ARA

15 Haziran 2024 Cumartesi

Clash at the Castle 2024 Preview'i - Tahminleri - Şov Öncesi Analizleri

 


WWE CLASH AT THE CASTLE – 15 HAZİRAN 2024 CUMARTESİ
Glasgow, Scotland – OVO Hydro

Yaz ayları içerisine girmiş olduğumuz bu dönemde WWE’nin Amerika dışı PPV’lerine de devam etmekteyiz. Bu takvim yılı içerisinde şimdiye kadarki PPV’lere baktığımızda Royal Rumble ve Wrestlemania gibi büyük event’lerin dışarısında kalan tüm PPV’lerde farklı ülkelere gitmiş olduk. Elimination Chamber Avustralya’da olurken, Backlash Fransa’da olmuştu. 3 hafta önce de King and the Queen of the Ring’i Suudi Arabistan’da izlemiştik. Şimdiyse İskoçya’da olacağız.

Clash at the Castle PPV’ini ilk olarak 2022’nin Eylül ayında Galler’de izlemiştik. Adını Cardiff Castle’ından alan bu PPV, WWE’nin uzun bir süre sonra Büyük Britanya’da gerçekleştirmiş olduğu ilk PPV’di. Şimdiyse yine aynı adla, benzer coğrafyada aynı PPV’in ikincisini izliyor olacağız. Aslında ilkbahar aylarına kadar bu PPV duyurulmamışken Mayıs ayından sonra Temmuz başındaki Money in the Bank’e atlayacağız gibi gözüküyordu. Ancak araya bir Suudi Arabistan PPV’si sıkıştırılırken şimdi de Haziran ayını da boş geçmemiş olacağız.

Büyük Britanya seyircisinin ne kadar tutkulu bir kalabalık yarattıkları zaten aşikar bir durum. Bu durumu iyice perçinleyebilmek amaçlı da gerçekten ne kadar İskoç güreşçi varsa şov içerisinde yer alıyor desek yanlış olmayacaktır. Her ne kadar Amerika dışındaki seyirciler arasında oldukça güzel tezahüratlarla karşılansa da bu kez tersi olabilecek bir pozisyonda olması muhtemelen olan Bayley, İskoç Piper Niven’a karşı kemerini koruyacak. Bianca Belair ve Jade Cargill ikilisiyse hali hazırda Shayna Bazsler ve Zoey Stark ikiliyle feuddalarken İskoç ikili Alba Fyre ve Isla Dawn’ın da feuda girmeleriyle kemerlerini bir Triple Threat maçta koruyacaklar. İskoçya ve güreş denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Drew McIntyre ise yediği cash in sonrasında kemerini kaybettiği Priest’e karşı kemerini almaya çalışacak. Öte yandan Intercontinental kemerinin peşini bırakmayan Gable ise kemeri Sami Zayn’den alabilmek için bir kez daha onun karşısına çıkacak. Main event’teyse sahte bir emeklilik konuşması sonrasında esas amacının Cody Rhodes’un elinde tuttuğu Undisputed WWE kemeri olduğunu bizlere gösteren AJ Styles, bir kez daha Rhodes ile kemer maçına çıkacak. Ancak bu sefer Rhodes kemerini bir “I Quit” maçında korumak durumunda kalacak.


Triple Threat Tag Team Match for the WWE Women’s Tag Team Championship
Bianca Belair & Jade Cargill(c) vs Alba Fyre & Isla Dawn vs Shayna Bazsler & Zoey Stark

Backlash’te Kabuki Warriors’tan aldıkları kemerleri Suudi Arabistan’daki King and Queen of the Ring’deki pres how maçında Candice LeRea ve Indi Hartwell’e karşı korumayı başaran Bianca ve Cargill ikilisi, bu kez burada kemerlerini Triple Threat bir maçta koruyor olacaklar. Suudi Arabistan’daki şov öncesinde 20 Mayıs Raw’da Shayna Bazsler ve Zoey Stark ikilisi Kayden Carter & Katana Chance, Maxxine Dupri & Ivy Nile ve Dakota Kai & Kairi Sane’in de olduğu bir fatal four way maçında galip gelerek #1 contender olmayı başarmışlardı.

3 Haziran Raw’da iki takım kemer maçında karşı karşıya gelirlerken maçın sonlarına doğru Bianca, Zoey'e KOD çekip işi bitirecekken Alba Fyre ve Isla Dawn kendisine saldırdılar. Maç DQ ile biterken Cargill takım arkadaşını kurtarmaya çalıştı ama Shayna da Dawn ve Fyre ile ortak hareket etti. Bianca da geldi ancak Zoey de gelince 4'e 2 kaldılar. En sonunda da heel 4'lü, Cargill ve Bianca'yı yere sermeye başardı. 7 Haziran Smackdown’da Bianca Belair & Jade Cargill vs. Candice LeRae & Indi Hartwell maçı izledik. Alba Fyre ve Isla Dawn ve Zoey Stark Shayna Bazsler da maçı izlediler.  Cargill ve Bianca ikilisi maçı kazandılar. Maçtan sonra iki heel takım birlikte hareket ederek Cargill ve Bianca ikilisine saldırdılar. Sayı avantajıyla da üstün çıktılar. En sonunda da ringe girdiler. Kemerlerin birini Shayna alırken diğerini Fyre aldı. Sonra da birbirlerine girdiler. Cargill ve Bianca da fırsat bulup iki takıma birden saldırdılar. Cargill Dawn'a Jaded çekerken, Bianca da Fyre'a KOD çekti. Sonra da kemerleriyle poz verdiler. Şovun ilerleyen anlarında Bianca ve Cargill'in Aldis'in odasından çıkarlarken gördük. Kendileriyle röportaj yapılırken Bianca da Clash at the Castle'ı konuştuklarını söyledi. Cargill de Triple Threat Tag Team maçını kabul ettiklerini söyledi. Bianca sanırım biz o kadar iyiyiz ki iki takım bizi yenmek için uğraşacaklar dedi. Bizi kim durduracak ki derken böylelikle de bu maçın da resmileştiğini öğrenmiş olduk.

10 Haziran Raw’a geldiğimizde Shayna Baszler & Zoey Stark vs. Alba Fyre & Isla Dawn maçını izledik. Bazsler maç içinde dizinden sakatlanmasına rağmen Fyre'ı pes ettirerek maçı takımına kazandırdı. Bianca ve Cargill ikilisi de maçı kenardan izlediler. Arka alanda Shayna ve Zoey'i görürken Shayna'nın sekerek yürüdüğünü gördük. Maç için terlemedim bile yorumunu yaparken Shayna, karşılarına Sonya Deville çıkttı. Shayna, Deville'ı dışlarken, sensiz nasıl bu maçı kazandığımızı ve sensiz nasıl kemer kazanacağımızı mı konuşalım dedi. Sonya da bensiz geçen hafta NXT Underground'da kaybettin dedi. Ve yine bensiz Cargill ve Bianca'ya kaybetmekten bir saniye kadar uzaklıktaydın dedi. Zoey de kendimizi kaybetmeye ve Cargill ile Bianca'ya karşı yapacaklarımızı sana yapmaya da bir saniye uzaklıktayız derken Sonya da neden onlara bunu göstermiyorsun diyerek karşılık verdi ve arkalarını işaret etti. Bianca ve Cargill gelirlerken Bianca onlara Clash at the Castle'da olacakları anlatacaklarını söyledi. Bianca oradan kemerle çıkacağız derken, Cargill de kimle gelirseniz gelin fırtınayı durduramazsınız dedi. 14 Haziran Smackdown’da Alba Fyre ve Isla Dawn ring girişinin oraya röportaja geldiler. İskoç isimler seyircilerden güzel de bir destek aldılar. İkiliye yarınki maç sorulurken onlar da Glasgow İskoçya'da tarih yazacaklarını söylediler.

Shayna ve Zoey ikilisi bir süredir beraber takılırlarken her Fyre ve Dawn ikilisi daha da uzun bir süredir beraberler. 2023’teki Draft’la ana kadroya yükselen ikili NXT Women’s Tag Team şampiyonları olarak ana kadroya yükselirlerken o dönem şampiyon olan Ronda Rouser ve Shayna Bazsler ikilisine kemer birleştirme maçını kaybetmişlerdi. Bunun sonucunda kemer tarihe karışırken bir nebze de son şampiyonlar olarak kalmışlardı. Ana kadrodaki serüvenleri iyi gitmezken buradaki şovun İskoçya’da olacak olmasının da etkisiyle bu feuda dahil olmuş gibi görünüyorlar. Öte yandan Jade Cargill ve Bianca ikilisi oldukça güçlü bir takımlarken normal bir tag team ile maç yaptıklarında sonuç oldukça tahmin edilebilir olabiliyor. Bu maçın triple threat’e çevrilmesi de tahmin edilebilirliği zorlaştırıyor. Çünkü Cargill ve Bianca ikilisi burada tuş olmadan da kemerlerini kaybedebilirler. Bu da aslında akıllara acaba bir değişim görür müyüz sorusunu da gündeme getirmiyor değil. Ancak bu iki ismi şimdiden dağıtmak biraz mantıksız olabilir çünkü Bayley’in SummerSlam’e kadar kemer potasında olacağını düşündüğümüzde ve SummerSlam’de Nia Jax ile feuda gireceğini öngördüğümüzde sanki sonbahar – kış döneminde Bianca ve Cargill ikilisinin bireysel kemer potasına doğru gidebileceği düşüncesi ön plana çıkıyor. Ayrıca rakiplerini düşündüğümüzde şu anda pek bir push alacaklarına dair bir ön izlenim de yok gibi. Ben o yüzden kemerleri koruyacaklarını düşünüyorum ancak çok emin olarak bir tahmin yaptığımı da söylemem zor. İskoç olmalarından kaynaklı Fyre ve Dawn ikilisine maçı kazandırabileceklerini düşünüyordum ancak pek ona yönelik de bir push’lama ibareleri olmamasından kaynaklı güçlü taraftan yana tahminimi yapacağım.

Tahmin: Bianca Belair & Jade Cargill


Singles Match for the WWE Intercontinental Championship
Sami Zayn(c) vs Chad Gable w/Otis & Akira Tozawa & Maxxine Dupri

Wrestlemania döneminden bu yana dostlukla başlayıp daha sonrasında aksi bir mücadeleyle devam eden bu feud, yine kendisine bu şov içerisinde bir yer bulmuş durumda. King and the Queen of the Ring’e kadar olanları kısa bir özetlemek gerekirse, rekortmen Intercontinental şampiyonu Gunther, tarihin en büyük, en uzun süreli Intercontinental şampiyonu olarak kemerini Wrestlemania’ya kadar getirmeyi başarmıştı. Esas plan olarak kemerini Brock Lesnar’a karşı koruması düşünülürken Lesnar’ın dava süreçleri sebebiyle WWE’de çok bahsedilmemesinden kaynaklı planlar suya düşmüştü. Lesnar geri dönemezken Intercontinental kemeri için de Wrestlemania’ya kısa bir süre kala sayılabilecek bir sürede yani 11 Mart Raw’da Gunther’in rakibini belirlemek için bir Gauntlet Match’ı yapılmıştı. Maçın sonunda Sami ve Gable ikilisi kalırlarken Sami bir roll-up ile maçı kazanmayı başararak Gunther’in Wrestlemania’daki rakibi olmuştu. İşler o raddeye gelmeden önce Gunther’ın title reign’i içerisinde en çok zorlandığı kişilerden biri olan Gable, Gunther’ı count out ile de olsa yenen ilk kişi olmayı başarmıştı. Sonrasında tabii ki Gunther kendisini de aşarken bu süre zarfında seyirciler de Gable’ın fazlasıyla bir şansı hak ettiğini düşünmüşlerdi. Ancak gün sonunda WWE yetkilileri Sami Zayn’e bir underdog hikayesi daha yazmışlardı. Wrestlemania yolunda Gable da Sami’nin Gunther için alt klasman birisi olduğunu düşünmüş ancak bu yolda Sami’yi yalnız bırakmayarak onu Gunther’i yenebilmesi için motive etmiş ve beraber antrenman yapmışlardı. Gunther de feud içerisinde Sami’yi provake etmek için Gable’a saldırmıştı.  Tüm bu Gable’ın desteğiyle beraber Sami bir kez daha tarih yazmış ve Gunther’i oldukça zorlu geçen maç sonucunda yenmeyi başararak yeni Intercontinental şampiyonu olmuştu.

Wrestlemania sonrasında Backlash’e doğru giderken Gable, Sami’nin yanında olmaya devam etmiş ve nihayetinde de ondan oldukça saygın bir şekilde bir kemer maçı istemişti. 15 Nisan Raw’da iki isim Montreal’de yani Sami’nin memleketinde karşı karşıya gelirlerken Sami, bir kez daha Gable’ı yenmeyi başarmıştı. Gable maçtan sonra Sami Zayn tarafından teselli edilirken en sonunda dayanamamış ve Sami’ye saldırarak bir heel turn gerçekleştirmişti. Bu tarihten itibaren bütün davranışları değişen Gable, kendi akademisinde yetiştirdikleri Otis, Maxxine ve Tozawa’ya karşı da tüm davranışlarını değiştirmişti. Artık onlarla komik yollarla iletişim kurmaktansa daha zorbalayıcı davranışlarda bulunan Gable, zorla onları da değiştirme çalışmıştı. Her birini teker teker örselerken özellikle de en uzun süredir beraber çalıştığı Otis’in üzerine daha fazla gitmeye başlamıştı. Her şeyden öte gerek yüz ifadeleri, gerek vücut yapısı gereği oldukça sevimli olan Otis ise bir yandan Gable’a sonsuz bağlılık duyarken bir yandan da içine sinmeyen hareketleri yapmak durumunda kalmıştı. Klasik worm hareketi yapmamak için oldukça kendisini zorlarken kimi zaman kendisini tutamamış ve Gable’ı fazlasıyla sinirlendirmişti. Bu süre zarfında Intercontinental mücadelesine Wrestlemania öncesinde Sami Zayn’i yenmeyi başaran Reed de katılmıştı. Gable, Sami’yi hedef alırken bir yandan da Reed ile mücadele etmeye başlamıştı. Tüm bunlar devam ederken Otis, Tozawa ve Maxxine’e karşı yine oldukça aşağılayıcı cümleler kullanmaya devam etmiş ve hatta Otis’e tokat bile atmıştı. Otis, koçu Gable’a olan bağlılığını gösterebilmek adına istemediği hareketleri yapmaya devam etmiş ve hatta 20 Mayıs’taki Gable vs Sami Zayn maçında hakemin görmediği bir anda Sami’ye clothesline çekmiş ve Gable’ın maçı almasını sağlamıştı. Otis sonrasında arka alana giderek Sami’den özür dilerken Sami de Otis’in Gable’dan kurtulması gerektiğini söylemişti.

Suudi Arabistan’da gerçekleşen King and Qeen of the Ring’deki Triple Threat maçına geldiğimizdeyse Gable maça Otis ve Maxxine'le beraber geldi ama hemen daha girişin orada Maxxine'i içeri geriye yollayıp Otis ile devam etti. Ringe girerken de Otis’i uyardı ve plana sadık kal dedi. Maç devam ederken Reed dışarı indiğinde de planı gerçekleştir dedi ve Otis, Reed'e Clothesline çekti. Gable aynısını Sami'ye yapmasını istedi ama Otis ciddi bir kararsızlık yaşadı. Gable en son Sami'yi tuttu ama Otis yine vurmadı. Gable sonrasında Otis'i azarlamaya ve tokatlamaya başladı. Yine Sami'yi tuttu Gable ama bu sefer Sami kaçınca Otis yanlışlıkla Clothesline'ı Gable'a vurdu. Ringe giren Sami, Reed'e Helluva Kick çekip kemerini korudu. Böylece Gable, biraz da Otis’in kararsızlığı sebebiyle bir kez daha kemere ulaşmaya başaramadı. 27 Mayıs Raw’a geldiğimizdeyse arka alanda yine Alpha Academy’i gördük. Gable önce Tozawa’ya Suudi Arabistan’a gelmemesiyle alakalı olarak kızgınlığını belli ederjeb Otis’e de kemeri alamamasının temel suçlusu olduğunu söyledi. Bu gece kendini affettirmen lazım dedi. İlerleyen anlarda da Gable’ın bahsetmiş olduğu Otis’in kefareti olan Otis vs Bronson Reed maçı izledik. Gable da maçı dışarıdan izledi. Gable yine maç içerisinde Otis'i örselemeye devam etti. Otis, Worm'a hazırlanırken Gable ısrarla onu durdurdu. O esnada Otis arkasını dönerken Reed'den Superkick ve Senton yedi. En son Tsunami çeken Reed maçı aldı. Maçtan sonra Gable tüm Alpha Academy'i ringe getirdi. Gable, Otis'e seninle ne yapacağım ben diye sordu. Intercontinental kemerini alamamama sebep olurken bugün de kendini affettirme şansını batırdın dedi. Sen disiplinsizsin dedi. Bu gece seni disipline edeceğim, bunu herkesin önünde yapacağım dedi. Pantolonundan kemerini çıkardı. Bana bunu sen yaptırıyorsun dedi. İplere tutun dedi. Otis, iplere tutunurken Gable, Maxxine ve Tozawa'ya dönerek siz ikiniz Alpha Academy'e utanç getirdiğinizde neler olacağını izleyin dedi. Vurmaya yeltenirken Maxxine onu durdurdu. Gable sonra da Maxxine'i aşağılamaya başladı. Ne oldu bunu kaldıramadın mı, ağlayacak mısın diye sordu. Sonra da ringden onu kovdu. Tozawa'ya ise burada dur ve izle dedi. O esnada Sami Zayn geldi. Zayn, Gable'ın elinden kemeri aldı. Sami, Gable'a saldırmaya yeltenirken Otis karşısına çıktı. Sami, Otis'e ne yapacaksın, onu mu dinleyeceksin dedi. Sana geçen hafta onu dinlemeyi durdurmanı, insanları dinlemeni söyledim dedi. Seyirciler de bu duruma pozitif tepki gösterdiler. Onları duyamıyorsan da kalbini dinle dedi. Gable dayanamayıp Sami'ye saldırdı. Sami karşılık verip üstünlüğü alırken Otis Sami'yi Gable'ın üzerinden ayırdı. Gable da fırsatını bulup Sami'ye German Suplex çekti. Gable saldırmaya devam ederken Otis fazlasıyla kararsızlık yaşadı. Seyirciler kendisine tezahürat yaptılar ancak Otis bir şey yapamayarak izlemekle yetindi.

3 Haziran Raw’daysa Sami’yi; Otis, Maxxine ve Tozawa ile ringde gördük. Sami, Gable'ın onların değerinin ne olduğunu belirleyemeyeceğine yönelik ikna konuşması yapmaya başladı.  Chad Gable'dan kendinizi kurtarmalısınız dedi. Ancak Gable arkadan Sami'ye saldırdı. Sonra her zamanki gibi Otis'e hakaretler ederken Tozawa araya girdi. Bu kez aynısını Tozawa'ya yaparken Maxxine müdahil oldu. Gable onu küçük düşürerek bunu yapmamam için diz çök ve bana yalvar dedi. Maxxine de öyle yaptı. Ardından da Gable, Tozawa ve Maxxine'i kovdu. Tam o esnada bu sefer Otis karşısına çıktı. Otis oldukça sinirli dururken hiçbir şey yapmadı. Sami ayaklanıp Gable'a saldırırken Otis ring kenarında duran Tozawa ve Maxxine'in yanına gitti. Seyircilerden de müthiş olumlu bir tepki aldı. O karmaşada Sami, Gable'ı iplere atarken Otis'e çarpan Gable, ring kenarında duran Maxxine ve Tozawa'nın düşmesini sağladı. O düşme sonucunda da Maxxine sakatlandı. Bunun üzerine de Gable, Otis'i Sami'ye karşı doldurmaya başladı ve bunun sorumlusu olarak onu gösterdi. Sami de aksini iddia ederken Otis yine kararsızlık yaşadı. Ancak en sonunda Gable'a inandı ve Sami'ye World's Strongest Slam çekti. Gable'a hiç bakmadan ringi terk etti.

10 Haziran Raw’da Sami'yi arka alanda Tozawa ve Maxxine ile konuşurken gördük. Sami, geçen hafta olanlar için özür diledi. Olanların esas sorumlusu olarak Gable'ı gösterdi. O esnada Otis geldi. Ona da ringde görüşürüz dedi. Otis de geçen hafta olanları açıklamak isterken Sami istemedi. Ben de benzer şeyleri Bloodline'da yaşadım sen de benzer şeyleri yaşıyorsun dedi. Otis de Alpha Academy'nin ailesi olduğunu ve Gable'sız bir hiç olduğunu söyledi. Sami buna karşı çıktı. Bunların Gable'ın sözleri olduğunu söyledi. Kendinin ne kadar özel olduğunu umarım bir gün anlarsın dedi. İlerleyen anlarda Sami Zayn vs Otis maçı izledik. Gable da maçı kenardan izledi. Maç boyunca da Otis'e talimatlarda bulundu. Otis, ilk başlarda Gable ne derse yaparken ve maçı önde götürürken Gable'ı ısrarlı bir şekilde ona ne yapması gerektiğini telkin etmesi sonucu sonradan yine tereddütte kaldı. Gable da ring kenarına çıkıp plana uymaya devam et. O esnada Sami heme  bir boşluk buldu ve Helluva Kick çekip maçı kazandı. Gable maçtan hemen sonra Sami'ye saldırdı. Kenarda duran Tozawa ve Maxxine, Otis'i kontrol etmeye giderlerken Gable onlara da sinirlendi. Onları yine ringden kovdu. Sonra da Otis'e kalkmasını söyledi. Gable, halsiz duran Sami'yi kaldırıp Otis'in ona vurmasını isterken Otis bunu yapmadı. Gable yine Otis'i tahrik edici şekilde laflar söylemeye başladı. Daha da ileri giderek tokat attı. Otis en son sinirlenirken sinirini Sami'den çıkarmaya başladı. World's Strongest Slam çekerken Gable bundan oldukça hoşnut oldu. Otis sinirle dikkatini Gable'a çevirirken üstünü parçaladı ve Gable'ı köşeye çıkardı. Gable'a vurmak için elini havaya kaldırdı ama hiçbir şey yapmadan ringi terk etti.

Gable’ın güreşe dair yaptıklarını ve yeteneğini inanılmaz beğeniyorum. Bu feudda da heel olmasına rağmen sergilediği tavır ve engel olamadığı komikliği sebebiyle yine bizlere çok güzel şeyler izletmeyi başardı. Artık bu feudun uzun bir süredir ilerlediğini ve oldukça dolu dolu ilerlediğini düşündüğümüzde artık bunun son bir maç olacağını da anlamamız gerekir diye düşünüyorum. Gable’ın tüm bu heel turn’ünde işlenen yegane unsur diğer Alpha Academy üyelerinin ve özellikle Otis’in Gable’a olan bağlılıklarıyla kendi karakterlerine uymayan şeyleri yapmaları arasındaki kararsızlıklarıydı. Bu durum fazlasıyla işlenirken artık burada bu kararsızlığın da sona ermesini bekliyorum. Otis, Glasgow seyircisi önünde Gable’a karşı bir hamle yaparak yılın en büyük cheer’larından birini alacak gibi gözüküyor. Bunun sonucunda da Sami’nin kemerini korumasını bekliyorum. Bir önceki yazıda belirttiğim gibi zaten bir Bron Breakker tehlikesi Sami’ye doğru yaklaşırken en mantıklısı bu feuddan galip çıkarak Sami vs Gable maç serisini bitirmesi ve farklı feudlara doğru yelken açması olacaktır.

Tahmin: Sami Zayn


Singles Match for the WWE Women’s Championship
Bayley(c) vs Piper Niven w/Chelsea Green

Wrestlemania’da kemeri Iyo Sky’dan alarak yeni şampiyon olan Bayley, ilk meydan okumasını Naomi ve Tiffany Stratton üçgeninde yapmıştı. Backlash’teki Triple Threat maçında Naomi’yi ani bir şekilde tuşlayan kemerini koruyan Bayley, maçtan sonra Naomi ile sarılmış ve böylece o taraftaki feudunu bitirmişti. Backlash sonrasında 10 Mayıs Smackdown’da bir röportaj veren Bayley, Niven ile eşleşen Cargill’i Queen of the Ring turnuvasında izlemek için sabırsızlandığını söylemişti.  Aynı gün yapılan maçı Cargill kazanırken Niven da turnuvadan elenmişti. 24 Mayıs Smackdown’da Bayley vs Chelsea Green maçını izledik. Bayley maçı kazandı. Maçtan hemen sonra Niven, Bayley'e saldırdı. Bayley karşılık vermeye çalışsa da Niven üstün çıktı. Birkaç tane Senton çekti ve öyle ringi terk etti. Arka alanda röportaj veren Niven, kemer maçı istediğini de belli etmiş oldu.

King and Queen of the Ring’de Lyra Valkyria’yı yenerek Queen olan ve SummarSlam’de kemer maçına çıkma hakkı elde eden Nia Jax hemen ertesi Smackdown olan 31 Mayıs Smackdown’da Bayley'e seslendi ve kraliçen, seni ringine emrediyor dedi. Bayley geldi. Bayley gelirken arkadan Piper Niven, Chelsea Green'in desteğiyle Bayley'e saldırdı. Onu ringe soktu ve dövmeye devam etti. Ardından iki isim Nia'ya odaklanırlarken Green sözü aldı ve Bayley konusunu düşünme bile dedi. Çünkü o zamana kadar yeni şampiyonun Piper Niven olacak dedi. Nia da şampiyonun kim olduğu umurumda değil, kim olursa olsun onu ortadan kaldıracağım dedi. Gecenin ilerleyen anlarında Bayley & Naomi vs Chelsea Green & Piper Niven maçı izledik. Niven, Naomi üzerinden Green'in tuş etmesini sağladı ve takımına galibiyeti getirdi.

7 Haziran Smackdown’daysa Bayley ringdeyken aşağıda duran Niven ve Green ile konuştu. Bayley, Niven'a sana saygı duyuyorum dedi. Seni uzun süredir izliyorum, seni ilk izlediğim yer olan Mea Young Classic'te en öndeydim ve anında da ringde yapabilecekleri konusunda takdir ettim dedi. Biliyorum ki önümüzdeki hafta bu işi senin ülkene götürdüğümüzde bu senin için sadece bir kemer maçı olmayacak dedi. Ailen, arkadaşların, bu işe girdiğinde orada olanların önünde mücadele etmenin ne demek olduğunu iyi bilirim, bu her şey demektir dedi. Ben de bu pozisyonda bulundum ve sevdiğim herkesin önünde de kaybettim dedi. Sana ne kadar saygı duysam da benden dürüstçe bir maç isteyebilirdin ancak onun yerine her yere götürdüğün yanındaki kuklayla bana arkadan saldırdın dedi. Önümüzdeki hafta ülkende seni yenerken çok eğleneceğim dedi. Niven ve Green ringe girdiler. Niven, bana duyduğun saygı için müteşekkirim dedi. Eğer benim ve yolculuğum hakkında hiçbir şey bilmiyor olmanı yok sayabilsem daha çok içime işlerdi söylediklerin dedi. Mea Young Classic 2017'deydi, bense 2008'den beri İskoç Güreşi için bir şeyler yapıyordum dedi. Yani sen Performans Merkezi'nde takılıp hugging yaparken bense bir öncü olmaya çalışıyordum dedi. Ben buraya gelmeden önce bile Dünya Şampiyonu'ydum dedi. Benim ne kadar tehlikeli olabileceğime yönelik bir fikrin olsaydı bana bu kadar yakın durmaya cesaret edemezdin dedi. Bana ne kadar saygı duysan da bu seni yenip kemeri almamı engelleyemez dedi. Umarım yerde yatarken beni şampiyon olarak gördüğünde de daha çok saygı duyarsın dedi.

14 Haziran Smackdown’da Naomi vs Chelsea Green maçı izledik. Bayley ve Piper Niven da maçı izlediler. Maç içerisinde Chelsea, ayaklarını iplere koyup tuşa gitmek isterken Bayley onu bozdu. O hareketten sonra Niven ve Bayley aşağıda tartışırlarken Naomi ani bir tuşla maçı aldı. Maçtan sonra arka alanda Naomi ve Bayley'i konuşurlarken gördük. Blair Davenport onları karşıladı ve Naomi'ye başardın dedi, onunla dalga geçti. Bayley de o buna değmez diyerek Naomi'yi sakinleştirdi. Sonra da son birkaç aydır arkamda olduğun için teşekkür ederim dedi. Naomi de bana teşekkür etme, bana sarıl dedi. İkili sarılırlarken Chelsea geldi ve tadını çıkarın çünkü yarın hepsi bizim olacak dedi. O esnada Niven hem Naomi'ye hem de Bayley'e aynı anda saldırarak onları duvara doğru itti. Kemeri alıp yarın görüşürüz dedi. Görevlinin gelmesiyle iki taraf ayrıldılar.

Niven, kadın güreşçiler arasında cüssesiyle öne çıkıp bir Powerhouse olarak görülürken şov da hazır İskoçya’dayken bir kemer maçına çıkartılması fikri bence hiç de fena değil. Green ile beraber olmaları zaman zaman özellikle tag team maçlarında ona yenilgileri getirse de onun yanında bireysel olarak daha da güçlü gözükmesine de sebebiyet verebiliyor. Buradaki amacının ise hem İskoç’luğunu kullanmak hem de Bayley’in reign’ini uzatmak olduğunu düşünüyorum. SummerSlam’e giderken Bayley herhangi bir cash in yememesi senaryosunda Nia Jax ile maça çıkıyor olacak. O sebeple kemerini burada koruması oldukça yüksek bir ihtimal gibi gözüküyor. Niven’ın ileride bir push alabileceğini, mikrofonda hiç de fena olmadığını da söylemem gerekiyor.

Tahmin: Bayley


Singles Match for the World Heavyweight Championship
Damian Priest(c) vs Drew McIntyre

Geçen yılın son döneminde geçirmiş olduğu heel turn sonrasında ana kemer potasına temelli olarak geri dönen Drew McIntyre, bu kez de kendi seyircisi önünde bir kez daha ana kemer maçına çıkıyor olacak. Kariyeri boyunca defalarca kez ucuna gelip bir şekilde hayal kırıklığı yaşayarak ringleri terk eden Drew, makus talihini yenebilmek için cash in yediği Priest’ten bu sefer kemeri alma yolunda “ev sahibi” avantajıyla daha da iddialı bir konumda. Şovun İskoçya’da yapılacak olması, heel bir karakter olan Drew’u bu feud içerisinde face gösterirken bunun oldukça doğal bir sonuç olduğunu kabul etmek gerekiyor. Güreşin doğası gereği bir taraf heel bir taraf face olurken böyle bir senaryoda iki heel’in mücadele etmesi oldukça anlamsız olacaktı. Ancak Drew face ya da heel olmasından bağımsız İskoçya’da benzer şiddette bir destek alacağı için bu feudda face rolünü oynaması oldukça mantıklı gözüküyor. Zaten Britanya seyircisinin zamanında Rey’i bile Wade Barret karşısında yuhaladığını düşünürsek de çok da akışı bozan bir durum yok gibi duruyor. 2022’deki Galler’de yapılan Clash at the Castle’da da Roman Reigns’in kemerini alarak seriyi bitirmeye çok yaklaşan Drew, yine müthiş bir seyirci desteği alırken Solo Sikoa’nın debut yapmasıyla yine kemeri kazanmayı başaramamıştı. Bu durumu daha sonraları promo’larında hep kullanan Drew, yine kendi coğrafyasına doğru gidilirken de bunu sık sık bizlere hatırlatmayı ihmal etmemişti.

Geçen yılın sonlarına doğru yaptığı heel turn’le birlikte Judgment Day ile feud’a giren Jey Uso, Seth Rollins, Sami Zayn, Cody Rhodes gibi isimlerin karşısında Judgment Day’in tarafında yer alan Drew, bu vesileyle Priest ile de geçici bir süreliğine aynı tarafta yer almıştı. Ancak Drew bir yandan ana kemer mücadelesini sürdürürken Priest’in de MITB çantasına sahip olması ister istemez bazı çıkar çatışmazlıklarını da gündeme getirmişti. Örneğin 9 Ekim Raw’da Drew, Priest’in cash in’ini engellemişti. 2023’ün sonbaharında ve 2024’ün başında kemeri bir türlü Seth’ten alamayan Drew, Priest ile de gerginliklerine devam etmişti. Sürekli devam eden bu gerginlikler sonucu 22 Ocak Raw’da iki isim karşı karşıya gelirlerken Drew maçı, Truth’un etkisiyle de olsa kazanmayı başarmıştı. Royal Rumble’da sonlara doğru CM Punk tarafından elenen Drew, kendisine yeni bir düşman edinirken Rumble’da sakatlık yaşayan Punk’ı 29 Ocak Raw’da iyice sakatlayan Drew, gerçekten de tam bir belaya bulaşmıştı. Punk’ın sakatlığı sebebiyle Wrestlemania’yı da kaçırmasının etkisiyle Elimination Chamber’dan galibiyetle ayrılan Drew, Wrestlemania’da bir kez daha Seth Rollins’in rakibi olmayı başarmıştı.

Wrestlemania döneminde Drew, bir yandan Punk ile feudlarına paralelde devam ederken Seth ile de ana kemer feudu içerisinde olmaya devam etmişti. Seth ise bir yandan Cody’nin hikayesine odaklanırken kemer korumasını da oldukça küçümser bir şekilde idare etmişti. Punk, Drew ile Seth’in yapacakları maçta spiker masasında yer alacağını duyururken hem Drew hem de Seth ona mesaj göndererek kemer alışlarını en yakın yerde izleyeceklerini düşünmüşlerdi. Wrestlemania Gece 1’e geldiğimizde o dönem Judgment Day ile tag team kemer korumasına odaklanan Priest, Balor ile beraber tuttukları her iki takım kemerini de 6’lı Ladder maçında kaybetmişlerdi. Main event’teyse Rock ve Roman ikilisi Seth Rollins ve Cody Rhodes’u yenmeyi başarırlarken Seth ilk geceden boynu bükük ayrılan isimlerden birisi olmuştu. İkinci geceye geldiğimizdeyse şovun hemen başında Drew ve Seth’in kemer maçı başlarken harika ilerleyen maç sonucunda Drew McIntyre kemeri almış ve uzun süredir hayalini kurduğu, dolu bir Wrestlemania ortamında yeniden şampiyon olmayı başarmıştı. Maçtan sonra sevincini oldukça abartılı yaşayan Drew, spiker masasına çıkmış, Punk'a laf atmaya ve ona baka baka sevinmeye başlamıştı. Punk ise en sonunda dayanamayarak ona saldırmıştı.Sakat omzuna takılı aleti çıkarıp Drew'a vurmuştu. Hemen ardından Damian koşarak gelmiş ve Money in the Bank çantasıyla Drew'un yüzüne vurup cash in yapacağını söylemişti. Ringe Drew'u sokar sokmaz South of Heaven çekerek cash ini tamamlayan Priest, yeni şampiyon olmuştu. Maç sonunda girişe doğru gidip Judgment Day ile kucaklaşırken Punk da spiker masasında Drew'a baka baka Priest'i alkışlamıştı.

Raw after Mania olan 8 Nisan Raw’da Drew sinirle ringe geldi. Wrestlemania’da olanlar tam bir b/s’ti dedi. 5 Dakika 46 saniye moment’ının sürdüğünü söyledi. Bunu komik mi buluyorsunuz, 5 dakika sizin yataktaki performansınızdan uzundur çenenizi kapatın dedi. Seth’e, sana saygı duyuyorum, savaşçıların anlayabileceği bir an yaşadık ve bunun için teşekkür ediyorum dedi. Biseksüel Undertaker Priest ise her şeyin içine etti dedi. Money in the Bank çantasının ucuzluk olduğunu, Priest’in peşinden gideceğini ve onun bir geçiş şampiyonu olduğunu söyledi. Priest kazanabilir ama onu Punk tetikledi dedi. Kemeri kazanacağımı söyledim, ailemle bir an yaşadım ve o aptal suratına kemeri yaklaştırdım ama korunmasız yakalandım dedi.  Anlık gözümü senden ayırdığımda yapacaklarını yaptın dedi. Drew, Punk’a sövme konuşmasını bitiremeden Jey’in müziği çaldı. Peşi sıra Ricochet ve Bronson Reed de geldi ve kemer için #1 contender maçı başladı. Drew ve Seth’in rövanş hakları varken Drew’u neden böyle bir maçın içerisine soktuklarını da çok anlayamadım doğrusu. Maç içerisinde Drew, Jey üzerinden Cleymore ile işi bitirecekken Punk, Drew’un ayağından tutu. Jey; Super Kick, Spear ve Frog Splash ile #1 Contender olmayı başardı. Böylece Punk, bir kez daha Drew’un peşinden onun kemer şansını yok etmeyi başarmıştı. Backlash’e doğru giderken kısa bir süreliğine kemer potasından çıkan Drew, o dönem kısa bir sakatlık da yaşayarak ringlerden bir süreliğine uzak kalmıştı. Uzak kaldığı dönemde de Punk ile feuduna yine promolarla devam etmişlerdi. Öte yandan ana kemer için de şansını zorlamaya devam etmişti.

13 Mayıs Raw’da Drew ve Priest’i ringde gördük Drew, Priest'e şampiyon olmayı hak etmediğini söyledi. Burada, kemerin adam ettiği birini gördüğünü aslında adamın kemeri adam etmesi gerektiğini söyledi. Yani kemerin kendisine ihtiyacı olduğunu söyledi. Beni bire birde yenemezdin bu sebeple de çantanı kullanmak zorunda kaldın dedi ama Priest onu durdurdu. Hayal görüyorsun ve başarısızlıkların için başkalarını suçluyorsun dedi. Bu hayatı sen seçmedin mi, WWE yıldızı olmayı sen istemedin mi diye sordu. Drew ise ben 21 yaşımdan beri öyleyim, onun bir BS şampiyonu olduğunu düşünüyorsanız bunu belli edin dedi seyircilere ve olumlu tepki alınca güldü. Priest ise yine de şampiyonum dedi. Neyse ne, esas olarak neyi seçmen gerekirdi biliyor musun, bir ayna bulmayı, yansımasına bakmayı ve esas bunu suçlamayı seçmen gerekirdi dedi. Tüm bu anlattıklarınla benim akıllı olduğumu tüm dünyaya açıklamış oldun, senin Seth'i yenmeni bekledim ve cash in yaptım dedi. Wrestlemania'da olanlarla konuşalım dedi. Sonunda amacına ulaşmıştın, yapman gereken tek şey oradan ayrılmaktı ama sonra ne oldu dedi. Punk'u gördün, Punk'ı kendinden ve şampiyonluğundan önemli hale getirdin hatta eşinden bile önemli hale getirdin dedi. Tek kollu bir adamdan dayak yemeni de atlamayalım dedi. Ben de cash in yaptım dedi. Dirseğin iyileşecek ve sonra ne olacak, kemer için bir şans mi isteyeceksin dedi. Peki, öyle olsun diyerek kabul etti. Bana kağıt üzerinde şampiyon diyebilirsin ama sana bu sözleri yediririm dedi. Bu promolaşma sonrasında Drew’a bir kemer maçı için daha söz veren Priest, kemerini de Backlash’te korumayı başardı. Her ne kadar istemese de ve karşı da çıksa bunu Judgment Day’in yardımıyla başardı.

Sakatlığı sebebiyle King of the Ring turnuvasını kaçıran Drew, bu konuda Pearce’ı suçlarken PPV’in yapıldığı gece Triple H’den iyi bir haber almıştı. Şov esnasında önemli bir duyuru yapacağını açıklayan Triple H, Drew McIntyre’ın artık iyileştiğini ve Priest ile Clash at the Castle’da kemer maçına çıkacağını duyurarak bu maçı resmileştirmişti. Aynı gece Gunther de King of the Ring olurken 27 Mayıs Raw’da bu üçlüyü kemer için iddialı konuşurlarken gördük. Priest ve Gunther ilk olarak ringde bulunurlarken Priest, Gunther'e artık kral oldun ve SummerSlam için kemer maçı hakkına sahip oldun dedi. Priest, bir şeyi hak ettiğini düşünme çünkü hepimiz aslında Randy'i yenmediğini gördük dedi. Ben ise cash in yaptım ama ben o çantayı Money in the Bank Ladder maçında almayı hak etmiştim dedi. Benden öncekiler gibi ben de cash in yaptım dedi. İşler böyle yürür istersen sana ders verebilirim dedi. Gunther de bu taç hakkında ne düşündüğün konusunda pek de ilgilenmiyorum ben gerçeklere odaklanıyorum dedi. Eğer SummerSlam'de hala şampiyon olarak kalırsan kemerin için geleceğim dedi. Bana işi öğretmen konusuna da gelirsek evet bana bir şeyler öğretebilirsen çünkü ring gongu her çaldığında birilerinin bana bir ders vermesini bekliyorum dedi. Ben sana iş hakkında ders veremem ama bu muhteşem spor hakkında ders verebilirim dedi.  Bu spor sahip olduğum her şey benim dedi. O yüzden iki seçeneğin var, ya ben Kral'ken aptalca dersini SummerSlam'den maçımızdan önce verirsin ya da sonrasnda ben Şampiyon'ken verirsin dedi. Priest de ringde yapabileceklerin ve IC kemeri için yaptıkların konusunda saygı duyuyorum dedi. Ama şampiyonun olarak bilmediğim neyi bana öğretebilirsin ki dedi. Sen ve ben SummerSlam'da bir savaşa gireceğiz değil mi dedi ancak sözünü bitirmeden Drew geldi. Drew, Priest'e sana şimdi resmi çizerek anlatayım dedi. Wade Barret, Fit Finlay, William Regal gibi Büyük Britanyalıların ortak noktaları ne biliyor musun diye sordu Priest'e. Kariyerlerinde sıfır dünya şampiyonlukları var dedi. Dünya kemerini alan ilk ve tek Britanyalı benim, üç kere kazandım ve yakında dört olacak dedi. Biraz çalış, Roman ile Clash at the Castle'daki maçımı izle dedi. Oradaki insanların nasıl çılgınca destek vererek Roman'ı mental olarak zorladıklarını izle dedi. Solo olmasaydı da o gece zaten kazanmış olacaktım dedi. Burası İskoçya, burası benim ülkem dedi. Size bir coğrafya dersi vereyim çünkü Amerika'da coğrafya dersini sizi öğretmiyorlar dedi. Seyirciler tepki gösterince ben de Amerikan vatandaşıyım ama doğruları konuşuyorum dedi. Geçen Clash of the Castle'da Galler'deydik, İskoçya ise daha kuzeyde ve ben de oradan geldim dedi. Biz dünyanın en tutkulu insanlarıyızdır ve WWE de beni terminatör, savaşçı ve psikopat gibi tabirlerle karşıladı dedi. İskoçya'da ise bana Drew derler çünkü hepimiz zaten saydıklarım gibiyizdir dedi. Bir savaş alanında olacaksın dedi. O seyirciler senin ruh halini zedeleyecekler ve mental olarak çok yoracaklar, fiziksel olarak da ben seni kıracağım dedi. Şimdiye kadar iki sakat kişi tarafından gölgede bırakıldın, biri henüz iyileşti diğeriyse kemerini almak üzere dedi. Priest ise bunlara güldü, yapabileceklerin bunlar mı, seyircilerin beni boo'laması mı dedi. Ben insanları yanıltmak üzerine hayatımı inşa ettim dedi Priest. Evet gerçekler hakkında konuşalım sana bir soru soracağım dedi Priest. Eşin de orada olacak mı, ismi neydi onun diye sordu. Drew da bir sonraki kelimeni çok dikkatli seçsen iyi olur dedi. Priest de sakin ol orada olup olmaması hiç umurumda değil dedi. Sadece sinirine dokunmak istemiştim ve bunu da başardım dedi. Bu konuda bir şey yapabilecek kadar adam mısın diye merak etmiştim dedi. Ancak olaylar daha fazla büyümedi.

Priest, bir yandan Drew ile feuduna devam ederken Judgment Day’in Carlito etkisiyle LWO feudunda bulunması, Strowman’ın JD ile yaşadığı gerginlik sonrasında Jugdment Day ile uğraşmaya başlaması, Liv Morgan – Dominik yakınlığı derken birkaç sekans içerisinde bulunmaya başladı. Ana feudu olarak World Heavyweight üzerinden hareket ederken Judgment Day’in diğer üyelerinin farklı olaylarda yer alması ona da ister istemez etki etti. Örneğin 3 Haziran Raw’da Rey Mysterio ile maça çıktı. Rey 619 çekmesine rağmen maçı kazanamadı. Hemen ardından da Carlito ring kenarına geldi. Lee de geldi ve Carlito'ya saldırdı. Bunun üzerine Balor ve JD ikilisi geldi ve onlar da Lee'ye saldırdılar. Rey de maçı bırakıp iki isme uçtu. Ancak ringe girer girmez Priest'ten bir South of Heaven yedi ve maçı kaybetti. Maçtan hemen sonraysa Drew geldi ve Priest'e arkadan saldırdı. Future Shock DDT çekti ve kemeri alıp ona baktı. Hemen ardından da Cleymore'a girişecekken Balor ringe girdi ama bir Clothesline ile onu yere indirdi. Carlito da gelince ona da Glasgow Kiss çekti. En son JD gelirken ona da Belly to Belly çekti. Hemen ardından odağını Priest'e çevirirken aşağıya indi ve spiker masasını hazırladı. O esnada Cole'a laf atarken Priest toparlandı ve Drew'a spiker masasına doğru Chokeslam çekti. Ardından da Judgment Day ve Carlito, Drew'un önünde poz verdiler.

10 Haziran Raw’a geldiğimizde Priest ve Drew’u ringde gördük. Priest, kemer için maç yapma hakkı kazandın ama hala bahaneler üretiyorsun dedi. Geçen hafta bu işi kişiselleştirdiğimi söyledin çünkü senin oyununda seni aptal gibi gösterdim dedi. Ama bu işi sen kişiselleştirdin. Buradaki insanlara şampiyon olabilmem için Judgment Day'e ihtiyacım olduğunu söyledin dedi. Bu kemer Judgment Day'in değil, bu takıntılı olduğun kemerin sahibini unutmuş gibisin dedi. Cumartesi senin bölgene gidip, seninkilerin yanında sen yeneceğim dedi. Ekibimi çok sevsem de Judgment Day'e ihtiyacım yok dedi. Ben Damian Priest olduğum için şampiyonum dedi. Drew ise söylediğin şeyler umurumda değil dedi. Umarım kemerinle iyi vakit geçirirsin çünkü Cumartesi günü kemer Drew McIntyre'ın olacak, buradaki tek şansın ise bu salakların burada olmasıyla anca var olur dedi ve Jugdment Day'i hedef gösterdi. Priest buna karşı çıktı. Bir fikrim var, Balor ile bire bir maça çık dedi. Eğer onu yenebilirsen ki yenemeyeceğini biliyorum, Judgment Day maç içerisinde yer almamış olurlar ancak o seni yenerse ihtiyacım olduğundan değil de olmalarını istediğimden seni kendi evinde yenmemi en önden izlerler dedi. Drew da kabul etti, Balor'ı da yeneceğini söyledi. Priest'e de umarım Pazartesi günü elimi sıkacak kadar da adam olursun dedi Çünkü Cumartesi günü seni küçük düşürüp şampiyon olacağım dedi. Gecenin sonunda Drew McIntyre vs Finn Balor maçı izledik. Drew maçı bitirme noktasına gelirken Priest ring kenarına doğru geldi. Ringin kenarına çıkıp hakemin ve Drew'un dikkatini dağıtırken diğer taraftan da Carlito geldi ama Drew onu farkedip bir Glasgow Kiss ile aşağıya gönderdi. Sağ taraftan da JD gelirken Drew onu da ringe sokup bir Cleymore ile elemine etti. Balor üstünlüğü alsa da Drew ona da Cleymore çekip maçı aldı. Böylece Judgment Day, Clash at the Castle'daki maçtan mahkum kalmış oldu.

Drew’un bu mücadelesini Punk’tan bağımsız düşünmek zor diye düşünüyorum. Drew öyle müthiş bir karakter oluşturdu ki bu feudda face’i oynarken Punk ile feudunda da heel’i oynuyor. Harika bir tweener. Mikrofonu her aldığında yaptığı sarkastik konuşmaları (Sheamus’un banger after banger’ını kilosuna ithafen burger after burger’a çevirmesi, Priest’e Bondage Undertaker demesi) harika bir detay. Şimdi de kendi evinde müthiş bir seyirci desteği alacak gibi gözüküyor. Ayrıca 1.5 sene önce benzer bir ortamda Galler’de Roman ile kemer için mücadele ettiğinde olduğu gibi bu sefer de şampiyonun yancılarından kurtulmuş gibi gözüküyor. O maçta da Jey ve Jimmy’den ring kenarında kurtulmuşken Solo’nun debut’u bütün planları bozmuştu. Şimdi de Balor, Dominik ve JD olmadan Priest’i test etmiş olacak. Burada Carlito’nun henüz resmi bir Judgment Day üyesi olmaması sebebiyle maça karışması bir ihtimal gibi gözüküyor. Ancak esas büyük ihtimal ise CM Punk’tan başkası değil. Punk, herhalde SummerSlam’de artık geri döner diye düşünmekteyim ki Punk vs Drew McIntyre maçı da SummerSlam için oldukça muhtemel gözüküyor. Durum böyleyken bu maça karışması ve karışmasıyla Drew’un Wrestlemania’da cash in yemesine sebep olup, Backlash için #1 Contender olmasını engellemesinin ardından şimdi de kendi evinde bir kez daha kemeri alamamasına sebep olabilir. Tabii burada Gunther’in SummerSlam için rakibini beklediğimiz bir ortamda Priest vs Gunther maçı da güzel bir maç olabilir ancak ismen çok da heyecan uyandırmayabilir. İşte o yüzden de Seth Rollins döndüğünde bir rövanş hakkı peşinden koşup o maçı da Triple Threat’e çevirebilir gibi duruyor. O yüzden ben tahmine geçersek ben her ne kadar Drew’un kendi seyircisi önünde kazanıp kariyerine önemli bir anı eklemesini istesem de sanki Punk buna karşı çıkacak gibi duruyor. O yüzden de Priest’in Punk’ın etkisiyle kemeri koruyabileceğini düşünüyorum. Gerçekten de tahmin ettiğim gibi olursa Drew’un kariyer bahtsızlıklarına bir yenisi daha eklenecekken bir de kendi seyircisi önünde üst üste ikinci kez başkaları tarafından kemer hakkı elinde alınmış olacak. Drew’u gerçekten beğenerek izlediğim için yanılmayı diliyorum.

Tahmin: Damian Priest

 

“I Quit” Match for the Undisputed WWE Championship
Cody Rhodes(c) vs AJ Styles

Wrestlemania’da aldığı tarihi galibiyet ve kemer sonrasında ilk kemer korumasını Fransa’da Backlash’te AJ Styles’a karşı gerçekleştiren Cody, King and Queen of the Ring dönemini de Logan Paul ile olan feuduyla geçirdi. Smackdown bünyesindeki main eventer azlığı ve main eventer olabilecek isimlerin birden Cody’e yüklenmelerinin önüne geçilmesi amacıyla da Clash at the Castle için AJ Styles ile olan feuduna devam ettiğini görüyoruz. King of the Ring turnuvasının ilk turunda Randy Orton’a kaybeden AJ Styles, bir süreliğine aksiyondan uzak kalırken 31 Mayıs Smackdown’da gerçekleştirdiği sahte emeklilik konuşmasıyla bu maçın temellerini atmayı başardı.

31 Mayıs Smackdown’da AJ Styles, yanında The O.C ile beraber gelerek emekliliğini duyurmak için ringe geldi. Bir zamanlar Mark Henry'nin yaptığı fake emeklilik konuşmasındaki gibi renkli bir takım elbise giyen Styles, oldukça duygusal göründü. AJ, Aldis'in geçtiğimiz hafta yeniden bir kemer maçına hak etmesi için sıranın en sonuna geçmesi gerektiği söylemini iyice düşündüğünü söyledi. AJ bu durumu anladığını ve tüm hafta bunu düşündüğünü ancak kariyerinin bu anında bunu yeniden yapamayacağını söyledi. Bu işi 20 yılı aşkın yaptığını, vücudunu bu ringlerde ortaya attığını, kanadığını, terlediğini, göz yaşı döktüğünü söyledi. Bu sayede de fenomen olabildiğini söyledi. Geçen hafta oğlunun liseden mezun olduğunu evde çok güzel bir parti verdiklerini söyledi. Bunun kafasına bir şeyleri dank ettirdiğini, bu tarz anılardan ne kadar kaçırdığını düşündüğünü söyledi. Fenomen bir AJ Styles olmaktansa fenomen bir baba olma zamanı gelmiştir belki de dedi. Gallows vs Anderson'ı yanına çağırdı. Sizsiz bunu yapamazdım dedi ve iyice duygusallaştı. O yüzden bu işi son kez yapalım dedi ve hepsi Club işaretini yaptılar. Üçü birbirlerine sarıldılar. Cody'e seslendi. Gitmeden önce Cody buraya gelir misin dedi ve Cody'i çağırdı. Cody de hiç bekletmeden geldi. AJ yapmam gerekeni yapıp gitmeden önce gözlerine bakıp, yüz yüze Backlash'te kariyerimin en güzel maçlarından birini yaşadığımı söylemem gerekir dedi. Son maçım olacaksa da böyle bir maç olsun isterdim ama unutma burası AJ Styles'in inşa ettiği bir ev dedi. Seni de buraya evin anahtarlarını vermeye çağırdım dedi. Cody herkesin adına söylemem gerekir ki sen hepimizin abisiydin, teşekkür ederim dedi. İki isim sarıldılar. AJ taraftarları selamlarken Cody de onun için destek istedi. En sonunda da AJ'in kolunu havaya kaldırdı. AJ ise bir Clothesline ile cevap verip ona saldırdı. Çelik merdivenlere Cody'i iterken en sonunda da onun üzerine çıktı. O esnada görevliler gelirken Gallows ve Anderson görevlilere engel oldu. AJ de çelik merdivenlerden aşağıya doğru Styles Clash çekti. Böylece Hall of Pain Mark Henry'nin bir zamanlar Cena'ya yaptığına çok güzel bir selam yollandı.

7 Haziran Smackdown’daysa Cody'i arka alanda Aldis'le konuşurken gördük. Aldis, profesyonelce düşün dedi Cody'e. Aldis, AJ için beni de kandırdı ama biz burada işleri böyle yapmayız diyerek Cody'i sakinleştirmeye çalıştı. O esnada arabanın tavan camından gözüken AJ, Cody'i tahrik etmeye başladı. Arabadan Gallows ve Anderson da çıkarken görevliler araya girerek Cody'i sakinleştirmeye çalıştılar. Cody sinirini kontrol ederken ringe doğru yol almaya başladı. Sinirle ringe gelerek mikrofon istedi ve AJ'e seslendi. Buraya seni bekliyorum dedi. Güvenliğe ihtiyacımız yok bu işi burada yapalım dedi. AJ de Anderson ve Gallows ile beraber geldi. Hemen arkasından da güvenliklerle beraber Aldis geldi. AJ sözü aldı ve ne istediğini umursadığımı mı düşünüyorsun dedi. Çok fena kavga etmek istiyorsun benimle dedi. O zaman bana istediğimi ver dedi. Clash at the Castle için de bir kemer maçı istedi. Cody de burada değil de Clash at the Castle'da kemer maçı mı istiyorsun o zaman al senin olsun dedi ve kabul etti. Ama bu normal bir maç olmayacak sana geçen hafta söylemen gereken şey olan "Pes Ediyorum" dedirteceğim dedi. Aldis de bunu onayladı ve böylece I Quit maçı onaylandı. Ardından Cody dayanamadı ve güvenlikleri dağıtmaya çalıştı. Sayıca üstün olan güvenlikler Cody'i tutarlarken AJ de fırsat bilip Cody'e yumruk attı. Hemen ardından da arka alana doğru kaçtı. Cody de zar zor güvenlikler tarafından zapt edildi.

14 Haziran Smakcown’da iki ismi ringde gördük. AJ, herkes seni star yapmak için uğraşırken sen ne yaptın, WWE'yi terk ettin dedi. Aynı zamanda NJPW'den de ayrıldın, ROH'dan da ayrıldın dedi. Bu adam, bir şirketin ilk zamanlarının kurulmasında yardımcı oldu (AEW'yu kast ediyor) sonra oradan da ayrıldı dedi. Sen baskıyı idare edemiyorsun Cody dedi. Eskilerin de dediği gibi, işler zorlaştığında Cody kaçar dedi. Cody ona cevap verdi. Eğer ben bir vazgeçen olsaydım burada bu kemeri tutamazdım dedi. Sen kariyerimi idolize ettiğim kişilerdensin dedi. Eğer bir vazgeçen varsa kendinden vazgeçen birisi var o da sensin dedi. Kemer için rövanş maçı kazanmak için ne yaptın, bir geceliğine Mark Henry taklidi yaptın değil mi dedi. Bunları kabullenmek zor ama ben sana kabul ettireceğim ve seni pes ettireceğim dedi. AJ de bunun kolay olacağını söylemiyorum Cody, çünkü olmayacak dedi. Seni sakat sakat Hell in a Cell'de Seth ile maç yaparken izledim, orada pes etmediğini gördüm dedi. Ama ringde Seth Rollins ile beraber olmayacaksın, Phenomenal AJ Styles ile olacaksın dedi. O kemeri almak için de ne gerekirse yapacağım, buna seni öyle bir dövüp pes etmeyi bir hediye gibi bir sunmakta dahil dedi.

AJ Styles vs Cody Rhodes Part II’yi bir Iron Man maçında izleyeceğiz. Ancak sonucun her ne olursa olsun değişmeyeceği bariz gözüküyor. Gallows ve Anderson bu maça karışıp Cody’e pes ettirmek için her şeyi yapacaklarken Cody gibi bir ismin I Quit demesi çok da mantıklı gelmiyor. Cody’nin hem title reign’ini uzatmak, hem onu savaşçı göstermek hem de kemere gerekli değeri verdiğini göstermek amaçlı şu an için AJ Styles kullanılıyor gibi duruyor. AJ bu yolda Cody’e destek atarken Money in the Bank ve SummerSlam için nasıl bir feud içerisinde yer alacağını da merak etmiyor değilim Cody’nin. Randy Orton döner dönmez direkt Bloodline olaylarına dahil olduğu için eğer Lashley sakatlıktan dönerse heel bir şekilde dönüp Cody’den kemer maçı isteyebilir gibi geliyor bana. Bunların netleşmesi için de buradaki Cody galibiyetinden sonraki yaşanacakları izlememiz gerekiyor.

Tahmin: Cody Rhodes

--

3 haftalık aralarla PPV’lere devam ettiğimiz bu dönemde bu kez durağımız İskoçya. Oldukça iyi bir seyirci önünde güzel bir PPV izleyeceğimizi düşünüyorum. Her iki ana kemer de ortadayken Sami vs Gable feudunun son raundu da izlemeye değer gözüküyor. Diğer maçlarda da İskoç isimler yine kemerler için Challenger pozisyonundalarken bir kemer kazanabileceklerini çok düşünmesem de ortama renk katacaklarından şüphem yok. Money in the Bank ve SummerSlam’e doğru giderken de bir ihtimal bir şeylerin sinyallerini de alırız gibi duruyor. Bir de artık Wyatt Family’nin veya Uncle Howdy’nin de ekranlara gelmesini bekliyoruz.

Herkese iyi seyirler dilerim.