendisi dışında zaten Queen of the Ring için Nia'yı favori gördüğünü söyledi. Şimdi Queen olduğun için de çok fazla kişi seninle uğraşacak ancak ben her zaman arkandayım dedi. Queen of the Ring ve Princess of the Ring... kimse bizi durduramaz dedi. Bunu düşün dedi ve gitti. Ardından Nia'nın karşısına Michin çıktı. Nia yine mi sen dedi. Neden AJ Styles ile ilgilenmiyorsun derken Michin onun üzerine bardakta duran süsleri fırlattı. Nia da ona saldırırken görevliler iki ismi ayırdılar. Michin'de bir daha sakın AJ'den bahsetme diye bağırdı. Böylelikle bu Smackdown içerisinde Tiffany ve Nia ittifakının tohumları atılırken Nia’nın Michin ile olan feudu da başlamış oldu. 14 Haziran Smackdown’da iki isim karşı karşıya gelirlerken Tiffany Stratton da maçı spiker masasında yorumlayarak izledi. Michin maçı üstün götürürken Tiffany ayaklandı ve elindeki su şişesiyle Michin'e su fırlattı. Michin de karşılık vererek onu spiker masasına geri yolladı ama ringe geldiğinde Nia üstünlüğü alıp maçı kazandı. Clash at the Castle’daysa Bayley, Niven’ı yenerek kemerini korumaya devam etti.

Money in the Bank’e doğru gittiğimizdeyse Tiffany Stratton maça katılım hakkı elde eden isimlerden birisi oldu. 5 Temmuz Smackdown’da Bayley vs Piper Niven maçı yapılırken maçın diğer katılımcıları Naomi ve Chelsea Green de ring kenarındaydılar. Maç devam ederken Tiffany Stratton da geldi. Diğer katılımcılar Lyra Valkyria ve Iyo Sky da seyirciler arasından maçı izlediler. Naomi maç içerisinde Bayley'e destek olmak için ring kenarına çıkıp çelik merdivenlere vururken Green geldi. İkili ringin aşağısına inerlerken Green'in tokadı fitili yaktı. Naomi karşılık verdi ve onu seyirci bariyerlerine fırlattı. Ama Iyo da koşup ona yumruk attı ve çelik merdivenlere doğru fırlattı. Diğer taraftan da Lyra gelirken arkasından da Zoey Stark geldi ve herkes birbirlerine girdi. Tiffany Stratton o esnada turnbackle'a çekip herkese doğru uçtu. Ring içerisinde de Bayley, Niven'a Rose Plant çekip maçı kazandı. Maçtan sonra Nia Jax, Bayley'e saldırdı. Tam Annihilator çekmek için turnbackle'a çıkarken Michin Kendo Stick ile ona saldırarak onu ring dışına gönderdi. Money in the Bank’teyse Tiffany Stratton harika geçen maçta çantayı kazanıp Miss Money in the Bank olmaya hak kazandı.

12 Temmuz Smackdown’da Bayley ve Tiffany ringdeyken Nia geldi. Nia, Bayley'e unuttuysan hatırlatayım üç hafta içerisinde SummerSlam'de maça çıkacağız ve o kemeri senden alacağım dedi. Bayley de kiminle konuşuyorsun bilmiyorum ama NXT Hugger Bailey yok karşında dedi. 3 aylık bir sakatlığa yol açtığın 2017 Bayley karşında yok senin dedi. Karşında Womens' şampiyonu, Royal Rumble galibi Bayley var dedi. Seni SummerSlam'de insan içine çıkamayacağın hale getirecek Bayley var kaşında dedi. Ama hadi bir oyun oynayalım bende şeytanın avukatını oynayayım dedi. Diyelim ki SummerSlam'de muza bastım, ayağım kaydı ve beni SummerSlam'de yendin, Tiffy o zaman ne olacak, ona cash-in yapacak mısın diye sordu. Tiffany cevap verecekti ama Nia araya girdi ve Bayley'e artık seni 2017'deki SummerSlam'deki maçından önce sakatladığım Hugger Bayley olmadığını biliyorum dedi. Sana artık BBL Bayley mi demeliyiz dedi. Tiffany ile aramıza girmeye çalıştığını biliyorum ama onunla bir problemim yok, o benim kişisel barbie oyuncağım dedi. Sen ise bir oyuncağım değil, bir kurbanımsın dedi. SummerSlam'de de seni kurban edeceğim dedi ve parmağıyla onu itti. Bayley vurmak istedi ama Tiffany araya girince ona vurdu.  Nia da ona vurdu ve ikili Bayley'e saldırmaya başladılar ama Kendo Stick ile gelen Michin, Bayley'i kurtardı. İlerleyen anlarda Nia Jax vs Michin maçı başladı. Bayley ve Tiffany de maçı kenarda izlediler. Tiffany maç devam ederken Kendo Stick'i kenara koyup kendisi de ring kenarına çıktı. Hakemin dikkatini dağıttığı anda Nia eline Kendo Stick'i aldı ama Michin ona engel oldu. Bayley de Tiffany'i aşağıya indirdi. Michin Tornado DDT yapıp tuşa gitse de Nia kalkmayı başardı. Nia ardından bir Samoan Drop bir de Annihilator çekip maçı kazandı. Nia maçtan sonra bir Annihilator dah çekmek istedi ama Bayley engel oldu. Ancak Tiffany MITB çantasıyla Bayley'in sırtına vurdu. Nia ve Tiffany ikilisi Bayley'e saldırmaya devam ettiler. Bayley yerde savunmasız dururken Nia ringi terketti ancak Tiffany elindeki çantaya bakarak cash-in yapabileceğini düşündü. Hakeme doğru yöneldi ama Nia araya girip ona engel oldu. İkilinin bu süreci 2017-2018 yıllarındaki Alexa Bliss - Nia Jax ilişkisini hatırlattı. Keza o dönemlerde Nia Jax ve Alexa Bliss oldukça yakın arkadaş olmuşlardı ancak bu süre zarfında Bliss bir nevi Nia’yı kullanmıştı. Alexa’nın gerçek yüzü ortaya çıkınca da bu iş Wrestlemania 34’e sarkmış ve Nia Jax, Alexa’yı yenerek yeni şampiyon olmuştu.

19 Temmuz Smackdown’a geldiğimizde Nia ve Bayley farklı yerlerden paralel olarak röportaja girdiler. Corey Graves, Nia'ya SummerSlam’in yapılacağı yer olan Cleveland ile alakalı soru sormak isterken Nia seni dinlemiyorum bile dedi. Bir Bayley'e bir bana bak ve Bayley için üzülmeye başla dedi. Çünkü SummerSlam'de onu yeneceğim, kemeri alacağım ve ona yaşlı-hasta bir köpek muamelesi yapacağım dedi. Bayley de birbirimizi tanımaya başladığımız bu on yılda bir kere bile değişmedin derken Nia da değiştim dedi. Öncelikle ben Queen oldum ve bana Queen demelisin dedi. Bayley de ne demek istediğimi anladın Nia, ilk günden beri aynı kalpsiz kadınsın sen dedi. Burayı kendi yeri zanneden Nia'sın, 2017'de SummerSlam maçım öncesi beni indiren Nia'sın dedi. Bu da benim tüm kariyer gidişatımı değiştirdi dedi. Benden çok daha büyük ve güçlü olduğun için benim canımı acıtmadın, canımı acıttın çünkü sen görgüsüz ve umursamaz birisin dedi. Nia da Queen meselesine geri döndü. O kemeri almaya geliyorum çünkü o kemer senden alınmalı dedi. Bayley de eğer bana 2017'den bu yana çok değiştiğini söylüyorsan inan bana ben de çok değiştim dedi. SummerSlam'de bu kemerle çıkacağım ve beni durdurmak için yapabileceğin hiçbir şey yok dedi. Nia da sinirlenip bağlı olduğu kulaklığını çıkarıp röportajı bitirdi. Şovun ilerleyen anlarında Michin vss Tiffany Stratton maçı izledik. Tiffany maçı kenarda maçı izleyen Nia sayesinde kazanmak üzereyken turnbackle'a çıktığı an Bayley'i gördü. O esnada Nia, Bayley'in üzerine koşarken time keeper'sın olduğu bariyerden düştü. Nia geri dönerken Bayley, Nia'nın düşürdüğü MITB çantasıyla Nia'ya vurdu. Sonra da çantayı parçalamaya başladı, o esnada Tiffany'in dikkati iyice dağılırken Michin bir rollup ile maçı aldı. 26 Temmuz Smackdown’da Michin & Bayley vs Nia Jax & Tiffany Stratton maçı izledik. Michin maça doğru gelirken Nia ve Tiffany ona arkadan saldırdılar. Bayley, Kendo Stick ile geldi ve ikiliyi kovaladı. Maç bu şartlarda başladı. Bayley maça tek başlarken Michin maç öncesi saldırının etkisinden zar zor çıktı ve maça öyle katıldı. Hakemin görmediği bir anda Money in the Bank çantasını alan Tiffany, Bayley'in yüzüne onunla vurdu. Nia da Annihilator çekip maçı takımına kazandırdı. Arka alanda Tiffany ile röportaj yapılırken Tiffany, Bayley'in çantasını mahvetmesini umursamadığını çünkü Bayley'i bu gece yendiğini söyledi. Bunun anlamı benim şampiyon olmam değil mi dedi.

2 Ağustos Smackdown’da Tiffany Stratton arka alanda kırık Money in the Bank çantasına bakıp ağlarken Nia Jax geldi ve sana bir sürprizim var dedi. Sana prenseslere layık yeni bir çanta getirdim dedi. Tiffany'e oldukça yakışan pembe bir çanta gördük. Tiffany heyecanla almak istedi ama Nia onu durdurdu. Yarın cash in yaparsan artık prenses olamazsın dedi. Tiffany de söz veriyorum yapmayacağım dedi ve öyle çantayı aldı. Nia o esnada giderken Chelsea Green ve Piper Niven geldiler ve Chelsea Money in the Bank gecesinde olanlardan bahsetti. Beni merdivenden itmeseydin çanta benim olacaktı dedi. Tiffany de biliyor musun Chelsea, green senin rengin değil bence dedi ve gitti.

Tahmine geçersek bu feudu, Tiffany Stratton’dan bağımsız değerlendirmek imkansız diye düşünüyorum. Tiffany’nin Nia ile ittifak kurması, MITB çantasını kazanması derken buradan bir drama çıkaracak şeylerin oluşması muhtemel gözüküyor. Biraz geçen seneki Seth Rollins vs Judgment Day feudu gibi bir durum söz konusu. Balor o dönem kemeri Seth’ten almaya çalışırken aynı ekibin bir parçası olan Priest de MITB’i almıştı. Bu durum belli başlı anlaşmazlıkları doğal olarak gündeme getirmişti. Burada da iki “dost” görünen isim tek bir amaç uğruna ilerleyecekler gibi duruyor. Tiffany’nin Nia işin içerisindeyken cash-in yapmama olasılığı zor gibi gözüküyor. O yüzden kemer kimde olursa olsun ikilinin ittifakı devam ettiği anda kısa vadede veya en geç orta vadede cash-in gelecektir. İşlerin daha da kızışması adına uzun bir süredir kemere hasret olan Nia’nın maçı kazanmasını bekliyorum. Sonrasında da kısa veya orta vadede Tiffany’i onun üzerinden cash-in yaparak izleyebiliriz bence. Nia kendisine yeni bir çanta vermişken o çantanın Nia’nın başına bela olacağı bence çok açık.

Tahmin: Nia Jax


Singles Match for the WWE World Heavyweight Championship
Damian Priest(c) vs Gunther

Wrestlemania’da Drew McIntyre üzerinden yapmış olduğu cash-in sonrasında kemerini SummerSlam’e kadar getirmeyi başaran Priest, King and Queen of the Ring’den King olarak çıkan Gunther’e karşı kemerini korumaya çalışacak. Wrestlemania sonrasında ilk olarak Backlash’te kemerini Jey Uso’ya karşı koruyan Priest, her ne kadar istemese de Judgment Day’in etkisiyle kemerini korumaya başarmıştı. Backlash’te yaşananlardan sonra sinirlenen Priest, sonrasında pişman olsa da bundan sonrasında kemerini tek başına korumak istediğini söyledi ve bunu da davranışlarına döktü. Sonrasında İskoçya’daki Clash at the Castle’da CM Punk sayesinde Drew McIntyre’a karşı kemerini koruyan Priest, Money in the Bank’teyse bu kez de Seth Rollins’e karşı, MITB çantasını kazanan Drew’un cash-in yapmaya karar verip maçı Triple Threat’e çevirmesi ve yine CM Punk’ın karışmasıyla bir kez daha kemerle çıkmıştı. Böylelikle bir şekilde Priest şimdiye kadarki reign’inde Jey Uso, Drew McIntyre, Seth Rollins gibi isimlere karşı kemerini koruyarak ilerledi.

Priest’in bu tittle reign’ini biraz daha açmamız gerekirse aslında tüm bu Mr.MITB sürecinde dahi Priest’in tam bir main eventer olarak hazırlanmadığını gördük. Yani kısa süreli bir şampiyon olacağı, main event çizgisinde sürekli bir yer bulamayacağı, aksinin insanlara geçmediği bir süreç yaşadık. Doğrusu ben de SummerSlam’e kadar kemerle gelebileceğini düşünmüyordum, yani benim de beklediğimden dahi fazla bir kemer korumasına sahip oldu. Bunları yaparken aslında Backlash’te Jey Uso’ya karşı yaptığı maçta bence güzel de bir hikayeye adım atılmıştı. Judgment Day’in olaylara karışması Priest’i rahatsız ederken bunun üzerine de bir süre hikayeler devam etti. Balor ile arası bozuldu, Rhea’nın yokluğunda ekibin lideri gibi davrandı ve bunu yaparken de ekibe üstten bir bakış açısıyla yaptı bunu. Öte yandan savaşçı bir şampiyon olmak istemesi sebebiyle de esasen heel bir isim olmasına rağmen face’vari hareketler de gerçekleştirdi. Ya da başka bir değişle şu anda bu feudun face ismiyken bundan önceki feudlarının heel ismi konumundaydı. Ancak ne tam olarak ne bir turn yaptı ne de tam olarak seyircileri kazanabilecek bir şeyler yaptı. Clash at the Castle dönemi Drew ile feuddayken şovun İskoçya’da olması sebebiyle esasen heel bir isim olan Drew, doğal olarak çok ciddi bir cheer aldı ve orada Priest heel rolü üstlendi. Money in the Bank döneminde de yine Seth’in face olması sayesinde heel rolü üstlendi ama heel gibi davranmayarak kendi ekibini o maçın dışarısında tuttu. Ama tüm bunların dışında bu şampiyonluk reign’i sonrasında konuşulabilecek daha farklı şeyleri bizlere yaşattı diyebilirim. Bunlardan birincisi, Clash at the Castle main eventinde Drew ile yaptığı maçta iplerin üzerinden dışarıdaki Drew’a uçmak isterken ayağını öyle fena doladı ki çok ciddi bir sakatlığın kıyısından döndü. Maçın hakemi onu çözmeye çalışırken o beceremeyince Drew olayı toparlamak için Priest’i o kurtardı. Maç içerisinde Priest bu hareketi akışa yedirip sakatlanmış numarası yaparken de maç içerisinde hakemin yerde kaldığı anda Punk’ın hakem rolüyle gelip Drew’un tuşunu saymaması ve ona low blow çekmesiyle kemerini korudu. Bundan da esas beter olanıysa Money in the Bank şovunda yaşandı. Şovun başında MITB maçını kazanan Drew, bundan birkaç hafta öncesinde Clash at the Castle’da kemeri alamamasının siniriyle Money in the Bank’i kazanıp tam da o gece cash-in yapıp şampiyon olacağını söylemişti. Seth Rollins ve Priest ise o maç için Judgment Day’in maça karışmamasına yönelik olarak bir anlaşma gerçekleştirmişlerdi. O maç sonucunda da eğer Rollins kazanırsa Priest, Judgment Day’den ayrılacak eğer Priest kazanırsa da Rollins, Priest şampiyon olduğu sürece kemer için maç isteyemeyecekti. Velhasıl zaten Judgment Day ile problemleri olan Priest, özellikle Balor’ı maçtan uzak tutmaya çalışırken Money in the Bank’ta de onu bir kez daha uyarmıştı. Balor da “emrin olur Patron” diye cevap vermişti. Tüm bunlar yaşanırken Seth Rollins vs Damian Priest kemer maçında iki isim de bir gözü girişin orada maçı gerçekleştirmişlerdi. Maça her an Drew veya her an Judgment Day üyeleri karışabilirlerdi. Maç oldukça güzel ilerlerken Seth Rollins bir Falcon Arrow çekip tuşa gittiği sırada Priest 3.tuşta omzunu kaldırmayı atladı. Bunun üzerine hakem de tam üçü sayacakken durdu ve Priest kalkmamasına rağmen onun kalktığını söyledi. O esnada kimse ne olduğunu anlamazken birkaç saniye sonrasında elinde çantayla gelen Drew McIntyre’ı girişin orada gördük. Drew anında cash-in yaparken maçı Triple Threat’e çevirdi ancak Punk’ın ona engel olup saldırmasıyla da Priest bir kez daha kemerle çıktı.

Money in the Bank’ta yaşananları tek kelimeyle özetlemek gerekirse buna rezaletti diyebilirim. Maça dair o kadar çok yanlış şey var ki neresinden başlasam bilemiyorum. Öncelikle Drew’un o gece cash-in yapacağını söylemesi bence ilk tutarsızlıklardan biri. Yani zaten Punk’ın, Drew’un olduğu her yere müdahil olması beklenen bir olayken Drew’un bunu açık etmesi bence bir senaryo tutarsızlığı. Bunu geçip devam edersek maç içerisinde yaklaşık 2-3 aydır işlenen ve hatta arkasında bir önceki yıldan kalma bir Balor-Priest sürtüşmesi varken ve de bunun yine şov içerisinde bir etkisi olabileceği düşüncesine bizleri gönderilirken maç içerisinde Judgment Day dramasına dair bir şey görmemiz akıl alır gibi bir olay değil bence. Bir de tüm bunların üzerine Priest’in veya Drew’un yapmış olduğu “botch” bunların üzerine resmen tuz biber oldu. Yani muhtemel plan, Falcon Arrow sonrası Rollins tuşa giderken tam 2’de Drew’un müziğinin çalması ve buna istinaden belki de hakemin durmasıydı ama orada yaşanan senkron hatası Priest’in kalkmamasına neden oldu. Hakem eğer saysaydı maçı da kaybetmesine sebep olacaktı. O an o kadar anlamsız bir şey yaşandı ki bunun üzerine çok durulmamaya çalışıldı. Hatta Seth, bir sonraki hafta Punk ile yüzleşmesinde hakemin bir hata yaptığını söyleyerek “botch”u yedirmeye çalıştı ve bir nevi olayı kapattı. Bir de şunu da söylemem gerekiyor yeri gelmişken; Drew neden maçı Triple Threat’e çevirdi ki? Yani Money in the Bank cash’ininin Triple Threat’e çevrilmesi çantayı tutan kişi için inanılmaz dezavantajlı bir olay. Yani bunu Seth 2015’de Wrestlemania main event’inde yaptı ve belki de gelmiş geçmiş en iyi cash-in’i gerçekleştirdi ama onun müthiş bir altyapısı vardı. Bir kere main eventteki iki ismi de seyirciler zaten tutmuyordu ve üçüncü bir çıkış yolu arıyorlardı. İkincisi de bu Wrestlemania main eventiydi ve oradan herkes tarih yazarak ayrılmak ister. Üçüncüsü de o maçın içerisindeki kişiler olan Roman ve Brock gerçekten de çok yorgunlardı. Burada bu üç olayın hiçbiri yoktu ve doğal olarak Drew’un cash-in yaparak Triple Threat’e çevirmesinin de hiçbir mantığı yoktu. Hemen ardından hiç değilse ben maçın Priest tarafından değil de Seth tarafından kazanılmasını ve bu sayede Priest vs Judgment Day feudunun devamını ve de burada da Seth vs Gunther gibi daha büyük bir maçın yaşanmasını beklemiştim. Ancak sonuç olarak tarihin en kötü cash-in’lerinden biri yaşanırken bir sene boyunca cash-in heyecanı yaşayamadan geçiriyor olmak elimizde kaldı. Bu arada ben Drew vs Punk feudu için çantanın feda edilmesine karşı değilim ancak yaşananların bu şekilde olması bende çok ciddi bir hayal kırıklığı yarattığını söylemem gerekiyor.

İşin Gunther tarafına geçersek, Wrestlemania’da 666 gündür elinde tuttuğu Intercontinental kemerini kaybetmesinin tek nedenini onun artık main eventer potasında bir isim olarak nitelendirileceği fikri olduğunu düşünüyorum. Royal Rumble’larda da müthiş performanslar gösteren Gunther, Wrestlemania 40 sonrasından bu yana sadece bu maç için hazırlandı desek yalan olmayacaktır. Triple H’in King of the Ring turnuvasının kazananının SummerSlam’de bağlı olduğu brand’e yönelik ana kemer maçına çıkacağını açıklamasıyla beraber bu maça gelen Gunther final yolunda Sheamus, Kofi ve Jey Uso gibi isimleri yenmeyi başarmıştı. Suudi Arabistan’daki finalde de Randy Orton’ı yenen Gunther, yeni King olmayı başarmıştı. Money in the Bank’le beraber Priest’in kemer korumasıyla da kemer için Priest’in karşısına çıkmayı kesinleştirmişti. SummerSlam’e gitmeden henüz Money in the Bank yolunda da kemer için ilk mesajını vermişti. İki ismin ilk çatışması Clash at the Castle’a giderken 27 Mayıs tarihli Raw’da yaşanmıştı. Priest, Gunther'e artık kral oldun ve SummerSlam için kemer maçı hakkına sahip oldun dedi. Priest, bir şeyi hak ettiğini düşünme çünkü hepimiz aslında Randy'i yenmediğini gördük dedi. Ben ise cash in yaptım ama ben o çantayı Money in the Bank Ladder maçında almayı hak etmiştim dedi. Benden öncekiler gibi ben de cash in yaptım dedi. İşler böyle yürür istersen sana ders verebilirim dedi. Gunther de bu taç hakkında ne düşündüğün konusunda pek de ilgilenmiyorum ben gerçeklere odaklanıyorum dedi. Eğer SummerSlam'de hala şampiyon olarak kalırsan kemerin için geleceğim dedi. Bana işi öğretmen konusuna da gelirsek evet bana bir şeyler öğretebilirsen çünkü ring gongu her çaldığında birilerinin bana bir ders vermesini bekliyorum dedi. Ben sana iş hakkında ders veremem ama bu muhteşem spor hakkında ders verebilirim dedi. Bu spor sahip olduğum her şey benim dedi. O yüzden iki seçeneğin var, ya ben Kral'ken aptalca dersini SummerSlam'den maçımızdan önce verirsin ya da sonrasnda ben Şampiyon'ken verirsin dedi. Priest de ringde yapabileceklerin ve IC kemeri için yaptıkların konusunda saygı duyuyorum dedi. Ama şampiyonun olarak bilmediğim neyi bana öğretebilirsin ki dedi. Sen ve ben SummerSlam'da bir savaşa gireceğiz değil mi dedi ancak sözünü bitirmeden Drew geldi.

24 Haziran Raw’da Seth ve Priest ringde, kendi maçları için anlaşmalarını yaparlarken Gunther gelmişti. Burada çok fazla şey görüyorum dedi Gunther. Money in the Bank'ta bu kemerin prestijini yukarı çıkaran Seth Freakin Rollins ile şu anda Raw'ı taşıyan adam Priest karşı karşıya gelecekler dedi. İkisini de bol şans diledi. Bu maçı izlemek için sabırsızlanıyorum, iyi olan kazansın dedi. Ama hata yapmayın, ikinizden iyi olan biriniz, SummerSlam'de benimle ringe çıktığınızda daha az şanslı olacak dedi.

SummerSlam’e giderken de Gunther’in kendisini anlattığı promolar izlemeye başladık. 8 Temmuz Raw’da Gunther; güç, dominantlık ve prestijin onu bu sporda tanımlayan kelimeler olduğunu söyledi. The Ring General, tarihin en uzun süreli Intercontinental şampiyonu dedi. Ben King of the Ring'im ve yakın zamanın World Heavyweight şampiyonuyum dedi. Ben bu işi eğlence için izleyen biri değilim, saçmasapan bir hayalini yaşamak için can atan bir fan boy da değilim dedi. Genç yaşlarımda hayatta önemli olan şeyin kazanmak olduğunu öğrendim dedi. Bu sporda güçlü bir figür eksikliği olduğunu gördüm dedi. WWE'nin benim ismimi çağırmasından başka bir çaresi yoktu, bana ihtiyaçları vardı, benim ise yoktu dedi. NXT UK'ye geldiğimde tek gördüğüm, hayallerini kovalayan çocuklardı dedi. İşte o zaman insanları çaresiz göstermekten keyif aldığımı anladım dedi. Bu ringlere dominantlığımla gücün önemini gösterdim dedi. Bu büyük spora onur ve prestiji yeniden inşa ettim, SummerSlam'de de bunlar ortada olacaklar dedi.

15 Temmuz Raw’da ekranlara yine Gunther'in bir promo'su geldi. Gunther, burada olmayı hiç hayal etmedim dedi. Hayaller, vakit kaybıdır ama buraya geldiğimden bu yana hep hayaller gördüm dedi. Buradaki herkes bir hayalin peşinde, çocukken izledikleri kahraman gibi olmaya çalışıyorlar dedi. Hiçbir orijinallik yok dedi. WWE'nin gerçek bir dominantlığa şahit olması gerektiğini söyledi. Bu yıkımı bir şampiyon olarak omuzladım dedi. NXT UK ve NXT'de birçok hayalciyi bitirdim, yeterli olmadıkları için değil, duyguyla hareket ettikleri için dedi. Smackdown'a spor tarihinin en önemli kemerlerinden olan Intercontinental kemerinin vizyonunu genişletmek için gelmiştim dedi. 2 yıl içerisinde gelmiş geçmiş, en uzun süreli kemer tutan şampiyon oldum dedi. 2 yılda, WWE'nin en iyileri sıraya dizilip beni küçük düşürdüler ve her şeyimi almaya çalıştılar ama hepsi Ring General ellerini üzerlerinde hissettiler dedi. Rekor kırıcı reign'im sona erdiğinde King of the Ring için geri döndüm dedi. WWE'nin her köşesinde bir sıradanlık gördüm, prestij eksikliği gördüm. SummerSlam'de, World Heavyweight kemerinin prestiji sonsuza dek değişecek dedi. İlerleyen anlarda iki isim ringde yüzleştiler. Priest, eğer bu senin hayalin değil de sadece maaşınla ilgili bir şeyse, sana burada ihtiyacımız yok dedi. İyisin biliyorum ama umrumda değil dedi. Ben bunu hak ettim ve sen, bunu benden alacak son kişisin dedi. Gunther ise yaşadığın zorlukları biliyorum, sokaklardaki güvenilirliğini de biliyorum ama dürüst olalım, sokaklarda olmak bir tercihtir dedi. Ailenin kendi çocuklarına iyi bir yaşam sunmaya değmez bulmalarından ötürü beni suçlama dedi. Benim ailemse bana her şeyi sağladı dedi. Benim kalitem ve yüceliğim, hayatım boyunca hep bilindi dedi. Sen sokaklarda hayatın için savaş verirken ben ise WWE'den yalvarırcasına kontrat çağrıları alıyordum dedi. Bana yalvarmalarının sebebiyse senin gibi kendine World Heavyweight şampiyon diyen adamlardan kaçınmak istemeleriydi dedi. Burada anlamadığım bir diğer şeyse buradaki insanların seni neden ölümüne sevmedikleri, sen aslında tıpkı onlar gibisin dedi. Hayatında ne başarırsan başar sen bir sokak çöpüydün ve öyle de olacaksın dedi. Priest ise Wrestlemania'da neden kemerini kaybettiğini bir türlü anlamıyorsun hala dedi. SummerSlam'da bana kaybedecek olmanla aynı sebep; çünkü senin kalbin yok dedi. Sen, sahip olduğun şeyler için savaşmanın ne demek olduğunu bilmiyorsun dedi. SummerSlam'de El-Campeon olarak kalmaya devam edeceğim sen ise hayatında ilk kez en dipten savaşmak zorunda kalacaksın çünkü elinde hiçbir şey kalmayacak dedi. Belki SummerSlam'den sonra senin sıkıcı, kibirli, ayrıcalıklı bir pislik olup olmadığını da anlarız dedi. İki isim fiziksel temasa da başladılar ama o esnada Braun Strowman'ın müziği duyuldu ve Strowman'ın Priest ile non title maçı başladı. Priest maçı aldı.

22 Temmuz Raw’da Gunther, Priest'i çağırdı ve taşıyamadığın kemer için daha fazla uğraşma ve benim kemerimi bana ver dedi. Priest de sinirle ringe geldi. Priest hiçbir şey demeden direkt girişti. İki isim birbirlerine girerlerken hakemler ayırmak da güçlük çektiler. Daha fazla görevli gelirken Priest, güvenlikleri yerle bir etti. Ardından iki isim girişmeye devam ettiler. Arka alana döndüğümüzde iki isim orada da kapışmaya devam ettiler. Görevliler yine güçlükle ikiliyi ayırmaya çalıştılar. Priest o kalabalıkta Gunther'i dolaba doğru itti. Pearce'ın da gelmesiyle ortalık sakinleştirilmeye çalışıldı. İlerleyen anlarda Gunther'in yine bir promo videosu ekranlara geldi. Saygıdeğer şampiyonlar, etkileyici efsaneler, ulaşılmayan etkiler.. hepsi hayallerini yaşıyorlar ama en dipte hassas egolar yatıyor dedi. Hassas egolar, World Heayweight kemerinin saygınlığını parçalamaktadır dedi. Tüm normal adamlar, o kemerin önünde ezilir büzülürler dedi. İşte WWE bu yüzden bana muhtaçtı dedi. İşte bu yüzden kemerin bana ihtiyacı var. Kabul etmeliyim ki Seth Rollins, harika iş başardı ama yük beygiri olmanın külleri onu yere indirdi dedi. Drew McIntyre ise Punk'a katlanamadı ve kemeri sadece 5 dakikalığına tuttu dedi. Şimdiyse Priest kemeri taşırken, çatlamaya başladı bile dedi. Onun buraya gelmek için kurduğu hayaller, kayıp gidiyor ve bu bir utanç dedi. Eğlendiricilere saygı duymam, seyircilere şarkı söyletenler içinse endişelenirim dedi. World Heavyweight kemerinin prestijini yükseltecek tek kişi benim dedi. Ve kimsenin çıkaramadığı bir seviyeye çıkarabilecek tek kişiyim dedi. SummerSlam'de bu muhteşem sporun geleceği ortada olacak ve bu derste Damian başarısız olacak dedi. Gücün, dominantlığın ve prestijin bu sporun ihtiyacı olan şeyler olduğunu göstereceğim dedi. SummerSlam'de The Ring General Gunther, World Heavyweight şampiyonu olacak dedi. 29 Temmuz Raw’da Finn Balor vs Gunther maçı izledik. Gunther, Sleeper ile maçı aldı. Maçtan sonra Sleeper'a devam etti. Gunther devam edince bu kez Priest geldi ve Gunther'e saldırdı. Spiker masasına yatırıp Gunther'i defalarca kez yumrukladı. Priest'in Gunther'i hırpalamasıyla şov sona erdi.

Priest’i bu hikayenin face tarafı olarak gösterebilmeleri için Gunther’i duygusuz, işini yapan, kalpsiz bir karakter olarak lanse ederlerken Priest’in ise WWE’ye geçmeden önce sokakta yaşadığı dönemi kullandıklarını görüyoruz. Priest, tam bir face karakter olmamasına rağmen kemerden sonra Judgment Day’den bağımsız hareket etmeye çalışması ancak yine de heel karakterinden tam kurtulamadığını görmekteyiz. Savaşçı bir şampiyon olmak istediği için Seth ile olan anlaşmalarına rağmen yine Money in the Bank sonrasındaki ilk Raw’da Gunther’den sonra ona yine şans verebileceğini söylemişti. Zaten buraya kadar kendi kemer mücadelesi, Liv Morgan, Carlito, LWO, Dominik, Tag Team kemerleri, Braun Strowman gibi birçok farklı feudlar içerisinde yer alırken birçok kez de ekiptekilerle ayrı düştüğünü gördük. Aslında tam Judgment Day ve Balor ile ipler kopacakken ve Priest belki de tam bir face turn yapacakken yine Balor vs Priest olası feuduna ara verildiğini görüyoruz. Güzel bir yola girilmişken neden böyle yapıldığını cidden anlayamıyorum. Buradaysa ben yine güzel bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum ama SummerSlam için çok daha güzeli yapılabilirdi. Belki Seth, Priest’i yenseydi bu maç Triple Threat haline de getirilebilirdi. Ancak Seth’i çok belli ki Punk vs Drew feudu içerisinde kullanmak istiyorlar. Hal böyle olunca da şu an için ne olursa olsun bence kağıt üzerinde biraz sönük kalmakta. Tahmine geçersek de ben Gunther’in artık bir ana kemer şampiyonu olması gerektiğini düşünüyorum. Priest, kemeri bence iyi tuttu ama Gunther gibi bir güçlü karakteri alt edebileceğini düşünmüyorum. Priest’in yeniden Balor’la veya belki de Judgment Day ile feuda girebilmesi için buna da zemin hazırlayabilecek bir kemer kaybı güzel olabilir bence. Bir de sonuç dışında da inanılmaz fiziksel bir maç bizleri bekliyor diyebilirim.

Tahmin: Gunther

 

Singles Match for the WWE Women’s World Championship
Liv Morgan(c) vs Rhea Ripley

Hem içerisinde barındırdığı muhteşem hikaye hem de ring içi aksiyon bakımından SummerSlam’in olası en iyi maçı hangisi olur sorusunun cevabı tam olarak bu maç diyebilirim. Buraya gelene kadar Ripley – Morgan feudunun zaten bir geçmişi varken bir de üstüne üstlük uzun bir süredir görmediğimiz bir şekilde işlenen bu hikaye tarzıyla bu maçı, şovun en izlenebilir, sonucu ve bu sonucunun nasıl yaşanacağı en çok merak edilen maçı olarak tanımlamak, hiç de yanlış olmayacaktır. İkili arasında yıllara dayanan dostluktan başlayan bir husumet varken bir de üzerine gerçekleşen aşk üçgeni olayları gerçekten de bambaşka bir boyuta evirdi. İkilinin geçmişini daha öncesinde King and Queen of the Ring yazısında değinmiştim ama burada da oradan alıntı yapmakta fayda var diye düşünüyorum.

Ripley ve Morgan ikilisi 2022 yılının başlarında beraber hareket edip bir Tag Team içerisinde yer alırlarken Women’s Tag Team kemeri için de mücadele etmişlerdi. 18 Nisan 2022 tarihli Raw’da ikili, Sasha Banks ve Naomi karşısında galip gelemezlerken maç sonunda Ripley, Liv Morgan’a saldırarak bir heel turn gerçekleştirmiş ve o günden sonra kariyerini bambaşka bir aşamaya taşıyacağı Judgment Day’e katılmıştı. 9 Mayıs 2022 Raw’da iki isim karşı karşıya gelirlerken maçı submission ile Rhea Ripley kazanmıştı. İkili bir süre daha feudlarına devam ederlerken 23 Mayıs 2022 Raw’da yapılan Mixed Tag Team maçında Ripley, bir kez daha Morgan’ı pinlemişti. Maçtan sonra Ripley saldırısına devam etmişti. 30 Mayıs 2022 Raw’da ikili bir kez daha karşı karşıya gelirlerken Morgan bu kez kazanmayı başarmıştı. Hell in a Cell 2022’ye geldiğimizde 6-Person Mixed Tag Team maçında iki isim yine yüzleşirlerken Ripley’in olduğu heel ekip maçı kazanmayı başarmıştı.  Aradan geçen sürenin ardından iki isim farklı yollara giderlerken 2023 yılında bir kez daha aralarında gerginlikler yaşanmıştı. Yılın başında 2023 Royal Rumble’ında Morgan ve Ripley son ikiye kalırlarken Ripley, Morgan’ı eleyerek kariyer basamaklarını tırmanmaya devam etmişti. İki isim maça giren ilk kişi güreşçi olurlarken böylece maçı da kapatmışlardı. 3 Mart 2023 Smackdown’da iki isim yine karşı karşıya gelmişler ancak Ripley yine kazanmayı başarmıştı. 2023 Nisan ayındaki Wrestlemania 39’da Charlotte Flair’i yenen Ripley, Smackdown tarafının yeni Kadınlar şampiyonu olmayı başarmıştı. Sonrasındaki draftla beraber de kemeri Raw’a getirmişti.

Aynı yılın yaz aylarına geldiğimizdeyse Raquel ile bir birliktelik kuran Morgan, Tag Team kemerlerini Lita ve Becky’den alırlarken Morgan’ın sakatlığı sebebiyle kemeri bırakmak zorunda kalmışlardı. Daha sonrasında Morgan dönerken Money in the Bank 2023’te takım kemerlerinin yeni sahipleri Ronda Rousey ve Shayna Baszler ile maç yaparlarken Bazsler’ın Ronda’ya sırtını çevirmesiyle yeniden tag team kemerlerini kazanmışlardı. O dönemde Natalya ile feud içerisinde olan Ripley, Natalya’yı birçok kez squashlarken 3 Temmuz 2023 Raw’da yine Natalya’yı yenerken maçtan sonra saldırısına devam etmişti. Natalya’nın desteğineyse Morgan ve Raquel ikilisi gelmişti. 17 Temmuz 2023 Raw’da Ripley, hem Morgan hem de Raquel’e saldırmıştı. Aynı gece kemerlerini Sonya Deville ve Chelsea Green ikilisine karşı korumaya çalışan ikili direnemezlerken kemerlerini de kaybetmişlerdi. Aynı gecenin sonunda Morgan, Ripley’e saldırmıştı. Bir sonraki hafta Liv Morgan vs Rhea Ripley maçı planlanırken maçtan önce Morgan ringe geldiği esnada Ripley tarafından saldırıya uğramıştı. Ripley oldukça ileri giderek sandalye de kullanmış ve Morgan’ın kolunu sandalyeye sıkıştırarak birkaç kez vurmuştu.  Bunun sonucunda da Morgan 6 ay boyunca ringlerden uzak kalmıştı.

Morgan 2024 Royal Rumble’ına 30.sıradan girerek return yaparken tıpkı geçen yılkı gibi sona kalmış ancak bu kez de Rumble galip bitiren Bayley tarafından elenmişti. Maçtan sonraki röportajda da Ripley’e mesaj yollamayı ihmal etmemişti. Bir sonraki PPV olan Elimination Chamber’a girmeye hak kazanan Morgan, Revenge Tour içerisinde olduğunu söylemiş ancak henüz bu konunun altını doldurmaya başlamamıştı. Elimination Chamber’a geldiğimizdeyse Rhea Ripley’in Wrestlemania rakibini belirlemek için katılmış ancak sona kalmasına rağmen Becky’e tarafından tuş edilmişti. Elimination Chamber sonrasında Becky, Ripley’e odaklanırken bir yandan da Nia Jax ile feuduna devam etmişti. 26 Şubat Raw’da Nia Jax vs Morgan maçı olurken Becky, maç esnasında seyircilerin arasından gelerek Nia’ya saldırmış ve maçın DQ ile sonlanmasına sebep olmuştu. Maçtan sonra arka alanda Morgan, Becky'e sitem ederek sadece kendini düşünüyorsun demişti. 4 Mart Raw’daysa bu kez Becky vs Nia Jax maçına bu kez Liv Morgan maça karışmış ve seyircilerin arasından Nia'ya yumruk atarak maçın DQ ile bitmesine sebep olmuştu. Sonrasında ringe gelip Becky'e laf söyleyip gidecekken Becky engel olmuş ancak o sırada Nia iki ismi birden indirmeyi başarmıştı. 11 Mart Raw’da bu kez Becky ve Morgan karşı karşıya gelirlerken Becky maçı kazanmış ve Ripley ile olan feuduna devam etmişti. Wrestlemania’ya geldiğimizdeyse kemeri geçen Wrestlemania’da olan Ripley, Becky’i yenmeyi başararak bu Wrestlemania’dan da kemerle çıkmayı bilmişti.

Wrestlemania sonrasına geldiğimizdeyse Morgan, resmen Revenge Tour’una başlamış oldu. 8 Nisan Raw’da, yani Raw after Mania’da Ripley ve Dominik arka alanda konuşurlarken Dominik gittiği an Morgan, Ripley’e saldırdı ve kafasına sandalye fırlattı. Saldırmaya devam ederken Ripley’in omzunu sakatladı ve kemeri bırakmasına sebep oldu. 15 Nisan Raw’daysa oldukça sinirli gözüken Ripley, Liv’in Revenge Tour’u yüzünden sakatlandığını söyledi. Bunu yüz yüze yapmaya yeltenseydin sana saygı duyardım ama sen bir korkaksın dedi. Kemeri bırakırken, bunun aynı zamanda bir uyarı olduğunu da söyledi. Geri döndüğümde kan için döneceğim dedi. Sakatlık yüzünden gitmeyeceğim, Liv’I bulmaya gideceğim ve beni Montreal’de hapishanede bulacaksınız dedi. O esnada Liv geldi. Ripley onu çılgınca ringe çağırırken Pearce sakinleştirmeye çalıştılar. Görevliler de Liv’e engel oldular. Ripley dayanamayıp saldırmaya çalışınca görevliler yine araya girdiler. Liv, gülerek bakmaya devam etti ve Ripley’i iyice sinirlendirdi. Liv’in Ripley tarafından sakalığa uğraması ve kariyerini baltalaması sebebiyle başlayan Revenge Tour, Ripley’e kemerini bıraktırmış oldu. İyice sinirlenen Ripley dayanamadı ve bir güvenliğe kafa attı. Morgan arka alanda röportaj verirken seyircilerin kendisine olan tepkisini anlamlandıramadığını söyledi. Buradaki kötü kişinin kendisi olmadığını, Ripley'in onun kariyerinden 8 ay götürdüğünü söyledi. Bunun bir karma olduğunu söyledi ve bunu hak ettiğini söyledi. Liv Morgan Revenge Tour'ın daha başında olduğunu da dile getirdi, şampiyon olana kadar da durmayacağım dedi.

22 Nisan Raw’a geldiğimizde Ripley'in kemerini bırakmasının ardından yeni şampiyon belirlemek adına Battle Royal maçı yapıldı. Maçtan önce Becky eline mikrofon alıp arka alanı dolaştı, birkaç kadın güreşçinin birbirlerine girdiğini de bu sayede görmüş olduk. Yürümeye devam ettikçe Maxxine'le Ivy Nile'ın konuştuklarını gördü. Maxxine'e bu senin ilk denemen değil mi, oraya gidip bunun son denemen olmayacağını herkese göster dedi. Rhea'ya seslendi, hazır olduğunda burada olacağım dedi. Ardından da maça girdi. Maxxine, LeRea'yi ve Indi Hartwell'i eledi. Shayna ve Zoey ikilisi Chance ve Karter'ı elediler. Nia, Nile'ı eledi. Maxxine, Nia'ya dirense de Nia onu da eledi. Becky, Piper Niven'ı eledi. Niven elendikten sonra iplerin altından Becky'i çekip onu saldırmaya devam ett. Çelik merdivenlere doğru Cannonball çekti. Niven, Becky'i spiker masasına yatırırken o esnada Nia'nın Green'i elemeye çalıştığını gördü. Bu sefer de onu aşağıya çekti. Ama Nia, spiker masasına yatırılmış olan Becky'nin üzerine Niven'a Chokeslam çekti. O esnada da Natalya, Green'i eledi. Ancak tüm hakemler o ara Becky ve Niven'a baktıkları için görmediler. Chelsea da maça döndü. Reklam arasında Nia, Becky'i spiker masasına doğru Powerbomb çekti. Zoey Stark, Green'i, Shayna da Natalya'yı eledi. Nia, Zoey'i eledi. Sonra Shayna'yı da eledi. Nia ve Morgan kalmışlarken Becky de ringe döndü. İki isim ortaklaşa çalışarak Nia'yı elediler. En sonda da Becky, Morgan'ı eleyerek yeni şampiyon oldu. Böylece Morgan, Royal Rumble 2023, Royal Rumble 2024, Elimination Chamber 2024’ün ardından yine sonda kemere ulaşamadı. Ancak sonrasında Becky’nin peşini bırakmayan Morgan hem resmen heel olurken hem de Becky’nin yeni şampiyon olma sebebi olarak kendisini göstermesinin de etkisiyle King and Queen of the Ring’de bir kemer maçı yapma hakkı elde etti. Ben o dönemde Morgan’ın 2022 yılındaki MITB kazanan Morgan olmadığını, o dönem hem ring içi olarak hem de gimmick olarak üst seviyeler için oldukça yetersiz kaldığını belirtmiştim. Hem rol yapma yeteneği kötüyken hem de kemeri nitelikli bir şekilde taşıma becerisine sahip değildi ki zaten reign’i de oldukça kısa sürmüştü. Ancak sonrasında 2023 ve 2024 Royal Rumble’ı, yaşadığı sakatlıklar derken çok güzel bir karaktere çevrildi. Şu anda heel olmak ona inanılmaz yakışırken “Çılgın Kız” rolünü de oldukça güzel oynamakta. Ben tam da bu sebeplerden ötürü kendisi için başka bir title reign daha hazırlandığını düşünerek King and Queen of the Ring’de de kemeri alacağını düşünmüştüm. Öyle de oldu ancak o gece yaşananlar bu feudu bambaşka bir yöne çevirdi ve Morgan’ın “Çılgın Kız” gimmick’ine de seviye atlatmasını sağlayacak şeylerin başlangıcı oldu.

King and Queen of the Ring’in açılış maçında Becky vs Morgan maçı izledik Maç devam ederken tam Becky, Morgan'a dissarmher bağlamışken Dominik geldi. Becky'nin dikkati dağıldı ve Codebreaker  yedi ancak tuşu attı.  Sonra Morgan'a Superplex çekti. O esnada Dominik ringe Becky'nin kullanması için sandalye attı ve ringin kenarına çıktı. Amacı Becky'nin kullanıp Morgan'ın kemeri alamamasıydı ancak hakem de görmediği esnada Morgan çabucak toparlandı ve sandalye üzerinden Becky'e bir DDT çekti.  Hemen ardından da Oblivian çekip kemeri Becky'den aldı. Dominik maçtan sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Şovun ilerleyen saatlerinde Becky'nin arka alanda Dominik'e söylendiğini gördük. Sonra kendisiyle röportaj yapıldı. Becky oldukça sinirli bir şekilde konuşurken Ripley'in, Dominik'in, Revenge Tour'un umurunda olmadığını istediği tek şeyin bir an önce rövanş hakkını kullanmak olduğunu söyledi ve Pearce ile konuşmaya gidiyorum dedi. Yeri gelmişken burada Dominik’in yapmaya çalıştığı şeyi anlamak gerekli. Dominik, Mommy olarak bildiği, sevgilisi Rhea Ripley’in yokluğunda intikam alabilmek için Becky’e yardım etmek istedi ancak her şeyi eline yüzüne bulaştırdı. Dom ve Mommy’nin ilişkisi aslında 2022 yılında Dominik’in babası ve Edge’e ihanetiyle başlamıştı. O dönem Edge, Judgment Day’i Priest ile kurarken ekibe Rhea Ripley’i almış ardından da önce Balor ile feuda girseler de daha sonrasında da Balor’ı da ekibe almışlardı. Ancak Balor, Priest ve Ripley üçlüsü Edge’i satıp gruptan atarlarken Edge’in yardımına Rey ve oğlu Dominik koşmuştu. Sıra gelen maçlar sonucunda Clash at the Castle 2022’de Dominik, babası ve Edge’e karşı heel turn yapmış ve o günden beri babasını düşman bellemişti. Judgment Day’e katılan Dominik, Rhea Ripley’in de etkisi altında hareket etmeye başlamıştı. İkili hikayede sevgili olarak görülürlerken gerçek hayatta her ikisinin de evli olduğunu söylemek gerekiyor. Hatta Rhea çok yakın bir zamanda evlenmişti.

King and Queen of the Ring sonrasında hatasını telafi etmek isteyen Dominik her seferinde kendini çözemediği durumlar ve sonuçlar içerisinde buldu. 27 Mayıs Raw’da Judgment Day'i arka alanda gördük. Balor, Priest ve Carlito konuşurlarken Priest, Carlito'ya burada ne işin var, git ve maçına odaklan dedi. Carlito da benim yanımda olacaksınız değil mi diye sordu ama istediği karşılığı alamayarak ayrıldı. Balor ve Priest yalnız kalırlarken ikisi de Dominik'i bulamamalarından şikayet ettiler. Carlito'yu JD'yi getirip ayrılırken JD'ye nerede olduğu soruldu. JD de Strowman bütün gece peşimdeydi dedi. Sen Liv'le konuşurken bu benim çözmem gereken bir problem mi diye sordu Priest. JD de beni konuşurken gördün ama ne söylediğimi duymadın dedi. Ona şampiyonluğunun uzun sürmeyeceğini söyledim dedi. Dominik de sonunda onlara katıldı. Priest, Balor ve JD'yi yolladı. Dominik'e ne yapmaya çalışıyorsun diye sordu. Dominik de batırdığımı biliyorum dedi. Priest, evet diyerek onayladı ve Rhea ile konuştun mu dedi. Benim yardımcı olmaya çalıştığımı biliyor ben de ona bu işi düzelteceğimi söyledim dedi. Priest de bu gece bu işi çözemezsen.. sen olmak istemezdim dedi. Gecenin sonunda Liv Morgan vs Becky Lynch Steel Cage kemer maçını izledik. Maç devam ederken Dominik geldi ve kapıyı açtı. Becky'e çık artık derken Becky onu dinlemedi. Bunun üzerine Balor ve JD gelip Dominik'i durdurmaya çalıştılar. Dominik bunu düzeltmem lazım derken iki isim de onu bıraktılar. Tam o esnada bütün gece JD'yi arayan Strowman geldi. Strowman iki ismi kovalarken o esnada Dominik'in açtığı kapının orada duran Becky, Strowman'ın Dominik'i ezmesiyle beraber kapıya çarptı. Morgan fırsatını bulup kapıdan kaçıp kemerini korudu. Maçtan sonraysa Morgan, Dominik'i dudağından öptü. Böylece PG döneminde hiç göremediğimiz, unuttuğumuz tarzdan senaryoların da başlangıcını attığı an tam da bu an oldu. Bir aşk üçgenine dönüşmeye başlanan bu olaylar silsilesinde Morgan baş rolü üstlenirken yine akıllara kazınacak olayların da başlangıcını bu şekilde attı.

3 Haziran Raw’da geçen hafta olanlardan sonra Morgan ve Dominik’i ringde gördük. Dominik yine konuşmaya çalışırken boolandı. Bu boolamalar arasından Morgan'a ne yapmaya çalışıyorsun bilemiyorum dedi. Mommy geri döndüğünde seni öldürecek dedi. Morgan evet ama büyük ihtimalle seni de öldürecek dedi. Morgan sana söz  veriyorum hepsine değecek dedi. Kendine daha ne kadar yalan söyleyeceksin, sen Becky'e yardım etmeye değil benimle yakınlaşmaya geldin geçen hafta  dedi ve Dominik'e yaklaştı. Morgan bunun sorun olmadığını, Ripley'dan her şeyi almak istediğini söylediğimde senden de bahsediyordum dedi ve iyice yaklaştı Dom'a. O esnada Balor geldi ve geri çekil dedi. O ve Judgment Day'in hiçbir üyesi seni istemiyor dedi. Morgan da geri çekilmek istemezsem ne olacak dedi. Ya da daha da önemlisi o benim gitmemi istemiyorsa dedi. Ama sorun değil şimdilik gidiyorum dedi. Giderken de Dominik'in saçlarıyla oynadı. Dominik de bu işlerden memnun değil gibi görünürken bir yandan da hoşuna gidiyormuş gibi göründü. 10 Haziran Raw’da Liv Morgan'ı arka alanda Judgment Day soyunma odasında gördük. Dominik'le karşılaşınca da beni gördüğüne heyecanlandın mı diye sordu. Benimle sonra görüşmek isteyebilirsin diyerek otel kartını Dominik'e vermek istedi. Dominik ise seninle ilgili hiçbir şey istemiyorum dedi. Senin gibi muhteşem bir erkeğin kendisine "mommy" diyen bir kadınla bir işi olmamalı dedi. Sana "daddy" diye çağıracak biriyle olmalısın diyerek kartı Dominik'e bıraktı. Fikrini değiştirirsen otel odamda seni bekleyeceğim dedi. Dominik de şaşkınlıkla kartı masaya bıraktı. Başka bir segmentte Balor'ın o kartı çaktırmadan aldığı görüldü. Bu şovla beraber Liv, Dominik’e Daddy derken nickname’i Mommy olan Rhea’ya da müthiş bir gönderme yapmış oldu. Bunun dışında Balor’ın da sanki ileride bu hikayede bir yerlerde çıkabileceğine dair de sinyaller aldık. Keza Morgan’ın bıraktığı kartı alması, geçen haftalarda onunla beraber aynı arabadan indiklerine dair şüpheleri gösteren görüntüler biraz buna müsaade eden şeylerdi diyebilirim.

Clash at the Castle’da Priest, Punk’ın etkisiyle kemerini Drew’a karşı kemerini korumuştu. Strowman ve LWO bir yandan ekiple uğraşmaya devam ederken de Seth Rollins de geri dönmüştü. Morgan ise herhangi bir kemer koruması yapmadan yoluna devam etmişti. 17 Haziran Raw’da Carlito, JD ve Balor aralarında konuşurlarken Dominik'in bir şey aradığı görüldü. Balor, Strowman'ın çok ciddi bir problem olduğunu ve bir an önce bu işi halletmeleri gerektiğini söyledi. Priest yanlarına geldi. Balor, Seth Rollins konusunda Priest'in arkasında olduğunu söyledi. Priest, bunu sonra konuşalım dedi. Sonra asıl konuya geldi ve seni Morgan'ın bıraktığı kartı alırken gördüm mesele nedir diye sordu. Balor da beni suçluyor gibisin ama ben o kartı Dominik'i korumak için aldım dedi. O işi hallettim ve şu an çöpte duruyor kart dedi. Priest de geri adım attı ve sorun değil dedi. Sonra da konuyu Money in the Bank'e getirdi ve bugünkü eleme maçını kazanacağından eminim dedi. Peki kazandıktan sonra kafanı nereye çevireceksin diye sordu. Balor da çantayı aldığımda cash in yapıp şampiyon olacağım.. Cody'e karşılık dedi. Priest de başta sinirlenirken sonrasında mutlu oldu. Bana güvenebilirsin dedi Balor. Sonrasında Priest, Dominik'e döndü. Dominik de yeleğimi bulamıyorum dedi. Carlito da otel odasında unutmuş olabilirsin deyip şaka yaptı. JD ve Priest ona karşı çıktılar. Priest, Carlito'ya git ve maçına hazırlan dedi. Priest herkes giderken Finn'e Rhea ile konuştun mu diye sordu, Finn de hayır dedi. Bu arada geçen hafta Morgan arenaya gelirken arka alanda Balor'ın da onunla beraber geldiğine yönelik şüpheli görüntüler de ortaya çıkmıştı. Gecenin ilerleyen anlarında Iyo Sky vs Zelina Vega vs Kiana James, Money in the Bank eleme maçında maç devam ederken Dominik'in yeleğiyle ringe gelen Liv Morgan'ı gördük. Vega'nın dikkati dağılırken James onun üstüne üstünlüğü aldı ve Iyo da onun üzerinden tuşa giderek maçı kazandı. Daha sonrasındaysa Carlito vs Dragon Lee maçı izledik. Maçı kenarda LWO ve Judgment Day üyeleri de izlerken birden arka alandan Dominik'in üstünü giyen Liv Morgan geldi. Dominik yeleğini geri isterken, onu nerede buldun diye sordu. Liv onu dinlemeden Dominik'e doğru giderken arkasından Zelina geldi ve ona saldırdı. Del Toro, JD, Rey ve Dominik birbirlerine girerlerken JD, turnbackle'a çıkan Lee'nin ayağını kaydırarak düşmesini sağladı. Carlito da bir Backstabber ile maçı aldı. Arka alanda Dominik yine yeleğini ararken kendisini Morgan karşıladı. Dominik, lütfen yeleğimi geri ver dedi. Morgan da patronluk taslamana bayılıyorum dedi. Sonra da veririm ama üzerimden sen çıkartacaksın dedi. Sonra da birazını açtı. Sonra da geri kalanını Dominik açmaya çalışırken Priest gördü ve onu durdurdu. Sadece yeleğimi almaya çalışıyorum diye kendini savundu. Priest de alacağını al, mekanımıza gidiyoruz dedi. Dominik hızlıca Liv'in üzerinden yeleği çıkarırken bu kez Liv ile Priest yalnız kaldılar. Priest, senden bir şey istemeyen bu zavallı adamı rahat bırakır mısın dedi. Morgan da o bence benden her şeyimi istiyor dedi ve gülerek gitti.

24 Haziran Raw’da arka alanda Priest Judgment Day'in odasına girdi. Ekip tam kadro 2K oynarken o esnada Dominik'in telefonuna mesaj geldi. Muhtemelen Liv'in ona gönderdiği bir şey olduğunu anlarken tüm ekip mesaja bakıp şaşkınlığını gizleyemediler. Carlito "Thats Cool" derken Priest de ona kızdı. Dominik görüyorsun o tam bir çılgın derken Priest de bana çılgınca gelen şey Rhea ile konuşup onunla olan durumunu ve numaranı nereden bulduğunu açıklaman dedi. Dominik de bilmediğini söyledi. Priest de sana ne yapman gerektiğini söyleyemem ama sen olsaydım bu gece Liv ile olan şeyleri bitirmeye bakardım dedi. Dom da bir şey demeden odadan ayrıldı. Priest ekibin geri kalanına döndü ve eğleniyor musunuz diye sordu. Sonra da başka kim eğleniyor biliyor musunuz, Braun Strowman eğleniyor dedi. O durumu halletmeniz lazım ama siz oyun oynayın dedi ve gitti. O gidince Balor da ona hak verdi ve bu gece onu bitiriyoruz dedi. Arka alanda Priest, Judgment Day'in odasına girerken Morgan'ı gördü. Morgan da selam verip hemen oradan çıktı. Priest odaya girdiğinde Balor'ı oyun oynarken gördü. Priest de doğal olarak sinirlendi. Balor, Liv'in önümüzdeki hafta Rey ve Dom'un maça çıkacağını söylemek için geldiğini söylediğini belirtti. Bu gece de JD ve benim şampiyonluk maçımızı ayarladığını söyledi dedi. Morgan, Truth’u kandırarak Tag Team kemerlerinin ortaya konmasını sağlamıştı. Priest ben kendi işime bakacağım size de kemer için başarılar diliyorum dedi. Ringdeyse Morgan ve Zelina ringdeyken Dominik geldi. Dominik ringe girerken Morgan ona yardım etti. Zelina, kavgadan korkuyorsan adamını buraya getirmene gerek yoktu dedi. Dominik de ben onun adamı değilim dedi. Sonra da eğer kemer için mücadele etmek istiyorsan yardımcı olmak isterim dedi. Mommy ile bazı konularla ayrıştığınızı biliyorum ama Morgan'ı göstererek ondansa herhangi birini kemerle görmeyi yeğlerim dedi. Zelina yardımına ihtiyacım yok, benden uzak dur derken Liv ona saldırdı. İkili birbirlerine girerlerken Rey geldi ve Morganı çekip ayırdı. Dominik de onu iterek yere serdi. Morgan bu olay karşısında hayran hayran Dominik'e baktı. Dominik de arkasına bakmadan arka alana giderken Morgan da onunla beraber gitti. Gecenin sonundaysa Awesome Truth vs JD & Balor Title's Match’ı izldik. Maç devam ederken Daddy's Girl t-shirt'ünü giyen Liv Morgan geldi. Morgan, gün içerisinde Truth'u manipüle ederek maçın gerçekleşmesini sağlamıştı. Hatta Pat'in spiker masasında olmadığı bu günde Miz şovun ilk saatinde yorumcu masasındayken ikinci saatinde maça hazırlanmak için arka alana gitmişti. Morgan geldikten bir süre sonra Dominik ve Carlito da geldiler. Miz Carlito'yu spiker masasına yollayıp maça devam etti. Ancak sonrasında Dominik ring kenarına çıkıp dikkat dağıtırken JD roll-up'a aldı ama Miz kurtuldu. Hemen ardından da Dominik'e bir dropkick, JD'ye de bir Skull Crushing Finale çekti. Maçı bitirmek istedi ama Carlito, JD'nin ayağını iplere koydu. Morgan da o esnada yerde duran Dominik'in yanına gidip onu sevmeye başladı. Tam o esnada Braun Strowman'ın müziği çaldı. Strowman, Dominik ve Carlito'yu ring dışında kovalamaya başladı. Ringde aksiyon devam ederken Truth, Balor ve JD'ye Ten Knuckle Shuffles çekerken JD ring dışına çıktı. Truth da Balor'ı AA pozisyonu için beklemeye koyuldu. Tam o anda Morgan ring kenarına çıktı ve Truth'u manipüle etmeye devam etti ve ona sarıldı. Ancak hakemin görmediği bir anda boğazını iplere doğru çekerken Balor üstünlüğü aldı. Coup de Grace ile takımına maçı kazandırıp kemerleri Judgment Day'e getirdi. En sonda kutlama sırasında Liv de ikiliye katıldı ve kemerlerini yukarıya kaldırdılar. Böylelikle Judgment Day, Wrestlemania’da kaybetti Tag Team kemerlerinin bir kısmını Liv Morgan sayesinde geri almış oldu.

1 Temmuz Raw’da arka alanda Damian ve Dominik'i konuşurlarken gördük. Damian, bu gecenin çok önemli olduğunu söylerken, umarım babanla olan meseleni sonsuza dek kapatırsın dedi. Ardından Rhea ile konuştun mu dedi. Dominik de konuştuğunu ve onun iyi olduğunu söyledi. Ben de iyiyim, biz iyiyiz peki ya sen dedi. Damian de ben harikayım dedi. Ama kim iyi değil biliyor musun, Rhea Ripley dedi. Çünkü onunla az önce konuştum dedi. Çok kızgın dedi. Dominik de bu gece Liv olayını çözeceğim dedi. Damian her gece aynı şeyi diyorsun ama hiçbir şey yapmıyorsun dedi. Dominik de Liv mevzusunun suçlusu ben değilim, tıpkı babam gibi konuşur oldun dedi. Ardından da ikili Judgment Day'in odasına girdiler. Odaya girdiklerinde Carlito ve JD'nin 2K oynadıklarını, Balor ve Morgan'ın da onları izlediğini gördüler. Morgan ben de tam gidiyordum dedi, ardından da bugünkü maçın için başarılar dilerim Daddy Dom dedi ve gitti. Carlito da Priest'e ben de seninle oynuyordum dostum derken Balor, Priest'i yanına aldı ve bir şey konuşabilir miyiz dedi. Priest konuşmadan önce Liv'in burada olmasına bir son verilmeli, bu hiç hoş değil dedi. Balor da Liv hakkında ne düşünürsen düşün, Tag Team kemerlerini geri almamızı sağladı dedi. Buradaki asıl problem sensin dedi. Asıl sen, Judgment Day'i tehlikeyi attın, Seth'e söylediklerine başlatma dedi. Senin bize ihtiyacından bizim mi sana ihtiyacımız var dedi. Priest de onu durdurdu ve yanlış bir şey söylemek istememiştim dedi. Ben Dünya Şampiyonu'yum tabi ki bana daha çok ihtiyacınız var dedi. Rhea buradayken ve şampiyonken, ona daha çok ihtiyacımız vardı dedi. Sen de şu anda tag team şampiyonusun, peki buna ne dersin, hepimiz birbirimize ihtiyaç duyuyoruz dedi. Ama ben kendime güveniyorum ve Seth Rollins'i Money in the Bank'te yeneceğim dedi. Balor da bunu biliyorum ve kardeşin olarak da her zaman arkanda olacağım dedi. Ve yine kardeşin olarak sana her zaman doğruları söyleyeceğim, doğru şey şu ki o kemeri aldıktan sonra değiştin sen dedi. Balor oradan ayrılırken Priest gülmekle yetindi. Aynı gece Liv Morgan vs Zelina Vega kemer maçı izledik. Rey ve Dominik de maçı kenarda izlediler. Rey ve Dominik ring dışında tartışma yaşarlarken Rey, Dominik'i itti. Dom yere düşerken Morgan'dan o esnada Rey'e Baseball Slide geldi. Vega da o esnada bir 619 bir de DDT çekip tuşa giderken Liv son anda tuşu attı. Ardından da Dominik, bir sandalye alıp Vega'nın önüne doğru fırlattı. Ardından da hakemi oyalamaya ring kenarına çıktı. Zelina da sandalyeyi alıp Dominik'e vurdu. O esnada fırsatı bulan Liv, bir Oblivion ile maçı aldı. Böylece Dominik bir kez daha istemeden Liv'e yardımcı oldu. Liv de maçtan sonra Dominik'in yanına giderken Dominik ona bakmadan arka alana gitti. Liv de peşinden geldi. Gecenin ilerleyen anlarında da Dominik vs Rey Mysterio maçı izledik. Maç devam ederken Rey, Dominik'i 619 pozisyonuna getirdi ama Liv onu kurtardı. Dominik'e bakmaya devam ederken Rey bir Dropkick ile Dominik'i yere düşürdü. Yere düşen Dominik doğruca Liv'in üstüne düştü. Liv bu konudan oldukça mutlu olurken Rey, Dominik'i çekip ringe soktu. Liv o esnada Rey'e bizi rahat bırak derken Dominik de üstünlüğü aldı ama Rey tuştan kurtuldu. Ardından Rey'in yardımına Zelina Vega geldi ve direkt Liv Morgan'a saldırdı. İki isim aşağıda birbirlerine girdiler. Dominik de o esnada Rey'i 619 pozisyonuna getirdi. Hareketi yaparken tamamlamak için turnbackle'a çıktı. O esnada Vega onu engellemek istedi ama Liv de onu yere düşürdü. Vega pes etmedi ve ring kenarındaki Liv'i düşürerek aşağıya indirdi. O esnada da turnbackle'da olan Dom oturur pozisyona düştü. O haldeyken de Rey'den 619 yedi. Rey bir de Splash çekerek maçı bitirdi. Böylece Dom, Liv yüzünden Rey'e kaybetti. Bunun farkında olan Liv, Dominik'in yanına gidip özür diledi.

8 Temmuz Raw’da Dominik'i Pearce ile konuşurken gördük. Dominik, Pearce'a Liv ile takım olmak istemiyorum dedi. Pearce da maçı o istedi ama dedi. Dominik de bunu istemediğini yine söyledi. Pearce da ama son üç şampiyonluk maçına burnunu soktun, mutlu olup olmaman da önemli değil maç resmileşti bile dedi. Pearce gidince arkasından Liv geldi. Dominik bana bunu niye yapıyorsun derken Liv de bunu senin için yapıyorum dedi. Geçen hafta olanları düzeltmek ve Mysterio ailesinin gerçek babasının kim olduğunu göstermek istedim dedi. Dominik de tamam, kazansak iyi olur dedi. Sonra da ikiliyi arka alanda maç için hazırlanırlarken gördük. Dominik, Judgment Day t-shirt'ü giyerken Liv de Dirty Dom t-shirt'ü giymişti. Liv madem takım olacağız o zaman Double Team hareketleri çalışalım derken Dominik de istemediğini söyledi. Liv de ikimiz de biliyoruz bunu sen de en az benim kadar istiyorsun bunu biliyorsun dedi. Dominik de istediğim tek şey babamı yenmek dedi. Liv de onun için biraz sakinlesen iyi olur dedi. Dominik geri geri giderken koltuğa düştü ve o esnada da Liv onun bacağını kaldırarak esnetmeye başladı. Dominik da aslında fena değilmiş derken Priest onları gördü. Hemen arkasından da JD ve Balor da geldi. Carlito da onlara katılırken işte bu çok cool demeye yeltenirken bunu garip bularak öyle cool dedi. Liv bundan memnun kalırken oradan gülerek ayrıldı. Priest de bunun ne halt olduğunu öğrenmek bile istemiyorum dedi. Bu işi çoktan bırakmalıydın, o kadar zor olmamalı dedi. Carlito müthiş espriler yaparken ekip onu bastırdı. Dominik de tıpkı babam gibi konuşuyorsun dedi Priest'e. Priest de babanı her hafta daha da çok anlamaya başladım dedi. Dominik de bunu çözdüğümü sandım ama çözeceğim diyerek gitti. Priest de Balor'a bu çocuk yaptıkları şeyler bazı sonuçlar doğurunca anlayacak dedi. Sonra da Balor biz bir şey söylemek istiyorsun sanırım diyerek Priest'in yaptığı telefon konuşmasına işaret etti ama Priest kendime saklamayı yeğlerim, yakında Dominik de anlayacak zaten dedi. Gecenin main eventinde Rey Mysterio & Zelina Vega vs Dominik Mysterio & Liv Morgan maçı izledik. Maçın sonlarında Rey ve Dominik turnbackle üstündeyken Liv ringe sandalye attı. Hakem onu alıp dışarıya bırakmaya çalıştığı anda Liv, Rey'i oradan aşağıya indirdi. Dominik de bir Frog Splash çekerek babasını ilk kez pinledi. Dominik ve Liv birbirlerine sarılırlarken Dominik sonradan ne yaptığını fark edip ondan kurtulmaya çalıştı ama Liv, Dominik'in kucağına atladı. İki isim yere düşerlerken Dominik de en sonunda Morgan'a karşılık vermek üzereyken Rhea Ripley return yaptı. Liv, Dominik'i bırakıp arkasına bile bakmadan kaçarken Ripley ringe girdi ve korkutucu bakışlarla Dominik'e baktı. Dom ona sarılmak istedi ama Ripley ringden ayrıldı.

Rhea Ripley, Morgan’ın kendisini sakatlamasının ardından gerçek hayatta evlenip ringlere geri dönerken 15 Temmuz Raw’da bu maçın resmileştiğine tanıklık ettik. Rhea Ripley ile Morgan yüzleşirlerken Morgan ringe gelemedi ve dev ekrandan Ripley ile promolaştı. Ripley'in yanında Dominik de bulunurken Ripley, Morgan'a biliyorsun ki ringime adım attığın an Revenge Tour'un sona erecek dedi. 3 aydır bekliyordum bunun için dedi. Sabrım biraz daha bekleyebilir, işte bu yüzden de bu meydan okumayı yapıyorum dedi ve SummerSlam'i işaret etti. Morgan da bunun eninde sonunda olacağını biliyordum dedi. Kaçmayacağım ancak şunu bilmeni isterim, eski tanıdığın Liv Morgan değilim artık dedi. Dominik'in babasını yenmesine nasıl yardım ettiysem ki bu senin yapamadığın bir şeydi, seni de sonunda yeneceğim, o yüzden kabul ediyorum dedi. Sonra da Daddy Dom'a seslendi, umarım seninle de orada görüşürüz dedi ve öpücük yolladı. Morgan ekranlarından gidince Ripley ve Dominik kaldılar. Ripley, Morgan'a seslendi. Beni dinlediğini biliyorum, SummerSlam'de sadece Revenge Tour'unu değil, title reign'ini değil, kariyerini de bitireceğim dedi. Sonra da Liv'e öpücük yolladı. Elinde siyah bir gül olan Dominik ringden çıkması için Ripley'e yardım etmek istese de Ripley oralı olmadı. Sonra da ikiliyi arka alanda gördük. Dominik kendini açıklamak isterken Ripley onu dinlemedi. Hızlıca Judgment Day soyunma odasına girerken odanın içerisinin siyah güllerle dolu olduğunu gördü. Dominik de sadece aramızı düzeltmek istiyorum dedi ama Ripley sertçe kapıyı onun ardına kapadı. Dom oradan ayrılırken Priest geldi. Olaylardan keyif aldığı gözlenen Priest her şey yolunda mı diye sordu. O esnada Ripley kapıyı açtı ve çiçekleri Dominik'in suratına fırlattı. Başka bir sekansta arka alanda Ripley ve Priest'in konuştuğunu gördük. Priest geri dönmene çok sevindim derken Ripley de ona her şeyi bir arada tuttuğu için teşekkür etti. Bu geceki Strowman ile yapacağı maç için yardıma ihtiyacı olup olmadığını sordu. Priest yardıma ihtiyacı olmadığını, Gunther'in SummerSlam konusu olduğunu, Strowman konusunu da önceden halletmesi gerektiği bir mevzu olduğunu söyledi. Ripley de buna katıldı ve Carlito niye burada diye sordu. Priest tam o konuya açıklık getirmek isterken Dominik geldi. Dominik, her şeyi batırdığını, Ripley'e tüm hafta boyunca ulaşmaya çalıştığını, onu dinlemesini istediğini söyledi. Ripley de ben sakat olduğum üç aya ne oldu peki diye sordu. Küçük kız arkadaşınla takılmaktan çok mu meşguldün dedi ve oradan ayrıldı. İlerleyen anlarda Dominik ve Priest'i gördük. Dominik, beni geçen hafta Mommy'nin gelmesi konusunda neden uyarmadın dedi. Priest sana söylemeye çalıştım ama sen Liv'le meşguldün dedi. Esas sen bana Ripley ile iletişimde olduğunu söylerken ve Liv ile olan durumu bitireceğini söylerken yalan söyledin dedi. O ara Jey geldi ve bu doğru mu lütfen söyleyin, Rhea bekar ve ilişkiye açık mı diye sordu. Priest de belki dedi ve güldü. Dominik buna karşı çıkarken Jey de Mommy'i görürsen ona selam söyle benden dedi ve gitti. Priest, Jey gittikten sonra Dominik'le dalga geçerken, sen daha önce hapiste yattın, kimsenin seninle böyle konuşmasına izin vermezsin dedi. Rhea'nın kime ait olduğunu bu gece Jey'e göstermelisin dedi. Dominik de hak verip şimdi bu işi halletmeye gidiyorum dedi. Priest de bu durumdan oldukça keyif aldı. Başka bir segmentte JD ve Balor'ın Ripley ile konuştuğunu gördük. Liv konusunu açıklığa kovuşturmaya çalışırken Ripley de anladım anladım, Liv bir oyun oynadı ve bunun sonucunda takım kemerleri ait olduğu yere geri döndü, sırada da benim kemerim var dedi. Dominik oraya gelirken Ripley'e Jey senin hakkında sınırı aşan ifadelerde bulundu dedi. Ben de Pearce'la konuştum ve kimsenin Mommy ile böyle konuşamayacağını göstermeye karar verdim dedi. Ripley de sen salak mısın, neden Jey'le maç yapmak istedin ki dedi. Dominik de iptal edebilirim, gidip Pearce'la konuşayım dedi. Rhea da korkak mı oldun şimdi de derken Dom da tamam iptal etmeyeceğim ama herkese senin bana ait olduğunu ve benim Mommy'm olduğunu göstermek istedim dedi. Ripley de affedersin anlayamadım dedi ve gitti. Dominik yine yanlış anlaşılırken Carlito da hiç cool değil dedi. Gecenin sonların doğru Dominik vs Jey Uso maçı izledik. Jey turnbackle'a çıkarken Liv, Dominik'i aşağıya çekti. Dom ondan gitmesini isterken Jey'den bir Baseball Slide geldi ve ikili yine kucak kucağa yere düştüler. Liv, Dominik'in üstüne çıkarken Ripley'in müziği çaldı. Ripley'in gelmesiyle Morgan seyircilerin arasından kaçtı. Rey Dominik'e ringe girmesini ve işi bitirmesini söyledi. Ama ringde Jey bir Spear ve bir Uso Splash ile maçı aldı. Jey maçtan sonra Ripley'e eliyle telefon işareti yaparken Ripley de gülmekle yetindi. Maçtan sonra arka alanda Priest ve Dominik'i gördük. Priest, Rhea'nın önünde kaybetmek he, çok acı verici dedi. O esnada da Rhea geldi ve Dom Dom bir şeyi açıklığa kavuşturalım, ben kimseye ait değilim, senin de değilim, sen benimsi dedi ve siyah gülü Dominik'e verdi. Bu durum Dominik'in hoşuna gitti. Şov sonunda arka alanda Jey ile röportaj yapıldı. Jey hem galibiyetinin hem de Rhea'nın bekar olmasının aynı anda olduğunu ama Rhea konusunun geceyi daha da güzelleştirdiğini söyledi. Jey, Rhea'nın daha iyisini hak ettiğini söyledi. İşleri yavaştan alırız, Waffle House'a gideriz dedi. Yine telefon işareti yaptı ve ne zaman hazırsan biliyorsun dedi.

22 Temmuz Raw’da Priest hariç Judgment Day'i arkada gördüğümüzde ekibin yine oyun oynadığını gördük. Ripley ekibi toplarken, Priest'in kemerini korumaya odaklandığını ve bu sebeple bu gece olamayacağını söyledi. Ama Tag Team kemer şampiyonlarımız hala buradalar dedi. Ben de Women's kemerimi almak için gün sayıyorum dedi. Judgment Day'in bir kez daha hüküm sürdüğü günler çok da uzakta değiller dedi. Dominik buna çok sevindiğini söyledi ve sonrasında Rhea ile konuşmak istediğini söyledi. Dominik geçen hafta yaşananlardan sonra kendisinin Ripley'e ait olduğunu ama Jey Uso'nun telefonunu istemesinden ve Ripley'in sosyal medyadan yeet yapmasından da endişe duyduğunu söyledi. Ripley de bunu gülünç bularak sadece dalga geçiyordum dedi. Sonrasında ben de senin sosyal medya hesaplarına bakıyorum dedi. Araya Balor girdi ve Dominik'e Jey Uso işini bitirmen gerekli dedi. JD de ona hak verdi. Ripley de buna gerek olmadığını söylerken Balor da onu Jey'i korumakla suçladı. Ripley de kimseyi korumadığını sadece onunla bir savaş başlatmanın anlamsız olduğunu düşündüğünü söyledi. Ardından da Dom'a beynini kullan dedi ve gitti. O gidince Balor bir kez daha Dominik'e döndü ve yapman gerekeni biliyorsun dedi. Arka alanda Carlito, Balor, Dominik ve JD Jey'i ararlarken Carlito bölünüp aramaya devam etmelerini gerektiğini söyledi. Carlito ve JD farklı yönlere giderlerken Balor ve Dominik kaldılar. Balor, Carlito'nun haklı olduğunu ve onların da bölünmesi gerektiğini söyledi. Dominik tek başına aramaya başlarken köşede Morgan onu çağırdı. Dominik onu görmezden geldi. Morgan onu sakinleştirmeye çalıştı ve her şeyin yoluna gireceğini söyledi. Dom da zaten her şeyin yolunda olduğunu Rhea ile harika olduklarını söyledi. Liv de işte budur derken o esnada Balor geldi. Balor gelince de Liv görüşürüz Daddy Dom dedi ve gitti. Balor da 10 saniyeliğine gittim ne oldu burada diye sordu. Dominik konuyu değiştirdi, onu görebildin mi, sanırım ben gördüm bu tarafa gitti dedi ve Morgan'ın gittiği yeri gösterdi. Balor da hayır diğer taraftan gidiyoruz dedi. İlerleyen anlarda Dominik ve Ripley ikilisi ringdeyken seyircilerin arasından Morgan geldi. Morgan, Rhea'ya Dominik senin gibi kızların peşinden koşmaz dedi. Dominik gibi muhteşem adamlar benim gibi kızların peşinden koşarlar dedi ve arkasını döndü, gülmeye başladı. Rhea bu sözlere sinirlenip yukarıya çıkmak istedi ama Dominik onu bırakmadı, beni dinle dedi. Dominik bırak da ben halledeyim bu işi derken seyirciler yine boo'lamaya hazırlandılar. O esnada da Liv, lütfen Daddy Dom'un konuşmasına izin verin dedi. Seyirciler onu dinlemeyince Liv bir kez daha boo'lamaları önlemeye çalıştı ve Dominik'e zaten ne söyleyeceğini biliyorum sanırım, ben de aynı şekilde hissediyorum dedi. Üç küçük kelimeyi söyleyebilirsin biliyorum dedi Morgan. Dominik de üç küçük kelime mi istiyorsun, o zaman al, senden nefret ediyorum dedi. Sen aptal mısın, sağır mısın, senden hoşlanmıyorum dedi. Hayatımı mahvediyorsun derken iyice sinirlenen Dom araya İspanyolca cümleler de kattı. Sana katlanamıyorum, her şeyi mahvediyorsun derken Liv de ağlamaya başladı. Dom mikrofonu yere bırakırken Liv ağlayarak arka alana gitti. Rhea da Dominik'in suratını önce yaladı, sonra da öptü.

29 Temmuz Raw’da Judgment Day arka alanda odalarının darmadağın olduklarını gördüler. Dominik odayı kilitlemiştim derken Carlito hayır hayır diyerek odaya girdi ve kırık halde olan Playstation'ı gördü. Dominik de bunu kim yaptı derken Rhea da ciddi misin diye sordu. Duvarda yazılanları oku, kim yaptığını sanıyorsun dedi. Sonra da Liv'e odamızı mahvedebilir ve biz onu toparlayabiliriz ama o benim ona yarattığım hasardan sonra kendini nasıl toparlayacak dedi. Sonra da çok ileri gitti dedi. Carlito geldi ve yeni Playstation alırız dimi dedi. Dominik ona zamanı değil diyerek oradan uzaklaştırdı. O esnada Rhea, JD ve Balor'a döndü ve neden hala burada diye sordu Carlito için. Sonra başka bir segmentte çöp kovasında ateş yakıp konuşma yapan Liv Morgan'ı gördük. Morgan, yüreğiniz tepetaklak olmanın ne olduğunu bilir misiniz dedi. Size nefes alamayacak hale getirir dedi. Ağlamaklı halde konuşan Liv, senin için her şeyi yapardım ben Dominik dedi. Sonra da ikisinin olduğu bir fotoğrafı yaktı. Olduğunu düşündüğüm adam gibi davranmıştım sana dedi. Ama sen adam bile değilsin dedi sonra da onun tshirt'ünü yaktı. Sen sadece Rhea'nın küçük bir fahişesisin dedi. Sonra Dirty Dominik tshirtünü yaktı. Sana harcadığım tüm gözyaşlarını geri alabilsem keşke ama yapamam dedi. Bundan sonra yapabileceğim tek şey senin ve Rhea'nın hayatını cehheneme çevirmek dedi. SummerSlam'de Liv Morgan Revenge Tour'u Rhea Ripley'i yendiğim an bitireceğim ve Dominik'i de o değerli mommy'sinden kalanlarla baş başa bırakacağım dedi. Bense o esnada ringde durup kolumu kaldıracağım ve o üç küçük kelimeyi duyacağım; Women's World Champion dedi. Beni izleyin dedi. İlerleyen anlarda Jey Uso vs Carlito maçı izledik. Carlito maç içerisinde elma yemeye başlarken Jey rollup pozisyonuna aldı ama Carlito kurtuldu. Ama Jey bir Spear ile Carlito'nun ağzındaki elmaları püskürterek maçı kazandı.  Dominik vs Sami Zayn maçı da yine aynı gece yapıldı. Maç devam ederken Carlito ve JD geldiler. Dominik dikkati dağılan Sami'yi rollup'a aldı ama Sami kurtuldu. İki isim bu kez karşılıklı olarak ring kenarına çıkarlarken Sami onları indirdi ama Dominik onu 619 pozisyonuna getirdi. Ama Sami Clothesline ile cevap verdi. Ardından Blue Thunder Bomb çekip tuşa gitti ama Carlito ve JD ona saldırarak maçın DQ ile sonlanmasına neden oldular. Sami'nin yardımına Jey geldi. Jey, Carlito'yu ring dışına yollarken JD'ye de Spear çekti. En son Dominik'i de dışarı gönderdi ve hepsinin üzerine uçtu. En son Breakker, Sami'ye saldırmaya gelirken yine çok hızlı bir Spear çekmek istedi ama Sami bir Big Boot ile karşılık verdi. Köşeye doğru Exploder çekti. Helluva Kick'e yöneldi ama Breakker son anda kaçmayı başardı. Sami arkasını döndüğünde Breakker yine ringe gelip saldırmak istedi ama Sami yine bir Big Boot ile onu dışarıya yolladı.

Bu feud gerçekten son dönemin en güzel işlenen feudlarından bir tanesi. Uzun zamandır görmediğimiz cüretkarlıkta bir feud işlenirken Attitude Era veya Ruthless Agression Era dönemlerine benzer sekansları fazlasıyla izlemiş olduk. Dominik’in heel turn sonrasında babasına sırtını dönüp Eddie Guerrero benzeri bir gimmick’te hareket etmesiyle beraber yükselişe geçen kariyer, tam olarak burada zirveye çıktı diyebiliriz. Öte yandan Ripley ve Morgan’ın zaten bu olaylardan önce bir geçmişe sahip olmaları da bu maça dair ilgiyi iyice arttırıyor. Morgan’ın son 1 yılda yaşadıkları artık yabana atılması gereken bir karakter olmaktan kurtarırken Ripley’in de Royal Rumble 2023’ten bu yana çıktığı seviye zaten bambaşkaydı. Ring içi ve dışı olarak maç bizlere inanılmaz şeyler vaat ediyor doğrusu. Bu aşk üçgeni içerisinde acayip anlar izlerken bir de son dönemde Jey Uso gibi seyircilerle müthiş bir bağlantı kurabilen bir karakterin de bu feuda dahil olduğunu gördük. Bu iş her ne olursa olsun burada bitmemelidir ki bitmeyeceğinden eminim. Daha fazla ilginç segment’ler, PG dışı hareketler göreceğiz gibi geliyor bana. Bütün bu olanlar aslında bizlere 19 yıl öncesini de hatırlatmıyor değil SummerSlam 2005 döneminde Eddie Guerrero ile Rey Mysterio’yu Dominik’in velayetini almak için maça çıktıklarını hatırlamadan geçemiyoruz. O dönem hikayede Eddie Guerrero’nun biyolojik oğlu olan Dominik, Eddie’nin maddi durumlarından ötürü Rey’in bakmasını istediği çocuğu rolünü oynamıştı. O dönem 8-9 yaşlarında olan Dominik, babası bellediği Rey ve biyolojik babası Eddie arasında kalmıştı. SummerSlam 2005’te Rey’in Eddie’yi yenmesiyle Dominik’in velayeti de Rey’e geçmişti. Hal böyleyken Dominik’in babası Rey’den nefreti ve tam aksine Eddie gibi davranması ve imaj olarak da ona benzemesi de biraz buralara dayanıyor gibi. Şimdi burada Dominik bir kez daha istenen kişi rolünde. Bu kez babalar değil de onun için savaşan kadınlar söz konusu. Bu işin sonucunda SummerSlam 2005’teki gibi bir maç türü görebilmemiz de bu yüzden olası gözüküyor.

Bu ilgi çekici feudun devam edebilmesi için bu maçın yine tartışmalı bir şekilde sona ermesi gerekiyor gibi. Bu tartışmalı sonucu da gerçekleştirebilecek tek şey Dominik’in, Rhea’ya bilinçli bir ihaneti veya yine istemsizce Morgan’a maçı kazandırmasından geçiyor bence. Ben o yüzden Morgan’ın bir şekilde Dominik’in etkisiyle maçı kazanacağını düşünüyorum. Geçmişe baktığımızda Rhea’nın genelde Morgan’a üstün olduğu bu ortamda teraziyi biraz dengeleyebilmek için de Morgan bence buradan kemerle çıkmalı. Ancak Dominik’in istem dışı veya kasten etkisiyle de feud devam ediyor olacaktır. Jey’in de katılmasıyla iyice cümbüşe dönecek bir feud ilerlemesi bizleri bekliyor gibi. Öte yandan Judgment Day’i geri kalan üyelerinin de tavırları bundan sonrası için önemli olacak. Keza Morgan’a başta hepsi karşı çıkarlarken özellikle Morgan’ın Tag Team kemerlerini ekibe geri kazandırması ve bunun dışında Balor ile Morgan arasında tam anlamını çözemediğimiz bir şeyler olması sanki Rhea’nın bir şekilde ekiple çatışmasına sebebiyet verecek şeyleri gündeme getirebilir gibi. Ekipten sadece Priest en başından beri gerçekten Dominik’i korumaya ve onu uyarmaya çalışırken geri kalanları da Morgan’ın büyüsüne kapılmışlardı. Tüm bunlar olurken de komik segment’lerde Carlito’nu yorumlarını dinlemek de gerçekten inanılmaz keyifli oluyor. O yüzden her şeyiyle bu feud ve bu maç izlemeye kesinlikle değer.

Tahmin: Liv Morgan


Singles Match
Seth “Freakin” Rollins will be the Special Guest Referee
CM Punk vs Drew McIntyre

Aylardır beklediğimiz, ilmik ilmik işlenen, aralarında ringde karşılıklı herhangi bir dövüş yaşanmadan uzun vadeli bir şekilde farklı olaylarıyla karşımıza çıkan CM Punk vs Drew McIntyre maçıyla sonunda karşı karşıyayız. SummerSlam’e en çok yakışan feudlardan bir tanesi olan bu maç hakikaten hepimizin uzun bir süredir beklediği bir maçtı. Bir tarafta ikonik bir isim olarak WWE’den olaylı bir şekilde ayrılan ve tam 10 yıl sonra geri dönen CM Punk, bir tarafta da 2020 pandemi dönemindeki günlerinin peşinden koşmaktan vazgeçmeyen Drew McIntyre var. İki isim benzer yollardan geçtiler. İyi bir WWE kariyerine başlangıç, sorunlu ayrılıklar, farklı promosyonlar ve daha güçlü geri dönüşler. Saf nefrete dayalı olan bu feudun tam ortasındaysa bu iki isimden en çok hangisinden nefret ettiğine dair karar verememiş olan, özel hakemimiz Seth “Freakin“ Rollins bulunuyor. Sakatlıklar, kemer değişimleri, değişen planlar v.s derken bu üç adamın yolları geçtiğimiz aylar boyunca hep birbirleriyle bir şekilde kesişmeyi başardı. Şimdi 2023 sonundan itibaren gündemde olan bu üçgenin geçmişine hep beraber bakalım.

2014 yılında oldukça olaylı bir şekilde WWE’den ayrılan Punk, profesyonel kariyerinde WWE’yi yok saymaya başlamış ve başındaki kişiler içinde gerçekten çok ağır laflar söylemişti. WWE de onu bu süreçte yok sayarken kendisinin WWE’ye dönüşü gerçekten de oldukça zorlu bir ihtimal olarak karşımıza çıkmıştı. Punk önce UFC’de şansını denerken 2021 yılında Profesyonel Güreş’e AEW ile beraber dönmüş ancak oradan da sorunlu bir şekilde 2023 yılında ayrılmıştı. WWE’deki yönetimsel değişiklikler, Vince McMahon döneminin kapanması derken her iki taraf da birbirlerine yönelik daha ılıman adımlar atmaya başlamışlardı. CM Punk güreş dünyası için oldukça özel bir karakter. Seyirciler arasında özellike 2011 yılındaki Pipebomb’ı sonrasında bir fenomen haline gelen Punk, sonrasında yaptığı 400 küsürlük reign ile de yine tarihe geçmişti. Normal eski bir WWE güreşçisinden çok daha ötesi olan Punk’ın WWE’ye dönüş ihtimali de gerçekten çok büyük bir olaydı ve doğal olarak da hepimiz heyecanlanmaya başlamıştık. En sonunda yaklaşık 10 yıl süren bu ara, Chicago’da gerçekleşen Survivor Series 2023’te son bulmuştu. Gecenin sonunda gerçekleştirilen War Games maçının sonunda kutlamalar yapılırken birden “Cult of Personality” çalmış ve Punk resmen WWE ekranlarına dönüşünü gerçekleştirmişti.

Geri dönüşünden bu yana ne tarafa gideceği, kimlerle feuda gireceği, ilk maçının nasıl ve ne şekilde olacağı merak konusu olan Punk, ilk zamanlar en iyi yaptığı iş olan mikrofon üzerine yoğunlaşmıştı. Gerek bireysel olarak gerekse de WWE’nin mevcut roster’ındaki önemli kişilerle bunu gerçekleştirmişti. Hazır Road to Wrestlemania dönemine ve 2024’e girerken de hedef olarak Royal Rumble’ı seçmişti. Kariyerinde birçok şey başarmasına rağmen daha önce hiç Wrestlemania Main Event’inde yer alma şansı elde edemeyen Punk, bu hayalini gerçekleştirebilmek için Royal Rumble’ı kazanmak ve mevcut şampiyonlardan birinin karşısına çıkmak istiyordu. Zaten WWE içerisindeki esas plan da buydu. Başlarda ben Rock vs Roman olaylarına gelen tepkiler sonrasında plan değişikliği yapıldığını düşünsem de (ki belki yine böyledir) planlanan şey Royal Rumble’ın Cody tarafından bir kez daha kazanılması ve bir kez daha Smackdown tarafına giderek Roman’ın karşısına çıkmasıydı. Punk için ise Elimination Chamber’e girmesi ve oradan üstün ayrılarak o dönem Raw’da World Heavyweight kemerinin sahibi olan Seth Rollins’e doğru gitmesi beklenmekteydi. Yani ilk gecenin main eventinde Seth Rollins vs CM Punk – World Heavyweight maçı, ikinci gecesinde de Cody Rhodes vs Roman Reigns Undisputed WWE kemer maçı olması planlanmaktaydı. Velhasıl işler öyle ilerlemedi. Punk, yaklaşık 10 yıllık bir aranın ardından döndüğü WWE’deki televizyonda yayımlanan ilk maçına Royal Rumble maçında çıktı ama orada sakatlanarak o tarihten bu yana tam 6 aylığına sakatlığı sebebiyle ringlerden uzak kaldı. Hal böyle olunca planlar değişti. Cody’e; belki seyirci baskısı belki de değil Rock vs Roman olayını bozma uğruna Royal Rumble kazandırıldı, Elimination Chamber’dan da Drew galibiyetle çıkarak Seth Rollins’in Wrestlemania’daki rakibi oldu. Ancak Seth vs Drew olayı Wrestlemania öncesinde birkaç kez gerçekleşmesi sebebiyle bir Wrestlemania main eventi olarak çok ilgi çekmeyeceği için Rock’ı da kullanmak adına Seth, Cody’nin Bloodline mücadelesine de paralelde katılmış oldu. Böylece Wrestlemania’nın ilk gecesinin main eventinde Seth Rollins ve Cody takım olup Roman ve Rock’ın karşısına çıktılar. Seth ve Cody o maçı kaybederlerken ikinci gecenin ilk maçında Seth bir mağlubiyet daha aldı ve bu kez kemerini Drew’a kaybetti. Drew sevincini abartınca da spiker masasında olan Punk ona saldırdı ve Priest’in cash-in’ine zemin hazırladı. Drew kemeri aldıktan 5 dakika sonra cash-in yiyip kemerini kaybederken Wrestlemania Night Two’un main event’inde de Cody, Roman’ı yenmeyi başardı. Kasım 2023’ten Wrestlemania’ya kadarki süreci biraz daha detaylandırmakta fayda var gibi.

Öncelikle biraz Seth Rollins vs Drew McIntyre feuduna bakalım. 2023 yılının ilk döneminde yeni duyurulan Raw ana kemeri World Heavyweight’in ilk kazananı olan Seth, yılın sonlarında bir heel turn geçiren Drew McIntyre ile kemer feuduna girmişti. Drew, Rollins’ten kemer maçı isterken 2023 Kasım ayındaki Crown Jewel’da iki isim karşı karşıya gelmişler ancak Seth oradan kemerle çıkmayı bilmişti. Drew, Seth’in peşini bırakmazken kendisinden önceleri Seth ile feuda giren Judgment Day ile birlik olmuş ve Survivor Series War Games mücadelesi için onların yanında yer alma kararı almıştı. Bu süreçte heel turn geçirdikten sonra oldukça düşman edinen Drew, 2020-2021 Pandemi döneminde kimse arenalarda yokken şirketi taşıyan isimlerden biri olmuş ancak bunu doya doya yaşama şansı elde edememişti. Bunun agresifliğiyle iyice aksileşen Drew, 2022 yılında Galler’deki Clash at the Castle’daki kemeri alamaması için de Solo Sikoa’nın debut yapmasını ve Bloodline’ı suçlamıştı. O yüzden her ne kadar Bloodline’dan kopsa da Jey Uso’dan nefret ediyordu. Sami ve Cody ile de feuda girmeyi de ihmal etmiyordu. O yüzden Judgment Day saflarına geçici bir süreliğine katılmaktan hiç gocunmamıştı. Face taraf ise War Games maçı için ekiplerine 1.5 yıl sonra geri dönen Randy Orton’ı almış ve onun da etkisiyle Survivor Series’ten galibiyetle çıkmışlardı. Bu olayın ardından Drew, sinirli hareketlerine devam etmiş ve Seth’in peşini bırakmamıştı. En sonunda Seth ona 1 Ocak Raw için bir şans daha vermiş ancak Drew bir kez daha kemeri alma konusunda başarısız olmuştu. Tam o dönemler Royal Rumble yaklaşırken Punk ise biraz yukarıda bahsettiğim gibi ring içi aksiyondan daha çok buradaki aksiyonu için merak uyandırıcı promo’lar kesme sürecindeydi. İşte tam bu noktalarda ayrı ayrı hem Seth ile hem de Drew ile promolaşma süreçleri olmuştu. Özellikle 8 Aralık Smackdown’da esas plan olarak gözüken Seth Rollins vs CM Punk Wrestlemania Main Event maçına yönelik ilk taşı atmıştı. Punk o gece kestiği promo’da herkesin onu görmesinden mutlu olduğunu sadece tek bir kişinin mutsuz olduğunu söyledi, o da kendi evinin bile adamı olamayan biriymiş. Yani Seth ve Becky'nin evli olduğunu ve Becky'nin lakabının The Man olduğunu düşünürsek cidden fena bir taş atmıştı.

11 Aralık Raw’daysa Seth ve Punk’ın yüzleşmelerine şahit olduk. WWE’ye döndükten sonra Raw, Smackdown ve NXT seçeneklerini değerlendiren Punk, o gece kararını açıklayacaktı. Raw GM’i Pearce ringde Punk'ı takdim etti. Punk sözü alarak tüm hafta düşündüğünü söyledi. Yine seyircilere topu atarak bu arenada debut yaptığını söyledi. Sonrasında onu OVW'ye yolladıklarını bunu kabullendiğini ve buraya döndüğünde de kabullenmeyi sevdiğini söyledi. 10 sene önce kemerini de burada bırakmak durumunda kalmıştı. Ama geleceğe odaklandığını da belirtti. Sonra da WWE'den ayrıldığı için özür diledi. Smackdown'a giderek Aldis'ten iyi bir teklif aldığını, Shawn Micheals ile konuşup NXT'den de iyi bir teklif aldığını söyledi. Ancak Pearce'ın ikisinin de üstünde bir teklifle geldiğini söyledi. Böylece Raw'ı seçtiğini duyurdu. Pearce'dan kontratı alıp imzaladı. Ardından Seth Rollins geldi. İkili uzun uzun birbirlerine baktılar. Seth mikrofonu aldı ve Punk'a Monday Night Rollins'e hoş geldin dedi. Senden tek bir şey rica ediyorum; buraya benim evim deme dedi. 10 senedir herkes hakkında iftira atıp buraya evim diyemezsin burası benim evim dedi. Seth, burasının kendi evi ve ailesi olduğunu, onun gibilerden korumak için de her şeyi yapacağını söyledi. Senden nefret ediyorum dedi. Ama WWE'de olmak istiyorsan seni Raw'da istiyorum çünkü bunun Punk'un son şansı olduğunu biliyorum dedi. Ama belki değişmişsindir, tankında son bir gaz kalmıştır ve belki benimle maç yapıp nasıl bir sahtekar olduğunu gösterebilirim dedi. Seyirciler bi Seth'e tezahurat yaparlarken bir Punk'a yaptılar. Punk, işleri her zaman zor yoldan yapmayı tercih edeceğini söyledi ve Royal Rumble'a katılacağını duyurdu. Arka alandaysa Drew ve Punk’ın birbirleriyle bakıştıklarını gördük. Aynı gece Pearce, 1 Ocak’ta Drew vs Seth kemer maçını duyurdu.

1 Ocak’ta Drew, Seth’ten kemeri bir kez daha alamazken bu kez 8 Ocak Raw’da Drew-Punk promolaşmasını izledik. Drew, Punk'ın gerçek yüzünü bildiğini ve onun yüzünden başına çok şey geldiğini söyledi. Drew, Punk'ın şampiyon olduğu zamanlar bir lidere ihtiyacı olduğunu çünkü o zamanlar acemi olduğunu ancak Punk'ın ona yardımcı olmadığını çünkü onu bir tehdit olarak algıladığını söyledi. Randy'e de gittiğini onun sorunları olduğunu ancak Punk'ın bir narsist olduğunu söyledi. Sonra kovulunca da adam olduğunu ve esas şimdi bu kez kendisinin Punk'ın lideri olduğunu söyledi. Punk ise başaracaklarının önündeki tek engelin kendisi olduğunu ve kimsenin Royal Rumble'ı kazanmasına engel olamayacağını söyledi. Drew'u da kendisinin eleyeceğini söyleyerek ayrıldı. 22 Ocak Raw’daysa Punk en son Cody ile bir promo sekansına girerken tam da bu ortamda Royal Rumble’a doğru adımımızı attık. O dönemler Seth de bir sakatlık geçirip ring içi aksiyonlarından uzaklaşırken hem Royal Rumble’ı hem de Elimination Chamber’ı kemer korumasız geçirdi.

Ocak 2024’e yani Royal Rumble’a geldiğimizde Cody 15.sıradan maça katılırken CM Punk, 27.sıradan maça katılarak tam 10 yıla yakın bir süredir ilk kez WWE ekranlarında bir ring içi aksiyonda boy gösterdi. 29’dan da Drew McIntyre gelirken 30’dan da Sami Zayn geldi. Drew, Sami’yi elerken son dörde Punk, Cody, Drew ve Gunther kaldılar. Punk, herkese Cleymore çekip kendisine laf atan Drew'u eledi. Cody de Gunther’i elerken son ikiye Cody ve Punk kaldılar. En sonda Cody, “ben buraya Dusty’in oğluna elenmeye gelmedim” diyerek Cody’i elemek istedi ancak Cody onu da eleyerek back to back Royal Rumble kazananı olarak Wrestlemania yolunu garantiledi. Punk ise o gece malum sakatlandı ve ringlerden onu 6 ay kadar uzak tutacak sakatlığıyla yüzleşti.

29 Ocak Raw’da Punk, sakatlanmış koluyla ringe geldi. Punk, Cumartesi günü çok yaklaştığını ama kimseye kızgın olmadığını söyledi. Cody'i de tebrik etti. Punk, yaklaşmanın bu işte bir işe yaramadığını ve kendini şansız hissettiğini söyledi. Triceps'inden sakatlandığını söyledi. Elimination Chamber'a girip yine WM main eventi yapabileceğini ancak kimsenin kendisi için üzülmemesini istedi. Çünkü bunların olmayacağını söyledi. Ayrıca kendisi için üzülmemeleri gerektiğini, çok yakın bir arkadaşının kansere yakalandığını ve kemoterapisi boyunca onun yanında olacağını, gerçek savaşın bu olduğunu söyledi. Punk, dünyanın en iyisiyim sözünü her zaman kazandığım için söylemiyorum beni UFC'de hiç izlediniz mi dedi. Ben hiçbir şeyden korkmam dedi. 10 yıl önce hiç ayrılmak istemediği yere döndüğünü ama o zamanlar onu yapması gerektiğini söyledi. Wrestlemania'nın her zaman kovaladığı bir şey olduğunu ama bunun bir hiç olduğunu çünkü kanserle savaşanların dünyanın en iyisi olduklarını söyledi. Ben ise sizi eğlendirmek için buradayım dedi. Punk bunu da aşacağını söyledi. Bu sene olmadığını ama her zaman gelecek sene olduğunu söyledi. Punk WM'de olmayacağını açıklayıp ağlamaklı olurken Drew onu kesti ve ringe geldi. Drew, sen döndüğünden beri sana çok kötü şeyler söyledim dedi. Ancak şu an söylediğin her şeyi onaylıyorum dedi. Kendisinin son zamanlarda değiştiğini ve Punk'ın sakatlanmasını göstererek bunun yaşanması için dualar ettim dedi. Rumble'a girdiğimde seni hedeflemiştim ama sen beni eledin dedi. O gece uyuyamadım ama ertesi gün sakatlandığın haberini alınca bebek gibi uyudum dedi. Şimdi de Wrestlemania Main eventi için bir yol bulacağını ve Punk'ın hayalini yeniden yaşayacağını söyledi. Punk kalbinin triceps'inden daha çok acıdığını ama geri döneceğini ve döndüğünde de Wrestlemania main eventine çıkacağını söyledi. Ama önce senin için geleceğim dedi Drew’a. Punk tek eliyle Drew'a saldırırken Drew bir Glasgow Kiss ile onu yere serdi. Sonra da sakat koluna defalarca kez saldırdı. Punk'ı kurtarmaya Sami geldi ve Drew'ı ring dışına püskürttü. Böylece hikaye açısından Drew’un bu hareketi Punk ile olan nefrete dayalı çatışmalarındaki ilk kurşun olarak gözüktü. Royal Rumble öncesi iki isim birbirlerine meydan okumuşlar, Royal Rumble’da karşı karşıya gelmişler ve Punk, Drew’u elemişti. Şimdiye kadarki her şey oldukça olağan gözükürken o maçta sakatlanan Punk’a Drew’un saldırması elbette ki bazı sonuçları da doğuracaktı.

Şubat ayında Elimination Chamber’a giden yolda Wrestlemania Kickoff’ta Cody, Rock’ın tüm baskılarına rağmen Roman’ı seçmişti. Böylece Seth’in tarafı boşta kalırken Elimination Chamber için rakibini belirlemek adına bir Elimination Chamber maçı düzenleneceği açıklanmıştı. 9 Şubat Smackdown’da AJ Styles’ı yenerek maça girmeye hak kazanan Drew, aynı zamanda maç içerisinde Logan Paul’un Randy’i hedeflemesiyle çemberden galip ayrılmış ve bu sayede bir kez daha Seth Rollins’ten kemeri alabilmek adına bir şans yakalamıştı. O dönemde Wrestlemania Kickoff’ta yaşananların ardından Cody’nin arkasında duran Seth, Bloodline’ı yıkabilmek adına Cody’e yardım edeceğini duyurmuş ve böylece iki feudu birden yürütmeye koyulmuştu. Böylece Wrestlemania için kendisi adına zorlu bir yol başlamıştı.

Wrestlemania’ya giden yolda 26 Şubat Raw’da Drew; başardık, hepinize çok teşekkür ediyorum dedi. Maçta sakatlandığını ve doktorların ona WM'de güreşemeyeceklerini söylediklerini söyledi. Doktorlara dönüp beni CM Punk mı sandınız hiçbir şey WM'ye gitmeme engel olamaz dedim dedi. Sonra da Punk'ın pipebomb'ın da oturduğu gibi bağdaş kurarak oturdu ve sakın mikrofonumu kesmeyin dedi. Punk'a söylenmeye devam etti, EC'de ve WM'de olmaman seni öldürüyor biliyorum dedi. Kendin için özel bir şey yap, içki içmediğini biliyorum ama ikimiz kutluyormuşuz gibi içmeye çalışabilirsin dedi. Sonra da Seth'i çağırdı. Seth geldi başardın, seninle gurur duyuyorum yine benimle maç yapacaksın dedi. Bu kez 2020'deki gibi boş bir yerde değil dolu seyirciler önünde bir şansın var dedi. Ama şu an önünde duran bir engel var; visionary, revulationary, Seth Freakin Rollins var. Drew hak verdi ama bu işi zorlaştırma Rock, Roman ve Cody ile olan işlere karışıyorsun orada dur artık dedi. Seni %100 istiyorum dinlen biraz dedi. Niye Smackdown'a gidip orada savaşıyorsun, onların işi o, ben olsam hiç umrumda olmazdı dedi. Benim şampiyonluğumdaki tek sorumluluğum Raw ve kemerim olacak dedi. Bloodline olaylarını biliyorsun sonuç değişmeyecek bizim maçımıza odaklan dedi. Seth hak verdi, sırtım ve dizim tam iyileşmedi ve Bloodline bunu daha da kötü yapabilir dedi. Bu da senin işini kolaylaştırır o yüzden haklı olabilirsin dedi. Ama ya yanılıyorsan diye sordu. Bazı riskler almaya değer dedi. Kariyerim boyunca bencil oldum ama ne zaman en üste çıksam içeride boşluk hissettim dedi. Kızım olana kadar her şeyin benim çevremde ilerlemediğini anlayamadım dedi. Bazı şeyler bizim üzerimizdedir, dünya şampiyonluğu öyledir, Bloodline'ı indirmek öyledir dedi. WM öncesi Bloodline işini halletmezsek ne olur biliyor musun dedi. Kimin şampiyon olduğu önemli değil Bloodline güç istiyor ve gün sonunda bu kemer için de gelecekler dedi. Ya benim dizim, sırtım %100'se ya Bloodline'ı bu endüstrinin iyiliği için yok edersek? dedi. Bunu yaparsak Wrestlemania'da sen ve ben ve World Heavyweight kemeri olur dedi. Sana Crown Jewel öncesi de demiştim, iyi olan kazansın, bazı riskler almaya değer dedi ve ringi terk etti. Bu andan itibaren Drew, Seth’i her seferinde Bloodline ile mücadele etmesinden yakınırken ona kemere ait gerekli itibarı göstermediği yönünde eleştirilerde bulunmuştu. Wrestlemania’ya giden neredeyse her şovda bunu vurgulayan Drew, haklı olarak Seth’in dikkatinin fazlasıyla dağıldığını söylemiş, biraz daha ileriye giderek o feuda da müdahil olmasını ilgi açlığına bağlamıştı.

İki ismin Wrestlemania’da yapacakları kemer maçı öncesinde yaşanan bir kritik olay da CM Punk’ın maça özel yorumcu koltuğuna oturma kararı almasıydı. 25 Mart Raw’da Punk, şov Chicago'da olunca döndü ve seyircileri coşturdu. Herkesin Wrestlemania'da Punk'ın olup olmayacağını sorduğunu kısaca cevabın evet olduğunu söyledi. Dirseğim çalışmıyor ama ağzım çalışıyor dedi. Keşke şov Chicago'da olsaydı o zaman sunucu olabilirdim dedi. Belki hakem de olabilirim dedi. Birçok insan hakkımda işte konuşuyor bu şekilde dedi. Pat McAfee'ye sözü getirdi. Onun yaptığı şovdan bahsetti, Roman'ı konuk almasından söz etti. Roman'ın o şovda söylediği sözlerden bahsetti ve yakında görüşeceğiz dedi. Rollins'e sözü getirdi. Seth'e birbirimizle anlaşamıyoruz ama sana da hak veriyorum tıpkı Roman gibi dedi. Benim hakkımda konuşmayan birisi var ki o da The Rock dedi. 10 yıl önce Tanrı'ya ulaşmaya çalıştı ama kolları kısa kaldı dedi. Bir de Drew McIntyre var dedi. Ona dair bir şey söylemedim çünkü ben işleri yüz yüze hallederim dedi ve tam o esnada Drew geldi. Drew'un müziği çalarken Punk bu salak müziği durdurun kimse dinlemek istemiyor dedi. Hazır değilim ama maç yapabilirim buraya gel dedi. Drew bunu çok isterdim ama en son beraber ringdeyken olanları hatırlamıyor musun dedi. Bunun için dua ediyordum ve gerçekleştirdim dedi. Punk ısrar etti ama Drew bunun için daha çok dua edemezdim, sakat bir Punk karşımda duruyor dedi. Drew ise şampiyonluk maçına çıkacak dedi. Sonra da tshirtünün arkasındaki checklisti gösterdi. Sonra başka bir tshirt çıkardı içinden. Orada da mezarlık başında kendisi duruyordu. Senin hakkında en ironik şey ne biliyor musun dedi ve spiker masasının üstüne çıktı. Senin Straight Edge olayın dedi. İçmezsin, uyuşturucu kullanmazsın ama tüm zamanını rehabilitasyonda harcarsın dedi. Tıpkı Seth'ten nefret ettiğim gibi senden nefret ettiğimi düşünüyorsundur, senden bir kez nefret ettim ve onu da çözdüm ama şu an nefret etmiyorum sen beni tamamlıyorsun dedi. Antreman yaparken, son tekrara çıkamadığımda seni düşünüyorum ve ağırlığı kaldırıyorum dedi. Elimination Chamber'a giren ilk adamdım, 30 dakika içeride kaldım seni düşündüm ve işi bitirdim dedi. Punk yine ringe çağırdı. Drew, çok isterdim ama muhtemelen bir aletle Wrestlemania maçımdan önce beni sakatlarsın dedi. Drew, WM'de olmak istediğini anlıyorum ben de seni en önde görmek istiyorum ki beni iyi izle dedi. Çünkü Drew, her zaman bir chosen one'dı dedi. Punk ise seni kim seçti diye sordu. Adı ne dedi. Drew da Punk lütfen seyircilere oynamaya devam et, zaten birkaç ay daha burada olmayacaksın dedi. Madem Wrestlemania'da olmak istiyorsun o zaman o maç için özel spiker konuğu ol ve kemeri alışımı izle dedi. Burada söz hakkı doğan isim Seth Rollins'ti ve zaten Drew bunu söyler söylemez Seth geldi. Seth ringe girdi ve Punk'la yüz yüze geldi. Seyirciler önce Seth'in theme müziğini söylerlerken sonra da Punk'a destekte bulundular. Seth, Chicago Welcome to Monday Night Rollins dedi. Şimdi herkese bu şovun kime ait olduğunu, kime ait olacağını gösterelim dedi. Lafını bitirmeden seyirciler CM Punk diye bağırmaya başladılar. Punk da şov senin olabilir ama şehir benim dedi. Seth biliyorum ki deplasmandayım ama siz ikiniz birbirinizle kapışmayı bitirdiyseniz ciddi işlere dönelim dedi. Siz iki salağın biraz düşünme yetisi olsaydı World Heayweight kemeri için karar verici mekanizmada olmadığınızı anlardınız dedi. Chicago'da bir anket yapalım o zaman dedi. Wrestlemania 40'da Seth vs Drew maçında Punk spiker masasında olsun mu diye sordu. Seyirciler de olumlu tepkiler verdiler. Seyircilere hakem olmasına yönelik tezahüratlar yaptılar ama Punk objektif  olamam dedi. Seth, senin hakkında hiçbir şey düşünmüyorum, aklıma bile gelmiyorsun dedi. Sen benim için bir faktör bile değilsin, spiker masasında olmak istiyorsan, hakem olmak istiyorsan umurumda bile değil dedi. Senin Wrestlemania moment'ı için bana ihtiyacın var dedi. Spiker masası fikrini sevdim ama dedi bu sayede bu kemere en yakın olabileceğin pozisyonda olacaksın dedi. Ne yapmak istersen onu yap bilmeni istediğim tek şey var ki yoluma çıkma dedi. Punk ise o zaman karar verildi, Cole ve McAfee'nin yanında durup yorumculuk yapacağım dedi. İki isme de ağır şeyler söyleyip ringden ayrıldı. Punk'ın müziği çalınca Drew hayır o son sözü söyleyemez müziğini kesin dedi. Bir şeyi netleştirmek istiyorum, Drew McIntyre'ın obsesif olduğu tek şey kemerdir dedi. Punk'a dönerek sen ise bana takıntılısın, beni her yerde takip ediyorsun çünkü senin hayalini yaşıyorum dedi. Tam o esnada da Seth'ten Superkick yedi. Stump da çekip Drew'u yere serdi. Kemerini aldı ve Punk'a baka baka arka alanın yolunu tuttu.

Wrestlemania’ya geldiğimizde işler tam da Drew’un beklediği ve istediği gibi gitti. İlk gecenin main eventinde Seth ve Cody ikilisi, Rock ve Roman’a direnemezlerken ikinci gecenin henüz ilk maçında Seth, kemerini Drew’a karşı korumak zorunda kaldı. Maç içerisinde Drew, Seth'in sakat dizine ve sakat sırtına defalarca kez saldırdı. Bir ara Drew, Punk'a bakarak onun uyku işaretini yapıp GTS'e yöneldi ama hareketi tamamlayamadı. Seth spiker masasında Drew'a Stump çekip ringe yollasa da Drew kalktı. Ardından Cleymore çekti ama Seth yine kalkmayı başardı. Hemen ardından bir Cleymore daha çekip yeni şampiyon oldu. Çok güzel bir maçtı gerçekten. Maçtan sonra Drew spiker masasına çıktı, Punk'a laf atmaya ve ona baka baka sevinmeye başladı. Punk dayanamayarak ona saldırdı. Sakat omzuna takılı aleti çıkarıp Drew'a vurdu. Hemen ardından Damian koşarak geldi ve Money in the Bank çantasıyla Drew'un yüzüne vurup cash in yapacağını söyledi. Ringe Drew'u sokar sokmaz South of Heaven çekerek cash ini tamamladı ve yeni şampiyon oldu. Girişe doğru gidip Judgment Day ile kucaklaşırken Punk da spiker masasında Drew'a baka baka Priest'i alkışladı. Böylece Drew, 4 yıldır dolu seyirciler önünde Wrestlemania moment’ını yaşamak için can atarken, Punk ile uğraşmasından ötürü sadece 5 dakikalığına şampiyon kalabildi. Üstüne üstlük bu hamle, Punk’ın Drew’a yaptığı hamlelerin sadece başlangıcıydı. Çünkü Raw After Mania olan 8 Nisan Raw’da Drew sinirle ringe geldi. Wrestlemania’da olanlar tam bir b/s’ti dedi. 5 Dakika 46 saniye moment’ının sürdüğünü söyledi. Bunu komik mi buluyorsunuz, 5 dakika sizin yataktaki performansınızdan uzundur çenenizi kapatın dedi. Seth’e, sana saygı duyuyorum, savaşçıların anlayabileceği bir an yaşadık ve bunun için teşekkür ediyorum dedi. Çakma Undertaker Priest her şeyin içine etti dedi. Money in the Bank çantasının ucuzluk olduğunu, Priest’in peşinden gideceğini ve onun bir geçiş şampiyonu olduğunu söyledi. Priest kazanabilir ama onu Punk tetikledi dedi. Kemeri kazanacağımı söyledim, ailemle bir an yaşadım ve o aptal suratına kemeri yaklaştırdım ama korunmasız yakalandım dedi. Anlık gözümü senden ayırdığımda yapacaklarını yaptın dedi. Drew, Punk’a sövme konuşmasını bitiremeden Jey’in müziği çaldı. Peşi sıra Ricochet ve Bronson Reed de geldi ve kemer için #1 contender maçı başladı. Drew ve Seth’in rövanş hakları varken Drew’u neden böyle bir maçın içerisine soktuklarını da anlayamadım doğrusu. Maç içerisinde Drew, Jey üzerinden Cleymore ile işi bitirecekken Punk, Drew’un ayağından tutu. Jey; Super Kick, Spear ve Frog Splash ile #1 Contender olmayı başardı. Böylelikle tek kollu Punk önce Drew’un Wrestlemania’da cash-in yemesini sağladı hem de tam bir gün sonra onun yeniden #1 contender olmasına engel oldu. Bu esnadaysa Seth Rollins ise Money in the Bank dönemine kadar ekranlara ara verdi. Backlash öncesi son Raw olan 29 Nisan Raw’da Punk ekranlara geldi. Punk, ringde promo keserken Drew da uzak bir yerden onu izledi. Punk, Kansas'ı çok sevdiğini ve Drew gibi zamanınızı boşa harcamak istemiyorum dedi. O yüzden senin şampiyon olduğu süre olan tam 5 dakika 46 saniye kadar konuşacağım, Pat sen de süreyi tut dedi. Pipebomb'ı gibi ringin ortasına oturdu. Dikkatini çekebildim mi diye sorduğum yer tam olarak burasıydı ve bunu da başardım dedi. Kurtulamadığım bir kız arkadaşımsın gibi dedi Drew'a. Benim sakatlanmam için dua ediyordun ve sonunda da sakatlandım dedi. Ben de sana bunları yaptım dedi. Twitter'da takılıp tweet atmak senin iyi olduğun şeylerden biri, bu yüzden de ben senden önce draft edildim dedi. Ben deli değilim, intikam için gelmedim bana sen bir amaç verdin dedi. Senden önce draft edilmenin sebebi basit bir güreş ekonomisi dedi. Çünkü ben en iyisiyim, mikrofonda ve hatta spiker koltuğunda bile en iyisiyim, kimse bana yaklaşamaz bile dedi. Loser'lar bir şeyler olmasını umar, winner'lar ise onu yapar dedi. Toparlandığımda sana söz veriyorum ki hayatını yaşayan bir cehenneme çevireceğim dedi. Punk’ın bahsettiği şey aslında Drew’un sürekli olarak Punk’a sosyal medyadan göndermeler yapmasıydı. Burada da bunu işlemeleri gerçekten çok güzel bir detay oldu.

Backlash sonrasında King and Queen of the Ring yolunda Drew da ufak bir sakatlık geçirdiği için King of the Ring turnuvasına katılamayarak orayı da boş geçti. Sakatlık gerekçesi olarak Punk gösterilirken 6 Mayıs Raw’da Drew arka alanda Pearce'a turnuva için sinirlenmiş Pearce da sakat olman benim sorunum değil demişti. Drew da sinirlenip arabasına binip uzaklaşırken, tam o esnada da Punk arabasıyla geldi.  6 Mayıs Raw’da Punk, buraya Drew ile kavga etmeye geldim ama görünüşe göre buradan ayrılmışa benziyor dedi. 5 Dakika 46 saniyede, yani Drew'un şampiyon olduğu süre boyunca ondan daha çok iş yapabilirim demiştim değil mi dedi. Acaba bugün biraz daha mı uzun sürse dedi. Drew gelene kadar beklesem ne olur ki dedi. Biliyorsunuz şu an eşine mesaj atmıyor, Twitter'da takılıyor yakınlarda bir yerdedir zaten dedi. Telefonlarınızı çıkarın ve ona tweet atın, ona burada olduğumu söyleyin dedi. Eğer korkak değilse arabasını döndürür ve buraya geri döner dedi. Böylece hak ettiği dayağı da yemiş olur dedi. Kameraya yaklaştı ve benden mi yoksa kendinden mi nefret ediyorsun diye sordu. Punk beklemeye devam etti. Yaptıklarını affetmeyecek bir bilince sahibim dedi. Drew, sen bunun için dua ettin ve ben de seni dirseğinden sakatladım dedi. Eğer şu an gelmezse bir dahaki sefere yüzünü kıracağım dedi. Ardından da kalbini kıracağım dedi. Yaptığın tüm bu dualar bir yana, Tanrı'dan korkan bir adam mısın bilmiyorum ama şu an buraya gelmediğine göre bir kişiden korkuyorsun demek CM Punk.. dedi. Kendrick Lamar'dan da sözler kullanan Punk çok güzel bir promo kesti. 13 Mayıs Raw’a geldiğimizdeyse Drew, kemerin peşini bırakmayarak Backlash’te kemerini Jey Uso’ya karşı koruyan cash-in yediği Priest ile yüzleşti. Priest ona yaptığı hataları yüzüne vururken yine de iyileştiğinde kemer maçı hakkı vereceğinin de sözünü verdi. Suudi Arabistan’daki King and Queen of the Ring’de de Triple H, Drew’un iyileştiğini ve Clash at the Castle’da Damian Priest’in kemerini Drew McIntyre’a karşı koruyacağını duyurdu.

Böylelikle İskoçya’daki Clash at the Castle’da yani kendi evinde Drew, bir kez daha kemere ulaşabilmek için bir şans yakalamış oldu. Clash at the Castle’da müthiş bir seyirci desteğiyle karşılaşan Drew, kemeri de almaya çok yaklaştı. Ancak maçın sonlarında doğru hakem yerde kaldı. O esnada Drew, Cleymore çekip tuş pozisyonuna getirdi. Tabii sayan kimse olmayınca Drew’un tuşu da geçersiz oldu. En son hakem formalı biri geldi, 2'ye kadar saydı sonra durdu. Kameralar çevirdiğinde Punk'ın geldiğini gördük. Drew karşılık vermeye çalıştı ama Punk bir Low Blow çekti ve ringi terk etti. Priest de bir South of Heaven çekti. Gerçek hakemin dönüp tuşu saymasıyla kemerini korudu. Genelde gittiği her yerde her ne yaparsa yapsın çok iyi bir seyirci desteği alan Punk, İskoçya’da bir nefret unsuru haline geldi, kendisine çekilen orta parmak hareketleriyle keyiflenerek arka alanın yolunu tuttu. Böylece Drew’un önce Wrestlemania’da cash-in yemesini sağladı, sonra Backlash için #1 contender olmasını engelledi, şimdi de kendi evinde şampiyonluğu alacakken engel olup maçı kaybetmesini sağladı.

Clash at the Castle sonrasında Money in the Bank’e giden yolda ilk şov olan 17 Haziran Raw’da Drew ringe doğru gelirken Cumartesi günü Clash at the Castle'da maçtan sonra yaşananlar ekrana geldi. Drew, maçın hakeminin yakasını tutarak küfürettiği görüldü. Hatta daha da ileri giderek Corey Graves'e de benzer hareketleri yapmış. En sonunda Wade Barret kendisini sakinleştirirken küfür ede ede arka alana doğru gitmiş. En sonunda ringe gelen Drew, kısa konuştu. CM Punk dedi ama devamını getiremedi. Seyircilerden de Punk'a destek geldi. Bunu daha fazla yapamayacağım dedi. Bu şirkete sokayım, bırakıyorum dedi ve gitti. Arka alana doğru giderken Pearce onu karşıladı. Onu sakinleştirmeye çalıştı ama Drew dinlemedi. Yine aynı şovda Wrestlemania’dan beri ekranlarda görünmeyen Seth Rollins geri döndü ve Damian Priest ile Money in the Bank’ta kemer maçına çıkma konusunda el sıkıştı. 21 Haziran Smackdown’daysa şov Chicago’da gerçekleşince CM Punk’ı da görmüştük. Waller arka alanda DIY ile tartışırken birden garajın kapısı açıldı. Kapı açıldığında Punk'ı kan içinde yerde gördük. Punk'ın başında da geçen Raw'da WWE'yi bıraktığını açıklayan Drew vardı. Chicago'daki şovu es geçmeyen Drew, Punk'ı omzuna alıp arka alandakilerin şoka giren bakışlarını üstüne çekere sinirle taşımaya başladı. Arenaya doğru gelen Drew, girişin hemen orada Punk'ı yere fırlattı. Punk bilinçsizce kanlar içerisinde yerde yatmaya devam etti. Punk'ın yere dokunma hareketini yapıp onunla dalga geçerken Chicago seyircisi yüksek bir Punk tezahüratı yapmaya başladı. En sonunda Punk'ın bilekliğini alıp kendi cebine koydu. Aldis ve görevliler olay yerine gelirlerken Aldis Drew'ı itince Drew da aynı sertlikle ona karşılık verdi. Drew yavaşça arka alanın yolunu tutarken Punk için de sedye getirildi. Böylece Drew, Punk’ın ona kendi evinde yaptıklarının acısını Punk’ın evinde çıkardı.

24 Haziran Raw’da Drew, hasta karısına dünya kemerini alacağına söz verdiğini söylerken başına bunların geldiğini ama seyircilerin hala Punk'ın ismini bağırdıklarını söyledi. Onun adını aldığınız sürece benim için ölüsünüz dedi. O yüzden şimdi evinde olan Punk ile konuşacağım dedi. Kameraya doğru bakmaya başladı. Umarım rahat değilsindir, umarım acı içindesindir, sana yaptıklarımdan ötürü birisi seni beslemek durumunda kalmıştır dedi. Ayrıca bunu da aldım senden dedi ve bilekliği çıkardı. Bu 50 Cent falan eder, çok maddi bir değeri yok bir hayranın senin için bunu yapmıştı dedi. Ama seni biliyorum Punk, bu senin için paha biçilemez bir şey dedi. Burada eşinin ve aptal köpeğinin isimleri yazıyor dedi. Ama şu an benim yüzümden acı içerisinde yalnızsın dedi. Bu daha da ileriye gidecek çünkü Money in the Bank maçına gireceğim ve sen de bunu yalnız ve acı içinde izliyor olacaksın dedi. Sen acı içerisinde kıvranırken bense kazanacağım dedi. Yalnız olmanın ne anlama geldiğini bilirim dedi. Ama artık yalnız değilim değil mi dedi ve bilekliği taktı. Köpeğinin gözü, eşinin gözü, ailenin gözü, Money in the Bank'te benimle olacak dedi. O kontratı alacağım, tam da o gece cash in yapacağım, sen de ailen benim arkamdayken acı içerisinde kıvranıp şampiyonluğu kazanışımı izleyeceksin dedi. Aynı gece Priest ve Seth de Money in the Bank maçları için şartları belirlerlerken buna göre eğer Seth maçı kazanırsa Priest, Judgment Day’den ayrılmak zorunda kalacak ancak eğer Priest kazanırsa da Seth, Priest şampiyon olduğu müddetçe kemer için maç istemeyecekti. Bir sonraki hafta 1 Temmuz Raw’da Drew; Sheamus ve Ilja Dragunov’un olduğu Triple Threat maçını kazanarak Erkekler Money in the Bank maçına katılma hakkını elde etti.

Money in the Bank’e geldiğimizdeyse gecenin ilk maçı olan Erkekler Money in the Bank maçında Gable çantayı alacakken Jey merdiveni itti, Gable da çanta kancasına tutundu. Dayanamayıp yere düştü ve Jey'den spear yedi. Jey tam çantayı alacakken Drew yüzüne bir merdiven fırlattı. Yukarıya tırmanıp yeni Mr.MITB oldu. Drew böylece söylediklerinden ilkini gerçekleştirirken geriye bir tek o gece cash-in yapmak kalmıştı. Gecenin ilerleyen anlarında World Heavyweight kemer maçı için Damian Priest vs Seth Rollins maçı başladı. Maç içinde Seth girişe bakıp Judgement Day'i çağırdı ama gelen olmadı. Priest de ara ara gözünü girişe dikti. Keza Drew da cash in yapabileceğini söylediği için iki taraf da dikkatli gözüktüler. Maçın sonlarında Seth, Priest'e bir Falcon Arrow çekip tuşa gitti ama hakem ikinci kez saydıktan sonra üçüncüyü saymadı ama Priest de kalkmadı. O esnada kimse ne olduğunu anlamadı. Seyirciler de tuş oldu zannederken Seth de itiraz etti. O an ya botch oldu ya da o an gelmesi gereken Drew gelemedi. Ama o karmaşadan sonra Drew elinde çantayla geldi. Cash in yaptığını söyledi ve maç Triple Threat'e döndü. O an Drew, Seth'e odaklandı ama Seth Superkick ile cevap verdi. Drew yine de üstünlüğü aldı. Priest'in de karnına Cleymore çekti.  Bir kez daha Cleymore pozisyonu aldı ama Punk kendisine saldırdı. Punk onu ring dışına çekti ve defalarca sandalyeyle vurdu. Sonra kabloyla boğup yumrukladı. Drew güç bela ring kenarına çıktığında da Punk, World Heavyweight kemeriyle ona vurdu. Ringe döndüğümüzde zar zor ayaklanan Priest bir South of Heaven ile kemerini korudu. Maçtan sonra Seth, Punk'ın üzerine yürüdü ama Corey Graves araya girdi. Böylece Punk, ilk olarak Wrestlemania’da Drew’un 5 dakikalık reign’ini bitirip cash-in yemesini sağlarken sonra Backlash için #1 Contender olmasına engel olmuş, sonra da İskoçya’da kemeri almasına mani olmuştu. Şimdi de Mr.Money in the Bank olan Drew’un tarihe başarısız cash-in yapan isimler arasında geçmesini sağlamıştı. Çanta alındıktan sonra yapılan en hızlı cash-in’lerden biri yaşanırken Drew’un aynı gece cash-in yapacağını söyleyip kendini tehdide açık hale getirmesi, bir de maçı anlamsızca Triple Threat’e çevirmesi bence senaryo açısından aşırı saçma bir karardı. Bu feud uğruna çantanın harcanmasından hiç rahatsız değilim ama mantıksızca Triple Threat’e çevrilip kemerin Priest’te kalması biraz beni hayal kırıklığına uğrattı. Tüm bunların sonucunda da Seth Rollins de etkilendi. Punk yüzünden kemeri alamayan Seth üstüne üstlük Priest şampiyonken de kemer için bir daha şans isteyemez hale geldi. Biraz Seth’i de bu feudun içerisine sokmak ve bence geçen sene planlanan CM Punk vs Seth Rollins feuduna bu feudu evirmek için yapılan bir hamle olduğunu düşünüyorum.

Money in the Bank sonrası ilk Raw olan 8 Temmuz Raw’da Punk ringe geldi. Ottawa, Montoria Kanada'da uzun zamandır olmadığını söyledi. Sözlerine John Cena'nın emeklilik duyurusuyla başladı ve ona her şey için teşekkür etti. İlk olarak sözlerime bir zamanlar çok ağır şeyler söylediğim kişiyle başlamak istiyorum diyerek sözü ona getirdi. Gitmeden umarım bir kez daha karşılaşırız dedi. John Cena burada değil ama başka kim değil, Drew McIntyre değil dedi. Milyon dolarlık vücut, on sentlik beyin Drew, bu akşam kendini cezalı hale getirdi dedi. Sonra da bizlere Money in the Bank Post Show'unda olanları gösterdi. Drew post show'u basarken Punk'a sesleniyordu. Hakemler onu oradan almaya gelirken onları itiyordu. Pearce kendisini sakinleştirmek isterken de ona dirsek atmıştı. Senin ve ailenin nerede yaşadığını biliyorum diyerek de Punk'ı tehdit etmişti. Pearce da Drew'a diklenirken Barret bir kez daha araya girip Drew'u sakinleştirmeye çalışıyordu. Punk, Drew'a aylardır ders vermeye çalıştığını, ve bu dersin de çok basit olduğunu söyledi; davranışlarının bir sonucu vardır dedi. Sen Punk'a kavga getirirsen o da sana getirdiğinde şok olmamalısın dedi. Davranışlarının bir sonucu olarak Wrestlemania'da sadece 5 Dakika 46 saniye kadar şampiyon kaldığında şok olmamalısın dedi. Bir sonraki gece Phidelphia'da yine batırdın Drew, #1 Contender maçını kaybettin çünkü davranışlarının sonucu vardır ve o sonuca bakıyorsun; CM Punk senin tüm aptal davranışlarının bir sonucudur dedi. Bunun için Glasgow-İskoçya'ya uçmak gerekirse onu da yaparım ve yaptım, evinde seni bitirdim dedi. Money in the Bank'te bir kez daha bunu gördük dedi. Bütün dünyaya Money in the Bank'ı kazanacağını ve aynı gece cash in yapacağına dair söz verdin, o gece şampiyon olacaktın ama ben de kendime bir söz vermiştim dedi. Davranışlarının sonuçları ben buradayken asla şampiyon olamayacağını vaat eder dedi. Vaatler gerçekleşti dedi. Ama bu yaptıklarım sadece buzdağının görünen kısmı dedi. Buraya size Drew McIntyre'ı elime geçirmek için geldiğimi söyledim ama o cezalı oldukça bunu yapamam dedi. Benim de davranışlarımın sonucu oldu. Money in the Bank'te yaptıklarım için 25 Bin Dolar kadar cezalandırıldım dedi. Yine olsa yine yaparım. Drew ise iki katı kadar cezalandırıldı çünkü o İskoç Klavye Savaşçısı ve tweet atmadan duramıyor dedi. Adam Pearce lütfen, Drew'un cezasını kaldırır mısın dedi. Buradaki insanlar CM Punk'ın Drew'u eline geçirmesini bekliyorlar dedi. Nerede olursa olsun, otoparkta, ringde ya da bir maç içerisinde her yerde onu yenerim ve Drew McIntyre'ı istiyorum, buraya da Adam Pearce'ı cezayı kaldırması için bekliyorum dedi. Ancak gelen kişi Seth Rollins oldu. Seth ringe gelene kadar Punk spiker masasına oturup yorumculara katıldı. Seth geldikten sonra Punk spiker masasında bağdaş kurar halde durmaya devam edince Seth, şimdi mi kenarda durmak istiyorsun diye sordu. Hadi ama Bay.Benmerkezci, spot ışıklarını sevdiğini biliyorum dedi. Ringe gir hadi yoksa seni dövmemden mi korkuyorsun dedi. Punk da bunun üzerine ringe doğru yeltendi ve mikrofonu alıp yavaş yavaş gelmeye başladı. Buradaki kişiler en son seninle ringde yüz yüze geldiğimizi hatırlarlar mı bilmem ama sen hatırlarsın çünkü senin için unutulmaz bir heyecandı dedi. Ama seni o zamanlar da bana karşı saygısızca konuşmaman gerektiği konusunda seni uyarmıştım dedi. O yüzden Seth, söylediklerine dikkat et dedi. Seth de; ben mi? dünyanın en iyisine karşı saygısızlık etmek mi? Asla cürret etmem dedi. Buraya davranışların sonucu olur diyorsun ama şunu anlamama izin ver, bu neden sen hariç herkeste geçerli oluyor dedi. Hakemler Cumartesi günü bir hata yaptılar (muhtemelen Priest'in Falcon Arrow botch'unu söylüyor), bu her sporda olur dedi. Drew da cash in yaptı ve buna yapmaya hakkı vardı, o yüzden bu iki olayı da anlayabiliyorum dedi. Ama anlayamadığım tek şey, senin neden yapmanı istemediğim şeyi yapmanda karar vermendi dedi. Neden burnunu benim işlerime sokuyorsun dedi. Punk da ben senin işine burnumu sokmadım şunu bir açıklayayım dedi. Ben kendi işimi idare ediyordum dedi. Bir koca olarak, Rue'ye baba olarak bunu anlamanı düşünürdüm dedi. Seth hareketlerine dikkat et benzeri bir hareket yapınca saygısızlık etmiyorum, orada bir adam var ve o adam karımın ve köpeğimin isminin üzerinde olduğu bileklikle geziyor dedi. Seninle bir tartışmam yok, oraya gelmem kişisel bir olaydı dedi. Eğer oraya gelmem seni işlerini mahvettiyse, şampiyon olmanı, boş hayallerini.. evet boş hayallerin ama senden özür dilemeye çalışıyorum dedi. Sonra da zorlanarak üzgünüm, özür dilerim dedi. Senin adına bir şeyleri mahvetmek istemezdim, öfkeyle kör olmuş durumdayım dedi. Ama sen olduğun için o kadar da üzgün olamam değil mi diye de geri dönüş yaptı. Seth de her zaman bir bahanen var değil mi dedi. Hayatın boyunca gerçekten içten hiç özür dilememiş olabilirsin çünkü hiçbir şey senin suçun değildir, sen en sinsisin sen propagandacının kralısın, sen hayatımda gördüğüm en salak akıllı adamsın dedi. Her şeyi çözdün ama tek bir şey çözemedin, dünyanın CM Punk'ın etrafında dönmediğini bir türlü çözemedin dedi. Başka her yerde bencil bir pislik olabilir, köprüleri yakabilirsin, ben oralarda değilim çünkü ben senden üstteyim ama sen Cumartesi günü orada olmasaydın ben burada şampiyon olarak dururdum dedi. Ve artık o kemerden uzağım dedi. Bu boş bir hayal değil, belki senin için öyledir ama benim için değil dedi. Bu işte World Heavyweight şampiyonu olmak en önemli iştir ve sen bunu benden aldın dedi. O yüzden de şimdi sıra bende dedi. Drew'u çok fena benzetmek istiyorsun ama ikincil zararı düşünmüyorsun öyle mi, bu benim tarafımda öyle bir şey değil dedi. Şu an sana saldırabilirim ama hassas vücudunun %100 hazır olmadığını biliyorum ama sana şunun sözünü vereyim, güreşebildiğin an, ben seni dövmeden Drew McIntyre'ın ismini bile anamayacaksın dedi. Davranışlar sonuç doğurur dedi ve gitti.

15 Temmuz Raw’da Drew ve GM Pearce ringdelerken Drew'un daha önce sorun yaşadığı hakemler de ringdeydi. Drew hakemlere siz beni kazıklarken neden sizden özür dileyecekmişim ki dedi. Sonra da Pearce'a çıkıştı ve bütün bunlar senin yönetiminde oldu dedi. Punk, Wrestlemania, İskoçya, Money in the Bank.. hepsinde senin yönetiminde Punk bana kazık attı dedi. O orada otururken onu tuttun mu, işime karışmasına engel oldun mu, onu gözlemlemesi için hakemler ayarladın mı hayır dedi. Sen o dirseği hak ediyorsun dedi. Asıl sen dizine çökmeli ve benden özür dilemelisin dedi. Burada bana yapılanlardan sonra hala Punk'ın ismini sayıklayanlar da diz çöküp benden özür dilemeli dedi. Seth Rollins geçen hafta sınırı aşıp Punk'ı benden önce eline geçireceğini düşündü ve ben Punk'tan dünyada özür kabul etmem dedi. Drew onun kellesini istiyorum bunu yap derken bu işten de sıkıldım artık dedi. Pearce Drew diye seslenirken Drew da ne var dedi. Yaptıklarını kabullenmezsen ben kabul edeceğim dedi. Hala cezalısın dedi. Drew bunun üzerine delirirken Pearce'a kitlendi. Hakemler araya girmek istedi ama onları sertçe itip yere düşürdü. Pearce'a zarar verecekken Seth geldi. Seth bir Superkick çekerken Stump'la devam etmek istedi ama Drew ringi terketti. Görevliler Drew'u arenanın dışarısına çıkarmak için gelirken Drew onları itip kendi gitti. Giderken de bir seyircinin elinde tuttuğu "Burn it Down" pankartını yere düşürdü.

22 Temmuz Raw’da Punk geldi ve promo kesti. Öncelikle seyircileri selamladı ve onları coşturdu. Punk, doktoruyla konuştuğunu ve artık tamamen iyileştiğini duyurdu. Bunun anlamı artık dövüşebilirim, Drew McIntyre ringe gel ve hak ettiğin dayağı al dedi. Punk eline bandajlarını takmaya başlarken Drew geldi. Drew, bu anı ne kadar beklediğimi sana anlatamam dedi. Bunca zamandır bana kazık attın, o ringe gelmeme ve seni paramparça etmeme kimse engel olamaz dedi. Tabi ben istemezsem o ayrı dedi ve vazgeçti. Punk ise ben istiyorum ama dedi ve Drew'a saldırmaya gitti ama o esnada bir sürü güvenlik ve hakem gelerek ona engel oldular. Drew sakin ol, CM Punk vs Drew McIntyre Green Bay'i aşar dedi. Drew sakin olmayı öğrenmelisin bak ben nasıl da sakinim, duygularımı kontrol edemediğimde aileme dönerim ve onlar beni sakinleştirir dedi, cebinden de Punk'ın bilekliğini çıkardı. Pearce geldi ve sakin ol dedi Punk'a. Sonra da SummerSlam'i işaret etti. Eğer ikinizden birden birinize bir fiske bile vurursa maç iptal olur diye de ekledi. İlk kim vurursa cezalandırılır, kaos bir yerde durmalı dedi. Gunther veya Priest için de geçerli bu durum dedi. Bir de bir hakem problemim var dedi ve Seth Rollins'in müziği çaldı. Seth, Pearce ile el sıkıştı. Oldukça mutlu gözüken Seth ringe girdi. O esnada Drew ve Punk ne olduğunu anlamadılar. Seth mikrofonu eline aldı, Drew Punk'tan nefret ediyor, Punk, Drew'dan nefret ediyor ve siz iki salak yarattığınız kaoslarla aranıza girmek isteyen herkesi korkuttu dedi. Ama ben problemli bir adam değilim ben bir çözümcüyüm dedi. Kaos durumlarında başarılı olan birini tanıyorum ve ayrıca bir adam tanıyorum ki siz ikinizi çıktığınız yere geri göndermekten başka bir şeyden keyif almayacak.. O bir vizyoner, o bir devrimci.. ve SummerSlam'de sizin özel hakeminiz.. O Seth "Freakin" Rollins dedi. İki isim ringe girmeye yeltenirken Seth ise bundan keyif aldı.

29 Temmuz Raw’da üç ismin birbirleriyle yüzleştiklerine şahit olduk. Ringe kendine has özel hakem kıyafetiyle Seth Rollins ringe geldi. Seth herkese Monday Night Rollins'e hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. Seyircilerden de çok güzel tepkiler aldı. SummerSlam sadece 5 gün uzaklıkta ve Drew McIntyre vs Punk maçına da yine 5 gün kaldı dedi. Bu maça yönelik bazı kuralları konuşmaya geldim dedi. Bu iki moronu bekletmeden buraya alalım o zaman dedi ve ilk Punk'ın müziği çaldı. O ringe geldikten sonra Drew McIntyre geldi. İki isim de gelince Seth, burada fazlasıyla bir gerginlik olduğunu biliyorum, buraya kuralları konuşmaya geldik ama önce birkaç şeyi aradan çıkaralım dedi.  Bu söyleyeceklerim doğrudan Adam Pearce'dan geldi; ikinizden herhangi biri bir diğerine bir parmak darbesinde bile bulunamaz, aksi takdirde SummerSlam'deki maç iptallenir dedi. Aynı şekilde beni de hedeflerseniz SummerSlam'deki maç iptallenir dedi. Bu sözler üzerine Punk ringi terk edip aşağıya indi. Drew da Punk özür dilerim, ben kendimi kontrol edebiliyorum, Cumartesine kadar bekleyebilirim dedi. Bu kadar korkak olma ve ringe gel dedi. Punk da senden korkmuyorum ki Drew ve bana yapmayı planladığın şeyler hakkında da endişelenmiyorum Seth, ben asıl kendi yapacaklarımdan dolayı endişeliyim dedi. O yüzden bu durumdan kendimi kurtarıyorum ve sakince burada duracağım dedi. Seth de her şeyin başında olmayı çok seviyorsun değil mi dedi Punk'a, ama bu sefer senin istediğin gibi olmayacak, SummerSlam için de geçerli bu dedi. Seth bu maç için hakem olmak zorunda değildim ama gönüllü oldum çünkü siz iki geri zekalı arka alandaki tüm hakemleri korkuttunuz dedi. Ama üzerimdekini çıkarıp Pearce'a verir ve her şeyi iptal de edebilirim dedi. Ama siz ikinizin kavgasını görmek istiyorum dedi. Drew McIntyre ve buradaki insanlar bu kavgayı istiyorlar, eğer sen de istiyorsan Punk, benim ringime geri dönmeni öneririm dedi. Drew tam söze atlayacakken Punk araya girdi işte bot suratlı ofis boy dedi. Sonra ringe girdi ve Seth'e otoriterini kullanmak istiyorsun anlıyorum, tadını çıkar dedi. Drew söze girdi ve Seth'e Punk'ı dinleme, Punk içni hiç endişelenme ve beni dinle dedi. Sen ve ben, birbirimizi hiç sevmedik ama ikimiz arasındaki ilişki profesyonelce bir rekabet dedi. İkimiz de en iyisi olmak istiyoruz, bazen sen şerefsizsin bazen ben dedi, o esnada elini Seth'in omzuna koydu ama Seth omuz silkti. Drew devam etti ve ikimiz de WWE'nin geleceği için en iyisini istiyoruz o WWE'nin geleceği için en iyisi değil dedi Punk'ı işaret ederek. Sen de aynısını söyledin o kanserli bir kurumsal adam, NXT'de insanların kulaklarına zehir akıtıyor dedi. İkimizin o kadar emeğinden sonra bir de bunları yapıyor dedi. Unutma, Cumartesi günü her şeyi mahvedecek, o gerçek bir düşman dedi. Seth de Drew'a sen bir gerizekalısın ve hayatın boyunca çok fazla yanlış şey söyledin ama tek bir şey konusunda doğrusun dedi. CM Punk'tan en az senin kadar nefret eden birisi varsa o da benimdir dedi. Ama kayıtsız kaldığın bir şey var ki en az CM Punk kadar senden nefret eden birisi varsa o da benimdir dedi ve Drew'un yanından ortaya doğru adım attı. Siz iki gerizekalı çenenizi biraz kapatırsanız SummerSlam'deki şiddet sanateserinin kurallarını açıklayacağım dedi. Sonra da aslında sadece tek bir kural var dedi. Siz ikiniz, ben ne diyorsam dinleyeceksiniz dedi. Kararları ben veririm, patron benim, kanun benim dedi. Canım istediğinde üçe kadar sayarım, ben pes ettim dediğimde pes edersiniz dedi. Countout olacaksa da belki de olmayacaktır dedi. 20'ye kadar da sayabilirim, milyona kadar da dedi. DQ'lar mı, o da hakemin takdiridir dedi. Kıssadan hisse, eğer ikinizden biri sınırı aşarsa, benim söylediklerimden ötürü problem çıkarırsa, benim ringimde bana bir şeyler söylerse ben itip kattıracağınız bir hakem değilim hatırlatırım bunu size dedi. Punk söze girdi ve Seth'e umarım hakemliğin kıyafetinden daha iyi olur dedi. Sonra da sana inanmıyorum, sen bir yalancısın dedi. Cumartesi günü beni kazıklamayı planlıyorsan bu konuda elimden bir şey gelmez dedi. Sadece yapmanı istemediğim tek bir şey var, bana yardım etme dedi. Buna hiç ihtiyacım olmadı, hiç istemedim dedi. O arada Drew söze girdi ve Punk, burada yanlış insan hakkında endişeleniyorsun dedi. Defalarca kez kazık attığın bu adamdan korkmalısın dedi kendisini göstererek. Sonra da senden nefret ediyorum, sana dayanamıyorum dedi. Senin aptal adını duymadan Supermarket'e bile gidemiyorum, Charles Manson'ın herkesin beynini zehirlediği gibi zehirlemişsin herkesi dedi. Sonra da seyircilerden CM Punk tezahüratları geldi. Royal Rumble'da tricepsini sakatladım, kariyerinden 7 ay aldım dedi. Ama bunu yapmayı denememiştim bile, sense beni Wrestlemania'da kazıkladın, ailemin önünde İskoçya'da kazıkladın, Cumartesi günü ne olacağını düşünüyorsun ki dedi. Ben senin düşmanın değilim, esas düşman o gong sesi, çünkü o çaldığında sana şiddetli bir şekilde saldıracağım dedi. İki gözünü de morartacağım, çeneni kıracağım dedi. Bu bir güreş maçı değil dedi. Sonra Seth'e döndü ve ondan nefret ettiğini söylüyorsun ama içinde bir yerlerde merhamet duygusu var, o maçı durdurabilirsin ama onun kalbi durmadan ben durmayacağım dedi. Bunun en iyi yanı ne biliyor musun, orası Cleveland, orası bir stadyum ve bedavaya da yapabileceğim bir şey için çok para kazanmış olacağım dedi. Punk bir süre söylenenleri sindirdikten sonra sözü aldı. 10 yıllık yokluğumda bile benim ismimi tezahürat ettiler dedi. Bunun üstüne seyircilerden yine aynı tezahüratlar geldi. Onlar benim ismimi söylüyorlar, onun da şarkısını söylüyorlar sen ise SummerSlam'in üçüncü çarkısın dedi. Bu nasıl hissettiriyor Drew diye sordu. PDS'in (Punk Derangement Sendrom-Punk Geçinimsizlik Sendromu) tek bir iyi yanı vardır ki, ikiniz de benim yörüngemdesiniz dedi. Punk'ın soluduğu havayı soluma şansınız olur dedi. Umarım bu 6 ay senin için eğlenceli geçmiştir, çünkü CM Punk'ı sakatlamak kariyerindeki en güzel şeydi ve kariyerindeki en kötü şey de CM Punk'ı sakatlamaktı dedi. Ne kadar uzun, iri, kaba olursan ol sen bir aptalsın dedi. Kendini sürekli salak yerine koyacak şeyler yapıyorsun dedi. Wrestlemania'da kemere karşılık aptal durumuna düştün dedi. Evet ben senin düşmanınım ama en azılı düşmanın değilim o sensin dedi. Cumartesi günü de aynı şeyi yapacaksın çünkü dünyanın en iyisiyle aynı ringe adım atacaksın dedi. Ben senin kadar uzun, iri veya hızlı değilim ama benim yüreğim var dedi. Benim ismimi söyleyen insanlarım var dedi. Senin neyin var diye sordu. Drew da Punk'ın bilekliğini gösterdi. Punk ona mikrofonu bırakıp saldırmak istedi ama son anda durdu. İki isim dip dibe birbirlerine meydan okudular.

Aylardır devam eden bu feudun sonucunda oldukça hyple’andığımız bir maç söz konusu. Ring içi olarak da oldukça sert geçmesi muhtemel bu maçta Seth Rollins’in alacağı tavır kesinlikle belirleyici olacaktır. Feud ilk başladığında Drew, Punk’a bel altı saldırılar yaparken feud ilerledikçe Punk defalarca kez Drew’u baş aşağı edecek birçok şey yaptı. Cash in yedirtti, cash-in’ini bozdu, onu kendi evinde resmen rezil etti. Tüm bunları düşününce ve Seth ile Punk’ın yüzleşmesinde Seth’in dediği gibi “Davranışlar sonuç doğurur” cümlesi oldukça önem taşıyor. Punk’ın 10 yıl aradan sonraki ilk bire bir PPV maçında kaybedeceğini düşünmezdim ancak hem bu feudda Drew’un bir şeyler alabilmesi hem de Seth vs Punk feudunun başlaması için ve belki de Wrestlemania’ya taşınması için sanki Drew’un bu maçı Seth’in etkisiyle kazanması gerekiyor gibi geliyor bana. Tekrardan bir Seth vs Drew feuduna ihtiyacımız yok ama Seth vs Punk feuduna ihtiyacımız olabilir. Maçı temiz bir şekilde Punk’ın kazanması da bence Seth’in hakemliğini oldukça gereksiz göstereceği için Seth kesinlikle burada bir şeyler yapmalı. Gerçekten ne olursa olsun pür dikkat izlememiz gereken oldukça heyecanlı ve güzel bir maç bizleri bekliyor. Punk’ın fiziksel durumunu da oldukça merak ediyorum. Çok emin olmamakla beraber Seth’in etkisiyle Drew’un maçı kazanacağını düşünüyorum. Bu maç tam da main event olabilecek bir maç bu arada. Eğer Roman Reigns, gecenin sonunda dönecekse Cody vs Solo maçı main event olabilir ama o durum yaşanmazsa bu maç kesinlikle main event olmalı bence.

Tahmin: Drew McIntyre


Singles Match for the WWE United States Championship
Logan Paul(c) vs LA Knight

İster inanın ister inanmayın, Logan Paul Nisan ayının başında gerçekleşen Wrestlemania 40’da kemerini Randy Orton ve Kevin Owens’a karşı koruduğu Triple Threat maçından bu yana ilk kez United States kemerini ortaya koyduğu bir maça çıkıyor. Part timer bir isim olarak Logan’ın bu yaptığı anlaşılabilir bir şey tabii ki ama bir seyirci olarak bir yerden sonra bu tarz şeyler gerçekten sıkabiliyor. Özellikle kemer Roman’dayken bir ara Smackdown’da hem ana kemer şampiyonunun hem de mid carder şampiyonunun olmadığı şovlar izlemiştik. Doğrusu ana kemerde böyle bir durum varken Logan’ın kemeri almasını, alsa bile normalden daha fazla ekranlarda ve PPV’lerde olmasını bekliyordum. Eğer böyle bir şey olmayacaksa da hiç değilse Wrestlemania’da kemerini kaybetmesini bekliyordum. Velhasıl orta vadeli ancak nitelik olarak düşük bir reign gerçekleştirmeye devam ediyor diyebiliriz. Wrestlemania sonrasında sadece King and Queen of the Ring dönemi feudlara girmiş, orada da Cody’nin ana kemeri için bir meydan okuma gerçekleştirmişti. Ancak Cody kendisini yenerek şampiyonluğunu sürdürmüştü.

LA Knight ise Wrestlemania döneminde AJ Styles feudundan galip çıktıktan sonra draft ile Smackdown’da kalmış, kısa süreli feudlara girmişti. Ana kemer face bir isimde olunca da bir süreliğine ana kemer mücadelelerinden de uzak kalmıştı. Durum böyle olunca da kariyerindeki ilk şampiyonluğu alabilmek için mid carder bir kemeri hedeflemesi kadar da doğal bir şey yoktu. Logan’ın şovlarda olmamasına takılan Knight, 7 Haziran Smackdown’da Aldis'le konurken gördük. Knight ısrarla Logan'ın nerede olduğunu sorarken Aldis de burada değil dedi. Knight da bu gece Smackdown'da olamayacak kadar ne onu meşgul etmiş olabilir derken Aldis de telefonundan Logan'ın ne yaptığını gösterdi. Logan'ın tetris oynadığını gören Knight gelsin de burada benimle tetris oynasın dedi. O esnada Carmelo Heyes geldi ve yine tek yaptığın şey konuşmak dedi. Knight da Aldis'den Carmelo'yla maç yapmak istediğini söyledi, Aldis de bunu onayladı. İki isim maç yaparlarken Knight maçı ani bir tuşla kazanmayı bildi. Maçtan sonra Knight Logan'a seslenirken istediğin oyunu oyna, ama ben de seninle oynayacağım, sen Smackdown'a gelmezsen Smackdown'ı senin ayağına getiririm dedi. İlerleyen anlarda Logan evinden bağlandı. Logan bu mesaj için vaktimi boşa harcadığıma inanamıyorum derken ancak daha önce hiç kemer kazanamamış olan bir mega star'ın beni aradığını duydum dedi. Knight'a neden o gözlüklerini çıkarıp etrafına bakmıyorsun, ben orada yokum çünkü seni yenmekten ziyade gerçek bir challenge'a ihtiyacım var dedi. Yarın Dünya Tetris Şampiyonası'nda olacağım ve bir kemerle daha döneceğim dedi. Salak olduğunu biliyorum o yüzden basite indirgeyeyim dedi. Ben Logan Paul'um, dünyanın en iyileriyle gerçek şampiyonlarla mücadele ederim dedi. Dikkatimi çekecek hiçbir şey yapmadın dedi. Sonra da Logan Paul, Yeah diyerek konuşmasını bitirdi. 14 Haziran Smackdown’da  Logan'ın geçen hafta Tetris Şampiyonası'nda çekilen görüntüleri ekranlara geldi. Logan, 14 yaşındaki birine kaybettiğini söyledi. Bunun bir deneyim olduğunu, bundan sonrasında yaptığı en iyi iş olan WWE'deki isimleri yenmeye devam edeceğini söyledi. Ardından da Logan'ın Smackdown’dan bir önceki günkü eve dönüş görüntüleri ekrana gelirken Logan evine gelir gelmez yardımcısının Los Angeles'tan bir arkadaşının geldiğini ona haber ettiğini gördük. Logan buna şaşırırken yardımcısı onun şu an havuzda olduğunu söyledi. Logan buna şaşırırken havuzda da LA Knight'ın yüzdüğünü gördük. Knight, Logan'a hoş geldin derken Knight'a bir telefon geldi ve bir dakika dedi. O esnada Logan da nasıl bu kadar güvenliği geçip buraya gelebilir diye sinirlendi. Knight da telefon sonrasında kusura bakmayın ama dönmem lazım, keşke daha erken gelseydin dedi Logan'a. Önümüzdeki hafta görüşürüz, kemerini de getir dedi ve Logan'ın evinden ayrıldı.

21 Haziran Smackdown’da Knight ringde Logan'ı beklerken Logan gelmeyince şaka yapıyor olmalısın değil mi dedi. Sonrasında da yaşananları anlattı. 2 hafta önce United States kemeri için maç istediğimi söyledim o ise reddetti dedi. Geçen hafta evine gittim, o esnada telefonum çaldı ve onun bu hafta burada olacağı söylendi ama yine yok dedi. Önümüzdeki hafta için ise kaçışın yok, sen ben ve Santos Escobar Money in the Bank için maça çıkacağız ama ben bunu istemiyorum, seninle bire bir maç istiyorum dedi. Ama şunu yapabilirim, önümüzdeki hafta seni tuş edip Money in the Bank'i kazanabilirim dedi. O esnada da Santos'un müziği çaldı. Santos Knight'a, buraya gelip boş konuşuyorsun, zavallı Chicago'lu bir fan boy gibi onu takip ediyorsun dedi. Önümüzdeki hafta sadece ikonun, idolun Logan Paul ile değil, Santos Escobar ile de uğraşman gerek dedi. Knight da seni ne zaman yenmem gerekse yendim dedi. Santos dayanamadı ve Knight'a saldırdı ama BFT'yi yedi. Sonra da Logan'a seslenmeye başladı ancak o esnada Logan arkasından gelip ona saldırdı. Omzunu ring postuna doğru çarptırdı. Sonra da bir yumrukla onu yere serdi. 28 Haziran Smackdown’da üç isim Money in the Bank maçına katılmak için Triple Threat maçında karşı karşıya geldiler. Şov Madison Square Garden’da gerçekleşirken maç devam ettiği esnada Logan, Pacers basketbol oyuncusu Tyrese Haliburton'dan muştasını getirmesini istedi. Haliburton muştayı Logan’ın yardımcısı Jeff'ten alırken Knicks oyuncusu Jalen Brunson seyircilerin arasından atladı. Bu sene playoff’larda karşılaşaniİki isim tartışmaya başlarlarken hakemler olayların büyümesini engellediler. Ringdeyse Knight, Santos'a BFT çekerken Logan hemen bir rollup ile Knight'ı tuşlamak istedi ama Knight aniden tersine çevirerek ani bir tuşla maçı kazandı. Maçtan sonra muştayı yumruğuna takan Haliburton ringe girdi. Knight'ın yardımına eline sandalye alan Jalen Brunson koştu. Logan ve Haliburton olaylar büyümeden ringi terk ettiler. Knight da Brunson'ın elini kaldırıp seyirciye takdim etti. Böylece Knight, Logan’ı tuşlayarak ona ciddi bir mesaj göndermiş oldu. Ancak Money in the Bank’te çantayı almayı başaran kişi Drew McIntyre oldu.

12 Temmuz Smackdown’da Knight ringde promo keserken Money in the Bank yolunda United States şampiyonunu pinlediğinden bahsetti. Sonra da yerdeki kontratı aldı ve bunu Nick Aldis'in ofisinden aldığını ve içinde kendisine yönelik bir şeyler olduğunu söyledi. Bunun SummerSlam'deki United States şampiyonluk maçı için olduğunu söyledi. Knight kalemi alıp imzaladı. Nick Aldis'in ve LA Knight'ın imzasını görüyorum, bir tek Edgelord Logan Paul'unkini göremiyorum dedi. Sonra da Logan'ı imza için ringe çağırdı. Ama heyecanlanmayın, bunu yapamam çünkü sürpriz; Logan Paul burada değil dedi. Sonrasında da ne olursa olsun bu imzayı senden alacağım dedi. SummerSlam'de de o kemeri alacağım ve buna karşın yapabileceğin hiçbir şey yok dedi. Yeterince iyi olmadığın için değil, bunu sana izin vermeyeceğimden ötürü dedi. Sonra da klasik "Yeah"ını çekip ringi terk etti. 19 Temmuz’daysa bu maçın resmileştiğini gördük. Logan, Knight ve GM Aldis ringdeler. Logan, çok iyisin, sürekli kelimeler üreten bodybuilder halini seviyorum dedi. Seninle ilgili olan sorunum, sen benim olan şeyleri istiyorsun ama sen ben değilsin dedi. Benim gibi düşünmüyorsun, benim gibi hareket etmiyorsun, şampiyon olmak istiyorsun ama sen o değilsin dedi. Eğer ringde kendini göstermeye yönelik şeyler yapmak bir kişi tanımlıyorsa, son 20 yılda hiçbir önemli anın yok dedi. Sen bir spreyli vücuda sahip, catchphrase'ler üreten, Rock'mışsın gibi davranan bir GYM Bro'sun dedi. Knight da bunu ilk defa duyuyorum dedi. United States şampiyonluğundan konuşuyorsak, sahtekarlıklardan da bahsetmek gerek dedi. İşte burada United States şampiyonu gibi davranan bir sahteker var dedi Logan'ı işaret ederek. Şimdi de kontrat imzalamıyorsun, kardeşine bak, kardeşin Mike Tyson ile ringde çıkacak kadar cesaretli ama sen benimle ringe çıkacak kadar cesaretli değilsin dedi. Logan da imzalayıp sana bir şans vereceğim dedi ve Aldis'in elindeki kontratı imzaladı. SummerSlam'de seni yendikten sonra hiçbir şeyin olmayacak, senden her şeyi alacağım demiştim ama bana verebilecek değerde bir şeyin yok dedi. İki isim birbirlerine girmek üzereyken Aldis aralarına girdi. Logan ringden çıktı ama ani bir hamleyle girip Knight'a saldırdı. Knight karşılık verip BFT çekmek istedi ama Logan tekrardan kaçmayı başardı.

26 Temmuz Smackdown’da LA Knight arka alanda yürürken mesaj verdi. Knight, SummerSlam'e giderken bir pitstop verdiklerini ve Santos Escobar'ın Knight tarafından kaç kez baş aşağı ettiğini hatırlamadığını söyledi. Bu gece ben profesör olacağım, Santos'a bir tarih dersi vereceğiz ve sonra da SummerSlam'e gideceğiz dedi. Ve Logan Paul sana matematiği, istatistiği, İngilizce'yi öğretmeyeceğim Megastar olarak çağırılan bir adam tarafından nasıl dövüleceğini anlatacağım dedi. Hangi sınıfta olursan ol müfredat aynıdır.. LA Knight.. yeah dedi. Tüm bunları söyleyip ringe geldi ve Santos Escobar ile olan maçı başladı. Maçta Elektra Lopez defalarca kez Knight'ın dikkatini dağıtmaya çalıştı. En sonunda hakemin dikkatini dağıtırken Logan Paul aprona çıkıp Knight'ı yumruklamak istedi ama Knight bir Clothesline ile onu dışarıya gönderdi. Sonra da bir BFT ile maçı aldı. Maçtan sonra Logan, Knight'a saldırdı. Knight karşılık verdi ama Santos da Logan'a destek verince 2'ye 1 bir şey yapamadı. Logan da Knight'a Frog Splash çekti. 2 Ağustos Smackdown’da Logan Paul ringde şampiyonluğunu onurlandırmak için bir banner hazırlattığını söyledi. Cleveland'lı olan Logan'ın Bannerı bizlere gösterilirken üzerine spreyle "YEAH" yazıldığı görüldü. Sonra da Knight geldi. Logan’a, yarın akşam hayatının en berbat gecesi olacağı için sana bir hediye getirdim dedi. Sana yeni bir banner getiriyorum bekle dedi ve içeriye gitti. Arka alanda Pretty Deadly'i buldu ve onlara banner'ı sordu. İkili o yok ama müzikal sunabiliriz dedi. Knight onları dinlemedi. Sonra da işte bir şey buldum dedi ve Logan'ın Prime logolu arabasını buldu. Logan arka alana koşa koşa giderek onu durdurmaya çalıştı. Ama Knight arabayı kaçırdı.

Tahmine geçersek artık hem Logan Paul’un kemeri bırakma hem de Knight’ın kariyerinde bir şeyler kazanma zamanı geldiğini düşünüyorum. Son 1.5 yıldaki yükselişinde ana kemer potasına dahi çıksa da oralar için belki daha tam pişmediği belliyken bir mid carder kemerin kendisine yakışacağı çok bariz duruyor. 40’lı yaşlarında hiç beklenmedik bir etki yaratan Knight, seyirciyle bütünleşerek Logan gibi sevilmeyen bir part timer karakterden United States kemerini alması arenada da çok güzel bir ambiyans oluşturacaktır. O yüzden burada bir kemer değişikliği beklemekteyim.

Tahmin: LA Knight


Singles Match for the WWE Intercontinental Championship
Sami Zayn(c) vs Bron Breakker

Raw’a draft olduktan sonra King of the Ring turnuvasına alınmamasına karşın sinirlerine hakim olamayan Bron, günler geçtikçe Ilja Dragunov ve Ricochet’i kendine hedef haline getirmiş ve ikiliye birkaç kez saldırmıştı. En sonunda Ricochet’in WWE’den ayrıldığı dönemde onu hastanelik eden Bron, Gable ile girmiş olduğu feudu sona erdiren Sami Zayn’i hedef olarak seçmişti. İki isim Money in the Bank döneminde feuda girerlerken maçı kazanan Sami Zayn, kemerini korumayı başarmıştı. Ben işin açıkçası orada bir kemer değişimi beklerken Bron Breakker’ın fazlasıyla güçlü gösterilmesinden kaynaklı da bir etkilenme yaşamıştım. Velhasıl Sami’nin “underdog” gimmick’i bir kez daha “winner”a evrilirken yine kaybetmesi düşünülen bir maçı kazanarak bizleri şaşırtmıştı. Ben artık Sami’nin “underdog” olduğuna cidden inanamıyorum. Underdog kelime anlamı olarak yapılması beklenmeyen şeyleri yapan kişilere ya da takımlara kullanılsa da sürekli kritik maçlardan galibiyetle ayrılan bir underdog olmaz bence. Şovun Kanada’da olması büyük ihtimalle bu kararda etken olurken belki de SummerSlam’de bir değişiklik planladıkları için ve de Bron’un bu devasa gücünü kısıtlamak için de böyle bir karar alınmış olabilir. Keza maçı da Bron üstün götürse de en sonunda Sami galibiyetle ayrıldı.

8 Temmuz Raw’da iki ismi ringde gördük. Sami rövanş mı istiyorsun diye sordu. Buraya bir şey söylemeye mi geldin yoksa tüm gün böyle bakacak mısın dedi. Sonra da mikrofonu sertçe onun göğsüne bıraktı. Buraya beni yenen adamın gözlerinin içine bakmaya geldim, doğrusu bunun sen olmasını beklemiyordum dedi Bron. Ama ben akıllı biriyim, Intercontinental kemeri için rövanş maçı yapmam için hiçbir neden yok dedi. Ama sonra da dönüp ani bir Spear ile Sami'yi yere serdi. Sonra da saldırmaya devam etti. Görevliler ayırmaya geldiler ama Bron devam etti. En son Pearce da gelince oradan ayrılmaya yeltendi. Ama sonra geri dönüp yine ringi dolanarak artık signature hareketi haline gelen o Spear’ı bir kez daha çekti. Arka alana doğru giderken Dragunov geldi ve Bron ile tartıştı ama görevliler araya girdiler. İki isim ilerleyen anlarda karşı karşıya geldiler. Maç içerisinde dayanamayan Bron, Dragunov'a spiker koltuğunu fırlattı ve DQ oldu. Bron saldırmaya devam ederken Sami sakat sakat, Dragunov'u kurtarmaya geldi. Bir Clothesline çekerek Bron'u dışarı gönderdi ama Bron pes etmedi ve ring postuna doğru Sami'yi fırlattı. Sonra da spiker masasına yolladı. O esnada Dragunov, Bron'a saldırmaya başladı. Ama Bron onu da spiker masasına yolladı. 15 Temmuz Raw’da Sami’nin kemerini Ilja Dragunov’a karşı koruduğu bir maç izledik. Maç devam ederken Bron Breakker geldi. Bron iki isim de dışarıdayken klasikleşmiş Spear hareketini çekmek istedi ama Sami'nin çekilmesiyle hareket Dragunov'a geldi. Maç da böylece DQ ile sonlandı. Sonra da Sami'ye kitlenirken Sami karşılık verdi ama ringe girildiğinde Bron bir Spear da Sami'ye çekerek geceyi kapattı.  22 Temmuz Raw’daysa bu kez Bron Breakker vs Ilja Dragunov #1 Contender's Match izledik. Maç içerisinde Dragunov ring kenarından dışarıda duran Bron'a atlamak istedi ama Bron onu Spear'la havada durdurdu. Maçın hakemi de bu hareketten sonra Dragunov'un maça devam edemeyeceğini hüküm getirdi ve galip olarak Bron Breakker'ı ilan etti. Gecenin sonundaysa Balor & JD vs Sami Zayn & Jey Uso maçı izledik. Carlito ve Dominik de maça karıştılar. Ama her şeye rağmen Jey ve Sami maçı kazandılar. Maçtan sonra Bron, Sami'ye Spear çekip ringi terketti. 29 Temmuz Raw’da Dominik vs Sami Zayn maçı izledik. Maç devam ederken Carlito ve JD geldiler. Dominik dikkati dağılan Sami'yi rollup'a aldı ama Sami kurtuldu. İki isim bu kez karşılıklı olarak ring kenarına çıkarlarken Sami onları indirdi ama Dominik onu 619 pozisyonuna getirdi. Ama Sami Clothesline ile cevap verdi. Ardından Blue Thunder Bomb çekip tuşa gitti ama Carlito ve JD ona saldırarak maçın DQ ile sonlanmasına neden oldular. Sami'nin yardımına Jey geldi. Jey, Carlito'yu ring dışına yollarken JD'ye de Spear çekti. En son Dominik'i de dışarı gönderdi ve hepsinin üzerine uçtu. En son Breakker, Sami'ye saldırmaya gelirken yine çok hızlı bir Spear çekmek istedi ama Sami bir Big Boot ile karşılık verdi. Köşeye doğru Exploder çekti. Helluva Kick'e yöneldi ama Breakker son anda kaçmayı başardı. Sami arkasını döndüğünde Breakker yine ringe gelip saldırmak istedi ama Sami yine bir Big Boot ile onu dışarıya yolladı.

Yani geçen PPV’den sonra bu işin içerisinde Ilja Dragunov da varken nasıl bu maç Triple Threat olarak bizlere sunulmaz gerçekten aklım almıyor. Dragunov, muazzam yetenekli bir isim. Zaten bu maç geçen PPV yapılmışken yine bir kemer değişikliği düşünülüyorsa bu sefer farklı bir şey sunularak bu gerçekleşse ne olurdu ki? Hem maça ring içi olarak bir farklı bir aksiyon gelir hem de hikaye olarak daha uygun bir şey olurdu bence. Dragunov bu kadar iyi bir performans göstermişken ve de Sami olayları öncesinde dahi Bron ile mevzular yaşayıp beraber iyi maçlar çıkarmışlarken onu bu maçın dışarısında tutulma kararını facia olarak nitelendiriyorum. Bu şartlarda tahmine geçersek de artık bu sefer kemerin Bron Breakker’a geçeceğini düşünüyorum. Ilja Dragunov eğer bu maça karışıp bir şeyler yapmazsa bu olay gerçekleşecektir. Bir de şunu söylemeliyim ki Bron, ring içi olarak ne kadar yetenekli de olsa (hem çok güçlü hem de hızlı) mikrofon olarak çok kötü. Tam bir Paul Heyman Guy tiplemesi var ancak bu tabi şu an hikaye gereği çok mümkün olabilecek bir şey değiş gibi. O yüzden yanına bir menejer çok yakışır bence. MVP’nin WWE’den Lashley ile beraber ayrılacağı konuşuluyor ancak eğer ayrılmazsa bence çok yerinde bir karar olur diye düşünüyorum. Keza öbür türlü Bron’un durup durup Spear çektiği birbirlerini tekrarlayan feudlar izlemeye devam ederiz gibi duruyor. Gerçi Bron’un bu eksik yönü sebebiyle acaba burada onu kaybettirip ilerisi için bir pişirme taktiği de güdüyorlar diye de bir düşünmüyor değilim. Geçen PPV’de de yanılmışken bu sefer emin olmayarak Bron diyeceğim. Bu arada ben Jey Uso’nun bireysel bir kemer alması gerektiğini de düşündüğüm için kemerin heel bir isme geçmesi gerektiğini de düşünüyorum. Jey olmasa bile bu kemeri hiç alamamış olan Sheamus’un da bu eksikliğini giderebilmesi için kemer yine heel bir isme gitmeli. O yüzden de sanki değişim daha iyi olacak.

Tahmin: Bron Breakker


Bloodline Rules Match for the Undisputed WWE Championship
Cody Rhodes(c) vs Solo Sikoa

Wrestlemania 40’da hikayeyi bitiren ya da en azından bitirdiğini düşünen Cody Rhodes’un Bloodline ile mücadelesi tam gaz devam ediyor. Bu kez karşısında yeni Bloodline’ı bulan Cody, Roman’ın Wrestlemania sonrasında ortalıktan kaybolmasının ardından Bloodline liderliğini üstlenen Solo Sikoa ile karşı karşıya geliyor. Eylül 2022’deki Clash at the Castle’da debut yapan Solo, Jey ve Jimmy’nin aksine daha aykırı daha insafsız daha itaatkar dururken ekibin de Roman’dan sonraki en güçlü ismi konumundaydı. Hatta çoğu zaman Roman’dan bir rol çaldığı durumlar söz konusu olabiliyor, Roman güçsüzleştiğinde gerçek bir ikinci adamın yapması gerektiği gibi onu ayağa kaldırıyordu. Ancak Wrestlemania 40’da Cody; tüm Bloodline’a ve hatta Rock’a rağmen Roman’i yenip onun 3.5 yıllık reign’ini bitirince Solo da artık başa geçmesi gerektiğini anlamıştı. Hemen sonrasında öz ağabeyi Jimmy’i gruptan atarken Haku’nun üvey oğlu Tama Tonga’yı ekibine aldı. İlk hedef olarak Kevin Owens’ı belirlerken Owens’ın da yardımına Randy Orton geldi. Backlash’te Tama Tonga’nın üvey kardeşi Tonga Loa’yı ekibe kattı ve onun desteğiyle Bloodline bir kez daha yükselişe geçmeye başladı. Randy ve Owens ile feud devam ederken Clash at the Castle 2024’te yeni Bloodline, kemerini AJ Styles’a karşı koruyan Cody Rhodes’u hedef alarak ona saldırmış ancak Randy ve Owens’ın gelmesiyle bu saldırı sonlanmamıştı. Bu feud Money in the Bank’e taşınırken Solo, ekibe bu sefer de kuzeni Jacob Fatu’yu katmış ve Fatu da bir zamanlar Solo’nun pozisyonunda konumlanmaya başlamıştı. Oldukça yetenekli bir isim olan Fatu, Solo’ya en büyük sadakati göstermeye başlamıştı. Fazlasıyla güçlü, yıkılmaz bir isim gibi görünen Fatu, Bloodline’a da müthiş bir güç getirmişti. Tüm bunlar yaşanırken ekibin akıl hocası Paul Heyman, Solo’yu yeni Tribal Chief olarak kabul etmemiş ve bunun üzerine tüm ekip onu elemine ederek onsuz yollarına devam etmişti. Money in the Bank’e giderken de Solo hem Cody’e hem de “eski” Tribal Chief Roman’a fazlasıyla göndermeler yapmıştı. En sonunda Money in the Bank main event’inde iki takım arasında ortalama sayabileceğimiz bir maç izlemiştik. Maçı kenarda izleyen Loa maça defalarca kez karışmıştı. En son Cody, Fatu'ya uçmak isterken Loa'ya uçtu ve onu yere indirdi. Solo da yanlışlıkla hakemi indirdi. Cody o an  Cross Rhodes çekti ama tuşa gitmedi. K.O'dan da Frog Splash Randy'den de RKO geldi. Üçlü Solo'yu spiker masasına Powerbomb yapmak istedi ama Fatu hepsine Superkick çekti. Sonra da K.O'yu ring postuna sıkıştırmak istedi ama Owens kaçınca hakeme hamle yaptı. K.O'dan defalarca kez Superkick  geldi. Tonga'ya da stunner çekti. Sonra da Fatu'yu spiker masasına yatırdı ve üstüne uçtu. Ringe Tonga'yu soktu ama o esnada Loa'dan 2 tane low blow geldi. İki tane gelmesinin sebebi de Loa’nın o an enteresan bir botch yapmasıydı. Sonrasında Randy de ikisini birden RKO'ladi. Solo geldi Randy'e spike çekti ama Cody de ona 2 tane Cross Rhodes çekti. Ama Fatu üçüncüye engel olup Solo'yu kurtardı. Sonra da Cody'i kaldırıp Solo'ya spike çektirdi. Hakemi de ringe attı. Solo Cody'i tuşlayarak maçı getirdi. Dörtlü parmaklarını yukarıya kaldırdılar ve şov bu şekilde sona erdi. Böylece Fatu, gelir gelmez etkisini göstererek Bloodline’ı yeniden en tepenin en büyük adayı haline getirdi.

Biraz Money in the Bank main eventini konuşarak devam edelim. Bir önceki yazıda ben main eventin sonucunu daha farklı beklediğimi söylemiştim. Bu feudda face taraf fazlasıyla ezilirken artık bir şey almaları gerektiğini düşündüğümü de belirtmiştim. Bunun da en büyük etkeni de Roman’ın yaklaşan olası return’ü ve bu return’ün habercisi olabilecek Jimmy Uso’nun return’üydü. Maç 3 vs 3 olacağı için Loa dışarıda kalacaktı ve doğal olarak maça fazlasıyla karışacaktı. Bu karışmayı önleyebilecek bir Jimmy Uso return’üyle de face ekibin galibiyetle ayrılabileceğini düşünmüştüm. Ancak tüm bunlarla beraber maçta Solo vs Cody at SummerSlam’e yol açabilecek bir şeyler de olmalı diye de düşünüyordum. Nitekim Jimmy return yapmadı ve heel taraf Bloodline maçı kazandı. Her ne kadar Fatu bunu sağlasa da Solo, Cody’i pinledi ve böylece SumerSlam’e doğru bir kapı açıldı. Burada belli ki WWE Bloodline’ı bir kez daha yükseltmek istiyor. Bu yükselişin temel sebebi de çok bariz bir Roman Reigns return’ü gibi duruyor. Bloodline iyice güçlenecek; güçlenecek ki Solo da iyice Tribal Chief moduna bürünsün. Ve sonucunda da Roman gelip işleri dengeleyecek ve bu sayede Roman Reigns vs Bloodline feudu başlayacak. Böylece Bloodline ana kemer mücadelesinden ve Cody’den uzaklaşmış olacak ki tekrar tekrar aynı şeyleri izlemeyelim. Burada şunu da vurgulamam gerekiyor ki Cody’i yenilmez bir mutant olarak göstermemeleri de açıkçası hoşuma gitmiyor değil. Keza Cody, Wrestlemania 39’da Roman’a kaybetti. Ardından Brock Lesnar’a da kaybetti. Bu yıl da Drew McIntyre’a Solo’nun etkisiyle de olsa kaybetti. Wrestlemania 40’ın ilk gece main event’inde Seth değil de kendisi Rock’a pinlendi. En sonunda da Money in the Bank’te Solo’ya pinlendi. Bu da önümüzdeki olası feudlar için Cody’nin de kaybedebilirliği üzerine güzel işaretler bence.

Money in the Bank sonrası Smackdown’larda Bloodline’ın Cody’nin yanındaki kişileri tek tek elediklerini gördük. 12 Temmuz Smackdown’da Solo'yu yine yeni Bloodline ile geçen haftadaki gibi masanın başında otururken gördük. Solo, Bloodline'ın bir zamanlar tüm kemerlere sahip olduğunu söyledi. Eğer Roman sağlam kalabilseydi, bu durum devam ederdi dedi. Gerçek bir Tribal Chief, her zaman oyununda en iyisini gösterir dedi. İşte ben de bu yüzden burada yepyeni, daha güçlü bir aile yaratmak için buradayım dedi. Daha aç bir aile dedi. Daha agresif bir aile dedi. Ve bu aile, ben Tribal Chief olduğum sürece on yıllarca hükümdarlığını sürdürecek dedi. Gecenin sonunda herkes beni acknowladge edecek dedi. Jacob ona Tribal Chief simgesini taktı ve hepsi birden parmaklarını yukarıya kaldırdılar. Cody Rhodes arka alanda kemerini yanına koymuş otururken yanına Randy geldi. Solo'nun söylediklerini duydum ve görüşüne göre ringde etrafını çevrili Samoa'lılarla kendini bulabilirsin dedi. Beni orada yanında olmamı da istemediğini de biliyorum ama istesen de istemesen de işler yolunda gitmediğinde ben orada olacağım çünkü ben senin arkandayım dedi. Ben her zaman arkandaydım bunu biliyorsun dedi. Kevin Owens da aynı şekilde düşünüyor ama o bu gece burada olmayacak dedi. Buraya gelip savaşmayı çok istedi ama ben ailesinin yanında kalması için ısrarcı oldum dedi. Bizim ona ihtiyacımız olduğundan daha çok ailesinin ona ihtiyacı var dedi. Cody de bunu onayladı. Sonrasında da Randy her şey eninde sonunda bir sona ulaşır dedi. Bloodline ile olan bu iş bittiğinde, soyunma odasındaki birçok adam bu kemer için peşine düşecektir dedi. O zaman da arkanda olacağım dedi, Cody de teşekkür etti. Ama WWE'nin yazılı olmayan kurallarından biri şudur ki; Viper'a asla güvenme.

Şovun sonlarında Bloodline'ı tam kadro ringde gördük. Solo Acknowladge Me diyerek sözlerine başladı. Beni Acknowladge etmeyenlere olanları hatırlatmama gerek var mı derken seyircilerden güçlü bir We Want Roman tezahüratları geldi. Solo sözlerine devam etti. Jimmy Uso, benim öz kardeşim beni Acknowladge etmedi ve onu yok ettim dedi. Wiseman Paul Heyman onu da yok ettim dedi. Ve Roman Reigns diyip sözü ona getirmek istedi ama bu sefer de Roman tezahüratları yükseldi. Solo da ona tezahürat yapmayın, onu hak etmiyorsunuz, şu an ben buradayım dedi. Roman geri dönmeye karar verirse, o da beni Tribal Chief'i olarak Acknowladge edecek dedi. Ama bu gece Cody'le ilgili. Beni Acknowladge etme sırası Cody'de dedi ve Cody de sözünü bitirmesini beklemeden geldi. Cody söylediğin her şeyi duydum, ikimiz de aynı şeyi istiyoruz dedi. Nick Aldis ile konuşmam gerekir ama sen bunu resmi say; SummerSlam'de kemer maçımız olacak dedi. Ama eğer karar verme yetkisi bende olsaydı, SummerSlam'i beklemezdim bile dedi. Burada yapmak isterdim dedi. Bloodline da Cody'nin etrafını sardı. Cody 4'e 1 girişse de yetersiz kaldı. Randy hemen yardıma koştu. Randy gelir gelmez ringi temizlese de arkasını döndüğünde Jacob Fatu tarafından yere serildi. Tonga'lılar da saldırmaya başlamışken Randy ringin aşağısında onlarla uğraşabilse de Fatu bir kez daha üzerine uçtu. Ardından Fatu ve Solo ikilisi Cody'e saldırmaya başladılar. Tama ve Loa ikilisi de Randy'e çelik merdivenle vurmaya başladılar. Fatu da ona bir Superkick çekmeye başladı. İplere sıkışan ve başında Solo duran Cody, bağırabilmekten başka engel olmak için hiçbir şey yapamadı. Üçlü devam ederek spiker masasına Randy'i Powerbomb'ladılar. Solo da Cody'e Spike çekti. Fatu, Tribal Chief simgesini Solo'ya takarken dörtlü parmaklarını yukarı kaldırdılar. Yaşananlardan sonra görevliler ve Cody, Randy'i arka alana götürdüler. Randy'nin zar zor yürüdüğü görüldü.

19 Temmuz Smackdown’da Şampiyon Cody’i ringde gördk. Cody, Randy'den konuyu açtı. Randy'e arkadaşım dediğim için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum dedi. Arkadaşım olmadan önce de benim için bir mentördü dedi. Seçme zorunluluğu olmamasına rağmen beni seçmişti dedi. Başkaları onu görmezden gel dediklerinde o beni tutmuştu dedi. O olmasaydı burada şampiyon olarak duramazdım dedi. Çok güzel bir ailesi olan, kariyer bitirici bir sakatlıktan dönen, ameliyatlardan dönen bir adama karşı Bloodline'ın yaptıkları karşısında yaşadığım suçluluğu bir düşünün dedi. Randy ailemden biri, benim kardeşim dedi. Burada olsaydı yaşadığım utanç ve suçluluk hakkında konuşmama izin vermezdi dedi. Sözünü bitiremeden A-Town Down Under geldi. Theory, Bloodline hakkında konuşarak çok fazla zaman harcıyorsun ama senin yüzünden geçen hafta Jacob Fatu bana saldırdı dedi. Yanağıma bak nasıl da şiş derken Cody de bunun sorumlusunun yanında duran adam olduğunu düşünmüştüm dedi. Waller da demek yaptıkların için sorumluluk kabul etmiyorsun ama geçen hafta takım arkadaşıma yapılan saldırının sebebi sendin dedi. Mentorün, kahramanın, arkadaşın Randy'nin zarar görme sebebi de sendin dedi. İki isim ringe girince Cody dayanamadı ve ikisine birden saldırdı. İki isim Cody'i dövüp dışarı atarlarken seyirciler arasında şovu izleyen boksör Terence Crawford, Cody'e sandalye verdi. Cody sandalyeyle iki ismi ring dışına yolladı. Daha sonra Cody arka alanda Aldis'i görürken Theory ve Waller'a karşı maç istediğini ve takım arkadaşına ihtiyacı olmadığını söyledi. Bloodline'a mesaj vermek istediğini söylerken Aldis ise bunu reddetti ve bir partner bulması gerektiğini söyledi. Cody partner olarak Kevin Owens'ı buldu ve Tag Team maçı başladı. Waller yine Theory'nin kendisi yerine hamle yemesine imkan verirken Rhodes ve K.O ikilisi maçı kazandılar. Maçtan sonra Solo, Loa ve Tama ringe doğru gelirlerken Cody direkt onların üzerine uçtu. Loa ve Owens ringde kalırlarken Owens da Loa'nın gözlerine saldırdı. İki isim masayı Solo için hazırlamaya başladılar. Ama Jacob Fatu geldi ve ikiliye saldırarak Solo'yu kurtardı. Fatu, Owens'ı ringe sokup defalarca kez Hip Attack çekti. Tama ve Solo ikilisi Cody'i tutarak onun bu olayları izlemelerini sağladılar. Fatu da bir Flying Headbutt çekerken dikkatini Cody'e çevirdi. Sonra da üç isim Cody'i kaldırıp spiker masasına Powerbomb çektiler. Owens direnirken Tama, sandalyeye onun kafasını sıkıştırıp ring postuna doğru onu fırlattı. Fatu'nun Tribal Chief simgesini alıp Solo'ya takmasıyla dört isim parmaklarını havaya kaldırdılar. Şov da böyle sona erdi.

26 Temmuz Smackdown’daysa Cody, Bloodline’a karşı tek başına mücadele edeceğinin sinyallerini verdi, bir video ile mesaj yolladı. Cody, Japonya'da live event turunda olduğunu, herkese söylediği gibi kemeri tüm dünyada taşıdığını söyledi. Cody Royal Rumble ile beraber yaptıklarını anlattı ve Wrestlemania'da WWE'ye dönüş sebebini gerçekleştirerek hayatının kavgasını verip Roman Reigns'i yendiğini söyledi. Hikayeyi de bitirdim, arkadaşlarım, ailem ve taraftarlarımla beraberdim, Bloodline'ı bitiren kahramandım dedi. Ya da en azından öyle düşündüm dedi. Bloodline'ın bu yeni versiyonunda, kaybedecek bir şeyi olmayanlar, kim karşılarına çıkarlarsa çıksınlar yok ediyorlar dedi. Bu kaos yüzünden de burada yalnız başıma oturuyorum, arkadaşmlarım, ittifaklarım, partnerlerim; Randy Orton ve Kevin Owens gözümün önünde yok edildiler dedi. SummerSlam'de karşımda sahip olduğum tüm gurur ve enerjiyle birlikte mücadele etmem gereken bir adamla maça çıkacağım dedi. Ve ayrıca şampiyonluğu da SummerSlam'e götüreceğim dedi. Ayrıca sahip olduğum tüm tutkuyu da götürmeliyim çünkü arkamda olan onlarca insana karşın Bloodline karşısında mahcup olamam, kemeri korumam gerek dedi. Solo Sikoa oldukça tehlikeli bir adam dedi. Kendini yeni Tribal Chief olarak tanımlıyor dedi. Bu mentaliteye sahip olduğunu da kanıtlamayı bildi dedi. Eskiden Solo'nun hazır olmadığını düşünürdüm ama şu an o kadar da emin değilim dedi. Onun gözlerine içine bakmam ve onun gerçekten ne tip bir adam olduğunu, SummerSlam'deki main event'imizden önce anlamam gerekiyor dedi. Önümüzdeki hafta benimle ringde buluşman için sana meydan okuyorum, yüz yüze, bire bir olalım ki gözlerinin içine bakıp gerçekten hazır olup olmadığını anlayayım çünkü biliyorum ki ben hazırım dedi.

2 Ağustos Smackdown’da bu maçın Bloodline Rules adı altına yapılacağını öğrendik. Solo ve Cody ringde yüzleştiler. Solo, Cody'e ben tehlikeli biriyim dedi. Yarın SummerSlam'de de ne kadar tehlikeli olduğumu sana göstereceğim dedi. Sonra da madem bunu büyük bir maç olarak görüyorsun o zaman bunu Bloodline Rules Match yapalım dedi. O esnada seyircilerin arasından Jacob Fatu geldi. Diğer taraflardan da Tama Tonga ile Tonga Loa da geldiler. Cody de bunu mu istiyorsun, zaten gözlerine baktığımda da ne olduğunu görebiliyorum dedi. Cody Loa'ya senden korkmuyorum dedi. Tama'ya da çoğu insanın bildiğinden daha çok geçmişimiz var ve senden de korkmuyorum dedi. Fatu'y döndü, bunu söylemek çok aptalca ama senden de korkmuyorum dedi ve ona küfür etti. Sonra Solo'ya döndü, verdiğim en akıllıca karar değil belki ama verebildiğim tek karar bu; kabul ediyorum dedi. Cody, bütün aileni yenmeme gerek yok, sadece Tribal Chief'i yensem yeterli dedi. Tribal Chief burada olmadığından ötürü de çakma olanla bu işi halledeceğim dedi. Aynı gecenin main eventinde Tonga ve Fatu ikilisi, DIY’ı yenerek WWE Tag Team kemerlerini Bloodline’a geri getirdiler. İkili kemerleri Solo'ya bırakırlarken tüm parmaklarını yukarıya kaldırarak poz verdiler.

Şu anda birçok kesim tarafından ve de haberler tarafından Roman’ın dönüşünün ciddi bir şekilde hyple’landığı görülüyor. Burada bu maç main event olacaksa Roman’ın dönüşünü beklemek hepimizin hakkı diye düşünüyorum. Ama tabii Wrestlemania dönemine kadar Roman yine ekranlardan uzak kalabilir. Yine de yeni Bloodline’ın yükselişinin bir şekilde durdurulması gerek diye düşünüyorum. Yine bir yeni üye haberleri ortada dolaşırken yeniden tekrar tekrar aynı şeyleri izlememek adına Cody’nin maçı kazanması ve Bloodline’ın da olası Roman’ın dönüşüyle o tarafla uzun uzadıya bir feuda girmeleri gerektiğini düşünüyorum. Ben bu sebeple Cody’nin bir şekilde buradan kemerle çıkacağını düşünüyorum. Bu maçın Bloodline Rules olmasının olağan sonucu olarak bu maçın DQ içermeyeceğini düşünürsek Roman’ın olası dönüşüyle Cody’nin kemerini koruması ve bir süre ikilinin Bloodline ile mücadele etmesini öngörebiliriz sanki. Survivor Series’te olası yeni Bloodline üyesiyle Bloodline kendisini beşlerken, bu tarafta da Roman, Cody, K.O, Randy ve belki de Jimmy’i görebiliriz bence.

Bbir Randy vs Cody feudu izlemeden Cody’nin bu reign’i bence bitmemeli. Ek olarak Solo kemeri alırsa ve Roman sonrasında bir return yaparsa bir kez daha Roman’ı ana kemer mücadelesinde yeniden görmek de hoş olmayacaktır. O yüzden zaten o tarafta değerli bir altyapı varken bir de kemere gerek olmadığını düşünüyorum. Tüm bu sebeplerle Cody kemerini korumalı. Son olarak Bloodline Rules maçının oldukça anlamsız olduğunu Wrestlemania sonrası da söylemiştim. Cody’e dezavantajdan çok avantaj getirirken Cody’nin yardımına maç DQ olmadığı için Jey, Seth, Cena ve hatta Undertaker gelmişti. Keşke bu maç Cody’e gerçekten dezavantaj yaratacakları bir ortam yaratabilseler. Zaten normal non DQ maçlardan bir farkı yok gibi duruyor bu haliyle. Sadece farklı bir isim konarak reklam amaçlı kullanılıyor bence. Yoksa Bloodline’ın herhangi bir kuralının işlediğini geçen Wrestlemania’daki main event’te görme şansı bulamamıştık.

Tahmin: Cody Rhodes

--

Wrestlemania sonrası en büyük şov olan SummerSlam’de genel itibariyle bazı memnuniyetsizliklerim olsa da bazı maçlar özelinde fazlasıyla heyecanlıyım diyebilirim. Öncelikle bazı şeylerin daha iyi olunabilecek noktalarına değinmek istiyorum. İlk değineceğim şey şovun Cleveland’da olmasına rağmen Cleveland’lı olan Miz’in, daha öncesinde burada Tag Team kemer maçı için rövanş maçına çıkabileceğinin sinyallerinin verilmesine rağmen Match Card içerisinde yer almaması. Miz gibi bir karakterin WWE içerisinde çok daha fazla kullanılmasını düşünürken face bir Miz’in kendi seyircisi önünde maçının olmaması çok talihsizce. Öte yandan Intercontinental kemer maçının Ilja Dragunov gibi yetenekli bir ismin dışında gerçekleşiyor olması da ayrı bir konuşulması gerekilen bir konu. Zaten hikayenin içerisindeyken bu maçı Triple Threat’e çevirmemek bence facia bir karar oldu. Bunun dışında örneğin her iki ana kemer maçı da baktığınız zaman tam bir SummerSlam kemer maçı diyebileceğiniz türden maçlar değiller. Priest vs Gunther özellikle burada her iki ismin de ring içi yeteneklerine güvenebileceğimiz türden bir maç çünkü bizlere bunun dışında bir şey gösterebilmiş değiller. Priest’in tam bir face olmaması ve seyirciyle bağ kuramaması, Gunther’in saf heel’liği derken ancak seyircileri ring içi aksiyonla çekebilecek durumdalar. Diğer taraftaysa Bloodline vs Cody Rhodes olayı sürekli sürekli yaşanırken artık burada işlerin uzun bir süreliğine ayrılmasını sağlayacak şeyleri beklemekteyiz. Roman Reigns’in geri dönüş yapması demek, içsel bir Bloodline savaşına işaret ederken o tarafı ciddi bir süreliğine Cody Rhodes’tan ve kemerden uzak tutar gibi geliyor bana. Cody içinse Randy Orton ile yaşayabileceği bir feud’un da adımlarının atılması artık bu iki tarafın böylece yol ayırımına gitmelerini sağlayabilir. Hiç değilse bir Roman geri dönüşünü görmemiz bile bu yol ayrımı için yeter bence. Randy de bir yerden sonra mutlaka kemere oynayacaktır.

Randy’nin kemere oynama düşüncemin temelinde de Money in the Bank’ta 2025 yılını emeklilik yılı olarak duyuran John Cena’nın son bir kereliğine full time dönüşü yatıyor. Cena oldukça fazla sayıda şovda gözükecekken 2025 yılının sonlarına kadar da güreşeceğini duyurmuştu. Biliyorsunuz ki 16 kez ana kemere kavuşan Cena için WWE’de “GOAT” tanımı yapılırken bunun altını doldurmasının yegane yolu da Ric Flair’le ortaklaşa tuttukları 16 kerelik ana kemer şampiyonluğunu 17’ye çıkarmak olacaktır. Flair’le rekoru ortak elinde tutanın arkasındaysa 14 kez şampiyonlukla Randy Orton var. Randy’e 2024’ün geri kalanında ve 2025’te kısa aralıklı iki kere reign yaptırırsanız onu da rekora ortak etmiş oluyorsunuz. Gün sonunda John Cena vs Randy Orton gibi tarihe geçmiş bir feud geçmişine sahip iki ismin son bir kez 17.kez şampiyonluk için mücadele etmelerine de ön ayak olmuş olursunuz… Tabi bütün bunlar bir temenni. Keza Cena full time döndükten sonra onunla son kez feuda girebilecek başka isimler de olacaktır elbette.

Ancak Match Card içerisinde iyi şeyler de yok değil. Uzun bir süredir beklediğimiz ve ciddi hype’landığımız CM Punk vs Drew McIntyre maçı, Seth Rollins’in hakemliğinde bize çok acayip şeyler izleteceği kesin. Öte yandan Liv Morgan – Rhea Ripley – Dominik aşk üçgeni de yine burada enteresan olaylara gebe olabilecek gibi duruyor. United States tarafında nihayet de bir kemer değişimi olası gözükürken, Smackdown Kadınlar tarafında da Tiffany Stratton etkisini de atlamamak gerekiyor.

Son olarak Wyatt Sicks’e değinmek istiyorum. Uzun bir süredir ciddi bir şekilde kurgulanan bir hikaye ortada varken bir süre sonra ring içi aksiyonlar da görmek iyi olur diye düşünüyorum. Gable ekseninde bir feud başlanmış gibi ama böylesine büyük bir prodüksiyon ve altyapısı olan bir ekibin çok ciddi feudlarla PPV’lerde boy göstermeye başlamalarını bekliyorum.

Herkese iyi seyirler dilerim…